Wing Odesláno 19. květen 2011 Odesláno 19. květen 2011 Zdravím všechny členy klubu!! Před 14-ti dny jsem si pořídil P 407 SW 2.2 hdi (125 kW) r.v. 2008 (drobný facelift) najeto 100 tis. km a vzhledem k tomu, že jsem doposud užíval německá auta (jako asi většina lidí v ČR - bohužel), jsou mi některé ovládací prvky u \"francouzů\" poněkud cizí. Předem ale musím říct, že mé poslední auto byla Škoda Octavia 1,9 TDI (facelift) s plnou výbavou a po přesednutí do P 407 musím konstatovat, že na spoustu věcí u Octavie jsem nadával - hlavně na projev a výkon motoru - a nyní můžu s klidem říct, že to bylo oprávněně Již mnohokrát jsem četl srovnání Octavie a P 407 a troufnu si říct, že Octavie je prostě o třídu níže a srovnání těchto dvou aut je téměř nemožné (a to i Octa RS - a je to pouze můj názor - v Octavii jsem najezdil cca 100 tis. km). Prostě jízdní komfort je u francouzů poněkud jinde:) Na tomto fóru se mi moc nedaří vyhledávat a proto bych Vás chtěl požádat o odpověď nebo nasměrování na nějaké vlákno, které by se mohlo týkat mých dotazů - spíše drobnosti v ovládání: 1) Po otočení klíčku a vypnutí motoru se vypíná i rádio - musím ho pak zase zapnout - lze toto někde přenastavit? 2) Dá se po BT spojení s telefonem nějakým způsobem dostat do tel. seznamu? (zatím musím vytáčet hovory přímo z telefonu) 3) Jakým způsobem se spouští vyhřívání zpětných zrcátek? Nikde jsem nenašel tlačítko..nebo je to automatické?? 4) Je možné na displeji v přístrojové desce zobrazovat aktuální rychlost digitálně? A co všechno je vůbec možné zobrazit na tomto displeji - jediné co se mi zobrazuje je \"Trip\" 1 a 2 a aktuální spotřeba a dojezd (postranním tlačítkem na pravé páčce - zobrazí se jen na pár sekund - je možné, aby na displeji zůstaly tyto údaje celou dobu?) 5) Má někdo zkušenost s touto motorizací - já osobně moc ne a rád bych od někoho dostal radu při jakých otáčkách nejlépe řadit (jinak motor je výkonově výborný) 6) Přestaly mi fungovat ostřikovače čelního skla - po přitáhnutí pravé páčky se spustí jen stěrače...nyní jako nouzové řešení mám přehozeny hadičky u motorku, takže místo zadního mi to jde do předních - ale to je opravdu jen nouzové řešení..někde jsem už o tomto problému četl - máte s tím někdo zkušenost? 7) Zadní 5. dveře jdou odemknout jen dálkáčem - tlačítko pod stěračem nefunguje - rovněž jsem o tom někde již četl.... Předem děkuji za reakci a rovnou se omlouvám, že s největší pravděpodobností pokládám dotazy, které již byly několikráte zodpovězeny....(ale opravdu se mi nedaří nic vyhledat) Citovat
AnotherOne Odesláno 19. květen 2011 Odesláno 19. květen 2011 1. nie 3. zapína sa spolu so zadným sklom 4. nedá sa tam zobraziť nič iné len to čo tam je, v spodnej časti ešte môže navigácia zobrazovať sme jazdy. Citovat
HonzaZ Odesláno 19. květen 2011 Odesláno 19. květen 2011 ad 6. máš ostřikovače světlometů? Je slyšet motorek? Na bližší zjišťování by byl dobrý VIN. Jinak tě vítám tady u nás na fóru Citovat
Marcel00 Odesláno 19. květen 2011 Odesláno 19. květen 2011 2. ano do telefonu sa dostanes aj z menu radia. avsak telefon by mal byt kompatibilny na tuto funkciu. Aky mas telefon ? zoznam kompatibilnych tel pozri TU 5. jazdenie je jednoduche... nepodtacaj motor (trpi dvojhmotny zotrvacnik) otacky minimalne 1800rpm... ja jazdim nasledovne: 1st. rozbeh 2st. do 40km 3st. do 65km (idealne pouzivat obmedzovac ) - mestska prevadzka 4st. do 85km 5st. do 110km 6st. do 250km s chip by straki Citovat
