Marcel00 Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 Ahojte, tak trochu som sa nechal inspirovat temou co vsetko v aute pouzit, pripadne ako pomoct pri nehode... To vsetko je bez pochyby samozrejmostou poskytnut pomoc na mieste do prichodu zachranarov. Ale predstavte si situaciu na ceste kde vidite cyklistu na ceste, ktoreho \"asi\" odhodilo/sundalo ine auto (ktore utieklo z miesta cinu) nehodu ste samozrejme nevideli. Cyklista lezi, siroko daleko nikoho okolo sama kukurica, pripadne les... Co spravite? V zaujme dobrej viery je logicke ze zastavite a idete k nemu zistit danu situaciu... Su dve moznosti: A) skutocne je zraneny a potrebuje pomoc B) nehoda je fingovana a pribehne 5 chlapcov s palkami a oberu vas o vsetko Chcel by som pocut Vas nazor ako by ste sa zachovali, keby ste videli nehodu na odlahlom mieste. Neviem ci tu takato tema bola, ak ano, omluvam sa a prosim o zmazanie. Citovat
MilanF1 Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 Zajímavý dotaz. Doma se to čte dobře, ale chování v reálu může být jiné Pokud bych viděl, že byl opravdu sražen, pak jasně, že zastavím, ale kdyby se \"jen tak válel\", tak fakt nevím, ale asi spíše bych se na něj šel podívat ... ale třeba autům na krajnici, že jim to nejede, nezastavuji PS: mohl jsi udělat anketu [upravil dne 3/6/11 14:41 MilanF1] Citovat
gronholmm Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 Doporučil bych přistupovat k místu s respektem, a snažil bych se být v pozoru. Upřímně, lepší být zbouchaný než objet nehodu o které bych pak ve zprávách slyšel: \"..byl nalezen po půl hodině a přivolaný lékař mohl konstatovat smrt. Pokud by byla poskytnuta včasná první pomoc mohla obět dopravní nehody stále žít, řekl mluvčí ***** záchranné služby\" Citovat
gronholmm Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 Jinak mě napadá, ono moc těch míst tak odlehlých že by tam aspoň jednou za 5 minut neprojelo auto není. Takže řešení pokud si nejsi opravdu jistý je zůstat na místě, zamknout se v autě, zavolat 155 a připravit se v autě na to, že další auto si zastavím a půjdeme to ohlédnout společně. Citovat
Marcel00 Odesláno 3. červen 2011 Autor Odesláno 3. červen 2011 tak nejak som si to aj myslel... ze pockat v aute a zavolat pomoc... ono uz tych par minut kym pride prva hliadka snad vydrzi... i ked aj tych par minut moze zachranit zivot Citovat
gronholmm Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 No každá vteřina rozhoduje 5 minut po zástavě srdce dochází k nevrátnému požkození mozku, takže možná ho záchranáři rozpumpují, ale v lepším případě skončí jako \"debil\" Citovat
.mycTD Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 sorry, ale to uz mi prijde dustojnejsi rovnou ujet, nez tam sedet zamcenej v aute a koukat, jak nekdo ve skarpe chcipe Citovat
