Guest Lubk0 Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 Jo, ale nemuzes porovnavat FB s necim, s cim si se ty setkal za 10 let ... FB je postaven na nejakych principech, a ten princip nie je ten, ze sa tam ludia budu nachadzat pod svojimi nickymi. Na to je klidne napriklad www.pokec.sk, muzes si tam dat nick treba RaptorXXX a nikomu to vadit nebude ... Co by s tim FB mnel sledovat ? Je to uplne jednoduche ... Uzivatel s vymyslenim nickem si urcite snad v 95 percent pripadu nakonec tu obcanku oskenuje, zacerni tam udaje, ktere tam nemaji byt videt, a posle ji. Dovolim si tvrdit ze ve vice jak 95 procentach pripadu to tak je ... Zvysnych par lidi si to udela ve photoshope, a os*ere je ... Je to vyresene velmi dobre, nakolko sa tym eliminuje na minimum moznost, ze si uzivatel jen tak vymysli nejake jine jmeno ... Samozrejme, takove pripady existovat budou, ale bude ich zalostne mene, nakolko realne kolik uzivatelu FB vie robit s photoshopom tak dobre, aby zfalsovali obcanku ? A jake procento z nich ma zrovna falosnej nebo vymyslenej nick ? Ale to je mimo ... Navyse kolkim ludom sa bude chciet zalozit si uplne novy profil, nahadzat vsetkych priatelov naspet, vsetko ponastavovat a podobne ? Dalsi otazka, proc si nedat jmeno JAN NOVAK ? No skus sa nad tym sam zamyslet, vystupoval by si \"len\" tak dobrovolne pod fake menom ? Co by ti to prinieslo ? Nechapem zmysel tohoto pocinu, tvoj NICK aspom znamy maju, ale toto ? Jasne, moze sa stat, ale ake je to percento ? A proc by to mali pozadovat po kazdem ? Ja nevim, ja mam ve svem profilu snad kolem 300 pratel, a pod fake jmenem vystupuji tak mozna 3 nebo 4 ... Coz tvori tak 1 procento ... Kdyz bych to vzal v globalu, a radne tomu pridal, tak 90 procent uzivatelu je pod svimi skutecnymi udajmi, a 10 procent ne. Proc sikanovat tech 90 procent lidi na svete, kvuli par lidem, ktery nechteji dodrzovat pravidla, s kterymi pri registraci souhlasili ? To ci sa perzentujes svim jmenem, nebo nickem, by nemnelo ostavat tvou veci, pokud vstupujes na stranku, ktora je zalozena prave na principu praveho jmena a fotky, a ktora to ma v pravidlech. Jak sem psal, je milion jinych moznosti, kde muzes svim nickem vystupovat scela anonymne ... Svojim pocinem si sice chod FB nijako nenarusil, ale to mozem zacat aj ja pisat ze, hadzte smeti na zem, nie do smetiaka. Tym ze hodim na zem smeti ja, este nijak citelne obraz treba jednej ulice nenarusim. Pokial to spravi 10 lidi, tak to uz bude citelnejsi,a pokud to spravi 50 kudi ze 100 co tade prejdou, stane se s toho smetiste ... Tak ci tak nevim, proc by si ti mnel byt vynimka ... Proste stale je tu zakladne pravidlo, kteremu se furt vyhybas ... Je to v pravidlach, suhlasil si s nimi, porusil si ich ... Hold nesuhlasis, nemusis tam chodit ... Ja sem jednoznacne za to, aby se tam uvadzali prave mena, na to to podla mna je ... Citovat
BV406 Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 myslim, ze tady nebude problem ve fejsbuku ... ale problem s tim, ze akcz proste od zacatku nehral podle pravidel ... a to s tim kinem, ano, kdyz budu chtit jit do kina a bude tam ta podminka, ze si na celo napisu jmeno a ukazu OP, tak klidne pujdu, pokud to bude dle meho zajimava produkce ... bez OP uz si mnohdy ani nekoupis listky na fotbal, ten, kdo si je chce koupit a chce se jit podivat, tak OP predlozi ... Citovat
Béďa Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 Blbost!! Nevím proč by se nějakej FB měl starat o to jestli tam má někdo přezdívku nebo jméno. To je věcí každého uživatele přece. Pokud neporušuje nějak zásadně pravidla tak je to přeci buřt. Třeba Vojtu bych viděl že podle AKCZ najde většina lidí. Už právě proto, že ji používá xx let a nesetkal jsem se s nikým, kdo by měl stejnou přezdívku jako on. U mě by to bylo horší, proto tam mám celé jméno a žíly mě to nerve. Citovat
