gronholmm Odesláno 14. listopad 2012 Odesláno 14. listopad 2012 No to je ale pěkná spotřeba ne? Citovat
marko306 Odesláno 14. listopad 2012 Odesláno 14. listopad 2012 No na to, že si mal priemer 8,0 tak 9,3 je dosť Citovat
Bigbadjohn Odesláno 14. listopad 2012 Autor Odesláno 14. listopad 2012 Jo do teď jsem měl průměr 7,9 a to za rok a půl a najetých 23.000 km. No jen opravdu doufám, že tomu motoru ten \"umělec\" nic neprovedl a že to byla jen nekvalitní nafta. No chtěl jsem ušetřit a tak jsem koupil cosi za 31 korun za litr. Cena pravděpodobně odpovídala \"kvalitě\". Za měsíc až budu zase tankovat tak budu už vědět víc. Citovat
Juve Odesláno 14. listopad 2012 Odesláno 14. listopad 2012 Tá nafta nemusela byť úplne nekvalitná,možno bol len vačší podiel biozložky...čo malo vplyv na spotrebu. Citovat
Sagic Odesláno 15. listopad 2012 Odesláno 15. listopad 2012 No já nevím, ale do 306 tankuju biošku a vliv na spotřebu je, ale směrem dolů Citovat
Juve Odesláno 15. listopad 2012 Odesláno 15. listopad 2012 No veď ano...do TD možeš naliať aj čistý fritovací olej bez toho aby si to postrehol na spotrebe.. Citovat
Milan+ Odesláno 17. listopad 2012 Odesláno 17. listopad 2012 Tak to je dobrý,co Tě k tomu přimělo,že jsi to dával čistit a co jsi natankoval? Dal Ti tam alespon novej palivák? Citovat
Agrafik Odesláno 17. listopad 2012 Odesláno 17. listopad 2012 No já tankuju normálně na AGIPu, pak asi za sebou 3x na Luk a spotřeba vždy +- stejná. po dalším tankování na LUk a VIF šla spotřeba taky nahoru . Teď dám znova Agip tak uvidíme, jestli to bylo tím Citovat
Bigbadjohn Odesláno 17. listopad 2012 Autor Odesláno 17. listopad 2012 No tak k čištění vstřiků mě vedlo to, že vstřiky doporučuje čistit spousta lidí, auto po tom dle jejich názorů je de lépe, má menší spotřebu, motor je tišší. Tento názor má i Straki, ale doporučoval nechat to čistit ultrazvukem. Jak ale všichni vědí, u tohoto auta ty vstřiky většinou nejdou lehce ven. Kdosi mi tu kdysi napsal, že u tohoto auto to tahat ven nebude. Straki sice řekl, že je vytáhne, nechá vyčistit a zase je tam vrátí, ale že to bude trvat asi týden. Jelikož potřebujeme auto každý den a museli bychom si půjčit jiné (od táty či pantáty) tak jsem to zatím nenechal realizovat. Všichni také tvrdili, že u tohoto auta to nejde čistit tak jak třeba u dvoulitru (nechat to blafat na tu čistící srágoru), protože to má v nádrži podávací čerpadlo. Tento můj kolega to vyčistil tou chemickou srágorou, má na to takovou mašinku, odpojil přívod nafty z nádrže, napojil to na tu mašinku (ta dává tlak pro čerpadlo) a vyčistil. Zároveň vyčistil i bordel z nádrže. A co je hlavní, odpoledne jsem mu auto dal, on mi půjčil jeho Audi S4 a ráno jsme to zase vyměnili zpátky. No a tankoval jsem údajně německou naftu, která měla obsahovat méně biosložek a měla být tudíž kvalitnější než zdejší. Palivák dal nový. No a co je zajímavé, tak kamarád, který měl naprosto stejnu naftu jako já, ale lil to do Volkswagenu tak má na to dokonce prý nižší spotřebu než normálně. Já jsem už natankoval \"běžnou\" naftu u Lukoilu, zatím na to nemám moc najeto, ale vypadá to, že by se spotřeba mohla vrátit do normálu. Uffffff [upravil dne 17/11/12 21:45 od Bigbadjohn] Citovat
Milan+ Odesláno 17. listopad 2012 Odesláno 17. listopad 2012 Když jsem před měsícem z němec přijel,tak všude tam je nafta dražší než u nás,pokud to nemáš přes někoho,kdo to nechá bez dépéhá. Ale pak by musela být ještě levnějc. Jestli nebyl zblblý palubák,protože to asi vše musel kuchnout,nádrž dolů,jináč se do ní myslím nedostane. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 17. listopad 2012 Autor Odesláno 17. listopad 2012 Palubák zblblý nebyl, neměřil jsem to podle palubáku, ale dotankováním od plné do plné tak jak to dělám od začátku co auto mám. Citovat
