Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

HID i na dálkové nebo je potkávačky????

Recommended Posts

Odesláno

Aha takže nastavení máš vyřešeno a najednou \"to je jedno, hlavně aby byli na autě\"

Tak tedy děkuji pane \"kolego\" potvrdilo se mi to co si myslím od začátku...... :o takže kladivo do auta....

[upravil dne 10/5/11 14:01 tadom]

Odesláno

takže to nemá smysl tady dokola pořád řešit kdo nedokáže pochopit od čeho máš to kolečko pod volantem když vlezu do auta a rozsvítím tak snad vidím jestli někoho oslňuji nebo ne ????

Odesláno

A dokážeš ty pochopit, že nemáš parabolu na Xenon ale vláknovou žárovku? Můžeš točit kolečkem kterým chceš ale parabolu ti to nevymění, buď nebudeš vidět nic ty nebo oslníš ty okolo. No ono se to vyřeší... neboj...

Odesláno

koblih69-celý tohle vlákno vůbec nevzniklo kvůli tomu jestli xenon ano nebo ne !!!!! ale hold jak někdo napíše xenon tak je hned magor......

já si osobně myslím že daleko horší je denní svícení protože si to každej dává kam se mu zachce a když je šero tak není vidět .... radši budu mít na autě xenony a neporazím žádný dítě který půjde po krajnici :roll

Odesláno

resi se to proto ze spousta lidi vi ze je to nebezpecne a to dite kvuli tobe srazi ten protijedouci! pokud chces xenony tak aspon tak jak to ma edison v cockach pro xenon. na dennim sviceni nevidim nic spatneho a na xenonech taky ale musi byt tak jak ma byt a ne dobastlene.

Odesláno

A tím mi chceš říct že to jak tam Edison dal Bi-xenonový projektor že neoslňuje ..... hlavně by mi zajímalo jak to seřídil když vykuchal i tu patici pro H7 takže se seřízením ještě horší než u HID ...... nic proti Edisonovi líbí se mi to ale nešel bych do toho kvůli tomu co jsem už tu psal ....

Odesláno

Proti xenonům nemá nikdo ani \"ň\" proti debilním HID má každý normálně smýšlející řidič, co to má v hlavě v pořádku hodně.

Myslíš že tím kolečkem vyrovnáš terénní nerovnosti na silnici? Jezdil si někdy s autem s originál xenony, tam ty motorky na seřízení výšky jedou permanentně, takže ty jsi takový borec že jedeš s levou rukou na kolečku a soustavně vyrovnáváš, hmm klobouk dolu. V novele silničního zákona je mimo jiné možnost policisty poslat tě na nejbližší stanici technické kontroly, takže budeš stejně prudit ostatní jen do léta.

Kurňa proč tam cpete nějaké stupidní neschválené HID, proč nerozebereš parabolu, flanelovým hadrem nevyleštíš jak sklo tak parabolu, dát kvalitní schválenou žárovku, vyčistit veškeré elektrospoje, vyčistit ukostření namazat vazelínou, řádně dotáhnout. A budeš překvapený jak suprově ti auto svítí.

Né prostě to je moc práce, koupím HID, nabastlím to do auta, vypálím s tím úplně paraboly, roztečou se mi krycí skla, budu prudit všechny v protisměru, ale budu v ulici za Kinga, mám xeny.....

Odesláno

Nezastávam sa Stchyho, ale toto nie je pravda:

Myslíš že tím kolečkem vyrovnáš terénní nerovnosti na silnici? Jezdil si někdy s autem s originál xenony, tam ty motorky na seřízení výšky jedou permanentně, takže ty jsi takový borec že jedeš s levou rukou na kolečku a soustavně vyrovnáváš, hmm klobouk dolu.

A ani toto, xenóny majú nižší strátový výkon:

Né prostě to je moc práce, koupím HID, nabastlím to do auta, vypálím s tím úplně paraboly, roztečou se mi krycí skla, .....

Odesláno

Jo takže když tak dám kvalitní žárovku takovou abych se dostal na pěknou svítivost tak jsem na 5000-5500k což je podle tebe ok ale když tam dám 6000k HID tak je to špatně...a co se táče těch nerovností jak se tady nima oháníš tak tak nevím proč bych měl něco za jízdy nastavovat sednu a jedu když budu mít někoho na zadních sedačkách tak si to dám níž před jízdou až ho vysadím tak to vrátím zpět....a budu ohodně míň oslňovat než ty ve tvojí polododávce kde jsou světla přesně proti očím....

[upravil dne 10/5/11 13:49 Stuchy]

Odesláno

no v tech bi-xenon jsou clonky ktere udelaji ostry okraj svetla takze se to nejak nastavit da samozrejme uz se to nenastavuje automaticky za jizdy. jako neber to spatne ze by ti nekdo pomlouval ti skvelou vec co chces ale dopoustis se prestupku a montazi HDI nemas co delat na silnici. Ber to spis jako radu od ostatních

Odesláno
Jo takže když tak dám kvalitní žárovku takovou abych se dostal na pěknou svítivost tak jsem na 5000-5500k což je podle tebe ok ale když tam dám 6000k HID tak je to špatně...a co se táče těch nerovností jak se tady nima oháníš tak tak nevím proč bych měl něco za jízdy nastavovat sednu a jedu když budu mít někoho na zadních sedačkách tak si to dám níž před jízdou až ho vysadím tak to vrátím zpět....a budu ohodně míň oslňovat než ty ve tvojí polododávce kde jsou světla přesně proti očím....

