Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny věrné pažoutáře ;)

Už je to dávno co moje 406 byla nová, a tak už pokukuju po novém mazlíčkovi :-)

Vyhlídnul jsem si 407 2.0HDI (100kW) 2005 najeto cca 140tis.

Máte někdo zkušenosti s tímto vozem? Nejsou problémy s motorem? Jaké jsou nejčastější poruchy? Zajímala by mě také průměrná spotřeba a vůbec vše, co kdo k tomuto autu víte. ;)

Předem díky za info!

Odesláno

Mám najeto asi 160tis km, kupováno při 90. Ve 20tis a 30tis bylo měněno turbo (nevím proč, asi vadný kus), pak už nic kromě klasické údržby a vzpěry pátých dveří. Auto jede pořád pěkně, i když mi přijde, že výkon poklesl - ale to chce pročistit vstřiky a bude to snad OK.

Dlouhodobě jsem dálkově jezdil kolem 5 litrů, ale musíš se s tím naučit - ze začátku to bylo za 7. Destičky měním asi po 70k km, chovám se k autu pěkně a ono se stejně tak chová ke mně. Je to verze bez FAP, tzn. pocitově nižší výkon než u FAP verzí, ale zase ti s tím odpadnou starosti.

Interiér je pořád OK a co se divím, ani volant není nijak sedřený. V podstatě jediné, co mne na tom autě vyloženě štve, jsou tvrdé plasty středového tunelu u nohou - tam zůstávají otisky bot a špína. Vizuálně je interiér pořád bomba, kvalitativně už to není tak extra - začaly povrzávat některé díly... ale za to můžou cesty a ne zpracování (dokud jsem nejezdil hodně město, bylo to naprosto OK).

Pokud ho máš ověřené a je ve slušném stavu, koupě bych se nebál. Já ho kupoval před 2 lety za 300 tisíc, rozhodně jsem ty peníze nevyhodil z okna :-)

Xenony tam už mám taky 70k km a pořád dobře svítí.

PS: Součet věcí, které teď budu měnit na velké garančce na 160k km: umřela mi sahara, v létě je to průšvih (klima nechladí, auto se přehřívá) 10k :-(, destičky (a možná kotouče) - to bude záležitost asi do 8k, náboje na kole - 4k (moje blbost, trefil jsem ve velké rychlosti obrubník), náplně 3k, rozvody 8k, vyčištění vstřiků 3k. Investice to teď bude velká, ale zase to bude jezdit jako nové a zatím neplánuju, že by šel lvíček pryč. Jezdit s ním bude přítelkyně.

Bylo to mé první auto, šířka interiéru vpředu je úžasná. Je to pohodlný, najede to v pohodě hodně km, 180 na dálnici je taky OK.

[upravil dne 28/3/11 22:12 brade]

Odesláno

Tak to je pěkné. Váhám jestli 407 nebo Hondu Civic. Ale pažoutek mi za stejné peníze nabídne mnohem lepší výbavu, kvalitní naftu a navíc super pohodlí.

Myslíš že je lepší auto dotáhnout z německa?

Odesláno

Osobně ti můžu doporučit tuto motorizaci. Mám ho více jak dva roky a najeto 170tis já jsem s ním najel 65tis. Za tuto dobu žádné závažné opravy nebyly, spíš bych řekl že jsem dělal jen ty provozní jako např: přední kotouče + desky, spojka, setrvák, rozvody, ložisko levého předního kola, spodní čep vpředu v pravo a nějaký to čidlo ABS. Jinak auto slouží jako hodinky. Přesně jak píše brade \"chovám se k autu pěkně a ono se stejně tak chová ke mně.\"

Odesláno

Také mohu doporučit. Samozřejmě musíš počítat s tím, ža auto je staré cca 5-6 let a budeš do něj několik desítek tisíc zainvestovat. Nevím odkud to auto, co uvažuješ je, ale pokud je z venku, tak 150 tis. km na auto z r. 2005, bych řekl, že je utopie. Hoď do vlákna \"historie podle VIN\", VIN toho auta a hoši ti ho určitě prolustrují.

Odesláno

no vlastne skusenosti nemam ale docital som sa na foroch ze peugeot HDI motori by pohode vydrzali aj 500tisic km... :D

aj ja rozmyslam nad kupou len este neviem skade...:( ale uvazujem nad AAA Auto... :roll

Odesláno
no vlastne skusenosti nemam ale docital som sa na foroch ze peugeot HDI motori by pohode vydrzali aj 500tisic km... :D

aj ja rozmyslam nad kupou len este neviem skade...:( ale uvazujem nad AAA Auto... :roll

nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

AAA na to sa vyser, nemam osobne proti nim nic ale vsetky auta co som odtial videl (moji blbi \"znami\") boli bud buchnute alebo v otrasnom stave a len pekne vyumyvane. to si radsej daj doviest nieco z DE/IT/BE

[upravil dne 29/3/11 08:25 pyrone]

Odesláno

z AAAcka urcite neber !!!!!:bojim:bojim:bojim

Odesláno

Zde máš odkaz a můžeš studovat.

Jinak mě tvoje otázka \"Máte někdo zkušenosti s tímto vozem?\" rozesmála. Ptát se na tuto věc na peugeot klubu a ještě v sekci 407.:D

[upravil dne 29/3/11 08:39 Laďa]

Odesláno

motor možná vydrží 500,ale co to je motor...třeba vstřiky určitě ne a to taky není levná záležitost...a ostatní věci určitě nevydržej...takže auto nepojizdně ohledně jinejch věcí,ale motor půjde nastartovat ;)

u AAA :myslim...to nemysliš vážně

Odesláno

Jinak mě tvoje otázka \"Máte někdo zkušenosti s tímto vozem?\" rozesmála. Ptát se na tuto věc na peugeot klubu a ještě v sekci 407.:D

[upravil dne 29/3/11 08:39 Laďa]

No ony se sem píšou hlavně potíže, asi jako všude :-) takže když jsi na jakémkoliv automobilovém fóru, nemůžeš diskuze moc pročítat, protože by sis pak taky žádný auto nemusel koupit :D

Odesláno

no take forum o veyron bugatti by si nenasiel... ale zas by si si nemal tam ani s kym pokecat :)

takze pokecat si mozes jedine na takom fore aut, ktore sa kazia :D :D

[upravil dne 30/3/11 19:48 Marcel00]

post-31067-14109616417177_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...