ozzy1 Odesláno 18. listopad 2012 Odesláno 18. listopad 2012 Bigbadjohn, jak se ptal Milan+, palivový filtr jsi měnil??? Citovat
Bigbadjohn Odesláno 18. listopad 2012 Autor Odesláno 18. listopad 2012 Jak jsem odpovídal už Milanovi tak palivový filtr prý dal nový. Citovat
Milan+ Odesláno 18. listopad 2012 Odesláno 18. listopad 2012 Kolik si za to řekl,jestli to není tajné. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 12. prosinec 2012 Autor Odesláno 12. prosinec 2012 Tak dnes opět dotankováno do plné nádrže. Ujeto bylo 837 km, dotankováno 77,65 litru, spotřeba tedy je opět dost hrozných 9,28 litru / 100 km. Postupně opouštím teorii, že by to bylo tím čištěním vstřiků. Vedlo mě k tomu více důvodů: 1. Vypsal jsem si spotřeby podle měsíců z prvního roku co jsem měl auto a do druhého sloupečku z druhého roku a porovnal jsem to. Z toho vyplynulo, že spotřeba byla v druhém roce srovnatelná s prvním rokem až ke konci se spotřeba začala zvyšovat a to už před tím čištěním vstřiků. 2. Čištěním vstřiků se snad opravdu nedá nic zkazit, navíc se auto po čištění chová stejně jako před tím, dobře startuje teplé i studené, snad jen lépe zhasíná. Dřív se při zhasnutí motor více klepal než teď. 3. Ten člověk co to čistil mě upozornil, že se mu stalo, že když se motor ohřál a sepnula sahara, tak přesto běžel příhřev motoru. Zdálo se mi to divné, ale pak jsem si vzpomněl, že když jem přijel v sobotu večer z Mělníka, tak byl otor ohřátý jako vždycky asi na 82°C a myslím si, že když jsem ho zhasnul, tak dobíhalo to topení (příhřev). Tak jsem to dneska vyzkoušel, přijel jsem domů, motor byl ohřátý, vystoupil jsem a poslouchal pod autem a opravdu topení běželo. Po vypnutí motoru klasicky dochladilo a pak ztichlo. Tedy zdá se, že po ohřátí motoru na 70°C to topení nevypne, topí dál a to by znamenalo zvýšenou spotřebu. Budu bádat dál, zkusím s tím zajet na diagnostiku jestli tam něco zjistím. Víte někdo jestli si to myslím dobře, že pokud je venkovní teplota nižší než 10°C (u novějších 14°C) a zároveň je teplota motoru nižší než 50°C tak jede příhřev naplno, pokud je mezi 50 a 70°C tak jede na půlku a přes 70°C by to mělo vypnout? Citovat
Marcel00 Odesláno 12. prosinec 2012 Odesláno 12. prosinec 2012 Myslel som ze prihrev vypina pri 85st. V podstate mas pravdu, ale skusil by som to odstavit a tak spotrebu otestovat. V najhirsom pripade by som si to upravil a drat od rj motora odpojil a urobil si ten prihrev Tak aby si si ho mohol zapinat sam podla potreby. Al najprv urob teda test, ze weba odstavis vytiahnutim poistky. Spotreba weba je cca 0,2~0,5 l na hodinu. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 12. prosinec 2012 Autor Odesláno 12. prosinec 2012 Tak přesně to samé mi radil ten co mi čistil vstřiky. Zkusit ručně vypnout webasto a uvidí se jestli se spotřeba vrátí do normálu. Jestli ten příhřev vypíná až při 85°C tak to by mi pak skutečně běžel pořád (pokud je venkovní teplota nízká), protože na tolik se mi motor neohřívá ani v létě. Citovat
Milan+ Odesláno 12. prosinec 2012 Odesláno 12. prosinec 2012 Zapíná nám pod 10°C a když dojedu s ohřátým motorem domů,tak příhřev už neběží. Pokud jedu jen z práce a neohřeje se to ,tak příhřev jde a po vypnutí doběh. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 12. prosinec 2012 Autor Odesláno 12. prosinec 2012 Ví někdo, jestli má příhřev svoje čidlo teploty chladicí kapaliny, nebo jestli používá to stejné jako je v motoru a zobrazuje se na budíku na palubce? Pokud používá stejné jako je v motoru, tak nechápu proč nevypíná, protože to ukazuje pořád stejně jako to ukazovalo dřív. No a pokud má svoje vlastní tak pak by mohlo být KO, zase ale nechápu proč by tam dávali čidla dvě. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.