Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím.

Po špatné žkušenosti z ATU servisu, kde mi prý klimatizaci vyčistili, ale smrdí dál, jsem se rozhodl to letos zkusit sám.

Chci se zeptat, kam mám přesně nasunout tu hadičku od desinfekčního spreje, aby to nejlépe vyčistilo výměník a odstranilo ten smrad.... dík moc :-)

Odesláno

Ja postupujem tak, že otvorím kapotu, dám dole ten plast na pravej strane pod sklom aby som sa dostal ku kabínovému filtru, ten vyberiem, naštartujem, otáčky vetráku dám tak na 1/3 a do toho vetráku to púšťam :) pri tom nechám auto uzatvorené, nech sa tá dezinfekcia trochu rozprúdi aj v aute. Naposledy som ale skúšal taký \"granát\" čo sa odistí a položí sa do naštartovaného auta s vnútornou cirkuláciou a tam sa nechá pokial sa celý nemine. :) funguje aj jedno aj druhé ale treba robiť pravidelne, ideálne jar, leto jeseň.

Odesláno

Akurat som to na obed robil, zalezi aj od pripravku najlepsie sa riadit navodom, ale vacsinou je to tak ze das von kabinovy filter, ventilator mas pusteny na najnizsie otacky, vyprazdnis cely sprej, potom sa necha 15 minut posobit, nastartujes, otvoris vsetky vyduchy, teplotu aj rychlost vetraku das na max a nechas 10 - 20 minut bezat...

Odesláno
Akurat som to na obed robil, zalezi aj od pripravku najlepsie sa riadit navodom, ale vacsinou je to tak ze das von kabinovy filter, ventilator mas pusteny na najnizsie otacky, vyprazdnis cely sprej, potom sa necha 15 minut posobit, nastartujes, otvoris vsetky vyduchy, teplotu aj rychlost vetraku das na max a nechas 10 - 20 minut bezat...

Ventilátor běží i bez nastartovaného auta? Bavíte se to u spreji nebo i pěně? Díky:papa

Odesláno

daves: zalezi od modelu, na 306 mi bezi, na 406 (tam az po nastartovani), kazdopadne treba ho dat pri striekani sprayu na uplne najnizsiu rychlost, nech to len jemne posuva do systemu a vzduch uplne na chlad... potom nechat posobit a dat teplotu na max a otacky na max :)

zidacekkk: neboj sa, ucinnost to urcite nestrati, tie spraye su presne na to navrhovane :papa

• O 2 týdny později...
Odesláno

V servise ti spravili maximalne to, ze okruh klimy napichli na hodinu na stroj, ktory ti vycuca chadiace medium, olej, oddelia sa tieto dve zlozky narve ich potom naspat, doplní chybajuce gramy a preveri tesnost. Ostatne je na tebe ;)

[Edited on 31/5/11 22:31 Krupo]

[Edited on 1/6/11 10:28 Krupo]

Odesláno

Když jsme koupili 1007, smrděla klima i po dvojím vyčištění. Pak jsme zjistili, že odpadní hadička vede \"do kopce\", prostě je špatně nasazená. Takže doporučuji zkontrolovat odtok - u 406 vede asi přímo dolů, ale může být ucpaný.

Loužička pod autem bývá?

Mám klimu na různých autech už mnoho let - když je v pořádku, tak nesmrdí, ani když se nečistí - do roku 2000 ty spreje nebyly a smrad taky ne, když tak nepatrný.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Podaří se mi dostat odspodu na hadičku odtoku kondenzátu abych ji pročistil, aniž bych sundaval výfuk? Od loňska nekape z auta voda. A klima chladí, podotýkám...:D Tak myslím, že je to ucpané, a to asi není úplně dobře... Je mluvím o coupé 406 v popisku.

Odesláno

Naposledy som ale skúšal taký \"granát\" čo sa odistí a položí sa do naštartovaného auta s vnútornou cirkuláciou a tam sa nechá pokial sa celý nemine.

Muzes sem dat odkaz co to presne je?

Odesláno

Dostat se tam da, popisoval jsem to ve starsich tematech. Hadici sundas a muzes nahoru nastrikat penu a dolu to prostouchnout... \"bombu\", uz od te doby co mi po aplikaci zustal film na zrcatku a do rana bylo vytekle, pouzivat nebudu ...

Odesláno

Koblih69: já nemůžu žádné další téma najít, sakra. Asi fakt bude muset někdo udělat na nějakým srazu školení ve \"hledání\". :) Hlásím se jako první zájemce. :) Co se týká \"bomby\", většinou jsem se setkal s tím, že to nabízejí \"levnější\" výrobci a účinky jsou myslím spíš parfemační než dezinfekční. Ale to je můj názor. Zkoušel jsem je a dokonce můj subjektivní pocit je, že \"bomba\" z Lidlu za 49,-- Kč byla účinější než bomba STP za 179,-- Kč. Ale může to být o tom, že prostě byla jen víc ovoněná. Účinnost na plísně a bakterie by se zjistila spíš za použití laparoskopický kamery. Viděl jsem kdesi video, kde takovou kameru pustili do ventilační soustavy a skončili až u výměníku a byl to pohledově docela velkej hnus - celý to bylo chlupatý plísní. A tvrdili, že přitom ta klima vůbec nesmrděla.... Ale nevím, kdo to natáčel, takže netuším, jaká je vypovídací hodnota...

Odesláno

ja pod autem taky nevidim zadnou louzi jen kdyz jdu treba do obchodu a pak znovu nastartuju tak ten prvni zavan je takovej zatuchlej jinak zadnej problem. asi bych se taky mrknul na tu trubku ale taky nenachazim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...