AKCZ Odesláno 8. červen 2011 Autor Odesláno 8. červen 2011 zajimavy pocteni... a vy tu resite, jestli dat fotku, jmeno a datum narozeni... http://www.mobilmania.cz/default.aspx?article=1316467#utm_medium=newsletter&utm_source=mobilmania Pripomina mi to kdyz byla kdysi kauza se Seznamem ... taky hned novinari napadli Seznam ze nema zabezpecena data ale se skenovanim mistni site jaksi Seznam uz nemel nic spolecneho Tohle je uplne to same jen v mobilnim podani a plati obecne pro jakoukoliv komunikaci Citovat
dusko201 Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 plny suhlas z lubkom dobre to rozpisal:super..Neviem preco by samal niekto skryvat v anonimite ked 95%ludi tam ma aj meno aj priezvisko a nic nikomu nevadi ... zasluhov faceboku sme dokazali spravit stretavku zo skoly po x rokoch ..niekto tu spominal ze priatelov mas mobile nebo icq ci na nieakom portali mno mobil kazdy asik uz menil kartu cize hned aj cislo cez mobil tazko po rokoch niekoho najst ...a na fecebook stym nema nik problem za mna velke plus co sa tika hladania starych znamych a nie iba slovakoch ale vlasne z celeho sveta a vsetko je to na jednom mieste... Citovat
KapriQ Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 Moj strucny nazor na FB : Pred niekolkymi rokmi ked este na SK/CZ 90% ludi nevedelo co to je, to bolo fajn ... V dnesnej dobe to stoji za prd, ludia uz nevedia co maju od radosti alebo od neviem coho, robit . Pouzival som FB cca pol roka pocas studia na VS, hadali sme sa s priatelkou atd,vznikali zbytocne hadky koli uplnym hovadinam a z roku 2009 na 2010 som FB zrusil a vobec mi to nechyba. Uz som aj pocul o takych typkoch co sleduju statusi ludi, robia si o tom zaznami a vratite sa z dovolenky a mate vybieleny byt, a vobec sa tomu ani necudujem pri dnesnej dobe. Facebook je proste uplna hovadina, dovov ktorych by som mohol pisat je milion ale je to zbytocne, kazdy rozumny clovek ktory dokaze zit bez FB tak zije normalny zivot, ked chcem ist pokecat s kamosmi - zdvihnem rit, a telefon a idem napivo... Maximalne pouzivam mail + icq ... Icq uz nie je to co to byvalo a podakovat sa mozeme tymto drbnutym soc. sietam Citovat
shark734 Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 Icq uz nie je to co to byvalo a podakovat sa mozeme tymto drbnutym soc. sietam presne..vsetci presli z icq na FB Citovat
Guest StibTo Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 Nn, ne to už jsem ti posílal po pražským srazu Máš mě tam jako Letecká záchranná služba aha tak uz sem Te potvrdil ... se ozvu az nekde zkolabuju .. Citovat
Edison Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 On je rozdíl mezi tím chtít nahlídnout do občanky, což může chtít třeba lékař, protože na kartě pojištěnce neni jiný údaj, než RČ tak pro ověření, že průkaz pojištěnce patří té osobě, která jej předkládá, nebo u těch vzstupů, že žadatel je ten, co tvrdí, a něco jiného je shromažďovat osobní údaje kopírováním dokladů a podobně. Ale k věci: Mě to přijde jako špička ledovce drzosti. Tímhle to začne a skončí to skutečným vymáháním osobních údajů. Co je na tom ale nejdrzejšího, že naprosto bez možnosti volby!!! Když si jdu sjednat účet v bance, mám na výběr. Ukážu OP (poskytnu OÚ), budu mít účet (nemluvě o tom, že snadno najdu dokumentaci k systému ochrany OÚ). Neukážu OP, nebudu mít účet. Tady to udělali jinak: Zařídili jste si účty, zcela free, zařídili na tom spoooousty komunikace a teprve teď chtěj nějaké doklady!!! Ano.. Máte možnost volby. Buď zahodit jediné kontakty s lidmi, nebo poskytnout OÚ!!! Ano, to je vrchol drzosti. Citovat
