gronholmm Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 Dobrý den, měl bych dotaz, přemýšlím o garanční výměně Škoda Favorit za Peugeot 406 v HDi(čku) Cenová kategorie by byla kolem 70 - 90 tisíc Kč. Chtěl bych ale vědět na co si dát pozor při koupi - přece jenom bych jako každý nerad udělal nějakou chybu. Děkuji za případné názory (: MS Citovat
stewie Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 http://mylms.ic.cz/peugeot.php Ať se ti koupě podaří vybral jsi moc pěkné auto ) [upravil dne 3/4/11 21:16 stewie] Citovat
Vítek1 Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 zkusil bych byt tebou sehnat nejakou \"vyslouzenou\" firemni po obchodakovi rediteli ci tak neco ktera ma komplet servisku, ja jsem pred pul rokem koupil a zatim jenom chvalim. Ale radeji pocitej aspon 20 tacu do rezervy na pripadne opravy Citovat
gronholmm Odesláno 3. duben 2011 Autor Odesláno 3. duben 2011 Omlouvám se, že to tu takhle spamuju, ale nějak sem toho moc nemohl najít. Moc děkuju za Váš čas Citovat
hugo.v.r. Odesláno 4. duben 2011 Odesláno 4. duben 2011 Vítek1: Dovolím si oponovat, takovou ředitelskou 406 jsme měli donedávna v rodině, strejc dokonce uvažoval že si ji nechá, ale mechanik ho přesvědčil, že to není dobrej nápad. Další s podobným původem mám teď já. Pravda, že obě jezdily na pravidelný servis, ale po garanci už nikdy do autorizáku (serviska která končí ve 37 tisících ti je stejně na nic), ale tam, kde firma měla smlouvu. Kromě pravidelných výměn oleje a fltru, gum, destiček a tu a tam nějaký tyčky, s tím vůbec nic jinýho nedělali, takže neošetřenej podvozek, prodřená sedačka u řidiče, motor špinavej, oděrky na laku nikdo neřešil, prostě ojetina jak zákon káže. Po třech letech ředitelování měla 130000 a to jezdila jen s jedním člověkem a delší štreky. Služební auta podle mně nikdy nejsou předmětem přehnaný péče, proptože za pár let rychle nalítají hafo kilometrů a pak jdou stejně pryč, takže je to každýmu putna. A dneska už dávno dořiditelovaly a mezitím to někdo někde dorazil. Myslím, že 406-ku od ředitele jako druhej majitel dneska už seženeš těžko. [upravil dne 4/4/11 10:55 hugo.v.r.] Citovat
Qcko Odesláno 4. duben 2011 Odesláno 4. duben 2011 Este si nepovedal ci mas zaujem o naftu alebo benzin, ci chces sedan alebo break a aku mas pribliznu predstavu o vybave, za 90000Kc sa da zohnat krasny kusok, to nie je ziadne sci-fi Citovat
Vítek1 Odesláno 4. duben 2011 Odesláno 4. duben 2011 Vítek1: Dovolím si oponovat, takovou ředitelskou 406 jsme měli donedávna v rodině, strejc dokonce uvažoval že si ji nechá, ale mechanik ho přesvědčil, že to není dobrej nápad. Další s podobným původem mám teď já. Pravda, že obě jezdily na pravidelný servis, ale po garanci už nikdy do autorizáku (serviska která končí ve 37 tisících ti je stejně na nic), ale tam, kde firma měla smlouvu. Kromě pravidelných výměn oleje a fltru, gum, destiček a tu a tam nějaký tyčky, s tím vůbec nic jinýho nedělali, takže neošetřenej podvozek, prodřená sedačka u řidiče, motor špinavej, oděrky na laku nikdo neřešil, prostě ojetina jak zákon káže. Po třech letech ředitelování měla 130000 a to jezdila jen s jedním člověkem a delší štreky. Služební auta podle mně nikdy nejsou předmětem přehnaný péče, proptože za pár let rychle nalítají hafo kilometrů a pak jdou stejně pryč, takže je to každýmu putna. A dneska už dávno dořiditelovaly a mezitím to někdo někde dorazil. Myslím, že 406-ku od ředitele jako druhej majitel dneska už seženeš těžko. [upravil dne 4/4/11 10:55 hugo.v.r.] ja jsem prave kupoval po prvnim majitely a myslim si ze je to velice slusnej stav akorat jsem nechal prelakovat predni naraznik dalsi vec je ze auto za 600000 si moc obyc lidi nekoupi obzvlast v nafte takze pod 200000 km se stejne dneska tezko dostanes a pokud to ma nekdo doma tak jezdi k nejakymu frantovi z vesnice do garaze. Lepsi firemni nez trikrat stoceny ale tak hlavni je stav ze? Citovat
MilanF1 Odesláno 4. duben 2011 Odesláno 4. duben 2011 Já jsem taky zastáncem toho, že raději 250 tkm poctivých než 150 tkm tachometrových (stočených). S poctivostí u desetiletých aut je trochu problém, pokud to auto neznáš (jako já, mám od souseda ... taky mělo 235 tkm ). Chce HDi, takže bych to viděl na 80kW verzi, zvláště pro Break (nevím, co tazatel chce). Třeba známej kupoval Audinu přímo ze salonu Audi, kde to bylo jejich firemní auto (odřená hrana řidičových dveří - parkovalo v garáží ). Se vším byl spokojen, dokonce mu po půl roce volali, jak se mu jezdí, zda nepotřebuje nějaký servis ... takže i takto se dá dobře koupit. Citovat
