Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Na vozidle se nesmějí, s výjimkou nouzového dojetí, současně použít pneumatiky různých rozměrů a konstrukcí, pokud při schválení technické způsobilosti není stanoveno jinak. Na stejné nápravě musí být používány pouze shodné pneumatiky. Konstrukcí pneumatiky se rozumí konstrukce diagonální, radiální, smíšená. Shodnou pneumatikou se rozumí pneumatika stejného rozměru, konstrukce, druhu dezénu a značky. Druhem dezénu pneumatiky se rozumí dezén letní nebo zimní a celoroční u nichž na bočnici pneumatiky je vyznačeno označení M+S nebo M.S nebo M/S nebo MS.

Nedoporučujeme však používat rozdílné pneumatiky, např. na přední nápravě směrové pneu (s šípovitým dezénem) a na zadní nesměrové pneu. Může to negativně ovlivnit chování vozidla na vozovce.

A pochybuju že by někde mohlo být povoleno na jedne napravě mit gumy rozdilne značky, snad jedině když nahodiš rezervu.

[upravil dne 30/6/11 16:04 Radek Hurvajz]

Odesláno

Radku, ale je problém PČR, aby mi dokázala, že rezervu mám na tý nápravě namontovanou už měsíc.

Znáš mě a víš, že bych s různým dezénem na nápravě nevyjel, ale jsou mezi námi i tací, kteří jsou schopni koupit tuhle gumu za 200 na dojetí, tamtu za péťo a takoví pak určitě nějaká konstrukce nebo dezén nezajímá.

Odesláno

Dneska jsem totiž prorval gumu o obrubník při parkování, když jsem se poohlíd za jednou sukní a přední gumy už dojíždím, tak přemejšlím, jestli koupit nový obě, nebo jen jednu. Asi půjdu do obou, blbě by to vypadalo :)

Odesláno
Hurvajz toto \"celoroční u nichž na bočnici pneumatiky je vyznačeno označení M+S \" je napsáno ve vyhlášce?
Takhle vytržený to zni blbě. v tý citaci je : nebo zimní a celoroční u nichž na bočnici pneumatiky je vyznačeno označení M+S nebo M.S nebo M/S nebo MS.

[upravil dne 30/6/11 17:12 Radek Hurvajz]

Odesláno
ano, na jednej naprave musia byt rovnakeho typu a druhu. nie znacky.

na oboch napravach dodrzat minimalne predpisane parametre, rovnaky a predpisany rozmer je samozrejmost.

aj značka by mala byť rovnaká, nie?
Odesláno
Dneska jsem totiž prorval gumu o obrubník při parkování, když jsem se poohlíd za jednou sukní a přední gumy už dojíždím, tak přemejšlím, jestli koupit nový obě, nebo jen jednu. Asi půjdu do obou, blbě by to vypadalo :)

Auto by táhlo do strany, kdybys měl rozdílnou výšku vzorku na předku. Vzadu by to asi nevadilo.

Odesláno

mě spíše zarazilo to že celoroční pneu jsou nazývány M+S..

když sem nedávno řesil dodávky AVON,Vredestein,Nokian pneu pro náš pneuservis tak my bylo řečeno že M+S znamená Mud + Snow nebo Mud and Snow a tyto pneu jsou účinné jen do +15..

když sem na to pak koukal tak už někteří výrobci pneu používají označení třeba 4 season nebo All season atd..ale je možné že sem to špatně pochopil:myslim..

Odesláno

přesně tak jak píšeš..jsou účíné do +15(cca) až do - 25(cca) ..ale při + 20 se už hodně sjíždí a nedrží tak jak mají..zároveň mi řekly že se tyhle gumy hodí spíše do více severských zemí kanada anglie atd...proto sem se divil že jsou tam napsány jako celoroční když přes léto tu máme i 30ky..

[upravil dne 30/6/11 19:32 tommas11]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...