Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Včera jsem vyměňoval u svého Pažouta brzdové pakny a i jedno nové prasátko dostal. Normálně pohodová prácička, zvláš? když mate suchou garáž, kde se dá i přitopit. Co jsem ale uviděl, když jsem vyjmul staré pakny tak to mě dostalo. Normálně je u systému Bendix páka samostavu zajištěna pojistným kroužkem a ty byly i přibaleny k novým paknám. Pán opravář předemnou si to asi vyložil po svém nebo je někde propil a páku samostavu přivařil. Tak jsem si pěkně zapiloval no supr. Už se docela těším až jednou budu chtít vyměnit kolo při defektu a z hrůzou zjistím, že je pro jistotu přivařeno :D.

Odesláno

Co tak hodně mlhavě pamatuju, když jsem před pár lety měnil pakny na 205 syst. Bendix, a místo původních originálů jsem dával nějaké neorig., něco jsem z těch původních paken musel uřezat flexou. Nepamatuju si to přesně, musel bych to vidět, ale tuším v originále byl čep, okolo kterého běhá páka samostavu rozlisován (roznýtován), takže když se měla použít ta páka k neorig paknám, muselo se to rozřezat. U těch neorig paken byl pak přibalen pojistný kroužek, a čep měl na něj odpovídající konec.

Nicméně, pokud si to dobře pamatuju, jiný výrobce paken mohl klidně použít čep např. k rozlisování místo pojistného kroužku (tak jak to má originál - nerozebiratelně), takže přivaření v tom případě klidně mohlo být celkem korektním řešením.

Jinak se nechci příliš zastávat opravářů, na řadu z nich mám řekněme svůj názor ;) , ale pokud se danou věcí opravdu nezabýváte, hodno?te je pokud možno velmi opatrně. Chtěl bych vidět vás v situaci, kdy máte rozebrané auto na zvedáku, přijdete na nějaký původně skrytý průser, třeba ani s požadovanou opravou nesouvisející, zákazník o nějaké navýšení ceny nechce ani slyšet, protože s něčím takovým přece ani ve snu nepočítal, a musíte to promptně a na své náklady řešit. Garantuju vám, že na to budete okamžitě nahlížet úúúúplně jinak... ale kdo nevyzkoušel, nepochopí.

Odesláno

Většina automechaniků bohužel je taková, že automaticky zařazuje zákazníka mezi lajky, idioty. Ber co dávám a buď rád, že jsem na tu tvoji kraksnu vůbec šáhnul. Případně táhni do tý svojí kanceláře úředníčku a nefušuj nám do řemesla.

Takže se pak nikdo nemůže divit, že důvěra tu prostě není.

Já když někam přijdu, tak očekávám aktivní a samostatný přístup, detailní rozpis provedených prací, použitých dílů a vrácení starých dílů + něco navíc. Třeba návrh dalších oprav v budoucnu dle současného stavu, upřímnost a soucit se rzí na dveřích nebo tak nějak.

Bohužel jsem ještě na nikoho takového (kromě kámoše co mi dělá Opla) nenarazil. Čirou náhodou, když se zeptám: A tohle nebo támhleto jste preventivně neprohlídli, tak jen sprásknou rukama, svraštěj ksichta : No pane, ale to jste přeci nechtěl, tak jsme se na to vysra*i.

Jsem optimistou a věřím, že se lecos změní. V okolních státech je zákazník již pánem dávno, tak to snad sem taky někdy dojde.

Odesláno

Víš co, většinou si zákazníci za tenhle přístup můžou sami. Ono je hezký, házet proklamace typu \"až bude zákazník pánem\", nebo dokonce \"návrh dalších oprav v budoucnu dle současného stavu, upřímnost a soucit se rzí na dveřích nebo tak nějak\", když se většina zákazníků staví k servisu způsobem \"a? je to co nejlevnější, nezajímá mě jak\".

Vždy? se podívejte třeba do zdejších diskuzí, jak to vypadá - a to jsou ještě hodně rozumné. Kolik je tu lidí, ochotných si zaplatit skutečně kvalitní servis, he? Podle proklamací dost, ale jakmile dojde na lámání chleba, skutek utek, najednou je na prvním místě cena. Viď že jo, už sis nechal udělat ty rozvody???

Takže otázka z mého pohledu zní trochu jinak: opravdu si chcete zaplatit ten kvalitní přístup? Většina z vás tady, co tak vidím, tak NE.

Úplně pominu takové to děsně \"zasvěcené\" srovnávání servisů typu: servis A mi nabídl generálku motoru za 7tis Kč, a servis B mi nabídl generálku motoru za 30tis Kč. Takže servis A je rázem super odborník, kámoš, člověk na svém místě, kdežto servis B je nechutný zloděj a hajzl, co akorát rejžuje, vždy? ta oprava přeci jasně stojí jen 6 litrů, a servisákovi A stačí za práci poctivý litr, kdežto hajzl B mě chce okrást o 24 litrů. Jak typický příklad! Že servis A ochčije co může, napere tam staré věci jak se dá, použije ty nejlevnější sračky, si dotyčný \"odborný\" hodnotitel nepřipustí, ani kdyby ho věšeli...

