Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem změnil zaměstnavatele a vyfasoval jsem coby služební vozidlo Toyotu Corollu 1,6 béňo v automatu. Ač už jsem toho řídil poměrně dost, s automatickou převodovkou nějak zkušenosti nemám. Včera cestou z Vyškova do Prahy jsem zažil několik situací, které mě překvapily a páč bych nerad autu jakkoli ublížil, rád bych se dozvěděl, jak se vlastně správně chovat

1) pokud přijedete na semafor, vyřazujete na N nebo \"jen\" stojíte na brzdě při zařazeném Dčku?

2) pokud najíždíte na silnici, kde potřebujete rychle získat rychlost (typicky dálnice), je běžné, že motor točí třeba i 5000 bez toho, aby si přeřadil? (řešil jsem to tak, že jsem \"povolil\" plyn, pak si už automat normálně přeřadil).

Normálně jsem si včera připadal jak žáček v autoškole, ale věřím, že si na to brzo zvyknu.

Odesláno

1) Na semaforu stojim na brzde... vetsinou Nko davam spis kdyz jsem v zacpe nebo tam kde vim ze to bude trvat delsi dobu.. (zeleznicni prejezd atd..)

2) normalni to neni...

[upravil dne 30.4.2011 12:29 majty]

Odesláno

já když sem s automatem na semaforech nebo na kolejích tak dávám většinou P, bych nemusel stát na brzdě, a to že se to vytáčí kyž se dá plnej je norální, otřeba oktu v TDI to tahá do 5 tis. a nedávnou sem jel s novou fabii se 7mi stupňovim DSG v TSI a docela sem nechápal, po městě při stálém plynu to jedu na 7mičku a při menším sešlápnutí plynu skákala dvojka :)

Odesláno

Předpokládám, že Toyota má klasický automat, tedy hydrodynamický měnič a hydraulické \"házení rychlostí\", tedy není tam moc elektroniky.

1. na semaforu bych nechal D, hydrodynamický měnič má sice snahu unášet a motor na volnoběh má ztížený chod (o chlup větší spotřebu), ale v zásadě se nic neopotřebovává

2. 5000 není úplně normální, rozjížděj se pomaleji. Je tam samozřejmě snímač polohy pedálu, který nedovolil přeřadit dále. Takže mačkej míň a přeřadí to dřív.

Můj 2-tronic se chová jinak, moc hezky, ale to sem nepatří...

Odesláno

na semaforech stojim na brzde, u zeleznicniho prejezdu dam radsi N. pri zrychlovani se motor vytoci, ale ne na dlouho. jestli ti toyota knuci na 5000 otackach prilis dlouho, tak automat neni v poradku myslim.

Odesláno

Nechávám D, při delším stání se prý sám přepne na N.

Točí do 5000ot? Kolik je max ot u toho motoru? Na benzín to zas není nic hrozného. Zkus sešlápnou plyn až na podlahu jestli nedojde k \"kick down\" a nepodřadí si auto samo.

Odesláno

Mám dva benzínové automaty a oba sa správajú totožne.

1. osobne radím N ak stojím na križovatke ale je to v podstate iba preto že mi vadí keď počujem ako sa motor snaží ťahať.

2. pri benzínovom motore to je celkom normálne. Teoreticky závisia otáčky preradenia od toho nakoľko stlačíš plyn. Pri stlačení k podlahe i Clio preradí až niekde medzi 5 - 5 500 otáčkami. 405 radí trochu nižšie ale tá ma i maximálne otáčky menšie.

Obdobné správanie mali i benzínové BMW 730, Audi 100, Audi A6. Naftové motory točia menej.

Odesláno
já když sem s automatem na semaforech nebo na kolejích tak dávám většinou P, bych nemusel stát na brzdě, a to že se to vytáčí kyž se dá plnej je norální, otřeba oktu v TDI to tahá do 5 tis. a nedávnou sem jel s novou fabii se 7mi stupňovim DSG v TSI a docela sem nechápal, po městě při stálém plynu to jedu na 7mičku a při menším sešlápnutí plynu skákala dvojka :)

Pčko sa má dávať len pri štartovaní a vypinaní automatu, nitko to neodporúča, a absolutne to nie je dobré :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...