Přejít na obsah

cambel

Uživatel
  • Počet příspěvků

    32
  • Registrace

Vše od uživatele cambel

  1. cambel

    Kontrolka mazání

    Mám motorizaci Peugeott 807 2.2HDi 94kw. Dnes jsem najel 200km bez jakéhokoliv problému, jen ta kontrolka mě znervózňuje. Hledal jsem na tomto i jiných fórech a nikde jsem k tomu nic nenašel. Prosím Tě straki, co znamená to C-V, co píšeš? Je to tedy normální, jak se mi chová ta kontrolka? Zhasnout má prý až po nastartování. Není možné, že je to čidlo nějak špatně zapojené, nedávno byl komplet motor venku? P.S.:MotoMoto: to nebylo nic osobního, jen když prostě nemáš nic k tématu, tak si nechej zbytečné poznámky od cesty. Neznáš mě, toho člověka a spoustu okolností kolem. Samozřejmě zatím děkuji za reakce.
  2. cambel

    Kontrolka mazání

    Ono v dnešní době najít servis, kde Ti vymění poctivě olej a filtry a nenalejou tam nějakou břečku nebo polovinu náplně nebo se na filtry nevys..., ale peníze vezmou, bys na prstu napočítal. Proto raději zajedu za tímhle \"strejdou\", kterej je starej srdcař a dělá věci poctivě. A prosím Tě MotoMoto, vrať se do sekce o FAPech a nezasírej jiná vlákna. Díky Ti moc za to. Pokud nemáš nic k tématu, tak dej pokoj.
  3. Mám auto čerstvě po výměně oleje a filtrů a mechanik se mě zeptal co to mám s kontrolkou mazání, která se mi po otočení klíčku do první polohy společně se všemi ostatními kontrolkami rožne, ale ihned na to ještě před natočením motoru zhasne, přičemž všechny ostatní kontrolky svítí. Prý by ta kontrolka měla svítit se všemi ostatními a ne zhasnout. Zkuste se někdo podívat u svého miláčka, jestli je to normální chování 807ky před nastartováním nebo jestli je to nějaká chyba v kontrolce nebo mazání. Předem díky za odpověď. Jinak auto jede bez problémů, jen mi vrtá vhlavě co mi řekl ten mechanik.
  4. cambel

    strata vykonu a skakanie

    Přesně popisovaný problém jsem měl a byl poblém s klapkou, cena opravy 1.000,-Kč. Popisoval jsem to v minulých příspěvcích.
  5. cambel

    Oprava/odstranění FAP

    Asi před rokem odstraněný FAP od Strakiho a včera na STK vozítko prošlo bez problémů. Hodnoty na emisích hluboko pod limitem a to skoro za studena. Takže za sebe můžu doporučit odstranění. Považuji tuhle věc v autě za další \"kurvítko\" na tahání peněz z lidí za něco zbytečného. Jen kolik se spotřebuje na tuhle součástku drahých kovů ze které je vyrobena, navíc se musí měnit a doplňovat aditivum, obojí stojí majlant. Kam jen ten automobilový svět míří? Co vymyslí příště? MotoMoto: tohle auto potřebuji, aby mi sloužilo za co nejmenší náklady a ne, abych do něj vrážel peníze za součástky, které jsou v podstatě k ničemu a jsou jen předepsané jakousi směrnicí. Tohle taky můj tichý boj proti tomu bordelu co nám tu zavádějí. Mimochodem díky tomu krámu je vyšší spotřeba nafty, další důvod proč s tím pryč. [upravil dne 13/3/12 11:53 od cambel]
  6. Jestli je to Navteq 2010-11 pro RT3 a 4, tak ten je na torrentech už několikátý měsíc.
  7. cambel

    Netáhne za studena

    Tak jo, k tématu. Ujel jsem od opravy asi 400km a auto jede jak má, takže to byl ten ventil. Taky je potom co se musela vybrousit klika a vyměnit věci kolem o něco tišší a má příjemnější zvukový projev.
  8. cambel

    Netáhne za studena

    MotoMoto: koukám že jsi z Liberce, tak Ti to může být jedno, máš to k nám přes půl republiky. A už přestaň s těma řečma, začínáš být otravný jako někteří polici s fotovoltaikou, ekoteroristi vraťte se do Rakous za hranice i s transparentama.
  9. cambel