Medvěd Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 Věřte mi, že když jsem se ještě staral o registraci nových řádných členů a výrobu kartiček, byl bych z podobné povinnosti přímo nadšen. Bohužel, byť jsem takovou povinnost i navrhoval, tak touha po legální anonymitě zvítězila a já jsem rád, že už se nemusím doprošovat řádných členů, aby mi sdělili jejich ctěné jméno a adresu - někteří se za ně asi stydí. [upravil dne 9/6/2011 08:19 Medvěd] Citovat
AKCZ Odesláno 9. červen 2011 Autor Odesláno 9. červen 2011 Věřte mi, že když jsem se ještě staral o registraci nových řádných členů a výrobu kartiček, byl bych z podobné povinnosti přímo nadšen. Bohužel, byť jsem takovou povinnost i navrhoval, tak touha po legální anonymitě zvítězila a já jsem rád, že už se nemusím doprošovat řádných členů, aby mi sdělili jejich ctěné jméno a adresu - někteří se za ně asi stydí. [upravil dne 9/6/2011 08:19 Medvěd] Medo.. jesli se nepletu tak to bylo potreba predevsim pro zaslani karticek radnym clenum a to docela chapu ale jedna vec je poskytnout tyto udaje pro interni ucely a jina nutit uzivatele vystupovat pod svymi jmeny verejne.. a neni to kolikrat o studu.. Kazdopadne diky vsem za nazory Citovat
BV406 Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 zbytecna diskuze, tady se to mele furt dokolecka ... uz tu bylo nekolikrat psano, ze kazda sluzba ma sve pravdila a podminky pouziti, pokud si je nectete, je to vas problem, pak si rvete jak chcete, ale nedelejte z toho aferu ... Citovat
h4wk3y Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 BV406 presne vystihl... proste chce mit FB (jako jedna z mala sluzeb) poradek a mit tam realna jmena. A proc? Predstav si, AKCZ, ty jezdis ty zavody... Pozvou te na zavod v Sosnove... ty tam prijedes a tam nikdo nebude... liduprazdno... zavolas jim a oni ti reknou, ze se to cele jede ve Vysokym Myte, ze zavod v Sosnove je jen prezdivka... nebudes nasr stvanej? : ja vim, skvelej priklad, na ty ja jsem expert Citovat
v3nty Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 Ja na FB mam uplne ine meno jedine čo je spoločne z mojim menom je ROMAN Veci tam pisem len tie ktore chcem aby tam boli a 3X si rozmyslím čo hodím na net \"Roman Zmaturoval Emelianenko\" AK by si ma chcel niekto addnút Citovat
Guest Scratch Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 ano FCB funguje jako velky zdroj informaci, ale ty se daji nalezt i jinde Libi se mi, jake jsou tady vykriky o anonymite, ale v podstate se da zjistit vzdy a vse o konkretnim jedinci, pokud tedy neni Bond Citovat
Stifler Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 jak zrušit Fej...? dceři jsem to skusil a stále ji chodí meil ,že se má znova přihlásit a fej bude obnoven copak nejde zrušit účet ? nebo to dělám blbě Já jsem si profil zrušil, ale vlastně nezrušil. Oni nenabízejí funkci profil úplně zrušit. Jen ho deaktivují a kdykoliv se znovu přihlásíš (třeba i za 5 let), tak se znovu tvůj starý známý profil opět aktivuje. Jiná možnost neexistuje. Tím pádem si udržují tvé osobní údaje i v době, kdy jakoby zrušíš profil, tedy jakoby odstupuješ od \"smlouvy\". Citovat
gronholmm Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 Tady je odkaz na úplné zrušení Dá se najít i ve FAQ na stránkách FB Edit: Ještě ten odkaz by to chtělo https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account [upravil dne 9/6/11 11:03 gronholmm] Citovat
