Přejít na obsah

CZenda

Uživatel
  • Počet příspěvků

    60
  • Registrace

Vše od uživatele CZenda

  1. CZenda

    Profil pneu na 17 kola

    Ahoj, pokud převodové tabulky pro výpočet alternativních rozměrů pneu jsou správně sestavené, tak rozměr 205x50 R17 bude v obvodu větší o 8 mm a v průměru o 1 mm. Čistě teoreticky, na základě výpočtu převodních tabulek, bych volil 225x45 R17 - obvod a průměr bude přesnou alternativou k 195x65 R15.
  2. Už sem koukal, ale nejsem elektrikář,něco je mi jasný něco vůbec. Pokud nemám přípravu, tak se do toho nebudu asi ani pouštět. Ale vypadá to jasně, ale je to tak na celou dovolenou.
  3. To se nám to pěkně rozjelo, zítra mrknu na ten konektor.
  4. Zdravím mistry Peugeoťáky, chci se jen zeptat, jestli někdo nedodělával elektriku na zadní okna. Já mám auto skoro v základu, ale na všechno mám přípravu (kupodivu - tempomat, vyhřívání sedaček, automatické rozsvěcení...). Tak by mě zajímalo, co všechno je zapotřebí. A jestli je to vůbec možné. VIN je: VF38BRHZE80979538 Díky
  5. Tak konečně vyřešeno: DRV!!!!! Dík chlapi za pomoc! Jinak pro přehled: Korekce na vstřikovačích: 0,0,0,0 Tlak paliva na volnoběh: 300barů (30MPa) Start na 2 koprese - prostě na brnk. A trošku mě překvapilo, že číslo náhrady DRV se shoduje s číslem původního DRV. Tak jestli už nebylo měněno. Diagnostiku si od teď dělám sám, protože sem byl pro jistotu ještě dnes u profíka a řekl mi míň, než sem už věděl. Velké poděkování členovi godzila.01 - DRV dodán do druhého dne za 2000,- Takže jak to má kola nebo kozy, budou s tím vždycky problémy...
  6. CZenda

    Nouzový režim při jízdě v kopci

    Tak nevím jestli vyřešeno, ale po inkriminovaném úseku ted jezdím do práce a auto v kopci drží v pohodě. Zatím mi nouzák nenaskočil ťuk ťuk. Jediný zásah, který jsem udělal bylo odstavení EGR - elektromagnet je zapojen a normálně funguje, pouze je zaslepena EGR trubka z obou stran. Tak uvidíme za čas.
  7. CZenda