    Netáhne za studena

    MotoMoto: ten týpek v Peugeotu mi tedy taky říkal, že to mám nechat být, ale zase bych nerad dojížděl v létě z Chorvatska na nouzový režim nebo nedej bože mě museli odtahovat. Vzhledem k mým neblahým zkušenostem s poruchovostí mého miláčka se snažím všem případným dalším závadám a problémům preventivně předcházet.
  10. FAP to nebyl. Měl jsem to v Peugeotu u jednoho šikuly a ten vyměnil jakýsi ventil ovládající klapky přívodu vzduchu do motoru. Jsou tam prý dva okruhy a jeden z nich fungoval špatně a proto se to dusilo a netáhlo. Po ujetí několika desítek kilometrů schválně hlavně po městě a v kolonách je to zatím v pohodě. Ale nechci to zakřiknout, už jednou to vypadalo v pořádku a pak to zase nejelo. Takže ujeto 400km bez jakéhokoliv problému, tedy závada odstraněna. Díky za rady. [upravil dne 10/10/10 od cambel]
  11. cambel

    Netáhne za studena

    Auto mám ze servisu doma. Nakonec to byl ventil ovládající klapky přívodu vzduchu do motoru. Chyba byla elektroinstalaci toho ventilu. Jsou tam prý dva okruhy a u jednoho z nich špatně fungovaly díky tomu ventilu klapky. Blíže mi to nebylo popsáno, hlavně že to už jede. Ventil 1.400+600 práce, takže spokojenost. Ještě premýšlím, že by šel ven ten FAP.
  12. Zdravím, mám takový problém, když za studena nastartuji auto a rozjíždím se (přidávám plyn), tak mi auto chvíli vytáhne do otáček, že se rozjedu, ale ihned na to mi otáčky klesnou a ať šlapu na plyn jak chci, tak mi auto nejde do otáček a nejede. Šlápnutí na plyn nemá žádnou odezvu, otáčky vůbec nejdou nahoru a auto se zastavuje. Po několikerém sešlápnutí pedálu plynu otáčky jdou zase pomalu nahoru a pak zase klesnou. Už jsem to měl v servisu a bylo mi řečeno, že turbo je v pořádku, protože to dělá od nízkých otáček. Když se vypojí konektor na váze vzduchu, tak auto jede dobře, ale bohužel v nouzovém režimu a na display se mi objeví hláška \"chyba emisního systému\". Začalo to asi před měsícem když jsem vyjížděl a motor byl studený, teď už to dělá prakticky pořád.
  13. cambel

    Netáhne za studena

    Tak ten EGR ventil to nebyl. Auto po několika desítkách kilometrů zase netáhne. Když jsem volal do servisu, že to zase přivezu, tak mi mechanik poradil ať zkusím odpojit z váhy vzduchu konektor, který je umístěný nahoře a že by to mohlo pomoct. Po odpojení konektoru jede auto zase v pořádku, jen se rozsvítí po nastartování žlutá kontrolka a objeví se na chvilku nápis chyba emisního systému. Předpokládám, že se auto přepne do nouzového režimu na dojetí. Dá se s tím jezdit? Neporadil by někdo na co tohle ukazuje? Špatná váha vzduchu? Netáhne to zejména v nízkých otáčkách, s turbem to nemá nic společného. MotoMoto:já potřebuju jezdit a ne řešit ovzduší!!! Až ten krám bude jezdit jak má, tak budu přemýšlet proč víc kouří.
  14. cambel

    Netáhne za studena

    Takže pro začátek byl zaslepen EGR ventil (ten způsoboval i kouřivost dovnitř auta). Auto táhne jak má, ale raději to pořádně přes víkend projedu. V brzké době hodám nechat odstranit FAP, abych s ním později neměl problémy. [upravil dne 24/9/10 od cambel]
  15. cambel

    Netáhne za studena

    Dle toho co píšete to vypadá na to turbo. Dneska jsem to dal do servisu, tak uvidím s čím chlapí přijde. V každém případě dám vědět jak jsem skončil kdyby to někomu dělalo taky. Malý výpis oprav co jsem už prodělal: - prasklé táhlo řazení, které poškodilo další části řazení (6000,-Kč) - přidřený motor na klice (20.000,-Kč) - výměna vadného vstřiku (12.000,-Kč) - výměna spojkové sady (7.000,-Kč) - rozvody a vodní pumpa (5.000,-Kč) - výměna obou žárovek xenonů (2.000,-Kč) - prasklé čelní sklo (13.000,-Kč) - olej, filtry (2.500,-Kč) Jak tak koukám, pěkně ty servisy živím. :-D A taky koukám, že už mi zbývá z toho dražšího jen turbo. Samozřejmě ceny jsou nejnižší na jaké jsem se mohl dostat v neznačkovém servisu. Nedokážu si představit ten ranec v Peugeotu. Vyplatí se to auto vůbec?
  16. cambel

