TEUSE Odesláno 9. červenec 2011 Odesláno 9. červenec 2011 jak jezdí po ČR? co si pod tím mám představit? :-) Že Straki ochotně přijede, na koleni to opravý, poplácám ho po rameni dám mu nějakou tu kačku od cesty a zasejc pojede dál? Mno klidně, proč ne ;-) Citovat
TEUSE Odesláno 9. červenec 2011 Odesláno 9. červenec 2011 Já si myslím, že pán Straki, už pomohl spoustě lidem, ale už prostě ho to přestalo bavit a nebo už na to nemá čas, páč lidí jako my, co by sme potřebovali pomoct je prostě už moc a bůh je jen jeden... samozřejmě takového člověka taky hledám, ale vím že přede mnou i za mnou je fronta... ;-) tak asi tak... Citovat
Vítek1 Odesláno 9. červenec 2011 Odesláno 9. červenec 2011 jak jezdí po ČR? co si pod tím mám představit? :-) Že Straki ochotně přijede, na koleni to opravý, poplácám ho po rameni dám mu nějakou tu kačku od cesty a zasejc pojede dál? Mno klidně, proč ne ;-) v podstate ano aji po sk straki a jeho verna diagnostika a velke zkusenosti ja jsem se s nim domluvil velice rychle a bez problemu a to jsem z Brna Citovat
CZenda Odesláno 15. červenec 2011 Autor Odesláno 15. červenec 2011 Tak konečně vyřešeno: DRV!!!!! Dík chlapi za pomoc! Jinak pro přehled: Korekce na vstřikovačích: 0,0,0,0 Tlak paliva na volnoběh: 300barů (30MPa) Start na 2 koprese - prostě na brnk. A trošku mě překvapilo, že číslo náhrady DRV se shoduje s číslem původního DRV. Tak jestli už nebylo měněno. Diagnostiku si od teď dělám sám, protože sem byl pro jistotu ještě dnes u profíka a řekl mi míň, než sem už věděl. Velké poděkování členovi godzila.01 - DRV dodán do druhého dne za 2000,- Takže jak to má kola nebo kozy, budou s tím vždycky problémy... Citovat
straki007 Odesláno 15. červenec 2011 Odesláno 15. červenec 2011 Kluci dekuji za kladne nazory. Male vysvetleni.....kdyz mi nekdo napise ze ma diagnostiku a vycte si zavadu........tu a tu tak to neznamena ze to bude to a to..... V zasade bohuzel neodpovidam na otazky tipu:Diag mi napsal ze mam nizky tlak turba....mam vymenit elmag ventil??? Na tohle odpovede nelze.....a uz vubec ne na neco slozitejsi. Kdyz jde o diagnostiku tak ja musim vedet a videt co motor dela pocas jizdy a deceleraci akceleraci.... Kdyz jsi nekde po ceste tak neni problem zjistit neco blize..... dýzl ohodnotil 1 Citovat
Marcel00 Odesláno 15. červenec 2011 Odesláno 15. červenec 2011 ... Korekce na vstřikovačích: 0,0,0,0... to jako fakt ? to snad ani nove take korekcie nemaju Citovat
Halicek1993 Odesláno 2. září 2025 Odesláno 2. září 2025 Zdravím, mám podobný problém, Peugeot 307 1.6 hdi 66kw, auto za studena nastartuje vždy, při ohřátí na provozní teplotu, vypnu motor, do cca 5 minut dokáže nastartovat bez problémů, sice trochu déle točí...pokud nechám stát ale déle...zhruba po 5 až 10minutach už jenom točí točí a nenastartuje... opětovně nastartuje třeba až druhý den, nebo po několika hodinovém stání...auto jsem s tímto problémem už koupil, původnímu majiteli zkoušeli v servisu nejprve vyměnit palivový filtr, následně snímáč otáček klikové hřídele...problém přetrvával, následně jsem vozidlo zakoupil já, jako první jsem vyměnil DRV ventil, nadále ten samý problém..následně jsem si od známého zapůjčil