    Alternativy DRV - 2.0HDi

    Tak mi ale někdo vysvětlete, proč jsou dvě DRV úpně stejný, funkční, ale jedno stojí 2x víc než druhý...
  8. Strakimu už jsem posílal zprávu, ale neozval se.
  9. jop, už 4 diagnostika a pokaždý trošku jiný závady
  10. Zdarec servisáci, můžete mě poradit, jaké DRVčka můžu použít na BOSCHácké čerpadlo pro 2.0HDi 110, 2000? Našel jsem vícero typů za různou cenu. BOSCH 0281002872 - 3500,- BOSCH 0281002284 - 1900,- 0281002493 - možná je stejný jako první. Hodí se jakýkoliv? Záleží na čerpadle CR1,2...? Musí být se sítkem? Teď na něm sítko nemám, nevím jestli nezůstalo v čerpadle, ale to je asi blbost. Prosím, kdo s tím máte zkušenost, o vytvoření jednoduchého přehledu použitelnosti různých DRV. Díky.
  11. A ještě jedna věc mě napadla... Poraďte mi někdo, jak správně měřit \"on-line\" hodnoty - tlaky, otáčky, korekce na vstřikovačích. Při jaké teplotě, za tepla - za studena, při jakých otáčkách motoru? Jen tak jsem si v PP2000 zapl měření hodnot a korekce na vstřikovačích se pohybovala 0 - +1 při volnoběhu. A proud vstřikovačů byl taky stabilní. Což vypadá, že vstřiky jsou úplně OK. Tlak nafty byl kolem 290barů a kolísal 285-305. Bylo to cítit i slyšet. Nevím na co se koukat, v diagnostice jsem nováčkem.
  12. Tak mám doma diagnostiku Peugeot Planet 2000 a Lexia. No neváhal jsem a auto hned napíchnul. Mělo to chvíli problémy s komunikací, ale něco se podařilo vyčíst. Motor: Přechodné- 1)Elektromagnetický ventil tlaku turbodmychadla. Změřený tlak sání příliš nízký - solenoid na přepážce? 2)Funkce kontrolování vysokého tlaku nafty. Ztráta tlaku (únik) - dle mého názoru DRV 3)Ohřívač okruhu chladící kapaliny motoru. Vnitřní závadapočítače 4)Obvod přídavné topení 1, přerušený nebo zkrat obvodu na kostru Trvalé- 1)Závada obvodu TL4226. Vadný obvod Klimatizace: 1)Informace, sonda - Venkovní teplota: obdržená hodnota není správná 2)Informace, sona teploty výparníku : obdržená hodnota není správná 3)Informace o rychlosti vozidla: obdržená hodnota není správná Závady se moc neliší od vypsaných závad diagnostiky DELPHI. Já už na to nemám nervy a ani čas, vrznu tam nový DRV a zdarec...
  13. Btw říkal ti jakým způsobem se to projevovalo tomu borcoj co to zpravili? [upravil dne 8/7/11 20:12 TEUSE] Cukání za jízdy, skoky do nouzáku, špatný starty... U 66kW běžnější než u 80kW. Ale čerpadlo i ventil a okolní ovládací prvky jsou stejný.
  14. HDi... mě dneska servisák ujistil, že je to DRV. Řešil to s jiným člověkem, říkal: vyměněno DRV a šlape jak hodinky. MJ, v Peugeot servisu (autorizovaný, atd) při téhle závadě mění hned celé vysokotlaké čerpadlo (cca 30 000,-), tak bacha. Lepší fakt nejdřív řešit po doma. DRV shánim za lepší peníze, tak až seženu a vyzkouším, dám vědět.
  15. Takže další nový poznatek - odhodlal jsem se k výměně, záměne DRV (2002, 100tis.). Po výměně auto naskočilo krásně, sice ne jak bych si přál, ale naskočilo. Nechal sem to chvili běžet a pak vyjel, ujel jsem asi 200m a zdechlo to. Pak už jsem nenastartoval a rafika ukazovala prázdnou nádrž, i když tam bylo ještě nad červeným. Ani po vychladnutí to nestartovalo, takže sem tam vrátil ten původní a chytlo to, po ujetí 50km a opětném nastartování to otočilo tak 3-4, ale bez problému chytlo. Takže to nechytá jako nový auto, ale zas mě to neztrapnuje když odjiždim z benzinky s ohřátým motorem. Tím samozřejmě není problém vyřešen, jen možná nějaká změna. Co vy na to?
  16. CZenda