Takže, znovu říkám, nechci se zastávat servisů, vím že najít solidní servis je opravdu velký problém. Jen podotýkám, že nic není tak černobílé, jak se na první pohled zdá, a že si většina zákazníků oproti proklamacím žádný kvalitní servis zaplatit nehodlá, jen aby uštětřili pár kaček.

P.S. fotku ventilů z potkané Laguny už jsi viděl?

http://www.agaraklan.com/Oddie/obr/ventily_laguna1.jpg

Typický příklad, jak na servisu auta za čtvrt mega \"ušetřit\" pár tisíz za rozvody. To jen tak pro odlehčení tématu...

Odesláno
Napsán autorem oddie

Víš co, většinou si zákazníci za tenhle přístup můžou sami. Ono je hezký, házet proklamace typu \"až bude zákazník pánem\", nebo dokonce \"návrh dalších oprav v budoucnu dle současného stavu, upřímnost a soucit se rzí na dveřích nebo tak nějak\", když se většina zákazníků staví k servisu způsobem \"a? je to co nejlevnější, nezajímá mě jak\".

Vždy? se podívejte třeba do zdejších diskuzí, jak to vypadá - a to jsou ještě hodně rozumné. Kolik je tu lidí, ochotných si zaplatit skutečně kvalitní servis, he? Podle proklamací dost, ale jakmile dojde na lámání chleba, skutek utek, najednou je na prvním místě cena. Viď že jo, už sis nechal udělat ty rozvody???

Takže otázka z mého pohledu zní trochu jinak: opravdu si chcete zaplatit ten kvalitní přístup? Většina z vás tady, co tak vidím, tak NE.

Úplně pominu takové to děsně \"zasvěcené\" srovnávání servisů typu: servis A mi nabídl generálku motoru za 7tis Kč, a servis B mi nabídl generálku motoru za 30tis Kč. Takže servis A je rázem super odborník, kámoš, člověk na svém místě, kdežto servis B je nechutný zloděj a hajzl, co akorát rejžuje, vždy? ta oprava přeci jasně stojí jen 6 litrů, a servisákovi A stačí za práci poctivý litr, kdežto hajzl B mě chce okrást o 24 litrů. Jak typický příklad! Že servis A ochčije co může, napere tam staré věci jak se dá, použije ty nejlevnější sračky, si dotyčný \"odborný\" hodnotitel nepřipustí, ani kdyby ho věšeli...

Takže, znovu říkám, nechci se zastávat servisů, vím že najít solidní servis je opravdu velký problém. Jen podotýkám, že nic není tak černobílé, jak se na první pohled zdá, a že si většina zákazníků oproti proklamacím žádný kvalitní servis zaplatit nehodlá, jen aby uštětřili pár kaček.

P.S. fotku ventilů z potkané Laguny už jsi viděl?

http://www.agaraklan.com/Oddie/obr/ventily_laguna1.jpg

Typický příklad, jak na servisu auta za čtvrt mega \"ušetřit\" pár tisíz za rozvody. To jen tak pro odlehčení tématu...

Přístup není o penězích. Nebudu platit víc za to, že servisman komunikuje na úrovni a je ochotnej. To musí být samozřejmost, pokud chce mít další zákazníky. Bohužel u nás se stále příliš na pověst nehledí.

Na západě stačí jeno blbý zaškobrtnutí a firma se zhroutí. U nás je to naopak \"pozitivní reklama\". Dám přeci o sobě vědět jakej jsem kádr a dělám rychlý kšefty a se zákazníkem se nebabrám. Úspěch je v obratu, jak řekl jeden pan Majitel z jednoho nejmenovaného opěvovaného servisu. Bohužel si ten výklad (asi nechtěně z neznalosti) tržního mechanismu trošku překroutil :(

Bohužel argument peníze je stále velmi silný. Zejména pro CZ podnikatele. Typickým příkladem je naše zdravotnictví - kolik peněz dáš, tolik spotřebujeme.

Jinak ta fotka ventilů je super, asi se od Vás nechám ukecat a udělám ty rozvody :D

[Editován dne 25/2/05 -=Michal=-]

Odesláno

já osobně to vidím tak, že se nesnažím šetřit každou korunku, auto sem měl několikrát v orig. Peugeotu kde sem platil 500/h, práce byla odvedena fajn. Pak sem ale byl i v servisu kde mě to stejně kvalitně udělali za 250 tak nemám důvod jezdit do toho pgt. Jinačí by bylo, kdyby to auto bylo starý 4 roky a ne 14 že jo? Na to se musí brát ohled.