[upravil dne 10/5/11 13:49 Stuchy]

ty tvoje 5000 k neni svitivost ale barva svetla a neni jen o svitivosti ale o tom jak svetlo vznika u zarovky sviti vlakno u xenonu je to neohraniceny vyboj

Odesláno

Proti HIDům nic nemám, jenom pokud to je dobře namontované. Nicméně schválené to není, takže do toho bych nešel, spíš by tam dal místo 55W žárovky 100W, když chci více svítit - nevím, zda to policajt okem poznal a čekat, až žárovka zchladne, abychom ji vyndali, to asi taky ne (u některých aut sakra problém vyndat žárovku).

Ano, 100W halogenem bude trpět parabola a kabely ... souhlasím, ale dva roky jsem tak jezdil s P309 a nepoznal jsem na parabole nic, ač asi půl roku mi blbla páčka a měl jsem potkávačky vytažené z parkovaček, takže při dálkách mi svítily obě vlákna (H4 90/100W) - to byl mazec :D

Pokud je to moc velký :xvul, tak se omlouvám ... ale když do dálek dáš 100W, tak parabola by tolik trpět neměla, když na ně nepojedeš dlouho. :myslim

Odesláno

jenomže když to takhle budeš brát tak přestupek je jakákoliv neoriginální zásah do vozidla HID,denní svícení,sníženej podvozek, větší ALU atd. já jsem tady chtěl řešit technickou stránku věci a ne se hádat o tom jestli xenon ano nebo ne .... a chceš mi říct že když uvidí policajt Bi-xenon na 406 tak pohoda ale uvidí HID a bude průser ....:aut

Odesláno

Osram bude dobrá volba, já ty moje H4 měl (ještě je mám v garáži, vydržely dva roky provozu ;)) obyčejný Narvy za nějakých 130 Kč za obě :D

Odesláno
jenomže když to takhle budeš brát tak přestupek je jakákoliv neoriginální zásah do vozidla HID,denní svícení,sníženej podvozek, větší ALU atd. já jsem tady chtěl řešit technickou stránku věci a ne se hádat o tom jestli xenon ano nebo ne .... a chceš mi říct že když uvidí policajt Bi-xenon na 406 tak pohoda ale uvidí HID a bude průser ....:aut

nechtel jsem rict ze policajt bude v pohode ale ze to sviti aspon nejak rozumne a nemusi to oslnovat. denni sviceni? tan neni problem kdyz ma homologaci jako denni sviceni. Vetsi alu taky muze byt! akorat ti to musi schválit. Xenony taky muzes mit ale kompletni prestavbu. ja uz se do tehle debaty ucastnit nebudu ale at me nadava kdo chce co chce tak HID xenon jsou v parabole pro zarovku velice nebezpecne a klidne at za to policajti zabavuji auta. Predpokladam ze do rakouska nemecka se asi nevydas protoze budes posranej aby ti to auto nezabavili

Odesláno

Aha takže jsem jen blbě viděl když jsem jezdil s auty s xenony a neznám funkci xenonů. Jedna věc je po nastartování auta dle zatížení auta nastavení sklonu světel, potom za jízdy originál xenony stále \"nivelizují\" tj. zůstávají stále jakoby vodorovně s vozovkou když se auto zhoupne na terénní vlně tak serva vyrovnají směr světel, takže nedojde k oslnění protijedoucího řidiče. Pánové neplácám nějakou teorii, mám s auty s xenony najeto něco přes 200000km, troufám si říct, že o tom už něco málo vím. Jezdím hodně po nocích, takže zároveň i vím která světla jsou v protisměru nejnebezpečnější. Parabola xenonů je tvarovaná jinak než parabola obyč žárovek. Proto když ji vyčistíš a dáš kvalitní žárovky bude svítit lépe, než s HID xenonem a nebude zároveň oslňovat.

Přečtěte si něco o funkci xenonů třeba tady: TADY v druhém odstavci vám píšou o automatické regulaci za jízdy. Automobilky to používají aby vyhazovali peníze, jsou debilní, vždyť tam můžou dávat jen levné HID žárovky :o fakt nežeru, už aby to policajti posílali na STK a odstavovali auta jako nebezpečná...

Píšu opakovaně, přestavěj auto na xenony, ale dej tam vše co má originál auto s xenony, tehdy proti tomu nemám vůbec nic. Výrobci a vývojáři vědí proč to tam dávají.

[upravil dne 10/5/11 16:08 tadom]

[upravil dne 10/5/11 16:12 tadom]

Odesláno

Necital som to tu cele, ale v 406 v stretavackach xenony nikoho neoslnuju, mal som ich tam 3 mesiace a spokojnost, nikdy sa nikto nestazoval a skusal som to aj s kamaratmi, jazda v protismere, uplna pohoda, aj za dazda, vyhodil som ich odtial len preto ze nemam chut na tahanice s organmi :roll... do dialkovych to je blbost:)

Odesláno

presne tak... jezdil jsem s HID cca 2 roky a za tu dobu na me nikdo nebliknul... svetla byli serizeny... a proste to neoslnovalo. Kazdopadne ted mam ve svetlech bi-xenon cocky a to je jine kafe... a to ze se musi nejak porusovat parabola jak tu nekdo psal je pekna blbost akorat se vyndava to \"clonitko\" :-)

Odesláno

Majty: přesně jak to popisuješ taky na tebe nikdo neblikal to ale pánové nepochopí protože jak napíšeš HID tak jako kdyby jsi mával červeným práporkem před býkem :D jo a to s tou parabolou jsem psal já kvůli tomu že po rozdělání mám strach že by se začala mlžit...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...