Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Lukáši, asi ne .... to mimoměsto se občas jede ve čtyřech a ty "děti" měří v jedenácti letech metr šedesát :-))

Odesláno (upraveno)

ozzy56:

neříkám že naftu nechci, jen mám nějak zafixovaný v hlavě že do města ne. myslíš že při 2000 km/rok se to bude rentovat (nižší spotřeba vs. náklady na diesel?). Kolik to může dělat ... 1.6 Hdi město řekněmě 5,5 .... 1.4 benzín 7,5 ... to máme 110/150 litrů/rok, rozdíl 40 x 25 Kč = 1000 Kč. Je fakt že za 10 let = 20.000 km ten diesel nemusí stát nic .... ale taky může. Hmmm ...

P.S. Navíc koukám že ty nafty mají v téhle cenové relaci všechny 200 - 250 tkm a polovina jich je 1.9 nebo 2.0 a to už je znát na povinným ručení. Jedna čtyřek je sotvA 20%.

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno

radil jsem ti benz. 1.4 55kw proto, že je to takový jednoduchý nenáročný motor, od kterého ale zase nemůžeš čekat bůhví co, takže pro manželku k jízdám s dětma ideální :myslim

když už, tak bych si koupil 206ku SW s 1.6 HDi, nějaké teoretické žvásty různých dvacetiletých týpků, co testují auta pro časopisy a televizní pořady mne nezajímají, jsem prostě ropák a nemusím počítat každou korunu... ;)

Odesláno (upraveno)

To je ono .... je mi přes 50 a neočekávám nic víc než spolehlivý a ekonomický dojezd z A do B v 98% po městě. Jestli mě při tom předjede Pe.Tr na skútru je mi srdečně jedno  :D

Každou korunu taky nepočítám, ale při uvedeným zamýšleným způsobu užívání se mi ta investice do nafty (minimálně dvacítka proti benzínu) prostě nemůže vrátit (myslím). Autobus mám v naftě, s tím jezdím dovolený třeba 10 tkm za léto.

P.S. taky mi to vychází na tu 1.4 ... hlavně jsem se chtěl zorientovat v názorech na hladinu cen u stáří 10 a + 10 let (35-45, resp. 45-50 tKč).

O nějakých extra úrovních výbavy tady asi nebude řeč - leda bych si počkal na nějakou panoramu, na tom prostě ujíždím  :D

Odesláno

1.9 nebo 2.0 lze řešit přes pojištovnu, kde je zajímá výkon, ne objem (třeba AXA). Nicméně ta 1.4 HDi by měla být taky suprový motor a dálku by měl umět za 4 litry (nikdy jsem s ním nejel). Ale samozřejmě to naftové auto bude v nákupu dražší a dá se očekávat, že bude mít i více najeto. U dědy jsme do toho šli, ale kupovala se 106tka s 1.5D, ale úvodní investice byla cca 10 000 Kč.

Pokud se jezdí tak málo, asi bude nejvhodnější ta 1.4 s 55 kW. Ani ta 1.1 by asi nebyla špatná (mám ve 106 cabrio), ale pružnost nebude nejlepší (206 je těžší) a spotřeba bude podle mě stejná. Celkově bych z té motorizace drama nedělal, vybral bych dobrý kus bez ohledu na typ motoru. Ono se dneska pohybuje na silnici mnoho vraků, takže trochu trpělivosti a najít něco slušného. Když jsem hledal své víkendové vozy, vždy mi to trvalo více než rok. Dědova 106tka trvala asi 2 měsíce, než jsme si vybrali, ač to nebyla úplně výhra. 

Odesláno

MilanF1:

jj ... nespěchám, autobus jsem vybíral půl roku a vyplatilo se.

Odesláno (upraveno)

Máme 206 1,1 a spokojenost, i spotřeba, i motor je docela živý. Nyní najeto asi 250 000 a jede se dál.

Spotřeba - v optimálních podmínkách, dojíždění do práce rychlostí asi 100 km/h byla kolem 5 litrů, nyní po městě je pod 6 litrů.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Já už bych do 1.4 do 206 nešel.. žere to stejně jak 1.6 a nejede to :) Mám 1.6 8V a jsem naprosto spokojen, s 206 to cvičí, nechá se s tím obstojně předjíždět a servis stojí pakatel :) 

Odesláno (upraveno)

Ono je  otázka jestli pro ženskou do města není lepší když to nejede  :D

Myslíš tohle? http://www.tipcars.com/peugeot-206/peugeot-206-38880680.htm

Mít o 50 tkm  míň a nerozdrbaný přední sedačky tak o ní uvažuju ....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...