MotoMoto Odesláno 7. březen 2012 Odesláno 7. březen 2012 Jo a opravuji stát, bral jsem naftu ne v Itálii, ale v Rakousku. Takže je fakt možné že těch aditiv bylo nakonec moc. Citovat
jenikM Odesláno 10. březen 2012 Odesláno 10. březen 2012 Nemate nekdo fotku FAPu vevnitr, noveho a zaneseneho? Citovat
cambel Odesláno 13. březen 2012 Odesláno 13. březen 2012 Asi před rokem odstraněný FAP od Strakiho a včera na STK vozítko prošlo bez problémů. Hodnoty na emisích hluboko pod limitem a to skoro za studena. Takže za sebe můžu doporučit odstranění. Považuji tuhle věc v autě za další \"kurvítko\" na tahání peněz z lidí za něco zbytečného. Jen kolik se spotřebuje na tuhle součástku drahých kovů ze které je vyrobena, navíc se musí měnit a doplňovat aditivum, obojí stojí majlant. Kam jen ten automobilový svět míří? Co vymyslí příště? MotoMoto: tohle auto potřebuji, aby mi sloužilo za co nejmenší náklady a ne, abych do něj vrážel peníze za součástky, které jsou v podstatě k ničemu a jsou jen předepsané jakousi směrnicí. Tohle taky můj tichý boj proti tomu bordelu co nám tu zavádějí. Mimochodem díky tomu krámu je vyšší spotřeba nafty, další důvod proč s tím pryč. [upravil dne 13/3/12 11:53 od cambel] Citovat
MotoMoto Odesláno 13. březen 2012 Odesláno 13. březen 2012 Je hezké jak už adresně se na mě obracíte, ale věřím, že je tu více rozumných lidí co nekoukají jenom na prachy a jenom na svoje prachy. Kdysi jsem byl na jednání ve Švýcarsku a zaujal mě systém sběru domovního odpadu v placených pytlích od města. A divil jsem se tomu (je to už hodně dávno, když u nás spousty věcí bylo ještě zadarmo) a oni se divili že to nechápu, že to je předci jejich bordel a tak musí dát peníze za to aby se dobře a správně zlikvidoval. Všechno nám může sloužit abychom vydělali peníze, ale bude to též sloužit těm co přijdou po nás??????? Budeme házet odpad za barák? Budeme topit pneumatikama? Budeme kuchat z aut katalyzátory a FAP filtry? Jaký je v tom rozdíl. Všechno něco stojí. A je sobecké říkat, že já to nepotřebuji. Nemyslíte??? Většina z nás tu utrácí peníze na blbiny a vylepšení v autech co vůbec nic neřeší, kupuje různé barevné a nebo jiné tuningové vylepšení, montuje jiné výfuky, světýlka a podobně. Nikdo už u toho neříká co to stojí peněz to vyrobit, co se spotřebuje materiálu a lidské práce, ale na filtr (ten předci není vidět) na to peníze?? Kdepak to je zbytečnost. [upravil dne 13/3/12 16:07 od MotoMoto] [upravil dne 13/3/12 16:30 od MotoMoto] Citovat
Antonius Odesláno 13. březen 2012 Odesláno 13. březen 2012 MotoMoto pekne si to napísal ! Keby bolo na svete viac takýchto ľudí čo im nie je všetko jedno a čo nepozerajú len na seba hneď by sa nám ľahšie žilo ! Citovat
JirkaMTPO Odesláno 13. březen 2012 Odesláno 13. březen 2012 Asi před rokem odstraněný FAP od Strakiho a včera na STK vozítko prošlo bez problémů. Hodnoty na emisích hluboko pod limitem a to skoro za studena. Takže za sebe můžu doporučit odstranění. Považuji tuhle věc v autě za další \"kurvítko\" na tahání peněz z lidí za něco zbytečného. Jen kolik se spotřebuje na tuhle součástku drahých kovů ze které je vyrobena, navíc se musí měnit a doplňovat aditivum, obojí stojí majlant. Kam jen ten automobilový svět míří? Co vymyslí příště? MotoMoto: tohle auto potřebuji, aby mi sloužilo za co nejmenší náklady a ne, abych do něj vrážel peníze za součástky, které jsou v podstatě k ničemu a jsou jen předepsané jakousi směrnicí. Tohle taky můj tichý boj proti tomu bordelu co nám tu zavádějí. Mimochodem díky tomu krámu je vyšší spotřeba nafty, další důvod proč s tím pryč. :superSouhlasím, překrucování skutečností a vyvolávání pocitu viny je mimo mísu. Ať si každý najde svou pravdu a uklidí si před svým prahem. Já mám po odstranění FAPu svědomí čisté. A hlavně se mi už nestane, že se mi např. při předjíždění nehodí auto do nouzáku na poloviční výkon a další a další. Po zkušenostech před a po FAPu si dovolím tvrdit. že FAP je nebezpečný viz. popisovaná zkušenost. Citovat