Přema Odesláno 19. květen 2011 Odesláno 19. květen 2011 6st. do 250km s chip by straki ..... aha....:D:D:D Citovat
godzilaTO Odesláno 19. květen 2011 Odesláno 19. květen 2011 Marcel zabudol si na R-ko.......RAKETAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:D:D:D Citovat
Marcel00 Odesláno 19. květen 2011 Odesláno 19. květen 2011 :D:D a pre uplnost temy este ostala odpoved na bod 7: pprecitaj si tento prispevok TU [upravil dne 19/5/11 20:59 Marcel00] Citovat
Judes Odesláno 19. květen 2011 Odesláno 19. květen 2011 Wing manuál na obsluhu som ti poslal na mail pre lepšie zoznámenie sa z vozidlom. Citovat
Wing Odesláno 20. květen 2011 Autor Odesláno 20. květen 2011 Všem moc děkuji za reakci:) K bodu 2: použivám blackberry 9800 - mrknu na kompatibilitu k bodu 5: nepouštět motor pod 1800 rpm? No 2.2 hdi už dobře táhne od nějakých 1200 rpm (jedno turbo zabírá už někdo kolem 1300 jestli se nemýlím, a druhé potom někde po 2500 rpm - tedy běžně jezdím kolem 1500 rpm - to je málo? Z \"německých TDI\" jsem zvyklý to nepouštět pod nějakých 1600 rpm, ale tady si naopak myslím, že právě kvůli využitelnosti točivého momentu i v nízkých otáčkách jsou dvě turba a neměl by to být problém.. K bodu 6: Po přitáhnutí páčky ostřikovačů k sobě se spustí jen přední stěrače, motorek slyšet není...v servisu jsme se dívali, zda je na kontaktech u motorku při přitáhnutí páčky nějaké napětí - a není, zadní ale funguje bez problémů..údajně rozdíl mezi zadním a předním ostřikovačem je jen v přepínání chodu motorku dopředu a zpět, což by znamenalo, že by mohla být chyba v kontaktu páčky nebo? A ostřikovače světlometů fungují normálně... k bodu 7: Ano, již jsem někde četl, že by to mohl být spínač..ve servisu jsme sundali kryt a rozpojili kabely, následně jsme to vyčistili, ale žádná změna...já osobně nevím, kde přesně ten spínač je a jak vypadá, takže si nejsem jist, jestli jsme ho měli vůbec venku.. Jo a moc děkuji za zaslání manuálu:super Jo a tady ještě VIN: VF36E4HTH21771039 [upravil dne 20/5/11 09:27 Wing] [upravil dne 20/5/11 09:58 Wing] Citovat
HonzaZ Odesláno 20. květen 2011 Odesláno 20. květen 2011 Páčka ostřikovače by šla otestovat na diagnostice. Je součástí celého bloku pod volantem a vše jde přes datovou sběrnici do BSI. Pokud by jsi mi dal VIN, třeba do SZ, tak se podívám do schémat a budeme chytřejší. Citovat
HonzaZ Odesláno 20. květen 2011 Odesláno 20. květen 2011 Podle toho, že se po přitažení spustí stěrače, tak to nevypadá na kontakt na páčce. Problém by mohl být v jednotce PSF1 (pojistky v motorovém prostoru), v relátku pro napájení motorku pro přední ostřikování. Jinak ti pošlu dokumentaci na mail, aby jsi se měl čeho chytit. Citovat
