liza6 Odesláno 30. červen 2011 Odesláno 30. červen 2011 Zajímalo by mi, jaký druhy palubního počítače můžou být. Předchozí majitel z nějakých důvodů, PPC zrušil a místo něj mám ted nějaký teploměr z tesca, chtěl bych proto poradit jak zjistit, co tam původně bylo a co všechno by to mohlo umět. Dočetl jsem se, že jde přidělat i pc na ukazování spotřeby, ale k tomu je potřeba ten displej, který já nemám a nevim kde ho sehnat(v inzerci nic není). Díky za info Citovat
liza6 Odesláno 30. červen 2011 Autor Odesláno 30. červen 2011 hod sem VIN VF38ERFVE80332597 to budeš koukat na service box nebo je ještě něco extra? Citovat
liza6 Odesláno 30. červen 2011 Autor Odesláno 30. červen 2011 Takže podle service box jsem zjistil, že to původně PC nemělo. Takže můj dotaz bych pozměnil a zajímalo by mi, jaký možnosti se mi nabízejí. Nejradši bych to předělal tak, aby mi to ukazovalo všechno co by mohlo ukazovat(dojezd,rychlost,spotřeba,...)Předpokládám, ale že to nebude jednoduchý. Vím, že se nějak postupuje dál podle jednotky, ale netuším kam se kouknout a co tam hledat. Bude někdo ochotnej mi to vysvětlit jako pro lajka? Citovat
MJSytic Odesláno 30. červen 2011 Odesláno 30. červen 2011 Základ je ten displej, až ho seženeš, tak TADY můžeš začít nabírat vědomosti - je tam kompletní info Citovat
liza6 Odesláno 30. červen 2011 Autor Odesláno 30. červen 2011 Tak jsem si to tak nějak přečetl, ale pořád jsem nenašel zda by to šlo na moje auto dodělat. Mám 2.0 16V r.v97 našel jsem auta na který to jde udělat, a byl tam i 2.0benzín ale nějaký divný označení. Nerad bych sehnal displej a pak zjistil, že to nepůjde kvůli jednotce:myslim Citovat
Ferry Odesláno 30. červen 2011 Odesláno 30. červen 2011 seznam jednotek na kterych lze PPC rozbehnout jsem tam daval nekolikrat, vicemene na benzinech to jde na vsech. zapojeni je jednoduche, nejslozitejsi je sehnat displej, na vrakacich je plno displeju z anglickych aut, ktery jsou ale v milich a galonech, takze ty jsou naprd (myslim, ze se daj poznat podle hnedyho nebo sedivyho zadniho kryciho plastu, evropsky jsou cely cerny). Evropskej displej aby clovek hledal jako jehlu v kupce sena a jeste pak vrakacisti nevedi, kolik si za nej rict, takze nejdriv vyresit to a pak uz je namontovani hracka na dve tri hodky [upravil dne 30/6/11 14:44 Ferry] Citovat
liza6 Odesláno 30. červen 2011 Autor Odesláno 30. červen 2011 A kdybych náhodou něco sehnal, jak se pohybujou ceny za ten displej? Citovat
Ferry Odesláno 30. červen 2011 Odesláno 30. červen 2011 dejme tomu od 500 (ja sehnal pred 4 roky na vrakaci za 600) az zcela nesmyslne castky jako 2-3tis Citovat
liza6 Odesláno 30. červen 2011 Autor Odesláno 30. červen 2011 A ty displeje jsou stejný u všech verzí nebo je to nějak rozdělený? Benzín x nafta, sedan x kombi? A podle čeho rozliším velký a malý palubák? Citovat
Ferry Odesláno 30. červen 2011 Odesláno 30. červen 2011 neni nic jako velky a maly palubak, je pouze displej pro teplomer - male okynko s displejem a pak palubni PC, ktere ma displej pres celou plochu predni strany. PPC je jen jeden pro vsechny benziny i pro naftu 2.1TD (u motoru 1.9TD neni potrebny signal od ridici jednotky), a jelikoz je palubni deska stejna jak v sedanu, v breaku tak i v coupe tak je stejny displej pro vsechny karoserie. rocnikove je to pak omezeny od 5/95 do 4/99, kdy prisel novej model 406 s komplet jinou elektroinstalaci a tedy i typy displeje [upravil dne 30/6/11 17:05 Ferry] Citovat
liza6 Odesláno 6. červenec 2011 Autor Odesláno 6. červenec 2011 Tak mi to nedalo a rozebral sem ty hodiny za nima byl tento konektor, asi by to mohlo být k tomu displeji ne?! Má to 15pinů a je plochý. http://www.ulozto.cz/9588521/fotografie0123-jpg http://www.ulozto.cz/9588522/fotografie0125-jpg http://www.ulozto.cz/9588523/fotografie0126-jpg Citovat
MJSytic Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 Je vidět, že si to téma nečetl, protože kdyby jo, tak by ses takhle (blbě) neptal [upravil dne 6.7.11 19:34 MJSytic] Citovat
liza6 Odesláno 6. červenec 2011 Autor Odesláno 6. červenec 2011 Je vidět, že si to téma nečetl, protože kdyby jo, tak by ses takhle (blbě) neptal [upravil dne 6.7.11 19:34 MJSytic] Tak určitě jsem to nečetl celý, to bych tu strávil půl dne než abych přečetl 71stránek. Mě šlo ted spíš o to, že auto nikdy nemělo palubní pc, takže jestli stačí ten displej na tohle připíchnout a pak jen nastavit. Citovat
Dave_k Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 Tak si pročti začátek (30 stran) nebo si vytáhni jen moje příspěvky. Dělal jsem to do podobně vydrátovanýho auta. Pro začátek. Budeš tahat dráty a potřebuješ ještě jeden konektor. Citovat
MJSytic Odesláno 7. červenec 2011 Odesláno 7. červenec 2011 .. a navíc investice 2hodin čtení není zase až tolik, když pak budeš mít veškeré info, na které se tu zbytečně znovu ptáš Citovat
zbynek.su Odesláno 6. listopad 2011 Odesláno 6. listopad 2011 Chlapi, můžete se mi mrknou na VIN VF38ERHZF80875371, jestli měl počítač a popř. jaký a jaké tam byly funkce. Na některých jsem viděl i grafiku a otevřenými dveřmi..... Citovat
Ferry Odesláno 7. listopad 2011 Odesláno 7. listopad 2011 mas nejspis displej typ B, pres diagnostiku by se v nem funkce PPC mohla dat povolit, jen je treba dodelat tlacitko prepinani zobrazovanych udaju do packy steracu a pokud po aktivaci pres diag nebude displej ukazovat spotrebu, pak take dotahnout chybejici dratek od ECU motoru do BSI jednotky pod volantem Citovat
zbynek.su Odesláno 20. listopad 2011 Odesláno 20. listopad 2011 Jako čerstvý majitel 406 2.O Hdi 8O kW combi se v ní začínám trochu rejpat a objevuji první mušky. Počítač tam je a ukazuje rádio, čas datum a teplotu. Také ukazuje otevřené dveře. Při nastavování se to také ptá na zadání km/hod nebo MPH. Nenašel jsem něco, čím by se to dalo převolovat.....spotřeba a podobně. Jen ty dvě tlačítka vedle displeje. Další problem je, že pár řádku je totálně mimo a nejsou vidět. Nevím může to být kontakty? Dá se někde sehnat popř. nový a za kolik? Citovat
wojtěch Odesláno 20. listopad 2011 Odesláno 20. listopad 2011 přepínáš tlačítkem (koncem) na páčce stěračů.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.