Butrus Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 Jinak mě napadá, ono moc těch míst tak odlehlých že by tam aspoň jednou za 5 minut neprojelo auto není...... Nezlob se na mě, ale mezi vesničkama v míň osídlených oblastech ti projede 5 aut za dopoledne a v noci téměř žádný. Bydlím na vesnici, tak vím o čem píšu. V zimě jsem hodil vlastní nepozorností Corsu do příkopu, 40 minut čekání až pojede někdo kolem a když nic, šel jsem pěšky hledat někoho, kdo by mi pomohl. Došel jsem 2 km k mladý domů a tchán mě její 106-kou vytáhl. Takže hodinu tam vůbec nikdo neprojel. A to jsem do toho příkopu spadl těsně před polednem, sám jsem si říkal, že musí jet někdo okolo. A neni to zas taková prdelka, prostě cesta mezi dvěma vesnicema (mezi obcí Skořice a Trokavec, okr. Rokycany). Takže kdybych to tam totálně rozstřelil o strom a válel se skoro mtrvej na cestě, tak mě najdou už zmrzlýho. Prostě ne všude projede co 5 minut auto. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 Myslim, ze taketo veci sa u nas v cr ci sr nedeju ... Lupič ma malu sancu, ze zastavi clovek, ktory ma pri sebe nejaku znacnu hotovst, alebo nieco cenne ... akonahle by ho olupili, museli by ist inde ... Po 2 ci 3 razi by toho boli plne spravy ze v tom a tom okrese, sa takto kradne, a vodicia by boli varovany. Ony by mozna nevidelal nic, alebo jen par stovek ... To urci nestoji za to, trepat se nekde mimo vesnici, tam nejde shcovavat auto do lesa, a neco fingovat, nezijeme ve scifi filmech ... Citovat
Jimmy106 Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 Lubk0: myslim ze nekteri lide jsou takove svine, ze te prepadnou i kvuli par stovkam, mobilu, penezence a hodinkam... pak ti vezmou auto a na ND ho prodaji... kdyz si vezmes, ze se obcas ve zpravach objevi, ze nejaky idiot brutalne zmlati starou babicku/dedecka, ktery meli v penezenece stokorunu... nad tim mi zustava rozum stat.... Citovat
automale Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 nooo realita: idem cez obec zrazu na mna mava chlapik uprostred cesty - zastav zastav !!!, on mal auto na krajnici tak som zastavil pred nim - ze co je? , tam ten sa dusi pod mi pomoct. ja debil som vystupil z auta a utekal mu pomoct, doklady v aute, auto nastartovane, v aute uz nikoho. myslite ze v tej chvili ma napadlo vypinat motor a zamykat auto - nemal som central a obe dvere boli otvorene. proste som vybehol von a siel k nemu - bol to ozraty debil ktoremu bolo treba roztvorit hubu a vybrat zapadnuty jazyk. dalsia obrovska chyba - nedal som si rukavice ... az doma ma napadlo co za koko.....ny som spravil. takze tu mozem pisat ze nezastavim - alebo pozamykam auto, davam si pozor co sa okolo deje. ale pride realita a ...... a po tejto skusenosti - neviem ci este zastavim, bohuzail. bude veeelmi zalezat na situacii. je mi jasne ze takto si to moze klzdne odsrat niekto kto tu pomoc vazne potrebuje ale ... ja sa mam tiez rad. Citovat
Pechy Odesláno 4. červen 2011 Odesláno 4. červen 2011 Pokud by to bylo na přehledném a frekventovaném místě, tak bych šel okamžitě pomoct. Ale pokud bych měl jen trochu pochybnost, že to může být bouda, tak se zamknu v autě, zavolám záchranku a policii - popřípadě bych počkal na příjezd dalšího vozidla. Již 2x se mi stalo, že na mě policajt na odlehlém místě ve tmě mával červenou baterkou. Auto měli schovaný a nebylo vidět, tak jsem na mávání vůbec nereagoval a jel dál. Až když mě dojeli v další vesnici a rozblikali auto, tak jsem zastavil na osvíceném náměstí. Když se mě ptali, proč jsem ujel, tak jsem jim vysvětloval, že jsem nepoznal, jestli to není nějaká bouda.. Vše se vysvětlilo a oni uznali, že by se v mé situaci zachovali stejně. Takže asi tak z mé strany Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 4. červen 2011 Odesláno 