zidacekkk Odesláno 28. březen 2011 Odesláno 28. březen 2011 Zdravím všechny věrné pažoutáře Už je to dávno co moje 406 byla nová, a tak už pokukuju po novém mazlíčkovi :-) Vyhlídnul jsem si 407 2.0HDI (100kW) 2005 najeto cca 140tis. Máte někdo zkušenosti s tímto vozem? Nejsou problémy s motorem? Jaké jsou nejčastější poruchy? Zajímala by mě také průměrná spotřeba a vůbec vše, co kdo k tomuto autu víte. Předem díky za info! Citovat
brade Odesláno 28. březen 2011 Odesláno 28. březen 2011 Mám najeto asi 160tis km, kupováno při 90. Ve 20tis a 30tis bylo měněno turbo (nevím proč, asi vadný kus), pak už nic kromě klasické údržby a vzpěry pátých dveří. Auto jede pořád pěkně, i když mi přijde, že výkon poklesl - ale to chce pročistit vstřiky a bude to snad OK. Dlouhodobě jsem dálkově jezdil kolem 5 litrů, ale musíš se s tím naučit - ze začátku to bylo za 7. Destičky měním asi po 70k km, chovám se k autu pěkně a ono se stejně tak chová ke mně. Je to verze bez FAP, tzn. pocitově nižší výkon než u FAP verzí, ale zase ti s tím odpadnou starosti. Interiér je pořád OK a co se divím, ani volant není nijak sedřený. V podstatě jediné, co mne na tom autě vyloženě štve, jsou tvrdé plasty středového tunelu u nohou - tam zůstávají otisky bot a špína. Vizuálně je interiér pořád bomba, kvalitativně už to není tak extra - začaly povrzávat některé díly... ale za to můžou cesty a ne zpracování (dokud jsem nejezdil hodně město, bylo to naprosto OK). Pokud ho máš ověřené a je ve slušném stavu, koupě bych se nebál. Já ho kupoval před 2 lety za 300 tisíc, rozhodně jsem ty peníze nevyhodil z okna :-) Xenony tam už mám taky 70k km a pořád dobře svítí. PS: Součet věcí, které teď budu měnit na velké garančce na 160k km: umřela mi sahara, v létě je to průšvih (klima nechladí, auto se přehřívá) 10k :-(, destičky (a možná kotouče) - to bude záležitost asi do 8k, náboje na kole - 4k (moje blbost, trefil jsem ve velké rychlosti obrubník), náplně 3k, rozvody 8k, vyčištění vstřiků 3k. Investice to teď bude velká, ale zase to bude jezdit jako nové a zatím neplánuju, že by šel lvíček pryč. Jezdit s ním bude přítelkyně. Bylo to mé první auto, šířka interiéru vpředu je úžasná. Je to pohodlný, najede to v pohodě hodně km, 180 na dálnici je taky OK. [upravil dne 28/3/11 22:12 brade] Citovat
zidacekkk Odesláno 28. březen 2011 Autor Odesláno 28. březen 2011 Tak to je pěkné. Váhám jestli 407 nebo Hondu Civic. Ale pažoutek mi za stejné peníze nabídne mnohem lepší výbavu, kvalitní naftu a navíc super pohodlí. Myslíš že je lepší auto dotáhnout z německa? Citovat
Brizan Odesláno 28. březen 2011 Odesláno 28. březen 2011 Osobně ti můžu doporučit tuto motorizaci. Mám ho více jak dva roky a najeto 170tis já jsem s ním najel 65tis. Za tuto dobu žádné závažné opravy nebyly, spíš bych řekl že jsem dělal jen ty provozní jako např: přední kotouče + desky, spojka, setrvák, rozvody, ložisko levého předního kola, spodní čep vpředu v pravo a nějaký to čidlo ABS. Jinak auto slouží jako hodinky. Přesně jak píše brade \"chovám se k autu pěkně a ono se stejně tak chová ke mně.\" Citovat
HonzaZ Odesláno 28. březen 2011 Odesláno 28. březen 2011 Také mohu doporučit. Samozřejmě musíš počítat s tím, ža auto je staré cca 5-6 let a budeš do něj několik desítek tisíc zainvestovat. Nevím odkud to auto, co uvažuješ je, ale pokud je z venku, tak 150 tis. km na auto z r. 2005, bych řekl, že je utopie. Hoď do vlákna \"historie podle VIN\", VIN toho auta a hoši ti ho určitě prolustrují. Citovat
tybyt Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 no vlastne skusenosti nemam ale docital som sa na foroch ze peugeot HDI motori by pohode vydrzali aj 500tisic km... aj ja rozmyslam nad kupou len este neviem skade... ale uvazujem nad AAA Auto... Citovat
pyrone Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 no vlastne skusenosti nemam ale docital som sa na foroch ze peugeot HDI motori by pohode vydrzali aj 500tisic km... aj ja rozmyslam nad kupou len este neviem skade... ale uvazujem nad AAA Auto... nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee AAA na to sa vyser, nemam osobne proti nim nic ale vsetky auta co som odtial videl (moji blbi \"znami\") boli bud buchnute alebo v otrasnom stave a len pekne vyumyvane. to si radsej daj doviest nieco z DE/IT/BE [upravil dne 29/3/11 08:25 pyrone] Citovat
DERT123 Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 no vlastne skusenosti nemam ale docital som sa na foroch ze peugeot HDI motori by pohode vydrzali aj 500tisic km... aj ja rozmyslam nad kupou len este neviem skade... ale uvazujem nad AAA Auto... z AAAcka urcite neber !!!!!:bojim:bojim Citovat
Marcel00 Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 AAA auto ... daleko siroko ho obid... ani co sa predaja ani co sa kupy tyka... Citovat
Laďa Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 Zde máš odkaz a můžeš studovat. Jinak mě tvoje otázka \"Máte někdo zkušenosti s tímto vozem?\" rozesmála. Ptát se na tuto věc na peugeot klubu a ještě v sekci 407. [upravil dne 29/3/11 08:39 Laďa] Citovat
John_Ice Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 motor možná vydrží 500,ale co to je motor...třeba vstřiky určitě ne a to taky není levná záležitost...a ostatní věci určitě nevydržej...takže auto nepojizdně ohledně jinejch věcí,ale motor půjde nastartovat u AAA ...to nemysliš vážně Citovat
micki407 Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 Já mám sice 1,6 HDi ale jinak 407 je perfektní auto můžu ho vřele doporučit krom provozních věcí na autě nic neodchází a je to pořád krasavec. Citovat
brade Odesláno 30. březen 2011 Odesláno 30. březen 2011 Jinak mě tvoje otázka \"Máte někdo zkušenosti s tímto vozem?\" rozesmála. Ptát se na tuto věc na peugeot klubu a ještě v sekci 407. [upravil dne 29/3/11 08:39 Laďa] No ony se sem píšou hlavně potíže, asi jako všude :-) takže když jsi na jakémkoliv automobilovém fóru, nemůžeš diskuze moc pročítat, protože by sis pak taky žádný auto nemusel koupit Citovat
Marcel00 Odesláno 30. březen 2011 Odesláno 30. březen 2011 no take forum o veyron bugatti by si nenasiel... ale zas by si si nemal tam ani s kym pokecat takze pokecat si mozes jedine na takom fore aut, ktore sa kazia :D [upravil dne 30/3/11 19:48 Marcel00] Citovat
Judes Odesláno 30. březen 2011 Odesláno 30. březen 2011 Vidíš ten si môže tak pokecať zo servisákom. :D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.