Wing Odesláno 24. květen 2011 Autor Odesláno 24. květen 2011 Díky za zaslaný materiál a taky za prověření VIN. Dalo by se podle VIN zjistit, co bylo již opravováno? Než jsem auto pořídil, tak jsem prověřoval historii přes \"Cebia\", ale tam zase tolik informací není...a co se týká předních ostřikovačů - přiznám se, že se necitím na to, abych se nějak \"hrabal\" v elektrice - možná bude rozumnější s tím zajet do Peugotu, a to samý i s otevíráním pátých dveří..takhle zdatnej bohužel nejsem:mad: Na druhou stranu se trochu obávám, že v autorizovanym servisu mi jenom daj seznam, co všechno je potřeba vyměnit, a nebude to ani tak nutný No a ještě se potýkám s boucháním ze zadu při přejezdu nerovností - nevim, jestli by to mohlo mít spojitost se zámkem pátých dveří, nebo jestli je to jenom přepážka nad kufrem - v každym případě je to docela nepříjemný Citovat
Marcel00 Odesláno 24. květen 2011 Odesláno 24. květen 2011 kvoli servisnej historii napis svoj dotaz sem Citovat
HonzaZ Odesláno 24. květen 2011 Odesláno 24. květen 2011 Wing: nemáš zač, kdyby jsi měl zájem, tak ti na ten ostřikovač mohu mrknout a uvidí se. Jet do autorizovaného servisu je poslední a také nejdražší možnost. Citovat
Mike407 Odesláno 24. květen 2011 Odesláno 24. květen 2011 Mně to vzadu také bouchalo. Nakonec jsem to vyřešil podlepením dosedací plochy skládací části krytu kufru filcovými podložkami. A totéž jsem preventivně udělal i u okna 5. dveří a je to o dost lepší. Jinak se to řešilo třeba tady: Citovat
Wing Odesláno 25. květen 2011 Autor Odesláno 25. květen 2011 Wing: nemáš zač, kdyby jsi měl zájem, tak ti na ten ostřikovač mohu mrknout a uvidí se. Jet do autorizovaného servisu je poslední a také nejdražší možnost. Zájem asi mít budu, ještě se na to mrknem s mým známým, ke kterýmu jezdím na běžnou údržbu a jestli si s tím neporadí (jakože možná ne, protože už se na to díval), tak bych jakýkoliv příležitosti rád využil;) Citovat
Wing Odesláno 25. květen 2011 Autor Odesláno 25. květen 2011 Mně to vzadu také bouchalo. Nakonec jsem to vyřešil podlepením dosedací plochy skládací části krytu kufru filcovými podložkami. A totéž jsem preventivně udělal i u okna 5. dveří a je to o dost lepší. Jinak se to řešilo třeba tady: Takže se jedná o bouchání pátých dveří? Já si právě nejsem jist, jestli to dělají dveře, nebo se povolil jejich zámek, jestli to nedělá kryt brzdovýho světla anebo přímo ta \"blbá\" přepážka nad kufrem...jednou jsme se zkoušeli mrknout na ten zámek a rozebírali jsme to - když jsme to dali zase dohromady, tak vůbec nic nebouchalo - až zase po pár kilometrech po Praze to začlo...ale v tu chvíli jsem měl sundaný i to zadní plato, tak právě teď nevim, co to přesně je... Citovat
Wing Odesláno 25. květen 2011 Autor Odesláno 25. květen 2011 A ještě jedný věci jsem si včera všiml - při parkování - po zařazení zpátečky při couvání to začlo dělat podivný zvuky a to docela hlasitý - jako kdyby se něco dřelo nebo co (nedokážu říct, jestli to bylo od zadních kol, nebo co..)...udělalo to jen párkrát a dneska při ranním vycouvávání zase nic - netušíte někdo o co by mohlo jít? Citovat
Cyclope Odesláno 25. květen 2011 Odesláno 25. květen 2011 Mně to vzadu také bouchalo. Nakonec jsem to vyřešil podlepením dosedací plochy skládací části krytu kufru filcovými podložkami. A totéž jsem preventivně udělal i u okna 5. dveří a je to o dost lepší. Tak přesně toto jsem udělal taky a ještě u zadních pásů, tam mi zase přezky bouchaly do plastů mezi opěradlem sedadla a dveřma Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.