Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Osobně jsem zvažoval koupi 806 se zničeným HDI 16V s tím, že bych místo něj seknul 8V RHZ. Ovšem pak to auto bude dále neprodatelné. Jinak bude spíš na místě oprava, sehnat RHW motor za rozumnou cenu skoro nejde.

Odesláno

I já jsem zvažoval předělávku na 8V, už jenom proto,že mi ten motor přijde lepší než 16V.Co všechno by se muselo vyměnit při téhle záměně? Řídící jednotka je stejná?Proč je to dál neprodejné?

Jinak o prodeji jsem taky uvažoval,ale myslím že je to prodejný tak max. za 50 - 60t. Kč. Auto je jinak v dobrém stavu, takže se mi do toho moc nechce, protože velký auto potřebuju a do 807 se mi investovat zatím nechce.

Zatím mám nabídku na motor za 25t.,sice má mít najeto jenom 87t km,ale pořád se mi to zdá hodně, uvidím jaký bude rozpočet na opravu a pak se rozhodnu.

Odesláno

Dále neprodejné je to proto, že nesedí typ motoru.

Jinak při prodeji 50-60 za potkaný zapomeň, 40max, pokud by to někdo vůbec koupil.

Oprava by mohla být levnější než 25 + výměna, pokud půjdou dobře vyndat vstřiky, holt uvidíš.

Odesláno

Jen tak mimochodem, na*eru vás hodně, když vám řeknu, že jsem sehnal kousek s RHZ s najetými skutečnými (nebo spíš skoro neskutečnými) pouze 144tis km a po 3tis km s ním mám průměrnou spotřebu 6,6? ;)

Odesláno

ale taky jsi to denno denne hledal minimalne skoro rok :D , ale vyplatilo se tojo teda,

jinak k tem spolehlivostem , ad mechanika , trpi to na ramena predni napravy kor u hdi ale radim nesetrit a dat tam opravdu drazsi kvalitni ktere vydrzi trikrat vic nez ty levny sračky co jich je pplnej net.

Odesláno

Už jsem to taky pomalu vzdával :) A je třeba dodat, že to bylo pekelně drahé, takže většina z vás by to za to stejně nedala, ale i tak je do toho třeba dost investovat - rozvody byly původní, tlumiče, ramena (netlučou, ale gumové uložení a prachovky už jsou horší), výfuk, pneu, ono to i tak pořádně naskáče. A že jen u dílů jsou ceny oproti třeba 406 většinou min. dvojnásobné, někdy i víc, na to vemte jed - není to provozně levné auto.

Odesláno
To ti prasklo až po koupi nebo už jsi to tak koupil ?

První 806 s TD 66Kw motorem jsem kupoval v r. 2002,tohle Hdi mám asi 3 roky.

Jinak jsem s ním bez problémů i s pojížďkama po městě jezdil za 6,5- 7l /100 km

[upravil dne 2.10.2011 10:16 od robil]

Odesláno

Najel sem na Pazoutovi 80tis.km,menil sem jedno zad.lozisko,komplet predni loziska,obe ramena na predku a kulovej cep rizeni.Chorvatsko sem jel za 5l a jinak 6l a manzelka rika jak prase;) Mesto nejezdim tak nevim.

Odesláno
robil: a proč to prasklo ?

Tak to bych taky rád věděl, asi soudruzi udělali někde chybu:( .Normálně jsem dojížděl na pětku k vesnici,sundal jsem nohu s plynu a najednou v tom zabouchalo a bylo hotovo.

Servisák, krerý dělá v Peugeotu, říká že to ještě neviděl

[upravil dne 2.10.2011 21:34 od robil]

Odesláno

To, že to neviděl je spíš dáno tím, že s tím lidi do autorizáků už nejezděj, než že by se to nedělo. Potkaných 16V HDI typu RHW, RHT v 806 a 807 (a sourozencích) je mraky, i v inzerci.

Odesláno
To, že to neviděl je spíš dáno tím, že s tím lidi do autorizáků už nejezděj, než že by se to nedělo. Potkaných 16V HDI typu RHW, RHT v 806 a 807 (a sourozencích) je mraky, i v inzerci.

Potkaný motor samozdřejmě vídá i v práci,ale to že by odešel tenhle řetěz ještě neviděl.

Ale je pravda,že lidi moc do autorizáků nejezdí.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak se to konečně trochu pohnulo a mě to bohužel finančně pěkně prohnulo:( . Pouze jeden vstřik šel docela slušně, ostatní na tahání.Ze 16 je 10 vahadel prasklých, pootočená obě řetězová kola na vačkách, střižený klínek na tom bazmeku co je na vačce, prasklé víko hlavy, pro jistotu nový rozvodový řemen a samozdřejmě nový řetěz + napínák, seřízení vstřikovačů a nějaké další drobnosti. Takže jsem pro letošek zrušil vánoce :).

Jinak řetěz prasknul v tom nejslabším místě, tzn. od čepu na obě strany.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...