Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

100 procentne to je zapalovaci rampa ja se stim zlobil asi mesic.a bacha na ne je jich vice druhu cca2500kc-4000kc ja tam mel samozdrejmne tu nejdrazsi mam 406sedan1.8i16v 85kw rok 1996..Jak uz to byva.

Guest Džůny
Odesláno

Jahpa, Mag: Já jsem to psal, v souvislosti se škubáním. To může mít na svědomí špatná spojka, ale dušení při akceleraci ne.

sadzin406: Četl jsi celé téma? Jen a pouze rampou to nutně být nemusí. A 1.8 16V z roku 1996 má 81 kW, ne 85. :papa

Jo, předvčery jsem vyměnil zelené čidlo, a nevypadá to, že by to něčemu pomohlo... :bojim

[upravil dne 5/2/12 18:43 od Džůny]

• O 4 týdny později...
Odesláno
ahoj kluci tak sem taky vyčistil krokáč a do benzinu leju něco na čištění trysek a už to jde i startuje jak má... přitom sem tu hodně četl že krokáč na to nemá vliv... takže asi má :super

A co je to za kapalinu co tam liješ na čištěění? ;)

• O 3 týdny později...
Odesláno

Ahoj,

já sem na tom podobně, to samé chování, při přeřazování žádný tah.

na co jsem přišel je že se mi \"zasírá\" jedna svíčka, když ji vyčistím je to na chvíli lepší.

jinak potřebuju asi přetěsnit ten \"krokáč?\" u 1.8 16V to nad alternátorem, kape z nej prímo do altíku. nemáte s tím někdo zkušenosti?

Asi dneska půjdu se podivat na tu zapalovací rampu koukal jsem že je to celkem bolístka.

Odesláno

Uz som tu pisal ze som mal podozrenie na vstreky,ale to u mna bola falosna stopa odchadzal mi map sensor a proste motor zacal ist trochu inak na nizsie otacky sa to nedusilo (to ma oklamalo)potom odisiel a auto sa nedalo takmer rozbehnut po vymene map auto islo skoro ako ma az na to ze v nizsich otackach to vynechavalo ,neriesil som to nejak lebo aj predtym bol s tym problem ale teraz trosku viac,lenze cim dalej to bolo horsie az to bol neskutocny problem ,motor zacal cukat triast sa vynechaval strasne v nizkych otackach sem tam strelil do vyfuku a smrad z vyfuku ,dve sviecky boli stale ocuzene do cierna ( nakoniec som zistil ze je to zapalovacia rampa) po vymene je motor ako novy odstranili sa tym vsetky neduhy uz sa nedusi ani rano na prvy studeny start nezdochne cize u ma to bola RAMPA (povodca blbych rannych startov kde po nastartovani to zdochlo a po dalsom nastartovani uz ok,a nereagujuci plyn pri rozbehu auta)staru som rozobral a boli tam az 3 praskliny v tej zaliatej epoxidovej hmote vydlabal som som diery okolo prasklin a na dvoch miestach to prerazalo VN napetie .Inak krokac neni nad altikom ale na skrtiacej klapke tesne pri air-boxe

A k tej rampe staci dat dole vrchny dekel ktory je na nej odvrtas vrtakom plastove nity a ak tam bude nejaka prasklina v tej epoxidovej hmote tak je to jasne ,tu mas navod pre predstavu

[Edited on 15/3/12 18:03 by krtek 2]

• O 2 týdny později...
Odesláno

U mě už to může být jenom přicpaný kat, MAP senzor nebo odcházející rampa. A pak už fakt nevím, asi vyhodím motor. :D

• O 3 týdny později...
Odesláno

Zdravím, nechci zakládat jiné téma, tak se s dovolením zeptám zde.

Mám 1,8 66kw, rok 1998. Asi před týdnem mi 406 přestala jet, zničeho nic motor vynechával, pak chvíli šel. Vyměnil jsem svíčky, a auto šlo jak má. Ale dnes jsem jel domů, a nejdřív mi začaly zlobit otáčky, říkal jsem si že krokový motůrek, tak jsem ho jen vyčistil a jel to projet. Ale asi po 10 km, se auto v cca 3000 otáček začalo dusit, ubral jsem plyn a na málo plynu to jelo. Ale když jsem auto zastavil, tak chcíplo, pak to chvíli jelo, pak zase ne, chvílemi to vynechává. A do kopce se rozsvítila autodiagnostika motoru, tak jsem zastavil, zhasnull motor, a po chvilce zase jel, kontrolka už nesvítila.

Takže otázka na Vás, v čem je problém ? Chyba v zapalovací cívce nebo jen v kabelech ? Když bych zajel na diagnostiku, ukáže mi nějakou závadu ?? Dá se nějak vyzkoušet, zda je ta cívka špatná ?

Díky za pomoc.

Odesláno

jedine zkusit civku vymenit, klidne to muze delat ona, v Autokelly ji ted maji od Valea pod cislem VA 245040 za cca 2000 bez slevy, kdyz by nepomohla a nebude nejak spinava a nebude na ni videt, ze byla pouzita, myslim, ze ti ji vezmou bez prpblemu zas zpatky a vrati penize

Odesláno

Takže dnes vyměněna zapalovací cívka+zapalovací kabely. akorát jsem to ještě nestihl pořádně vyzkoušet jestli jde motor tak jak má a nastal druhý problém. Nedrží volnoběh. Teda po nastartování asi tak 1-2 minuty v pohodě, najednou se zakucká, zatřepe a motor zhasne. Dělá to i za jízdy, když jedu, vyřadím, tak otáčky kolísají až na nějakých 700 a pak to zhasne. Může tohle dělat krokáč ? Díky.

[upravil dne 17/4/12 19:30 od Chajda]

Odesláno

Čau.Měl jsem úplně stejný příznaky jak ty a díky kamarádům s fora vyřešeno.Byl to Map senzor.Přečti si moje téma:Vyčištěný krokáč.A poradím vyblikej si chyby a pokud ti to vybliká to co mě tak udělej to co já.Nejdřív jsem taky řešil rampu a byla popraskaná,tak jsem ji vyspravil podle návodu tady ale nedělala to ona ale ten Map.Četl jsem tu že ta cívka by musela při vytočení motoru vynechávat

[upravil dne 17/4/12 18:46 od trsoliny]

Odesláno

jj mas akurat som to zistil :D,len si bol rychlejsi,chod na dia ak ti svietila kontrolka tak tam bude zapis,vyzera to na map ked sa to dusi a zdochina ale az dia to upresni ,len dovtedy neodpajaj baterku lebo sa to vymaze z pameti

[Edited on 17/4/12 19:26 by krtek 2]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...