    Netáhne za studena

    CNA: a nebylo by přidření lopatek turba slyšet nějakým klepání, dřením nebo pod.? Protože turbo normálně naběhne a potom se to společně s otáčkami motoru jakoby dusí a ubírají se jak otáčky motoru, tak turba. Pak to zase trochu přidá na otáčkách a sepne turbo a zase to po chvilce klesá, přitom mám pořád nohu na plynu ve stejné poloze, nijak s tím nehýbu, nepřidávám ani neubírám. A jak jsem už psal, nejhorší je to za studena, pak se to trochu zlepší, dojet se s tím dá, ale nepředjedu nic, nedá se odhadnout, kdy to ubere a kdy přidá. [upravil dne 19/9/10 od cambel]
  17. cambel

    Netáhne za studena

    Měl jsem to na diagnostice v neautorizovaném servisu, prý diagnostika originál Peugeot umí vyčíst víc, tam ale tedy moc nespěchám, protože finance nejsou nazbyt. Ale proč neukáže v autě nějaká kontrolka problém je mi tedy záhadou.
  18. Zdravím všechny, mám takový problém, když za studena nastartuji auto a rozjíždím se (přidávám plyn), tak mi auto chvíli vytáhne do otáček, že se rozjedu, ale ihned na to mi otáčky klesnou a ať šlapu na plyn jak chci, tak mi auto nejde do otáček a nejede. Je to hrozné třeba na křižovatce když se rozjíždím, auto jakoby přidávalo a najednou jako bych zatáhnul za brzdu a nejede to a málem se zastavím. Ostatní řidiči na mě koukají jak na blázna co se chce zastavit uprostřed křižovatky, jenže já dupu na plyn a auto nic. Toto je nejhorší samozřejmě při rozjezdech, ale dělá to při všech rychlostech i po zahřátí motoru. Zbavím se toho jedině tak, že po zahřátí motoru auto někde na chvíli odstavím, vytáhnu klíček ze zapalování a pak zase nastartuji a auto už jede normálně. Jsme z toho neštěstný, protože jsem to měl na diagnostice a nic neukázala. Nechal jsem to v servisu několik dní ať to projedou a vrátili mi to s tím, že na nic nepřišli a auto jede normálně. Zjistil jsem, že to dělá zejména když auto nechám několik dní stát a nejezdím. Neví někdo co by to mohlo být? Nějaké čilo v motoru, váha vzduchu nebo něco jiného? Jinak k autu bych ještě dodal, že bylo na docela velké opravě, přidřený motor na klice, takže vybroušená klika a spousta součástek v motoru nových. Volal jsem do servisu kde mi to dělali a prý ty moje problémy s touhle opravou nesouvisí a že to mám zajet a když to bude dělat dál, tak se teprve stavit k nim. Oprava, dělá to zcela náhodně i při zahřátém motoru na provozní teplotu. Menší poznatek je,že když na vyšší otáčky to netáhne, ale podtočím (přeřadím na vyšší stupeň), tak to ještě trochu zabere. Takhle vlastně přidávám, když fakt potřebuju aspoň trochu přidat. Je to bída, běhěm pár měsíců co jsem koupil tohle auto do něj jen vrážím peníze a něco ladím. Měl jsem tedy lepší mínění o Peugeotech. Další poznatek, když auto začne dělat výše uvedené potíže, tak jde z výfuku černý dým. Auto má najeto asi 160tis, takže není v háji FAP filtr? Žádná kontrolka nasvědčující chybě ale nesvítí. Motor 2.2 Hdi FAP 94kw
  19. cambel