Pak jsou věci na kterých rád ušetřím např. to čerpadlo co se mě pokazilo nedávno bych do servisu nedal protože oni tam musí dát origo novej za 10tis + práci a výměnu čerpadlo snad ještě dokážu sám. Taky rád dělám věci sám protože se u toho učím. Když něco pojebu a musím na to někoho zavolat, to je hol smůla, stane se.

Mám kámoše, kterej je snad úchylnej na servisy. Má Feldu. Jel nedávno na hory, vletěl do závěje, rozbitej blinkr, pohnutý světlo, rozbitá mřížka u mlhovky nebo co. Vzal to do servisu, oprava 2500. Sem na to čuměl jak z jara. Říkám mu, dy? blinkr ne feldu je pár stovek, mřížku někde seženu, se světlem si pohraju. Ne, on to musí dát do servisu. Stejnej servis mu dělal kulový čepy, zas nějaká nehorázná častka, přitom čep stojí 300. Myslím si, že ten servis si z něho dělá prdel...

Odesláno

Řekl bych, že máš značně naivní představy o fungování firem na západě, ale to není v našich končinách nic zvláštního, trend idealizace všeho západního je tu obecně zažitý.

Přístup JE o penězích. Není to vůbec o tom \"Nebudu platit víc za to, že servisman komunikuje na úrovni ..\", to je hodně špatná logika. Já mluvím o tom, že většina lidí není vůbec ochotná zaplatit si normální servis, a lezou k čudlům podbízejícím se nesmyslnou cenou a již předem počítajícím s tím, jak si to vynahradí jinak - a pak se strašně diví...

Jen tak mezi námi, kolik by podle tebe asi tak měl stát, takový kvalitní servis, třeba za hodinu běžné práce, s DPH? Kukej číslo, a? vidím, nakolik žiješ v reálném světě! A ještě jeden drobný poznatek k tomu dodám: již dávno jsem si všiml, že v podobných diskuzích kritizují nejvíc především zaměstnanci - tedy lidé chodící do nějaké kolbenky odvést nějakou určenou práci, dostat za to nějakých pár fufníků a o víc se nestarat. V životě jsem neviděl kritizovat ceny žádného úspěšného samostatného živnostníka, potažmo majitele firmy. Proč asi? Že by to bylo třeba tím, že ti lidé tuší, co je k provozu firmy potřeba, a že ty např. 400 kilča za hodinu, co tam jako zákazník zaplatí, nejsou čistým ziskem pana Majitele do kapsičky???

Jak říkám, nehodlám paušálně hájit servisy. Ostatně, proč si asi dělám servis sám, že (dneska už pravda spíš z historických důvodů, ale dřív ne). Nicméně, když jste si tak strašně jistí, jak by měla správná firma fungovat, tak do toho! Založte jí, takový problém to přeci není. A za pár let si o tom něco povíme, pokud tedy vydržíte, ano? Otevřeme si společně tuto diskuzi, a spolu se nad ní srdečně zasmějeme.

P.S. fakt tu firmu založte, nejlépe servis. Kvalitních je přeci jako šafránu, potřeba jsou jako sůl, zájemců mraku, evidentní díra ne trhu!!! A nebo ne? Kdo ví... ;)

Odesláno

Předchozí příspěvek byl samozřejmě pro Michala, akorát Fusion píše rychleji...

Jináč Michale, vykat mi nemusíš, na fóru s většinou lidi tykaj, a rozvody na HDI ti neudělám ani náhodou, já nejsem servis. Když mám jo hodně dobrou náladu, a nechám se ukecat, jsem ochoten dělat rozvody na starších D/TD, ovšem s nevýhodou prakticky stejné ceny jako v servise, zato ovšem bez jakékoliv záruky, na rozdíl od servisu. To je mj. nevýhoda jakéhokoliv kutilství - žádá záruka, co si po.erete, je vaše chyba :D

Odesláno

... žádná záruka... fuj.

Kurnik, jak to po sobě, čtu, to jsem ale provokatér, co? Že se nestydím :D Ale musíte mě chápat, pátek odpoledne, a mám za sebou vyčerpávající jednání s dodavatelem, tak se musím odreagovat. Ale umím být ještě stokrát jedovatější (i když to stejně leckdo z vás asi už ví...).

Zdar, mažu do svého garážového servisu, tak zase večer přes to \"úžasné\" GPRS, tak už se těším na vaše odpovědi ;) a a? nejsou moc dlouhé, nebo se mi to ani nestáhne :P

Odesláno

No ta spodní část samostavu je tam někdy roznýtovaná nebo přivařená, ale ta se dodává i s paknou. Mě šlo o tu velkou zvrchu ta je i podle katalogu s pojistnýma kroužkama, ale to je fuk. Zkrátka opravář nepřemýšlel že se jedná o výměnej kus a je jen škoda, že se mu to po pár letech nevrátilo jako bumerang no co 10 min práce navíc :-).

