Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

nazdárek, chtěl jsem se vás zeptat, nemá někdo nějakej dobrej typ na hezky světla? myslím barvu svícení - vubec se mi nelibi na mich čirých předních světlometech svíti to škaredy žluty světlo. Nejde s tim něco udělat aby to svitilo jakoby do bíla či modra něco jako xenony? (Mám H7 +H7 neboli dvojte světlomety) třeba nějaky fakt pěkny žarovky nebo tak něco. Díky za typy.

- nebo koupit nějakou tu HID sadu ? ale tomu moc nerozumím:myslim - pokud by někdo vysvětlil co by bylo potřeba koupit a cenu. Dííííííííííííííííííík:D

[Edited on 6/4/11 20:58 podolak2]

Odesláno

podivej se na zarovky Philips H7 BLUEVISION nebo podobne, jsou obarvene na modro a tak to posunuje teplotu svetla (v Kelvinech) nahoru a tim padem vic do bila az do modra, ale priprav se tak na 500 a vic za par od nejake slusne znacky, od ktere zarovky po chvili neodejdou ;)

Odesláno

no po skusenostiach u kamosa ktory si kupil pHILIPS bluevision alebo nieco este lepsie za 35E a zapojil to tak som bol riadne sklamany... sa to nesiahalo ani z 25percent na akoze xenony... nehovoriac o tom ze za 80E kupis HID xenony...

[upravil dne 29/1/12 21:27 od dodo407sw]

Odesláno

Tak mohou odejít i ty značkový ... vcelku rychle :(

Nicméně snad kterýkoli značkový výrobce dělá lepší žárovky - třeba OSRAM. Určitě bych se nepouštěl do modráků z hobbymarketu :D

Odesláno

no právě, protože jsem teď měl nějake modre philipsky sadu asi za 600 a svítilo to sice trochu do modrobila ale fakt jen trochu a asi po měsíci to zased sviti žlutě ( ta barva z tama jaksi pomalu odpadava)

Odesláno

Spíš bych šel do těch xenonů. zkoušel jsem kupovat ty jakože xenonový žárovky a ani né do měsíce vždycky jedna praskla. Včera jsem koupil HID xenony sadu za 1190,- ... A spokojenost maximální. ( Půl hodinky práce )

EDIT: ještě doplním, že na trafa mám 2 roky záruku a na výbojky půl roku, páč je to spotřební zboží. Kupoval jsem to v Olomouci v Autofamu.

[upravil dne 6/4/11 22:45 PetrCoupe]

Odesláno

aha :D jsem si neuvědomil.. no takže asi jak se tak dívam tak ta HID sada bude asi nejlepši volba že.

ještě takovy dotaz k te HID sadě - jak dlouho vydrží svítit???( po jake době se mění ty \"žarovky\" vybojky).. a kolik kelvin by měla mit??

Odesláno

No tak nevím, jestli děláš, dobře, že jdeš do xenonů. Je to jednoznačně na pokutu, pokud nejsou originál se vším co k tomu patří. Já je tam sice mám neoriginální, protože je tam dal předchozí majitel, ale vážně uvažuju o tom, že to dám pryč. Taky nějak nechápu, proč chtěji všichni barvu světla do modra, není od toho tak dobře vidět jako od těch do žluta. Aspoň za mokra a deště to tak platín a za sucha je vidět od obojích. Dát tam víc svítivé žárovky, to chápu, ale do modra?

Když už chceš výbojky tak 4300 K.

[upravil dne 7/4/11 18:58 Bigbadjohn]

Guest minimaxa
Odesláno

označení barev podle diagramu chromatičnosti dle DIN 5033

2700K interna

3000K warm white

3500K white

4000K cool white

5400K daylight

6500K cool daylight

8000K sky white

:roker

Odesláno

hoši a jak probíha montáž te HID sady ?? trochu mě to zajima jak to tam budu dávat :D ... budu muset rozdělávat aj světlo nebo to tam prstrčím??... díky:super

Odesláno

jde to jen prostrčit a zapojit nic víc.

koblih69--->xenony mám na autech už nějaký pátek a žádní blikači(krom upozorňování na černé ochránce a pomáhače).pokud je máš seštelované jak mají být;)

Odesláno

No jo vlastně když se to seřídí tak to nevoslňuje, ani nejsou potřeba vodstřikovače, ani naklápění, hlavně dobře seřídit a policajti se jen klaní a ustupují ke straně...

Tahle diskuse nemá smysl. mě tyhle světla obtěžují, povolený nejsou, takže doufám, že se je podaří brzy vymýtit, bohužel jsme v tomhle zase 100 let za vopicema. Zajímavé je že DE nebo AT takové pasvily nejezdí, zato však v Rusku je to velmi populární...

[upravil dne 10/4/11 21:22 koblih69]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...