    Klíče Peugeot 807

    Tenhle: http://key4car.cz/menu/klice-a-dalkove-ovladani/peugeot/peugeot-vystrelovaci-klic-2
  20. Nedávno jsem řešil výměnu klíče. Problém byl v tom, že minulý majitel se ke klíčům choval jako ho..do a oba náhradní téměř zničil. Jeden úplně včetně dálkového ovládání a u druhého zničil obal klíče, dálkové ovládání naštěstí fungovalo. Na netu jsem našel tuhle firmu http://key4car.cz/menu/domovska-stranka a objednal obal na klíč na P807, došel do týdne. Další problém nastal, když jsem chtěl do obalu vložit starou planžetu, bohužel drží na nýtu, který nejde odstranit bez poškození, tak jsem musel nechat do nové planžety, která přišla i s obalem na klíč, nechat vyfrézovat kopii klíče a pak už jen stačilo přendat elektroniku ze starého klíče a nový klíč včetně dálkového ovládání je na světě. Pro někoho možná žádná věda, stačí zavolat do Peugeotu a nechat za tisíce udělat nový klíč s dálkovým. Tahle operace mě celkově stála 710,-Kč (obal s planžetou 560,- + vyfrézování kopie klíče do planžety 150,-), takže pro ty co raději ušetří doufám tenhle příspěvek pomůže. Pozor si jen dávejte na tu elektroniku v klíči, bez ní auto odemčete, ale nenastartujete. Jo, a ještě baterie v ní je typ CR1620 pokud někdy budete měnit.
  21. Zdravím všechny, mám takový problém, když za studena nastartuji auto a rozjíždím se (přidávám plyn), tak mi auto chvíli vytáhne do otáček, že se rozjedu, ale ihned na to mi otáčky klesnou a ať šlapu na plyn jak chci, tak mi auto nejde do otáček a nejede. Je to hrozné třeba na křižovatce když se rozjíždím, auto jakoby přidávalo a najednou jako bych zatáhnul za brzdu a nejede to a málem se zastavím. Ostatní řidiči na mě koukají jak na blázna co se chce zastavit uprostřed křižovatky, jenže já dupu na plyn a auto nic. Toto je nejhorší samozřejmě při rozjezdech, ale dělá to při všech rychlostech i po zahřátí motoru. Zbavím se toho jedině tak, že po zahřátí motoru auto někde na chvíli odstavím, vytáhnu klíček ze zapalování a pak zase nastartuji a auto už jede normálně. Jsme z toho neštěstný, protože jsem to měl na diagnostice a nic neukázala. Nechal jsem to v servisu několik dní ať to projedou a vrátili mi to s tím, že na nic nepřišli a auto jede normálně. Zjistil jsem, že to dělá zejména když auto nechám několik dní stát a nejezdím. Neví někdo co by to mohlo být? Nějaké čilo v motoru, váha vzduchu nebo něco jiného? Jinak k autu bych ještě dodal, že bylo na docela velké opravě, přidřený motor na klice, takže vybroušená klika a spousta součástek v motoru nových. Volal jsem do servisu kde mi to dělali a prý ty moje problémy s touhle opravou nesouvisí a že to mám zajet a když to bude dělat dál, tak se teprve stavit k nim. Oprava, dělá to zcela náhodně i při zahřátém motoru na provozní teplotu. Menší poznatek je,že když na vyšší otáčky to netáhne, ale podtočím (přeřadím na vyšší stupeň), tak to ještě trochu zabere. Takhle vlastně přidávám, když fakt potřebuju aspoň trochu přidat. Je to bída, běhěm pár měsíců co jsem koupil tohle auto do něj jen vrážím peníze a něco ladím. Měl jsem tedy lepší mínění o Peugeotech. Další poznatek, když auto začne dělat výše uvedené potíže, tak jde z výfuku černý dým. Auto má najeto asi 160tis, takže není v háji FAP filtr? Žádná kontrolka nasvědčující chybě ale nesvítí. Motor 2.2 Hdi FAP 94kw [upravil dne 18/9/10 od cambel] [upravil dne 19/9/10 od cambel]
  22. Problém vyřešen. Auto bylo nedávno na opravě řazení a nebyl správně zapojen kabel v palubovce. [upravil dne 30/5/10 cambel]
  23. Zdravím, asi před 14 dny začalo auto zlobit. Na elektronickém panelu mi nejde nastavit klimatizování a větrání, auto ať nastavuji cokoliv jen pořád topí včetně přídavného topení a to může bý venku klidně 25 stupňů. Je to celkem nepříjemné jezdit s otevřenými okny a mít uzavřené průduchy na větrání. Klimatizace také nejede, prostě to jen pořád topí a to vcelku naplno. Koukal jsem do návodu, nikde jinde než na panelu se nedá nic nastavit. Zítra s tím jedu do servisu, jsem zvědavý co mi řeknou. [upravil dne 25/5/10 cambel] [upravil dne 25/5/10 cambel]
  24. Několikrát vyzkoušeno na delších trasách a světla svítí jak mají. Prostě rozsívítím a víc neřeším, tak jak to má být. Dřív jsem pořád koukal na auto přede mnou jestli se v něm odráží obě moje světla. Hrůza, když na to vzpomenu.
  25. cambel

    Připojištění čelního okna

    Někteří lidi na fóru píšou, že na čelním skle mají čidla. Já tam mám dvě, čidlo děště a GPS, možná ještě na světlo. Obojí se při výměně odlepí od skla a potom na nové se zase přilepí. Sklo je dražší o to,že jsou tam udělané prostory pro umístění čidel. Nebo je to sklo i něčím jiným odlišné? Trochu mě udivuje, že jsou skla v rozmězí od 8.500 do 18.000. Chápu, že některá jsou značková, ale proč je takový rozdíl mezi těmi s prostory pro čidla a bez nich. Může mi to někdo kdo tomu rozumí vysvětlit? Čeká mě výměna a nerad bych se nechal napálit.
×
×
  • Vytvořit...