Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nějak mne pořád žere trochu kapající chladič,nemáte někdo skušenost s tím přípravkem do chladiče kterej zalepí tu prasklinku???nebo jinej nápad čí radu.Musím koupi nového trochu oddálit,neb potřebuji náplně,rozvody atd...

:roll

[upravil dne 21/5/11 19:40 rkolac]

Odesláno

pred rokem mi taky unikala voda a myslel jsem si, ze to je prasknuty chladic, tak jsem si v Globusu koupil takovou malou nadobku, ve ktere je takovy prasek a je to do primo do chl. kapaliny, nechas na 15minut bezet motor a dirku by to melo ucpat... ale pak jsem prisel na to, ze mam prasklou hlavu, tak jsem onen prasek nikdy nepouzil.. nebo pokud vis presne, kde je dirka, tak se jeste daji koupit takove specialni pasty (pry neco jako zvykacka) a tu natlacis do te dirky... ale samozrejme nic te pred vymenou chladice nebo pred dolevanim vody nezachrani navzdy ;)

Odesláno
pred rokem mi taky unikala voda a myslel jsem si, ze to je prasknuty chladic, tak jsem si v Globusu koupil takovou malou nadobku, ve ktere je takovy prasek a je to do primo do chl. kapaliny, nechas na 15minut bezet motor a dirku by to melo ucpat... ale pak jsem prisel na to, ze mam prasklou hlavu, tak jsem onen prasek nikdy nepouzil.. nebo pokud vis presne, kde je dirka, tak se jeste daji koupit takove specialni pasty (pry neco jako zvykacka) a tu natlacis do te dirky... ale samozrejme nic te pred vymenou chladice nebo pred dolevanim vody nezachrani navzdy ;)

No já vím že výměna bude muset proběhnout ale potřebuji ještě vydržet a fakt jen slzí a vím kde,sice tam je děs přístup ale možná by se dalo to něčím zalepit

Odesláno
joo, pripravky na to sezenes i na nejake lepsi pumpe :)

já mám spíš strach abych to neudělal ještě horší a neucpal ceké topení,jak se občas dočítám

Odesláno

tak tou pastou/zvykackou by se snad nic ucpat nemelo, ale tim praskem nevim, no.... opravdu jsem to nikdy nezkousel, takze to nemohu posoudit, ale verim, ze ty to zvladnes ;):)

Odesláno
tak tou pastou/zvykackou by se snad nic ucpat nemelo, ale tim praskem nevim, no.... opravdu jsem to nikdy nezkousel, takze to nemohu posoudit, ale verim, ze ty to zvladnes ;):)

asi vyhraje žvejka,:super

Odesláno

Pomůže jezdit bez víčka od nádržky chlazení. Chlazení se nenatlakuje, takže to ven tolik nepoteče. Musíš ale hodně dávat pozor , abys to neuvařil, protože bez tlaku to má menší teplotu bodu varu.

Odesláno

ale kdyz se voda ohreje, tak sice nebude tolik tlaku v okruhu, ale potece ti to pres vicko, aspon me by to pres to vicko urcite uteklo... navic kdyz vezmu stav nasich silnic.. tady nejsme v Holandsku, bohuzel... :D

[upravil dne 21/5/11 21:24 Jimmy106]

Odesláno

S tím práškem mám dobrou zkušenost.Drobnou trhlinku ucpe bez problémů,ale pokud máš chladič jako papír,pak už jedině výměna.

Jen bych chtěl varovat před přípravkem od WINSu...s tím jsem si nadělal u forda do bot.Měsíc dobrý,pak mi při -10´C přestalo topit topení a 200 km před sebou...Až doma jsem zjistil,že se v celém chladícím systému ze stěn žačaly odlupovat šupinky tohoto ztvrdlého přípravku - něco mezi voskem a \"umělou hmotou\".Postupně se usazovaly v radiátoru topení,až ho zazdily.Rok to trvalo a snad 10x jsem vždy po ucpání proplachoval chlazení tlakovou vodou z hadice,něž jsem se toho zbavil.

