Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Určitě se dá udělat \"čidlo\", které by posílalo špatné hodnoty, pokud to není použito na něco dalšího... navíc pokud vím tak se dělá něco jako ERG-OFF, nějak se upraví ECU a auto pak ERG nepoužívá..ale nejsem si uplně jistý, u starších aut stačilo odpojit konektor a zaslepit :)

Odesláno

Pujde jen o hodnotu napětí na vstupu do ECU z čidla tlaku a fertig, nemělo by to stát víc jak pět korun to udělat :D a hlavně bylo by to čistý řešení :P

Odesláno

Dôležité je tiež vedieť, že EGR ventil nepracuje stále. Prakticky je v prevádzke len pri nízkom zaťažení motora. V prípade, že vodič stlačí pedál akcelerátora, EGR ventil sa uzavrie a je vyradený z činnosti. Normálne EGR nepotrebuje žiadnu špeciálnu údržbu, maximálne potrebuje občas prečistiť od karbónových usadením. Treba si totiž uvedomiť, že spaliny, ktoré sa opäť vracajú do motora neprešli žiadnym katalyzátorom ,ani DPF filtrom. Preto v prípade používania nekvalitnej nafty, alebo ak motor spaľuje spolu s palivom aj olej, EGR ventil sa pomerne rýchlo zanesie karbónovými usadeninami. To spôsobuje, že ventil “nedoviera” a motor pri pridaní šklbe, alebo nadmerne dymí a v poslednej fáze zanesenia aj veľmi obtiažne štartuje. Nezriedka pomôže vyčistenie (odkarbonizovanie), mnohokrát ale iba celá výmena ventilu, obzvlášť ak zlyhá elektronika.

Ja som ERG zaslepil a auto ťahá odspodu jedna radosť.Emisie budem riešť pred STK,znovu ho otvorím.:roker

P.S.Múdry text je copy z http://www.autorubik.sk/technika/co-je-to-a-ako-funguje-egr-ventil/

[upravil dne 16/5/12 15:21 od ferinko2]

Odesláno
No akorát, že podle toho čisla se řídí i bohatost směsi :papa

By byla trochu chudší no a co trochu vyšší teplota spalování lepší očista FAPu a trochu nižšší výkon a samozřejmě měnší spotřeba. Nic horšího mě nenapadá. A to jsou samý pozitiva néé kucííí:papa

Tož zjistěte něco bližšího vo tom čidle a dem po něm na co čekat. Zaplatil bych si přístup do sevis boxu ale minimum je asi 14 € na den a když zatím necukám tak to nutně nepotřebuju jen v zájmu těch co cukají by ten kdo má přístup to mohl vyčenichat. No a jak říkám ubyo by jedno nudný fórum a mužem prndat třeba vo babách néé to je lepčí :super

Odesláno
Dôležité je tiež vedieť, že EGR ventil nepracuje stále. Prakticky je v prevádzke len pri nízkom zaťažení motora. V prípade, že vodič stlačí pedál akcelerátora, EGR ventil sa uzavrie a je vyradený z činnosti. Normálne EGR nepotrebuje žiadnu špeciálnu údržbu, maximálne potrebuje občas prečistiť od karbónových usadením. Treba si totiž uvedomiť, že spaliny, ktoré sa opäť vracajú do motora neprešli žiadnym katalyzátorom ,ani DPF filtrom. Preto v prípade používania nekvalitnej nafty, alebo ak motor spaľuje spolu s palivom aj olej, EGR ventil sa pomerne rýchlo zanesie karbónovými usadeninami. To spôsobuje, že ventil “nedoviera” a motor pri pridaní šklbe, alebo nadmerne dymí a v poslednej fáze zanesenia aj veľmi obtiažne štartuje. Nezriedka pomôže vyčistenie (odkarbonizovanie), mnohokrát ale iba celá výmena ventilu, obzvlášť ak zlyhá elektronika.

Ja som ERG zaslepil a auto ťahá odspodu jedna radosť.Emisie budem riešť pred STK,znovu ho otvorím.:roker

P.S.Múdry text je copy z http://www.autorubik.sk/technika/co-je-to-a-ako-funguje-egr-ventil/

[upravil dne 16/5/12 15:21 od ferinko2]

Přesně vím od kdy do kdy pracuje od 800 do 3000 tis. ot min. a kdy je jeho funkce blokovaná. Jen kde je to čidlo o tu tu běží :D

Odesláno

By byla trochu chudší no a co trochu vyšší teplota spalování lepší očista FAPu a trochu nižšší výkon a samozřejmě měnší spotřeba. Nic horšího mě nenapadá. A to jsou samý pozitiva néé kucííí:papa

Tož zjistěte něco bližšího vo tom čidle a dem po něm na co čekat. Zaplatil bych si přístup do sevis boxu ale minimum je asi 14 € na den a když zatím necukám tak to nutně nepotřebuju jen v zájmu těch co cukají by ten kdo má přístup to mohl vyčenichat. No a jak říkám ubyo by jedno nudný fórum a mužem prndat třeba vo babách néé to je lepčí :super

Zaplatil bych si taky přístup do serviceboxu, 14 Euro není moc, ale zase proč bych to dělal když je zadarmo ;)

Zbytek nemá smysl ani komentovat :D

Odesláno
Ahoj, cukání je většinou způsobené EGR ventilem... nový stojí cca 5000 Kč.. můžeš mít třeba problém jinde, ale pokud to cuká na nižších otáčkách když jedeš na lehkou nohu, tak nejspíš vítej v klubu... mě to taky dělává, řeším to tak že to auto chvíli podusím plynem na podlaze, trochu do otáček... no taková minutová závodní jízda a mám zase pokoj...

jo teď jsem to večer zkoušel, nahulil jsem mu chvíli do vyšších otáček a pak cukání na chvili zas přestalo... aspoň jsem si zas vyzkoušel ten parádní zátah 2.0 HDi :D ale ten ventil stejně asi nechám vyměnit.. dost mě to sere občas... netušíte někdo kde nechat kvalitně a za solidní cenu nechat vykuchat FAPku ? ta bude asi taky v čoudu podle mě.