Ale koukám, že se tady zase rozpoutala živá diskuze kolem servisu, no nejlepčí je to do žádného nedávat a nebo když už tak přesně vědět co po nich člověk chce, ale i tak naletí, páč kde berou náhradní díly to si neuhlídá :D.

Naštěstí mám takovej oblíbenej servis kousek od baráku kde jednak máj velice příznivé ceny i přístup a mnohdy i zdarma poradí (stejně jim dám občas vydělat).:)

Odesláno
Napsán autorem oddie

Řekl bych, že máš značně naivní představy o fungování firem na západě, ale to není v našich končinách nic zvláštního, trend idealizace všeho západního je tu obecně zažitý.

Přístup JE o penězích. Není to vůbec o tom \"Nebudu platit víc za to, že servisman komunikuje na úrovni ..\", to je hodně špatná logika. Já mluvím o tom, že většina lidí není vůbec ochotná zaplatit si normální servis, a lezou k čudlům podbízejícím se nesmyslnou cenou a již předem počítajícím s tím, jak si to vynahradí jinak - a pak se strašně diví...

Jen tak mezi námi, kolik by podle tebe asi tak měl stát, takový kvalitní servis, třeba za hodinu běžné práce, s DPH? Kukej číslo, a? vidím, nakolik žiješ v reálném světě! A ještě jeden drobný poznatek k tomu dodám: již dávno jsem si všiml, že v podobných diskuzích kritizují nejvíc především zaměstnanci - tedy lidé chodící do nějaké kolbenky odvést nějakou určenou práci, dostat za to nějakých pár fufníků a o víc se nestarat. V životě jsem neviděl kritizovat ceny žádného úspěšného samostatného živnostníka, potažmo majitele firmy. Proč asi? Že by to bylo třeba tím, že ti lidé tuší, co je k provozu firmy potřeba, a že ty např. 400 kilča za hodinu, co tam jako zákazník zaplatí, nejsou čistým ziskem pana Majitele do kapsičky???

Jak říkám, nehodlám paušálně hájit servisy. Ostatně, proč si asi dělám servis sám, že (dneska už pravda spíš z historických důvodů, ale dřív ne). Nicméně, když jste si tak strašně jistí, jak by měla správná firma fungovat, tak do toho! Založte jí, takový problém to přeci není. A za pár let si o tom něco povíme, pokud tedy vydržíte, ano? Otevřeme si společně tuto diskuzi, a spolu se nad ní srdečně zasmějeme.

P.S. fakt tu firmu založte, nejlépe servis. Kvalitních je přeci jako šafránu, potřeba jsou jako sůl, zájemců mraku, evidentní díra ne trhu!!! A nebo ne? Kdo ví... ;)

Nic neidealizuju. Neple? si pojmy s dojmy. Celej západ je mi ukradenej. Jen říkám, že s tou úrovní služeb máme co dohánět.

Pokud jde o zakládání firem, tak je to více či méně moje parketa :-))). Pomáhám jim jak ve startu, tak v udržení se na trhu, až po včasnou likvidaci (až budeš potřebovat konzultace, tak mne bez váhání kontaktuj - pověst a dobré zkušenosti zákazníku tu rozhodně jsou). Proto, prosím !!!!

-=Servisman je pro mne podobná osoba jako pražský taxikář=-

....ano je to generalizace, ale nic se nedá dělat, s dětmi nezatopíš. Syrové nehoří a gumové odskáčou. Pověst je prostě taková jaká je a já rozhodně dám na první dojem.

Vyskoušej si někdy po čase zase prosím stranu zákazníka se vším všudy. Pak ten vzorek (pokud bude dostatečně reprezentativní :-))) proberem.

Odesláno
Napsán autorem oddie

Předchozí příspěvek byl samozřejmě pro Michala, akorát Fusion píše rychleji...

Jináč Michale, vykat mi nemusíš, na fóru s většinou lidi tykaj, a rozvody na HDI ti neudělám ani náhodou, já nejsem servis. Když mám jo hodně dobrou náladu, a nechám se ukecat, jsem ochoten dělat rozvody na starších D/TD, ovšem s nevýhodou prakticky stejné ceny jako v servise, zato ovšem bez jakékoliv záruky, na rozdíl od servisu. To je mj. nevýhoda jakéhokoliv kutilství - žádá záruka, co si po.erete, je vaše chyba :D

S tím servisem to byl jen vtip a \"k Vám\" bylo myšleno jako k Vám do servisu. Ty si taky hodně potrpíš na ty pravopisný chyby a věto tvorbu co ? :papa

[Editován dne 6/3/05 -=Michal=-]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...