Odesláno

me tekl u jednoho auta chladic dole u napojeni na trubku. a pomohlo. 2 roky bez problemu a mozna jeste jezdi! ale spis bych pouzil nejakej lepsi pripravek nez ty piliny

[upravil dne 22/5/11 10:50 Vítek1]

Odesláno

ok také nejse pro prášek ani pro ježdění bez víčka,pěkně by to zas...o motor,pokud ma někdo vyzkoušeno něco konkrétního(výrobek) sem s tím.

Odesláno

Jestli se k té trhlince dá dostat, radím použij tu \"spešl žvýkačku\", je to celkem běžně k dostání u pump, autodílech, Globus a tak.

Já jsem ten prášek (už si nevzpomenu jak se to jmenovalo, plastový váleček, v tom zlatavý prášek, cena asi 80kč) dal do Nissana Bluebirda, chladič se utěsnil ale také podstaně přestal topit, bo to utěsnilo i výměník tepla.

Do staré Avie bych se to nebál aplikovat, tam se nakonec mohla dát i krémžská hořčice.

Odesláno

To máš pravdu, výměna je nejlepší.

Ale ta žvejkača se připlácne zvenku, do vody se to nedostane. Jsou to dva válečky takový jako modelíny, z každého uškubneš přibližně stejný kousky, prohněteš to do sebe a je to.

Já to vozím pro sychr, dovča a tak, mám to vyzkoušený na bráchovém autě, kamínek (asi) mu u Volva na dálnici prorazil chladič, dírka jako špendlíková hlavička, stříkalo to proudem. Zastavili jsme u pumpy, upustili vodu, nacpali to tam, zamačkali do lamel, dali kafe a cigáro a půl hoďce jsme trandili dál.

Odesláno

Vzpomínám si jak jsem to řešil na Fáčku, pořád to jen tak slzelo, jendou za čas stačilo dolejt, pak jsem se dostal do zácpy na to nejnepříjemnějším místě a dopadlo to špatně. Přípravky nemám rád. Možná fungují, ale jsem příznivcem spíš proplachování chladící soustavy než jejího ucpávání. Chladič je třeba vyměnit nebo opravit (záleží kde to je) a a pkud je problém s cenou tak ceny na vrakovištích jsou příznivé. Na rozdíl od klimachladiče v tom nevidím problém.

Odesláno

No to je jasný že výměna je nejlepší ale mám teď přednější věci na výměnu,tak se to snažím nějak oddálit,myslím že lepení z venku je asi nejpřijatelnější,dovnítř se mne nic lejt nechce a vrakárnu bych v tomto případě úplně vyřadil,pokud to nejde odskoušet tak ja to zajíc v pytli.:myslim

[upravil dne 24/5/11 19:52 rkolac]

Odesláno

Když vezmu tady 4 vrakáče v okolí tak všude dávají záruku týden až 14 dnů na odzkoušení... a na rozdíl od klimy si to odzkoušíš v pohodě sám ... oprava \"omatláním\" zvenku je tak nouzovka někde na cestě, když už tak už pořádně. Nevím kde máš tu prasklinu takže neporadím přesněji.

Odesláno
Když vezmu tady 4 vrakáče v okolí tak všude dávají záruku týden až 14 dnů na odzkoušení... a na rozdíl od klimy si to odzkoušíš v pohodě sám ... oprava \"omatláním\" zvenku je tak nouzovka někde na cestě, když už tak už pořádně. Nevím kde máš tu prasklinu takže neporadím přesněji.

no každopádně tady něco sehnat na naše vozy je terno a neví co by za to chtěly,teče to v místě pod horní hadicí která vede do chladiče ale uplně přesně na to kouknu někdy zrcátkem zespoda hadice,není tam totiž vůbec vidět

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...