Vítek1 Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 tak jim posli obcanku a zacmarej vsechno krome jmena! Citovat
h4wk3y Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 a ja nevim co to tak resite... zase kdyby tam akcz nemel nejaky fejk jmeno a nick tak po nem nic takovyho chtej.... ja tam mam normalne svy jmeno a v zivote po me nic nechteli, ale kdyz jsem si jednou zmenil jmeno a o par dni znovu, tak to pak jo.... taky uz mi psali neco a chteli neco k overeni, ze to, na co jsem to zmenil je opravdu me jmeno... ale z duvodu toho, aby socialni komunitni sit mela smysl je prave to, ze te tam nekdo najde... a kdyz mas prezdivku s kterou jeste kravis a kdo vi jak casto ji menis, tak ti nabidnou, abys tam zadal prave jmeno a nebo to zrus - mas to naprosto ve svych rukach... Ja v tom naprosto nevidim problem, protoze vystupovat tam pod nejakyma nickama proste ztraci smysl cele te veci... A pokud nechces, aby te kdokoliv mohl najit, tak se to da nastavit v nastaveni a zas nemusis kravit s nejakejma nickama a muzes tam mit sve prave jmeno... Tudiz nelezte na socialni sit, kdyz se bojite zadat na net svoje jmeno, protoze pak uz to socialni neni... (a stejnak google o vas toho vi vetsinou vic, nez cely FB, ktery jde pomoci nastaveni slusne zabezpecit....) [upravil dne 8/6/11 17:53 h4wk3y] Citovat
Edison Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 O to tu nejde. Jde o to, že někdo, o kom si nemohu ověřit systém na ochranu OÚ si dovoluje takové údaje chtít, nemluvě o kopiích dokladů. Citovat
BV406 Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 taky nechapu, co se tady resi ... ... tak ten fejsbuk proste prestante pouzivat a nedelejte z toho aferu Citovat
koblih69 Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 Tohle téma mě pobavilo, jenom mi potvrzuje, že tuhle atrakci k životu nepotřebuju... Citovat
Dundee Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 O svojí averzi k XK (čti \"XichtoKníga\") se tu vyjadřovat nebudu, ale to, že po tobě nějakej internetovej portál chce kopii OP, je fakt hnus A to ani nemluvim o tom, že při začerňování údajů už pak není problém popřeházet (upravit) písmenka apod. Citovat
AKCZ Odesláno 8. červen 2011 Autor Odesláno 8. červen 2011 Par veci co tu zaznelo jsem psal na zacatku proto bych se asi opakoval ale reknu to jinak.. ve chvili kdyby Vam nekdo rekl \"Kazdy kdo chce do kina musi mit na cele napsane sve jmeno a prokazovat se naskenovym dokladem sve totoznosti\" .. prislo by Vam to vporadku? Ano do Kina me taky nikdo nenuti chodit.. ale je to pro me druh zabavy stejne jako FB druh komunikace po internetu.. a pokud po me nechteli pri vstupu nic takoveho a ted si smysli ze to chteji - navic to mam teda lhat o svem jmene jen abych nemel nick? To jsou veci ktere me proste nejdou narozum a podnitili dat tuhle diskusi... nejde o FB ale znovu rikam o princip ktery proste nechapu.. Citovat
h4wk3y Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 ja zas nechapu, proc sis tam nedal zezacatku v klidku sve jmeno, jako miliony dalsich lidi, a nemel bys zadny problem A posledni vec, kdyz si zrizujes ucet na FB, tak se zavazujes souhlasem s podminkami pouzivani a tam je, ze informace v tvem profilu musi byt pravdive... A s tim jsi souhlasil... takze kdyz jsi tam mel prezdivku, tak se nediv problemum ... [upravil dne 8/6/11 20:40 h4wk3y] Citovat