diagnostiku Delphi...v okamžiku kdy auto odmítalo naskočit ok, vyčetla vždy chybu p1639 napájecí relé/napájecí díl...zkusil jsem se tedy vyměnit jednotku BSM, použitou, odzkoušenou...i nadále ten samý problém, jediná změna, že diagnostika již tuto chybu nevyčetla... jako poslední mě ještě napadl snímač vačkové hřídele...ani ten nepomohl...dnes mě ještě napadlo při projevení této závady rozdělat přívod paliva u vstřikovačů , při startování z trubek ani nekápne...následně jsem to samé udělal na výstupu z vysokotlakého čerpadla ..rovněž nic....dal už nevím kudy kam, usuzuji , že problém bude nejspíš přímo ve vysokotlakém čerpadle... Jen je mi trochu divné, že to dělá pouze za tepla a po chvíli stani...případně mohl by být problém například ve vadné kabeláží k DRV ventilu? Nebo jednotce? Nesetkal jste se někdo s podobnou závadou? Děkuji Citovat
josi77 Odesláno 11. prosinec 2025 Odesláno 11. prosinec 2025 Palivové čerpadlo v nádrží se po otočení klíčku spustí? Jeho zvuk, když naběhne by měl být shodný jak za studena, tak při ohřátém motoru. Odklopte si zadní sedák, aby jste lépe vypozoroval. Řešil jsem také kdysi podobnou závadu, vše způsobovala BSM jednotka (na ní umístěné relé pal.čerpadla). Samozřejmě ještě může někde dojít vlivem ohřátí-zvýšeného odporu k chybě i na odzkoušené druhé BSM. Citovat
Ferry Odesláno 11. prosinec 2025 Odesláno 11. prosinec 2025 @josi77 - 1,6hdi nema podavaci cerpadlo v nadrzi, naftu si saje vysokotlake cerpadlo samo. Citovat
dýzl Odesláno 11. prosinec 2025 Odesláno 11. prosinec 2025 (upraveno) Netvrdil bych toto!!! Na C4 z roku 2004 a motor 9HX bylo podávací čerpadlo v nádrži a nemělo "balonek", u druhé z roku 2008 ale motor 9HZ nemá čerpadlo v nádrži ale má zase "balonek". Pokud mají tyto motory balonek nemají podávací čerp.v nádrži a opačně! Upraveno 11. prosinec 2025 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek, jsi tu celkem dlouho na to, aby jsi chápal základní pravidla. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Ferry Odesláno 11. prosinec 2025 Odesláno 11. prosinec 2025 Dik za upresneni, citroeny tolik neznam. U 307 jsem v serviceboxu nasel podavaci pumpu jen pro motory DW (2,0 a 2,2) Jinak 9HZ osazena ve Fordu Focus jako TDCi nema ani balonek ani cerpadlo v nadrzi tam kdyz padne nafta, tak je to v pr... Vymenu palivoveho filtru u nej delam vzdycky s vakuovou pumpou po ruce, jinak hrozi, ze uz to clovek nenastartuje ozzy56 a Charlie 607 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 11. prosinec 2025 Odesláno 11. prosinec 2025 tak tohle je u Fordu na pytel -- odvzdušnění , resp. natažení nafty až ke vstřikům se PODLE manuálu řeší jak ? u některých motorů jiných značek píšou povolit přívod do railu a točit motorem (startovat) dokud nejde nafta, pak utáhnout převlečnou matku..., osobně bych si dal balonek Citovat
Charlie 607 Odesláno 11. prosinec 2025 Odesláno 11. prosinec 2025 No mě to na Fordu trošku vyškolilo, ale rozpojil sem vedení, vložil balonek, napumpoval co šlo, vyřadil balonek a nechal vrkat na volnoběh, v otáčkách to cukalo, ale na volnoběh běžel normálně a po půl hoďce už šel i v otáčkách. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.