Dundee Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 gronholm: Ze zvědavosti jsem kliknul na tvůj odkaz a XK po mě chce, abych se nejdřív přihlásil:D No jo no, tak si holt nepočtu... Citovat
AKCZ Odesláno 9. červen 2011 Autor Odesláno 9. červen 2011 Dundee.. to vis nejdriv zalozit a pak az se pidit co s tim Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 AKCZ, nechapem poslednu narazku, predsa ked chces nieco uplne deaktivovat, tak to musis mat vytvorene ci nie ? Na co si bude niekto citat, ako uplne zmazat konto, ked vlastne ziadne konto nema ... Beda - starat se ma o to preto, lebo to ma v pravidlech ... Souhlasis s nimi, tak se nemuzes stezovat, ze te nekdo stíha za to, ze je porusujes, kdyz si s nimi proste jednou souhlasil ... Bedo, jeste k prezdivke AKCZ, kdys hodis AKCZ do googlu, tak je to napriklad ASOCIACE KADERNIKU CESKE REPUBLIKY, toz o nevyuzivany teto skratky nejsem presvedcen V kazdem pripade BV cko to krasne zhrnul ... Citovat
Edison Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 zbytecna diskuze, tady se to mele furt dokolecka ... uz tu bylo nekolikrat psano, ze kazda sluzba ma sve pravdila a podminky pouziti, pokud si je nectete, je to vas problem, pak si rvete jak chcete, ale nedelejte z toho aferu ... Potíž je v tom, že FB ta pravidla mění a nezákonně!! Vlastně nevím.. Oni našim zákonům nepodléhaj, že... Ale to je fuk, ale měnit pravidla v průběhu poskytování služby je PODRAZ!!! Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 Edison, zrovna toto pravidlo, o ktorom sa bavíme, nemenili. Toto pravidlo je tu odvtedy, od kedy FACEBOOK vobec vznikol, a na tomto princípe ho budovali. Takže aké pravidlo, ktoré ovplyvnilo prípad AKCZ sa zmenilo ? Dalsia vec je zakony, ako bolo spomenute, su oni ceska firma aby podliehali naším zákonom ? Je to zahranicná firma, zahranicna stranka, co sem pletiete nejake porusovanie ceskych ci slovenskych zakonov ? Citovat
AKCZ Odesláno 9. červen 2011 Autor Odesláno 9. červen 2011 Trosku se v tom tady motame dokola Chapu ze je tezke procitat tohle cele vlakno ale pro Lubka neber to jako kauzu AKCZ vs. FB.. ber to tak ze me vadi obecne nuceni uzivatele zverejnovat svuj osobni udaj - v tomhle pripade vlastni jmeno (opet jsem psal ve vlaknu ze vim ze me nikdo nenuti FB pouzivat) a pro Edisona jsem psal jednu z opovedi: \"Zasláno 8/6/11 v 11:11 Je take dobre vedet ze FB nepodleha nasim zakonum a dokonce ani Evropskym US shromazduje veskera data a nejake vyjimky nonUS uzivatele jsou v bode 16 To jen k tomu co je a neni protizakonne.. \" Citovat
Edison Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 Edison, zrovna toto pravidlo, o ktorom sa bavíme, nemenili. Toto pravidlo je tu odvtedy, od kedy FACEBOOK vobec vznikol, a na tomto princípe ho budovali. Takže aké pravidlo, ktoré ovplyvnilo prípad AKCZ sa zmenilo ? Dalsia vec je zakony, ako bolo spomenute, su oni ceska firma aby podliehali naším zákonom ? Je to zahranicná firma, zahranicna stranka, co sem pletiete nejake porusovanie ceskych ci slovenskych zakonov ? Nejen firma je povina se řídit našimi zákony. Pravidlo o tom, že jim musím poskytnout kopii dokladu totožnosti, abych mohl užívat již existujícího účtu? Nejsem tedy fejsbůkář, ale nemyslím, že by toto tam bylo odevždycky. Ono vůbec je tento požadavek na internetu naprosto unikátní. Nechtěj to ani banky a jiné instituce... které by možná i mohly. Zajímavé je, že takový google, ačkoli taky není česká firma se sídlem v česku má přesto potíže s českým a dalšími národními zákony. Proč by je FB neměl také respektovat? [upravil dne 9.6.2011 19:35 Edison] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.