Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny, dneska a poslední dobou mě nejde motor vytočit nad 3000ot.

Jedu do stoupáku kopec jménem babák, který jezdím každý den a vím že ho běžně jezdím na čtyřku 130km/hod tak nyní max.100 a pedál je na podlaze a občas se to jakoby chytne a hned to zatlačí do sedačky prostě tak jak mě to jezdilo dříve, ale pak to zase poleví a jeto přidušený. Že by ucpaný palivový filtr?.

Nevím kdy byl měněný. Auto je z Holandska. Trysky nemyslím, když mě to před 2 měsícema jezdilo super.

Odesláno
Napsán autorem Rotorhead

A kolik vám ty 406 jezdí ?

Ta moje jede max. 180 km na 3800 ot. a víc se to nedá vytočit. Jako kdyby tam byl nějaký omezovač či co...

Mě to taky víc nedá (110PSI 80kW), ale spíš než omezovač mám pocit, že to prostě víc nedá. Je to rodinný auto, tak na trhání betonu zapomeň :papa

[Editován dne 21/2/05 -=Michal=-]

Odesláno

Samozrejme ze omezovac tam je - prece vas nikdo nenech znicit motor. Pokud si chcete vyzkouset v kolika otackach - tak si dejte predni napravu na spalky a zlehka si pohrajte s plynem.

Sam nevim, nemam otackomer, takze takove blbosti neresim a 175 - mi bohate staci :cool:

Odesláno

podle tacho 210km/h motor 1,8 16V LPG 81KW, otackomer bohuzel nemam

Obsazeni - 4 lide, dalnice Jihlava-Brno, sucho, bez větru, teplota -1°C :D:papa

Musim podotknout ze ta drncava roleta, kterou nazyvaji dalnici uz neni v tyhle rychlosti skoro citit :D

[Editován dne 21/2/05 Ferry]

Odesláno

Vlastně ani nevím, proč tu píšu tento problém. Stejně mě nikdy nikdo nic rozumného neporadil. Nemužu po nikom chtít, aby hned řekl čím to je, když to ani nevědí profíci. Byl jsem s tím u človíčka co dělá do motoru, a když jsem mu řekl a svezl ho tak samozřejmě taky poznal že se to dusí. Jelikož ten motor je oobklopený čidlama a elekromag. ventilkama no prostě váhu vzduchu vyloučil ikdyž to chce diagnostiku, ale asi to bude jakýsi snímač tlaku. Takže jsem si opět na to odpověděl sám. Díky moc, za užitečné rady, opět mě pomohli.:(

• O 2 týdny později...
Odesláno

Podle toho kolisani vykonu to muze byt treba lambda... Pisu treba, protoze to muze bejt vlastne cokoliv. Dela to znamymu Oktavka 1,8T, diagnostika porad bleje nesmysly, furt se neco meni a efekt zadnej, zacinam mit tuseni, ze bude neco v neporadku se samotnou jednotkou...

Odesláno

Tak mám pár skušeností 306 mi to dělela taky.

1 palivo filtr

2 regulační ventil v čerpadle-Zanesený

3 palivo čerpadlo v nádrži.

4 Váha vzduchu (ale to nevim jistě,ta obvykle odejde do věčných lovišt)

Jinak bohužel diag.:papa

Odesláno

asi ti vůbec nepomohu, ale přesně toto se stalo tchánovi na 406ce HDI. Jel s tím na diagnostiku a tam mu řekli že v řídící jednotce je uloženo moc chyb a ta automaticky přepla chod motoru a omezila otáčky, aby nedošlo ke zničení...... Po vymazání chyb v ŘJ auto jelo zase normálně.

Reagoval bych na tvůj článek dříve, ale nebyl jsem si jistý, jestli je to ono, když jsi mluvil o 3000ot/min......;)

Odesláno

Ono se to chová záhadně. Někdy to zlobí, někdy ne. Ale většinou když jedu do táhlého kopce na čtyřku auto je hodně pod plynem a má menší otačky třeba 2200 tak se ten výkon sníží. Když jedu třeba na trojku a motor točí 2700 tak je to v poho. Jako když nezvládá větší nápor nafty při malích otáčkách.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Já ten babák jezdil s 406kou 2,2 98kw kolem 160 na 5ku ... a teď s chipem to mam 175km/h ma 5 :o) .. je to super !

Jinak kilo dám kolem 9 a max. tachometrových 235 .. po rovině. Ale to už mam skoro 5tisíc otáček.

Hele přeci v Pace je servis ... tak si tam zajeď a oni to vyřešej ...

Odesláno

Dneska jsem se naštval, že už to konečně budu řešit, neda se s tím jezdit. Zajel jsem ke kamošovi, kterej zrovna přitah z Francie nabušenou přes střechu 406 - najeto 60 000 km, ten samej motor. Tak mě na odskoušení pujčil váhu vzduchu, a jelo to super. Tak mě ji rovnou prodal za 2500Kč. Nevim jak se jinak pohybujou, snad to drahy nebylo. Ale jedeto snad ještě líp, než předtím než mě to začalo zlobit. Hrabeto asfalt:D. Takže kdo jste typoval váhu vzduchu, smekám. Zatim čuz

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...