MotoMoto Odesláno 15. červenec 2011 Odesláno 15. červenec 2011 No sláva za Euro 5. A čím to že to emisema neprojde, když tu každý tvrdí že to má nulový efekt? Citovat
straki007 Odesláno 15. červenec 2011 Odesláno 15. červenec 2011 Za ne moc dlouhou dobu E6:D:D:D:D Citovat
cari Odesláno 15. červenec 2011 Odesláno 15. červenec 2011 je to dano tvrdym limitem na zplodiny ktere soucasna technologie neumi bez pomoci dalsiho pomocneho zarizeni (soucastek) splnit. Euro 4 ma jiz tak tvrde limity ze to je na hranici, ale pokud je motor a vse ostani OK pak HDI dokaze splnit tyto emisni limity i bez FAPu. E5 je uz mimo moznosti plnit limity E5 soucasnou technologii spalovani (atd apod...) Mrkni na nejnovejsiho eko medveda - ten ma nadrzku na chc....ky o objemu 32 litru , a myslis ze to bude celozivotni napln ? - nikde sem se nedocetl na kolik km tato mala nadrz bude stacit Chtel bych vykriknout - ZLATY HADRAPLAN Citovat
Bigbadjohn Odesláno 15. červenec 2011 Odesláno 15. červenec 2011 Ale ta močovina se samozřejmě nechá doplnit. Náklaďáky tohle mají už celekem běžně. Citovat
straki007 Odesláno 15. červenec 2011 Odesláno 15. červenec 2011 Mocovina......pouziva to hodne lidi........pak mame alespon praci kdyz si lidi naleji mocovinu do nadobky pro aditiva. Mocovina=80% obsah H2O:D:D:D Takze si pridavaji vodu do nafty:aut Citovat
Bigbadjohn Odesláno 15. červenec 2011 Odesláno 15. červenec 2011 Pro Straki: Cari píše, že tam je nádržka na ch...ky, tak jsem to napsal slušně tak jak se tomu aditivu lidově říká. Dobře nazveme to tedy správným jménem AdBlue. Spokojen? Jinak AdBlue je dle wikipedie chemicky vysoce čistý vodní roztok močoviny. Takže kde je chyba? Citovat
Laďa Odesláno 15. červenec 2011 Odesláno 15. červenec 2011 Tady nejde o pojmenování AdBlue nebo močovina, ale o to že tam nepatří ani jedno. Citovat
Laďa Odesláno 15. červenec 2011 Odesláno 15. červenec 2011 Jako aditivum pro FAP se používá eyloys jehož složení je úplně jiné než AdBlue. Už jen když AdBlue je vysoce čistý vodní roztok. Nalej si vodu do nafty. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 15. červenec 2011 Odesláno 15. červenec 2011 Do náklaďáků se leje AdBlue. A on píše o nějakým novým eko medvědovi. No nebudu se přít, musím se nejdřív někde poinformovat. Citovat
Laďa Odesláno 15. červenec 2011 Odesláno 15. červenec 2011 V tom případě se bavíme každý o něčem jiném. Ja myslel klasický FAP filtr v osobáku. Nevím proč sem plete náklaďáky. Citovat
straki007 Odesláno 16. červenec 2011 Odesláno 16. červenec 2011 Ale ta močovina se samozřejmě nechá doplnit. Náklaďáky tohle mají už celekem běžně. Proto jsem to napsal. Citovat
Milan+ Odesláno 16. červenec 2011 Odesláno 16. červenec 2011 Nový Sharan s posuvkama už má tuhle nádrž také,můžete si to doplnit,je to přístupné z kufru,jen nesmíte nikde cvrndat okolo. Myslím,že je to cca na 15000km a objem asi 20l. Citovat
cari Odesláno 16. červenec 2011 Odesláno 16. červenec 2011 Bavime se o FAP a aditivu (lidove ch... nebo mocovine). O eko medvedovi jsem psal v souvislosti o hysterii a Euronormama na vyfukove plyny ktera je stale tvrdsi a nejnovejsi normy jiz proste bez FAP nesplni emisni limity, o objemu nadrzky jsem psal proto, ze technologie a jeji vyvoj nejak zamrzl v bode X a pouziva se pouze dodatkove vylepsovani stavajici technologie (je zajimave ze nove motory od audi splnuji E5 i bez FApu) a hlavne jde cestou neustale vyssich davek vstrikovani aditiva do nafty (proto ty velke nadoby / na kolik km asi vydrzi ? pri neustale se zvysujicim davkam ?) PS - pisu o FAP ale skoro kazda automobilka pouziva jiny nazev , ostatne jako u vsecho - jinak je to v principu prast jako uhod. Jeden odkaz o tom jak pracuje FAP - kratke video ale vystizne http://www.autotelevize.cz/cz/Reportaze/co+je+to+fap/?acid=9 Jinak podle mne je nejdulezitejsi ze nase kary jezdi jak maji, prinaseji nam radost a v pohode projdou STK bez ztraty kyticky Citovat