MotoMoto Odesláno 13. březen 2012 Odesláno 13. březen 2012 Lituji, ale nemáš pravdu. A lžeš sám sobě. Není to o tom, že FAP je nebezpečný a podobné nesmysly. Kdyby jsi ho měl v pořádku tak by ti do nouzového režimu auto nepřepínal. Takže to o tom není. Je to podobné jako když mi bude nějaký spotřebič vyhazovat pojistky a ty odstraníš tu pojistku na místo opravy spotřebiče. Asi blbý příměr, ale podobný. Prostě argument že mi vůz jede líp u mě neplatí. Mě jede výborně, spotřeba také a mám FUP, ale mám ho v pořádku a tak mi to funguje jak má. Tobě to nefungovalo ne z principu špatnhu FUPu ale z principu že jsi ho měl vadný a bylo ti líto pár peněz na opravu. Třeba jsi je potřeboval na něco jiného, třeba více důležitého, třeba nové xenony, nebo alarm, nebo búhví co. To je fakt tvoje věc. Ale co budeme odstraňovat z auta příště??? Citovat
Haryk Odesláno 13. březen 2012 Odesláno 13. březen 2012 MotoMoto . jak už jsem tady někde psal, jak mám regenerovat FAP když musím jed rychlostí min 80 km/h asi 20-30 min, a kde mám takovou silnici tady na vesnici splašit, dlouhá rovinka široko deleko nět tak Fap šel ven Citovat
JirkaMTPO Odesláno 13. březen 2012 Odesláno 13. březen 2012 Lituji, ale nemáš pravdu. A lžeš sám sobě. Není to o tom, že FAP je nebezpečný a podobné nesmysly. Kdyby jsi ho měl v pořádku tak by ti do nouzového režimu auto nepřepínal. Takže to o tom není. Je to podobné jako když mi bude nějaký spotřebič vyhazovat pojistky a ty odstraníš tu pojistku na místo opravy spotřebiče. Asi blbý příměr, ale podobný. Prostě argument že mi vůz jede líp u mě neplatí. Mě jede výborně, spotřeba také a mám FUP, ale mám ho v pořádku a tak mi to funguje jak má. Tobě to nefungovalo ne z principu špatnhu FUPu ale z principu že jsi ho měl vadný a bylo ti líto pár peněz na opravu. Třeba jsi je potřeboval na něco jiného, třeba více důležitého, třeba nové xenony, nebo alarm, nebo búhví co. To je fakt tvoje věc. Ale co budeme odstraňovat z auta příště??? Pokud by bylo na autě něco dalšího podobného, co by mohlo až ohrozit život, což nepředpokládám, tak by to šlo taky ven. To je pravda. Jinak přeji všem , kdo jej mají, ať jim slouží a ať nezažijí, to, co já. Jen tedy když byl špatný FAP, nemělo by přijít včas nějaké varování a né že při rychlosti okolo100km/h si vzpomene, že je někde chyba a přepne motor do nouzáku. Nic si nenalhávám a jak píšu,m doufám, že se to nikomu nestane. Je to fakt nebezpečné. Určitě nevyhazuji peníze za nějaký zmiňovaný tuning. Jediné co, tak jsem si nainstaloval denní světla, potahy, gumové koberce. To mě teda opravdu vychází jako lepší investice, něž do oprav FAPu s tím, že bych jezdil v nejistotě, kdy se zase rozmyslí, že je něco špatně. Již nikdy více. Citovat
kléma Odesláno 13. březen 2012 Odesláno 13. březen 2012 Ahoj lidi, využiji že se o tom bavíte-sám mám benzín, ale kolega koupil 807 rok 2007 2.0hdi tuším 88KW a žádný filtr pod autem nemá- je to tak? To se do těchto motorů vůbec nedávali-nebo už ho někdo vyndal. Prodejce mu tvrdil, že je to originál a když jsme na to koukali je tam malý kat. a pak už jen trubka v kuse k poslednímu dílu výfuku. Citovat
Juve Odesláno 13. březen 2012 Odesláno 13. březen 2012 Podľa mňa 2007 by už mal byť 100 kw a ten sa bez fapu nevyrábal....či? Citovat