4. červen 2011 Lubk0: myslim ze nekteri lide jsou takove svine, ze te prepadnou i kvuli par stovkam, mobilu, penezence a hodinkam... pak ti vezmou auto a na ND ho prodaji... kdyz si vezmes, ze se obcas ve zpravach objevi, ze nejaky idiot brutalne zmlati starou babicku/dedecka, ktery meli v penezenece stokorunu... nad tim mi zustava rozum stat.... Ano Ale taky ludia, proste nepojdu X km niekde mimo mesta, dediny, tam budu musiet niekde schovat auto, nebudu ho nechavat pri krajnici, a potom sa nebudu schovavat pri kukurici, ci lese, a nebudu sa nejako extremne zhrupovat z dalsimi ludmi ... Dalsia vec je ta, ze aj oni maju stipku rozumu, nikdy nevies, kto pojde okolo, a kto zastavi ... Co ked pojde zrovna okolo policajna hliadka ? Alebo co ked pojde domov zrovna 8 robotnikov ve ford transite, i na ne by sa vrhli ? Nerobi sa to, lebo je tam mala istota ... Pokial taky zlodej chce nieco ukradnut, nebude to robit urcite tym sposobom, ze sa bude s niekym zgrupovat, a potom sa este budu schovavat po kuklurici a fingovat nehodu ... Nepozerajte moc americke filmy ... Citovat
Marcel00 Odesláno 4. červen 2011 Autor Odesláno 4. červen 2011 Již 2x se mi stalo, že na mě policajt na odlehlém místě ve tmě mával červenou baterkou. Auto měli schovaný a nebylo vidět, tak jsem na mávání vůbec nereagoval a jel dál. Až když mě dojeli v další vesnici a rozblikali auto, tak jsem zastavil na osvíceném náměstí. Když se mě ptali, proč jsem ujel, tak jsem jim vysvětloval, že jsem nepoznal, jestli to není nějaká bouda.. Vše se vysvětlilo a oni uznali, že by se v mé situaci zachovali stejně. Takže asi tak z mé strany :potlesk hezky Citovat
ozzy56 Odesláno 4. červen 2011 Odesláno 4. červen 2011 asi bych zastavil,zavolal záchranku a šel k tomu zraněnému--co taky jiného udělat,aby měl pak člověk dobré spaní?? Citovat
OK406 Odesláno 4. červen 2011 Odesláno 4. červen 2011 Pomalu bych zastavil (zapnul výstražné světla), před DN a z auta poohlédl po okolí, zavolal bych přitom na linku 158, kdy by PČR zavolala na 155 popřípadě 150. Zároveň bych se snažil upřesnit místo. Pak bych vystoupil uzamkl auto, vzal potřebné věci = lékárničku + reflexní vestu a šel poskytnout první pomoc. Citovat
573v0 Odesláno 4. červen 2011 Odesláno 4. červen 2011 No čo sa týka tých nefrektovaných ciest- na trase Brno-Olomouc (cez okresky) som sa zošmykol na poľadovici do záveja. Škoda žiadna (je to predsa 405ka :-) ), ale bola tma jak v riti a vycúvať sa nedalo. Tak som tam pobehoval okolo auta jak somár, rozmýšľal čo so životom. Po 15min prešlo prvé auto, mával som nech mi helpne. Chlapík vo Fabii mal v prdeli, zablikal mi nech uhnem z cesty a šiel ďalej. Po 10min šlo ďalšie auto, nejakí chalani (imho značne naliati) vo Fiate Ulyssese mi naveľa zastavili, lanom ma behom 5min vytiahli, požartovali sme jaký som kkt že jazdím v takom počasí na letných gumách a šli sme každý svojou cestou. Keď sa na tom spätne pozastavím, ani nemám vodičovi Fabie za zlé, že mi nezastavil- to miesto samo o sebe vyzeralo ako stvorené na prepad, ani mne nebolo všetko jedno či ma tam nejaký medveď nechytí :-) No a chalani boli pod vplyvom a bolo ich 5 takže asi mali iné myšlienky jak Fabiák. Možno keby tá nehoda vyzerala brutálnejšie, zastavil by aj on... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.