Odesláno

Jo ja si tim taky prošel :D a nehodilo mě to do nouzaku,jen se po několika nastartovani rozsvitila kontrolka diag.tak jsem egr zpět připojil a kontrolka po par nastartovani zase sama zhasla :D

Odesláno

Připojím se k tomuto vláknu - dneska v čekání v zácpě mi to taky začalo škubat na volnoběh a ani mi nepřipadlo, že by nějak kolísaly otáčky - volnoběh mám 800-900 na 2.2 hdi. Při přišlánutí plynu to kolem tisíce zaškubalo a na vyšší otáčky v pohodě, po klesnutí to zase pokračovalo. Následně při jízdě už vůbec nic ani když jsem potom zase někde popojížděl. Tak nevím, jestli to může být tím, že se regeneruje FAP nebo kdoví čím jiným:myslim Na poslední dia ukazovalo, že se regeneruje po asi 360-ti km, což mi přijde docela často, ale netuším, jaký je \"normální\" interval.. Už se to stalo po druhý za čtrnáct dnů a vždycky spíš se studeným motorem:myslim

Odesláno

800 km super stav, 600 km dobrý stav, 300 km špatný no a 100 km už je v hájí a s autem už se nedá skoro normálně jezdit a výměna FAPu nebo FAPoff je nezbytný. Záleží taky na tom kde se jezdí, dia ukazuje průměr km za posledních 5 regenerací a to je si myslím důležitý údaj a jak je filtr zanešený. Pokud je interval velmi krátký tak je to smola. Potom se dá taky podívat na protitlak, na volnoběh by měl být 0 mbar. Jen pro zajímavost kolik máš najeto km na svým mazlovi? A to pocukávání s tím samozřejmě souviset může.

Odesláno

Najeto mám dle tacho 133 tis., ve skutečnosti 167 tis. km. A docela s tím teď musím jezdit po Praze...tak poslední 3 měsíce. Před tím se mi to nikdy nestalo.... tu regeneraci to ukazovalo cca po 360-ti km. Ještě mě napadá, jestli to začne regenerovat třeba i za studenýho motoru a na volnoběh? Podle servisky bych očekával, že to regeneruje jen když jedeš se zahřátym motorem - je tam popis kontrolky, že když se rozsvítí, že se jedná o regeneraci a musíš jet min. 60 km/h po nějakej čas. Kontrolka mi ale nikdy nesvítila...:myslim

[upravil dne 18/5/12 17:40 od Wing]

Odesláno

Predvserom som sa vratil z Moravy ,kde som si nechal odstranit fapOff.cz

vypisovalo mi chybu fap low aditiv ,najazdene 162 000km tak som ho dal von ,

Po ceste domov mi auto zacalo cukat presne okolo 1800 -1900otacok ,predtym som o tom iba pocul.

Takze to musi mat suvis s odstranenim FAP a este sami hral s diagnostikou a odstranovanim nejakych trvalych zavad ,co moze mat tiez na to vplyv(neviem presne co vsetko robil scez dia)

Serie ma to lebo som sa zbavil jedneho problemu a teraz mam druhy

musim mu zavolat a opytat sa co stym mienia robit

:grr

Odesláno

No pokud ti to hlásilo málo aditiva, tak ho stačilo doplnit a ne hned odstraňovat FAP. Ten kdo ti odstranil FAP měl dobré reference? Mám taky FAP off a necukalo to ani s ním a necuká to ani bez něj.

Odesláno

no mam pocit ze ti regeneruje aj napriek tomu ze tam fap nemas...

nestupla ti nahodou spotreba ?

sice ti chybu nevyhodi, cize v softe RJ motora to vyblokovali, ale

ako s tou regeneraciou :myslim

mas siemens? delphi ?

skoda ze si sa neporadil najprv tu na fore...

mam pocit ze malo kto to spravi tak, aby u toho vypnuteho Fap-u bolo vypnuta aj regenracia...

ale mozno sa mylim...

kukni pripadne sem:

Odesláno

Dakujem za rady

Fap som si dal odstranit samozrejme kvoli peniazom,(vyjde to o dost lacnejsie)

a u firmy kde si to dalo robit vela ludi aj z tohto fora a maju s tym

bohate skusenosti,spravaju sa profesionalne a korektne

Tu na fore som nasiel na nich odkaz

A co sa tyka spotreby zatial presne neviem ale zda sa ze spotreba isla skor dole ,v kazdom pripade nestupla

Prilis nejazdim teraz ,dnes som s tym jazdil a zatial bez trhania,uvidim ,odsledujem to buduci tyzden idem do Alp na dlhsiu cestu ,potom dam vediet

:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...