hugo.v.r. Odesláno 4. duben 2011 Odesláno 4. duben 2011 OK, já souhlasím. Jen jsem chtěl říct, že letos už těžko seženeš 406 po řediteli z první ruky. Kterej ředitel firmy dneska jezdí minimálně 7 let se starým autem ? Ještě k tě kilometrům: mám osobní zkušenost s tím, jak si živnostník nechal PŘITÁČET kilometry kvůli daním... A další osobní zkušenost: když firma prodala po třech letech ředitelský auto svýmu zaměstnanci, ten ho nechal stočit a po měsíci ho se ziskem buchnul dál (muj Lucifér). A pak někomu věř Citovat
Vítek1 Odesláno 4. duben 2011 Odesláno 4. duben 2011 no uz loni v rijnu koupil jsem to za 95000 a samozrejme to melo nejake mouchy, tekla voda do kufru bylo to nekdy predtim bourane. byl odrenej predni naraznik. ale nic zasadniho je to RV 2004. Citovat
hugo.v.r. Odesláno 4. duben 2011 Odesláno 4. duben 2011 No stejně gratuluju, žes ještě sehnal první ruku. Holt výjimky dodnes jsou, asi chudá firma Citovat
Vítek1 Odesláno 4. duben 2011 Odesláno 4. duben 2011 tak jestli se nepletu tak leasing se vetsinou bere na 5 let auto za 5 let najezdilo 200000km v lednu minuleho roku ho dali do bazaru za 140000,- tam stalo nejakej mesic pak ho dali do druheho bazaru tam bylo za 140000 pak hodili slevu myslim za 99000 coz uz me zajimalo a jeste neco jsem ukecal bohuzel za tu dobu zrezli kotouce. Problem u nas je v tom ze kdyz to auto stoci nalesti a reknou ze ma 150000 km tak se proda a muze vedle nej stat extra kousek kterej ma poctivejch 200000km ja osobne na poznamky mich znamich ze je to vylitane ze to ma moc najeto nereaguju. Citovat
oddie Odesláno 4. duben 2011 Odesláno 4. duben 2011 Leasing je většinou na 3 roky, operativní bývá max na 4, málokterá firma si nechává auta déle. A navíc stejně u aut této kategorie jde do světa ještě dříve kvůli nájezdu, druhá podmínka bývá 100tis km, což řada firem u těch větších aut stihne klidně za rok a kousek. Citovat
Vítek1 Odesláno 4. duben 2011 Odesláno 4. duben 2011 otec mival u makra co si pamatuju na 5 let nebo 200000km podle toho co bylo driv ale je to asi jedno Citovat
MACI Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 gronholm: To najedes rocne tolik, ze se ti vyplati koupit vylitany diesel? Citovat
gronholmm Odesláno 5. duben 2011 Autor Odesláno 5. duben 2011 Este si nepovedal ci mas zaujem o naftu alebo benzin, ci chces sedan alebo break a aku mas pribliznu predstavu o vybave, za 90000Kc sa da zohnat krasny kusok, to nie je ziadne sci-fi Moc se omlouvám, nějak mi tohle celý vlákno zmizelo a nemohl jsem ho najít. Měl by to být na 150% diesel, raději bych chtěl kombajn a výbava by měla být taková: Dig klima (někteří mi jí vymlouvají pro relativní poruchovost), 4x okno v el a ovládání rádia na volantu a možná tempomat, ale na tom nebazíruju Jinak cena od 70k do 90k a kilometráž kolem 150 000 km [upravil dne 5/4/11 18:47 gronholmm] Citovat
gronholmm Odesláno 5. duben 2011 Autor Odesláno 5. duben 2011 gronholm: To najedes rocne tolik, ze se ti vyplati koupit vylitany diesel? Auto bude pracovní a i osobní, kilometrů asi moc nenajezdím, předpokládám kolem 15 tisíc, ale já prostě táhnu k dieselu, je mi bližší Citovat
MilanF1 Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 Nechci být troufalý, ale která 406ka v naftě má poctivých 150tkm? Přecijenom to auto jako nové nestálo jako Fabia Junior Neříkám, že takové nenajdeš ... možná z posledních ročníků ... Citovat
gronholmm Odesláno 5. duben 2011 Autor Odesláno 5. duben 2011 Nechci být troufalý, ale která 406ka v naftě má poctivých 150tkm? Přecijenom to auto jako nové nestálo jako Fabia Junior Neříkám, že takové nenajdeš ... možná z posledních ročníků ... Nějak jsem seznámen jak to u nás vypadá, takže ten údaj berte kilometrový A co se nelíbí na Junioru? Kolik aut má dneska ještě nelakovaný nárazníky a motor o velikosti alternátoru v Dodge RAM :mrk [upravil dne 5/4/11 18:51 gronholmm] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.