Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Neplaťte pokuty..!

Víte, že vůbec nemusíte platit pokuty za \"přiměřeně\" rychlou jízdu?

Taky jsem se to dozvěděla nedávno a řeknu Vám, že mě mrzí, že jsem těm bídákům zeleným dala peníze za něco na co vůbec nemají ze zákona právo.

V zákoně č.361/2000 o pozemních komunikacích je sice napsáno, že máme povinnost jezdit v obci 50km/hod., na okresce 90 km/hod. a na dálnici max. 130 km/hod.. Jenže kluci zelení nás můžou pokutovat jen za přestupek. A v přestupkovém zákoně č. 200/1990 je přestupek definován jako překročeni rychlosti v obci o 30 km/hod a mimo obec o 50 km/hod.

Jo jo, to je ta naše legislativa.

Takže, když se fakt budete mírnit a v obci pojedete do 79km/hod, na okresce do 119km/hod a na dálnici do 179 km/hod, tak jim nemusíte dávat nic a místo peněz vyhozených za pokutu zajít radši na zmrzlinu. Ověřovala jsem si to u naší právničky a je to skutečně tak. Opět zase stát spoléhá na to, že neznáme dobře zákony.

Jo a kdyby Vám chtěli argumentovat tím, že celá tato věc je ošetřena v nějaké vyhlášce, tak to klidně může být, ale zákon je vyhlášce nadřazen. Tak a mají smůlu.

Teď už jen připravit lékárničky, technický stav vozidla, aby si rozčilení \"neléčili\" na něčem jiném. Tak a hurá na rychlejší, ale stále bezpečnou jízdu.

Opravdu to tam je!!!

§ 22Přestupky proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu :

Přestupku se dopustí ten, kdo jako řidič motorového vozidla

překročí nejvyšší dovolenou rychlost stanovenou zvláštním zákonem

nebo dopravní značkou o více než 30 km/h v obci nebo o 50 km/h mimo obec.

Tenhle mejl mi preposlal kamos, pze du podat vysvetleni na mestaky za prekroceni rychlosti o 12km/hod v obci....

Nezna to nekdo? Co si o tom myslite?

Odesláno

to jsem už taky slyšel,ale jak je to v praxi to nevím, za rychlost mě ještě snad nikdy nestavěli,asi jezdim po správnejch trasách:D

ale tady u nás v turnově je radar a měří 80km/h, všichni pěkně platěj pokuty až nedávno to někoho změřilo a měl zaplatit jako všichni ostatní a vzali mu papíry, jenže ten dotyčnej si zjistil že město nebo kdo to provozuje k tomu nemá vůbec oprávnění a tak se s nima soudil,mezi tím měl řidiče co ho musel všude vozit. Samozřejmě soud vyhrál a museli mu nahradit ušlej zisk,náklady na řidiče a možná ještě něco,řidičák mu vrátili.

To je jen další důkaz toho že vtomhle státě se spoléhá na neznalost lidí

Odesláno
Neplaťte pokuty..!

Víte, že vůbec nemusíte platit pokuty za \"přiměřeně\" rychlou jízdu?

Taky jsem se to dozvěděla nedávno a řeknu Vám, že mě mrzí, že jsem těm bídákům zeleným dala peníze za něco na co vůbec nemají ze zákona právo.

V zákoně č.361/2000 o pozemních komunikacích je sice napsáno, že máme povinnost jezdit v obci 50km/hod., na okresce 90 km/hod. a na dálnici max. 130 km/hod.. Jenže kluci zelení nás můžou pokutovat jen za přestupek. A v přestupkovém zákoně č. 200/1990 je přestupek definován jako překročeni rychlosti v obci o 30 km/hod a mimo obec o 50 km/hod.

Jo jo, to je ta naše legislativa.

Takže, když se fakt budete mírnit a v obci pojedete do 79km/hod, na okresce do 119km/hod a na dálnici do 179 km/hod, tak jim nemusíte dávat nic a místo peněz vyhozených za pokutu zajít radši na zmrzlinu. Ověřovala jsem si to u naší právničky a je to skutečně tak. Opět zase stát spoléhá na to, že neznáme dobře zákony.

Jo a kdyby Vám chtěli argumentovat tím, že celá tato věc je ošetřena v nějaké vyhlášce, tak to klidně může být, ale zákon je vyhlášce nadřazen. Tak a mají smůlu.

Teď už jen připravit lékárničky, technický stav vozidla, aby si rozčilení \"neléčili\" na něčem jiném. Tak a hurá na rychlejší, ale stále bezpečnou jízdu.

Opravdu to tam je!!!

§ 22Přestupky proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu :

Přestupku se dopustí ten, kdo jako řidič motorového vozidla

překročí nejvyšší dovolenou rychlost stanovenou zvláštním zákonem

nebo dopravní značkou o více než 30 km/h v obci nebo o 50 km/h mimo obec.

Tenhle mejl mi preposlal kamos, pze du podat vysvetleni na mestaky za prekroceni rychlosti o 12km/hod v obci....

Nezna to nekdo? Co si o tom myslite?

Ahoj .. je to velice zajimave ...nedalo mi to a trosku jsem koukal a podle toho co si muzes precist nize to asi tak upo pravda nebude ... jedna se mi o pismeno F bod 5.

Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách někt. zákonů (zákon o silničním provozu)

Hlava II: Provoz na pozemních komunikacích

Díl 3: Pravidla provozu na pozemních komunikacích

Oddíl 1: Jízda vozidly

§ 18 Rychlost jízdy

Řidič motorového vozidla o maximální přípustné hmotnosti nepřevyšující 3 500 kg a autobusu smí jet mimo obec rychlostí nejvýše 90 km.h-1; na dálnici a silnici pro motorová vozidla rychlostí nejvýše 130 km.h-1. Řidič jiného motorového vozidla smí jet rychlostí nejvýše 80 km.h-1.

(4) V obci smí jet řidič rychlostí nejvýše 50 km.h-1, a jde-li o dálnici nebo silnici pro motorová vozidla, nejvýše 80 km.h-1.

Zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích

Zákon č. 200/1990 Sb., o přestupcích

f) při řízení vozidla

1. drží v ruce nebo jiným způsobem telefonní přístroj nebo jiné hovorové nebo záznamové zařízení,

2. překročí nejvyšší dovolenou rychlost stanovenou zvláštním právním předpisem nebo dopravní značkou v obci o 40 km.h-1 a více nebo mimo obec o 50 km.h-1 a více,

3. překročí nejvyšší dovolenou rychlost stanovenou zvláštním právním předpisem nebo dopravní značkou v obci o 20 km.h-1 a více nebo mimo obec o 30 km.h-1 a více,

4. překročí nejvyšší dovolenou rychlost stanovenou zvláštním právním předpisem nebo dopravní značkou v obci o méně než 20 km.h-1 nebo mimo obec o méně než 30 km.h-1,

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...