Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahoj,

už dlouho jsem tu nebyl bo mi auto šlape jako hodinky, ale dneska jsem byl trochu v šoku, když mi po 4 dnech stání hlásí \"immobiliser system faulty\" a k tomu další závady jako ABS/ESR a airbag sys.faulty. Auto sice na pár vteřin nastartuju, ale pak to chcípne, což je sice klasická ukázka systému imobilizéru, ale naprosto nechápu jak k tomu to auto došlo...? Nic se nedělo ani s autem ani s klíčem.

Zkoušel jsem druhý klíč i odpojit baterku (asi na 5min.), ale problém je stále stejný.

Nemáte někdo podobnou zkušenost s řešením?

Díky

Odesláno

immobiliser system faulty... to mi taky někdy napsalo při startování, ale auto normálně chytlo a jelo, nevim proč to udělalo. Pak mi to udělalo ještě v zimně když mi klekla baterka, ale to už jsme musel znovu spárovat klíček. Myslím, že je to takhle, vložíš klíček do zapalování, otočíš do první polohy a podržíš tlačítko odemknutí asi 10 vteřin, pak vypneš zapalování a nastartuješ. Nějak takhle to bylo:myslim

Odesláno

ahoj, tak myslím, že to bude od každýho trochu... už to je teda OK a pomohl postup na spárování klíče, který jsem vygooglil, viz níže...

Nevím jestli to je ten správný postup pro tenhle typ auta, ale nakonci to přestalo řvát chybu imobilizeru a všechno funguje. Dokonce jsem tím postupem spároval i druhý klíč, který mi do tý doby nefungoval.

Here\'s how you can reset the immobilizer. It\'s kind tricky, but trust me it works. Do like this:

- Disconnect the battery for at LEAST 15 minutes.

- When you are about to re-connect the battery, leave the drivers door open and have the car key outside of the engine starter.

- When the battery is on again, close the drivers door and turn the key to light up the instrument panel but do NOT start the engine yet.

- Open the drivers door and take away the key.

- Close the drivers door and start your engine.

- musel jsem navíc ještě jednou nastartovat a/nebo počkat než zhasne hláška chyba imobilizeru, pak to už je OK

tak ještě překlad :D

- Odpojte baterii nejmíň na 15 minut (nebo po odpojení na 10sekund sešlápnout pedál brzdy)

- Předtím než znovu zapojíte baterii nechte otevřené dveře řidiče a klíč mimo skříňku zapalování

- Po zapojení baterie zavřete dveře řidiče, klíč dejte do zapalování a otočte do polohy aktivních přístrojů, zatím NESTARTUJTE motor

- Otevřete dveře řidiče a vyndejte klíč ze zapalování

- Zavřete dveře řidiče a nastartujte motor

- musel jsem navíc ještě jednou nastartovat a/nebo počkat než zhasne hláška chyba imobilizeru, pak to už je OK

[Edited on 7/8/11 by markuson]

Odesláno

toto je pro 807ku

Opětná aktivace

dálkového ovladače

Vypněte zapalování.

Znovu zapněte zapalování.

Ihned stiskněte tlačítko A.

Vypněte zapalování a vysuňte klíč

s dálkovým ovladačem ze spínací

skřínky. Dálkový ovladač je znovu funkční.

• O 3 týdny později...
Odesláno

...tak vážení, všechno co tady bylo napsáno bylo sice hezký, ale bohužel to s původním problémem nemělo asi nic moc společnýho :D

Problém se totiž vyskytoval dál a zcela náhodně, tedy chcípnutí motoru za jízdy, hlášení chyby immobilizeru, ABS, nemožnost znovu nastartovat atd...

Servisák (jinak teda fakt kádr :super ) po dlouhým bádání přišel na věc, která by mě asi nenapadla. V kabelových rozvodech kolem motoru, který jsou tažený v těch plastových husích krcích se prošoupaly vnější vrstvy kabelů! Když sem to viděl, tak sem nechápal, viz obrázek... Asi vibracema a tlakem kabelů na vnitřek husího krku, se ta bužírka úplně prošoupala hned na několika místech a drátech a docházelo ke zkratům...

Tak jen abyste si rozšířili obzory o možný problém při hledání závad... :D

post-20210-14109619379563_thumb.jpg

[Edited on 22/8/11 by markuson]

• O 7 let později...
Odesláno (upraveno)

Tak stejný problém jako měl markuson - kabely proklepané ve svazcích co jdou od BSI na motor - a to v obou tam kde jde i kostra a dva žluté kabely a v tom druhém kde je cca 10drátů.Hlásilo chybu ABS ESP a hlavně IMBOLISER.Děkuji za tip kde to hledat, doufám že další svazky budou ok, nebo máte zkušenost že takhle trpí i jiné svazky?

Upraveno uživatelem Bedatravnik
  • O 4 roky později...
Odesláno

Ahoj, tak se přidávám s pravděpodobně stejnou závadou. Nejdřív jsem myslel, že to bude nějaká jiná haluz. Ale teď to vypadá na kabely. Auto chcíplo za jízdy po cca 500m a IMMO + ABS ESP chyba. Už sem předběžně koukal do těch svazků, ale neviděl sem nic hroznýho. Odpoledne to okouknu pořádně, třeba to bude prodřený až v průchodce do BSM. Doufám, že to někde najdu. Kdyby měl někdo náhodou schéma těchle kabeláží, bylo by to moc fajn, jsem zvědavej, co tam vede za kabely. Nejhorší je, že to začalo zlobit, když sem se snažil vyřešit nefunkční ventilátory sahary. Jak se zahejbal kabeláží, tak se to asi začlo sr*t. Takže Já vs. 807 = 0:1..

Odesláno

V BSM jsem proměřil relátka a všechny jsou překvapivě ok. K ostatnímu se nedá dostat u Delphi B3, nicméně deska a zpracování vypadají dost solidně. Vrátil sem se ke kabelovému svazku. U několika drátů byla prodřená izolace, ale vodič v pohodě. U jednoho modrého drátu jsem objevil ztvrdlé místo, ale nevypadal přerušený. Uvnitř izolace byl uhnilej a přerušenej, měřák ho odhalil. Je to v místě, jak tu popisují ostatní okolo toho držáku svazku. Po opravě drátů auto jede. Přikládám fotku pro představu, třeba to někomu pomůže.. Ještě dám fotky BSM  a rozebrané, pro představu umístění relé, kdyby je někdo chtěl měřit. :)

IMG_1236.JPG

IMG_1234.JPG

12091992373.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...