MotoMoto Odesláno 13. březen 2012 Odesláno 13. březen 2012 Toje zajímavé, měto napřed ohlásilo \"chyba emisního systému\" a do nouzáku to nešlo. Třeba je chyba někde jinde. Haryk: ono pro regeneraci t nepotřebuješ, ale sebere ti to více aditiv než když pojedeš rychle. Je to nevýhoda naftových motorů. Lepší je benzín. Citovat
MotoMoto Odesláno 13. březen 2012 Odesláno 13. březen 2012 Teď říkali ve zprávách že za FUP dávají ve zběrnách až 6000 tak honem, na tom by se dalo i vydělat. :o Citovat
Sagic Odesláno 13. březen 2012 Odesláno 13. březen 2012 Ahoj lidi, využiji že se o tom bavíte-sám mám benzín, ale kolega koupil 807 rok 2007 2.0hdi tuším 88KW a žádný filtr pod autem nemá- je to tak? To se do těchto motorů vůbec nedávali-nebo už ho někdo vyndal. Prodejce mu tvrdil, že je to originál a když jsme na to koukali je tam malý kat. a pak už jen trubka v kuse k poslednímu dílu výfuku. Mám ten samej motor 88kw, rv 10/2006 a FAP tam taky nemám už z výroby [upravil dne 13/3/12 20:04 od Sagic] Citovat
dusan2 Odesláno 13. březen 2012 Odesláno 13. březen 2012 Ludia ja Vas nechapem. Nekupim si auto co ma FAP ked jazdim po meste alebo stylom ktory ho nedokaze regenerovat. Myslim ze jeho vyznam nieje az take tazke pochopit. To iste si myslim o EGR. V zivote som s nim nemal problem a to uz mam nejaky ten km za sebou. Na jazdenie po meste a kratke trasy jednoznacne benzin, mozno + LPG. Citovat
Milan+ Odesláno 13. březen 2012 Odesláno 13. březen 2012 Stale tu řešíte zda ven či ne. Mám ho taky venku a je klid. Moto moto už je to jak zaseklý gramec,stále dokola,kolik tu jezdi C8,807,Ulysse,Phedra.Koukni se na skřínaky auta typu Boxer,jumper ,vivaro atd,který z nich to má a v jakém počtu tu jezdí. Jináč myslím si,že si malo nevydělávám,ale dát zrovna za tohle bez čeho to v poho projde emisema nějakých osm a další tři za aditiva a plus práce,tak to jsou fakt vyhozene prachy. Toje zajímavé, měto napřed ohlásilo \"chyba emisního systému\" a do nouzáku to nešlo. Třeba je chyba někde jinde. Kdyby mi to tohle psalo,tak stím asi nepojedu ven s tím vědomím co tam stojí servis. Haryk: ono pro regeneraci t nepotřebuješ, ale sebere ti to více aditiv než když pojedeš rychle. Je to nevýhoda naftových motorů. Lepší je benzín. No a tady píšeš nesmysl,proč by to bralo více aditiv,ty tam vstříknou po natankovaní do nadrže a hotovo,dale nic. pokud Ti to nezregeneruje tak jak má a probíha to častěji,tak máš vyšší spotřebu,nafta Ti ředí oil a co je pak ekologičtější. [upravil dne 13/3/12 21:27 od Milan+] [upravil dne 13/3/12 21:34 od Milan+] Citovat
MotoMoto Odesláno 14. březen 2012 Odesláno 14. březen 2012 Přesně pokud nemáš přirozenu regeneraci (vysoká rychlost, určitá délka jízdy) tak potřebuje systém větší množství aditiv na regeneraci řízenou. Jasně protože Pepa krada a Jarda znásilňuje tak je to důvod abych dělal to samé. A za ušetřené peníze si užiju více srandy, vždyť co mi je potom, mě to nebolí, emisema projde. Jasně zaseknutý gramofon, každý musí začít u sebe a ne stále se odvolávat na jiné. Když naložím auto starým haraburdím a vysypu ho tady u nás v lese tak ti to asi vadit nebude, když ale přijedu a vysypu ti ho u tebe před domem tak to bude asi jinak. Ale asi komu není z hůry dáno v apatyce nekoupí. Proto to tu u nás takto vypadá. Každý jen to co musí. A jakmile je možnost něco ošulit tak šup tam s tím, nebo spíš ven s tím. Já si nechal dělat kontrolu FUP a při mých 220 OOO km je stále čistý a nádrž s adityvy skoro plná. Tak kde je problém? Citovat
Marcel00 Odesláno 14. březen 2012 Odesláno 14. březen 2012 mozno ho tam ten FUPFAPFOP ani nemas ale musim uznat, velmi pekne si to napisal Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.