    zadieranie volantu

    Ja sem od podzimu \'10 řešil stejný problém. Taky jsem měl pocit, že se mi zadírá řízení, mechanik mi řikal, že jsem přecitlivělej, jinej řikal, že to taky pozoruje, ale že neví.. No tak jsem vyměnil horní uložení tlumičů - ložiska uplně... no ložiska tam nebyly, jen takový příjemně zbarvený kroužky . Výměna včetně gum, nejen ložisek. A pak geometrie. No ale ani po výměně to nijak nepomohlo, tak taky, že teda posilovač, ale co na něm? Když neteče, tak je to dobrý. Už sem byl taky zoufalej a začal si na to zvykat, i když se s tim nedalo jezdit. Jak odešla zima, nahodil jsem letní gumy a tradáá problém zmizel . Náprava je celkem jednoduchá a nemá se tam co posrat. Na tom posilovači taky ne. Jen to chce dobrý gumy a po 10letech vyměnit ložiska v uložení. Jinak za nedlouho mě začala mlátit přední náprava vlevo u kola, vyměnili se tyčky stabilizátoru a bylo. Řízení ztvrdlo, zpřesnilo se a odstranila se gumovitost. Celá sranda vyšla na: 2000,- uložení tlumičů (2ks) 1500,- tyčky stabilizátoru (2ks) 300,- geometrie bez práce
  17. Takže jsem celou věc ještě podpořil revizí EGR. Po vymontování jsem shledal černé stěny celého zařízení, s tím, že ventil nebyl nijak brutalitně zanesen. Šoupátko taky fungovalo na pohyb - seice má docela sílu,ale s tim si asi podtlak poradí. Nicméně jsem EGR zaslepil, po přečtení několika vláken, jsem došel k přesvědčení, že je to rozumný krok. EGR je tedy pryč. Auto jede řekl bych stabilněji, nepociťuji škubání (propady) při řazení a sundání nohy z plynu. Zatím rychlo názor, jel jsem s tím asi 5km, jestli to vůbec pojede. Nicméně startům to nepomohlo..., ale co jinýho taky čekat. Těžko na to bude mít EGR vliv.
  18. Chybové kódy: 1) - P0100: Obvod snímače hmotnosti protékaného vzduchu - měl jsem odpojeno 2) - P1521: Signál spínače spojky-slučitelnost s rychlostí vozidla - ??? 3)P1403-4,8: Obvod přídavného topení 1 a 2 - zkrat obvody nebo rozpojený kontakt - žádný přídavný topení nemám 4)P0246: Zvýšit tlak; nízký tlak - nevim čeho a kde - DRV, hydroštele? 5)P1112: Informace o tlaku paliva-Zjištěný velký únik paliva - Žeby čerpadlo v nádrži? Diagnostiku má nastavenou na pevný PC, dělal ji po nastartování, ale jestli měřil hodnoty to nevím. Kontrolka DIA svítí při každém prdnutí.
  19. A co to čerpadlo v nádrži? Jestli se ohřívá a je po smrti, tak by to špatný startování mohlo způsobovat. Včera taky, jedu z práce cca 100km, ujedu asi 40km a chci v kopci předjíždět, šlápnu na to a auto regulérně zdechne, ale tak jako zvláště - zdálo se mi jako kdyby se to potkalo, škubnutí a motor zhasnul, nebylo to jako když se chcípne klíčem, že ještě udělá 2-3 komprese, ale zastavil se uplně natvrdo. Dojel sem, zastavil a pěknou chvilku motal, než to naskočilo. Po 20 km znova a pak ještě jednou asi po 5km, byl sem rád, že sem dojel. To čerpadlo prej odchází dost často, navíc při kvalitě český nafty... a možná jak je tam málo nafty, tak se asi ani moc nechladí.
  20. Takže návrat ze servisu. Rozvody vyměněny - Problém stále trvá! Diagnostika DELPHI povídá: 1)Obvod snímače hmotnosti protékaného vzduchu - měl jsem odpojeno 2)Signál spínače spojky-slučitelnost s rychlostí vozidla - ??? 3)Obvod přídavného topení 1 a 2 - zkrat obvody nebo rozpojený kontakt - žádný přídavný topení nemám 4)Zvýšit tlak; nízký tlak - nevim čeho a kde - DRV, hydroštele? 5)Informace o tlaku paliva-Zjištěný velký únik paliva - Žeby čerpadlo v nádrži? Po vymazání chyb: 1)Obvod přídavného topení 1 a 2 - zkrat obvody nebo rozpojený kontakt - žádný přídavný topení nemám Dík za reakce.
  21. Ahoj, už si přišel na ten kábl? Mě to dělá úplně stejně, ale údajně by to měl být regulátor tlaku turba (solenoid).
  22. DRV sháním za rozumnou cenu. Kámoš dělá u prodejce, tak by to nechal se slevou a bez daně. Taky mě napadlo polsko (made in Czech Republic), ale tam mám strach poslat peníze předem. Dragonix mi nabízel použitý, ale zatim se neozval.
  23. No to je slovo do pranice. Ty vstřiky by mě asi zabily. DRV sem měl na mušce už od začátku. Ale chce to přesnou a detailní diagnostiku, protože čtečka chybových kódů mele jen o obvodu žhavících svíček.
  24. Zdarec, taxem se vrátil z DIA - čtečka kodů vypsala toto: Chyba v obvodu žhavících svíček Takže šlo ven žhavící relé - FUNKČNÍ Pro jistotu jsem zkontroloval i palivový filtr - je na něm cca 9000 km a je jako nový. V těle nejsou ani uzaseniny nebo další bordel. Jsem objednán na měření svíček, takže jestli to budou žhavky, tak je vystaráno. Při žhavení se nerozsvěcuje kontrolka, žhavení musí být asi dost krátké - mohl by chybu způsobovat i teplotní (zelený) snímač? Četl jsem tu, že se to hodně mění.
  25. BTW: Injektory stačí pouze vyčistit nebo v čem spočívá onen repas? Viděl jsem zajímavé nabídky na čištění ultrazvukem - komplet za 1500,-
×
×
  • Vytvořit...