Haryk Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 jak zrušit Fej...? dceři jsem to skusil a stále ji chodí meil ,že se má znova přihlásit a fej bude obnoven copak nejde zrušit účet ? nebo to dělám blbě Citovat
h4wk3y Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 nevim kolik je tve dceri, ale rusit fejs? kdyz ho bude chtit, tak si ho stejnak asi zridi bez tveho vedomi... ale jinak nevim, jak se rusi, ja to nikdy nedelal... Btw. moji rodice take nechapou pridanou hodnotu fejsu, ale pro mlady je to fakt fajn.... Spis ji ho obnov, jestli o nej stoji a pouze v nastaveni ho zabezpec tak, aby ji nikdo nemohl vyhledavat a aby jeji prispevky videli jen pratele... Ale to je samozrejme jen muj nazor, vic ti kecat do vychovy nebudu... [upravil dne 8/6/11 21:36 h4wk3y] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 Problém je jeden ... Registrovali ste sa na danú stránku, súhlasili ste s pravidlami, a teraz sa sťažujete ... Edison, FB od tebe niečo pri registrácií žiada, a jednou s vecí je napríklad to, aby si uviedol o sebe pravdivé meno a priezvisko ... AKCZ ocividne porusil podmienky pouzívania, a preto bol poziadaný o predlozenie identifikacneho dokladu. Avsak narozdiel od doktorov, mobilnych operatorov a podobne, on chce vidiet len meno, priezvisko a fotku ... Toto, nepovazujem naozaj, za citlive alebo nejake zle informacie. Meno, priezvisko a fotka, naozaj nič neznamenajú ... Takže hlavne si treba uvedomit, ze od vas nikto nechce cislo OP, rodne cislo, trvale bydlisko, a podobne ... Dalej sú tu ine povinnosti, s ktorymi ste pri registracii suhlasili ... Napriklad jedna z tych je, ze si zalozite len 1 osobnostny profil, ostatne s povolenim ... Ze tam uvediete pravdive meno a podobne ... Uz len v tejto teme sa priznali minimalne 2ja, ze maju viac profilov, ako jeden. Porusili pravidla, s ktorymi pri registracii suhlasili, a teraz sa stazuju. Moj pohlad na vec je, ze AKCZ sa na FB registroval dobrovolne, a bez jakehokoliv natlaku ... Tym suhlasil, s podmienkami. Ci si ich cital, alebo nie, nie je nasa vec, ani vec FB, v kazdom pripade suhlasil s tym, ze si ich precital, a suhlasi s nimi. Ak si ich neprecital,a kolonku zaskrkol , 1. krat klamal. Nasledne porusil pravidla FB, kde namiesto svojho skutocneho mena a priezvyska, uviedol NICK. To nie je povolené, a tak znova porusil pravidlá. FB mu nezrusilo konto na dobro, co sa dá povazovať, ako istá miera dobrej vôle. Chce od neho pravé meno, priezvisko, a fotku ... Fotku, ktorú nezverejní. Chce od neho v podstate len to, čo je v pravidlách. Ak to tam AKCZ nechce posielat, predsa nemusí. Nikto ho nenúti. Pokial by AKCZ od zaciatku uviedol svoje praé meno, a priezvysko, ako je v pravidlách, nikto by od neho identifikacny doklad, kde bude vidiet len meno, priezvysko, a fotku, nechcel ... Takže kto tu PORUŠIL pravidlá, a kto tu urobil chybu ? Jednoznačne, AKCZ . Tým nechcem povedat, ze ja sa spravam podla pravidiel, ale raz FB nejake pravidla ma, ked sa niekomu nepaci, nemusi ho pouzivať ... Neviem teda, co sa tu tolko rieši ... - reči typu, že si ta vsetci ludia najdu, aj ked mas iba NICK, su viacmenej blbost. Napríklad, ked som chodil na zakladnu skolu, nikto email