Bigbadjohn Odesláno 16. červenec 2011 Odesláno 16. červenec 2011 Tak teď ti nějak nerozumím. Mluvíš o Eolys nebo o AdBlue? Končím, zblbnul jsi mě Citovat
straki007 Odesláno 16. červenec 2011 Odesláno 16. červenec 2011 Bavime se o FAP a aditivu (lidove ch... nebo mocovine). O eko medvedovi jsem psal v souvislosti o hysterii a Euronormama na vyfukove plyny ktera je stale tvrdsi a nejnovejsi normy jiz proste bez FAP nesplni emisni limity, o objemu nadrzky jsem psal proto, ze technologie a jeji vyvoj nejak zamrzl v bode X a pouziva se pouze dodatkove vylepsovani stavajici technologie (je zajimave ze nove motory od audi splnuji E5 i bez FApu) a hlavne jde cestou neustale vyssich davek vstrikovani aditiva do nafty (proto ty velke nadoby / na kolik km asi vydrzi ? pri neustale se zvysujicim davkam ?) PS - pisu o FAP ale skoro kazda automobilka pouziva jiny nazev , ostatne jako u vsecho - jinak je to v principu prast jako uhod. Jeden odkaz o tom jak pracuje FAP - kratke video ale vystizne http://www.autotelevize.cz/cz/Reportaze/co+je+to+fap/?acid=9 Jinak podle mne je nejdulezitejsi ze nase kary jezdi jak maji, prinaseji nam radost a v pohode projdou STK bez ztraty kyticky Porad si plates mocovinu a aditivum. Mocovina se strika primo na DPF filtr pro schlazeni(primo do vyfuku). Aditivum je docela divna chem. reakce ktera zpusobi schlazeni FAP filtru primo ve smichani s palivem a strika se do nafty ... Jinak ze audi splnuje e5 je tim ze maji DPF... Citovat
MotoMoto Odesláno 17. červenec 2011 Odesláno 17. červenec 2011 Děkuji za odkaz na TV seznámení s filtrem. Všem co ho vyndali a nebo se chystají ho vendat doporučuji shlédnutí speciálně závěrečné věty a zkuste mi tu zase říkat jak to vůbec nemá vliv. Citovat
Sasula Odesláno 17. červenec 2011 Odesláno 17. červenec 2011 pridavam se k podekovani za odkaz. aspon neco poucneho... ale z toho co ten pan na konci rikal tak mam pocit ze by se to dalo vyplachnout... Citovat
Lionek Odesláno 18. červenec 2011 Odesláno 18. červenec 2011 Motomoto: Snad jsi nečekal, že zástupce firmy, která FAP vyrábí a montuje řekne do televize, že je to k ničemu:D FAP zřejmě nějaký význam má a kdybych ho měl funkční, nechám si ho. Dokonce uvažuji, že na něj našetřím a těch 16000 za něj obětuju (FAP+Eolys+snímač na hrdle nádrže+práce). Ale pro ty, kteří jej mají zničený a nemají peníze na opravu, je FAPOFF jediné řešení, jak mít auto v provozu. Citovat
MotoMoto Odesláno 18. červenec 2011 Odesláno 18. červenec 2011 A co vysekají z auta příště k vůli tomu že nemají peníze na opravu? Nikdy nedává pryč rádio, klimatizaci, to každý opravuje, ale co je komu do toho jak se mi hulí za kočárem. To jsou předci jen výmluvy a ne realná pravda. Každý, teda skoro každý, v klidu utrácí za kdoví jaké píčoviny, hliníková kola, roletky, držáky, na to peníze jsou, ale na opravu filtru? Proč všek mi to nevadí, ne. A možná máš pravdu, sice to myslím nebyl představitel firmy co je montuje, ale to je fuk, ale stačí si dát neutrál a zmáčknout plyn a každý vidí co se mu fouká od zadku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.