Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

nechces na leto na dojezdeni ? mam 2 zimni...cca. 3mm(ale musel bych zmerit) a vali se mi tu v garazi..ja jen tak kdyby nahodou... letni chci dat vetsi takze uz je nemam jak dojezdit a v zime ani nahodou :)

Odesláno

Podle mýho je lepší když v podběhu je víc místa kvůli namrzajícímu sněhu a samozřejmě určitě užší jak už napsal Lexa. Takový 175 by byli lepší. To? můj názor.

Odesláno

hehe az na vyjimku mi odpovida \"ostravsky\" peugeot club :)

no ja to chtel spis kvuli tomu, abych mel auto o neco vyse (svetlou vysku)...snizene auto je sice prima, ale ty koleje v zime...jinak to zarezani moc neresim a navic gumu o siri 175 v 15palcich jsem nenasel....ale diky za info

Odesláno

Jak se vnější průměr pneumatiky spočítá? Lehce. Z označení pneumatiky vyčteme její jmenovitý průměr dosedací plochy patky, výšku jejího profilu a šířku. Příklad: 165/70 R13, pneumatika má tedy jm. průměr 13 palců a výšku profilu 70% z její jmenovité šířky165 mm.

Víme, že 1 palec je 25,4 mm. Vzorec tedy je:

Vnější průměr (mm) = [ jm. průměr (v palcích) x 25,4 ] + [ šířka (mm) / 100 x

výška profilu (v %) x 2 ]

Tedy pro pneu 165/70 R13: Vnější průměr = [ 13 x 25.4 ] + [ 165 / 100 x 70 x 2 ]

Vnější průměr = 561.2 mm

• O 9 let později...
Odesláno

Máte někdo 205/50/17 na disku šíře 8? Vím, že doporučená šířka disku pro 205/50/17 je 7,5... Mám na Passatu teď 225/45/17 na 8j disku, ale chtěl bych užší (1,9tdi je to hodně znát) a mám krásnou sadu 205/50/17, tak jestli to bude velkej stretch nebo ne, třeba někdo řešil. Pokud to bude moc, asi budu schánět užší kola...

Odesláno
Máte někdo 205/50/17 na disku šíře 8? Vím, že doporučená šířka disku pro 205/50/17 je 7,5... Mám na Passatu teď 225/45/17 na 8j disku, ale chtěl bych užší (1,9tdi je to hodně znát) a mám krásnou sadu 205/50/17, tak jestli to bude velkej stretch nebo ne, třeba někdo řešil. Pokud to bude moc, asi budu schánět užší kola...

A co že máš v TP, že to řešíš?

Odesláno

205/50/17 samozřejmě na 6,5j ráfku. nebo 235 na 7,5 ráfku ale to by ste to auto již nerozjelo.. Samozřejmě nejepší by bylo mít 6,5j ráfek, ale těch moc není a mám moc pěkný BBS RK, který jsou naprosto lehoučký a pevný, takže by mi jich bylo líto

Ducatista: díky moc. Koukám doporučená šířka je 5,5-7,5 takže těch 8 by nemuselo být velké áčko

Wojtech: Jop, vím, že to není doporučena, proto hledám někoho, kdo třeba jezdil na týhle gumě. Zase nechci aby mi to nasazovali vzduchovym dělem atd...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...