nemal, a nemal dokonca viacmenej ani mobil. Podla akeho kontaktu by som daneho cloveka mal najst ? - vyhod vypliva z FB vela - kto chce, ich vidí, a vie ich dokonca aj vyuzit, kto nechce, ich nevidí, a nevyuziva ich. O tom sa tu bavit nemusíme, ale tvrdit, ze FB ziadne výhody nemá ... No, keby to bola iba blbosť, ktorá iba vycucáva skrm. info, tak by asi nemala také miliony uzivatelu, jak ma teraz ze ? A posledna vec. Vy jako naozaj myslite, ze kdyz zanesete treba obcanku, prodejcovi u mobilniho operatora, ktery si ji spolu s dalsim dokladem komplet ofoti, ze jako je v bezpeci ? Ja sem tam dakedy delal, a presne vim, jak sem si tyhle veci mohl klidne prefocovat, a nekde zakladat, za 2 roky bych mnel tech obcanek tisice ... Spolu s kompletnymi udajmi ze systemu, jako adresi, cisla uctu v bankach odkud sou trvale prikazy, trvale bydliska, ale i miesta, kde je internet ci linka zapojen, dokonca sem mnel plny nahlad na hovory, kam, kedy, o kolkej a ako dlho telefonoval. Takovehle pristupy, maji bezni lidi, myslite, ze kdyz by nekdo chtel, ze by je nezneuzil ? Zneuzil, a nikdy by ste mu nedokazali, ze tie udaje ma odtial Myslim si, ze tohle je ovela pravdepodobnejsi, jako to, ze nejakej americkej hacker naboura FB a z tech milionu udaju, si sebere prave ty vase a pujde vam neco udlat ... A jak bylo zmineno, kto si FB nastavi, tak jak ma, a nebude do statusu pisat kazdej prd, tak ma svoje soukromi absolutne pod kontrolou ... Ale psat sem, ze soukromi je tam naruseno, a pritom pisat kazdej prd do statusu, je chyba uzivatele, ne FB ... Uff to je zase roman ... Citovat
Medvěd Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 Uff - to bol zasa román :D:D [upravil dne 8/6/2011 23:25 Medvěd] Citovat
AKCZ Odesláno 8. červen 2011 Autor Odesláno 8. červen 2011 Lubko .. jeste kdyby me tak nekdo osvetlil cemu to pomuze Chapu vse co rikas ale ja nesouhlasim s takovym systemem obecne.. po internetu se pohybuju uz vic jak 10 let a nikdy jsem nemel problem s tim ze nemam na zadne siti sve skutecne jmeno.. trochu mi uchazi smysl co tim FB sleduje krom toho ze si chce udrzovat jakysi \"poradek\" tak aby byl jeden clovek = jedna identita v realu i na internetu.. ve vysledku neni ale nic lehciho nez abych se uvedl jako Jan Novak a fungoval dal ale to mi prijde mnohem ujetejsi nez vystupovat pod identitou kterou se uz prezentuju na internetu jak jsem psal vic jak 10 let (a pokud opravdu chteji udrzovat poradek pak by to meli vyzadovat po kazdem kdo se chce registrovat) .. jak jsem psal nejde mi ted ani tak o to ze je to zrovna FB ale je to prvni aplikace tohoto druhu ktera mi takove veci pro jeji uzivani prikazuje ... a to mi proste nesedi - jasne je to vec nazoru.. (jeste bych mozna pochopil to ze si overi identitu ze jakysi AKCZ je ten a ten a ze tyto udaje nikde dal neposkytne a dal vystupoval pod AKCZ) Jinak na FB jsem se pohyboval tusim pres rok a nikdo vc. me s tim problem na funkcnosti FB nemel To ze si me nekdo nevyhleda proto ze se neprezentuju svym pravym jmenem by melo zustat veci me volby dle meho nazoru.. Nehroutim se tedy z toho ze jsem prisel o FB protoze nedodrzuju jejich podminky ale doufam ze se takove praktiky nerozsiri i na dalsi aplikace kde to neni dane treba primo zakony.. Edit: Tak pres 2 roky jsem tam byl.. to to leti [upravil dne 9/6/11 00:39 AKCZ] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.