Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

2.2HDI 6 závad v 1 motoru - čím začít???

Recommended Posts

Odesláno

Takže na radu zakládám jedno jediné téma s mým motorem, jelikož se tedy snažím najít souvislosti se závady na mém autě...

Mám P607 2.2HDI s motorem 4HX

Motor vykazuje následující příznaky..

1/ na volnoběh jen lehoučce kolísají otáčky, přesto ale padá do nouzového režimu s chybou \"Soulad mezi snímačem a regulátorem nafty\".. Tato závada se projevuje asi dle počasí.. Někdy to spadne do nouzáku na každém semaforu, teďka to už dělá druhý den dobrotu, dokonce zhasla kontrolka motoru..

2/ motor má vibrace, které se přenášejí do kastle.. Na diagnostice vstřiky hlásí následující korekce.. Při vstřikování 14mm3 mají tyto hodnoty: 1. vstřik 2.47mm, 2. vstřik 0.59mm, 3. vstřk -1.92mm, 4. vstřik -1.22... Pokud jsem dělal test vstřiků přepadem, tak 1., 2., 4. vstřik tečou stejně, 3. vstřik teče méně než ostatní..

3/ turbo zabírá až při 2200rpm.. do té doby turbo není...

4/ podávací čerpadlo v nádrži je někdy lehce hlučnější, když je zima - dost řve...

5/ FAP filtr se tváří jen částečně zanesený a stále u něj probíhá regenerace po cca 600km, ale hlásí chybu uzávěru nádrže a chybu dávkování aditiva...

6/ auto startuje spolehlivě, ale přesto je vždy potřeba točit motorem cca 2 vteřiny - což i starej dízl startuje skoro okamžitě..

Co jsem s autem zatím udělal???

a/ výměna palivového filtru (byl černý jak bota a nafta kolem něj vypadala jak vyjetý olej)

b/ vyčištění sítka DRV ventilu - situace se spíše zhoršila

c/ sundání sítka DRV ventilu - situace se vrátila do stavu před čištěním - zlepšila..

Která závada by se mohla projevovat jako více mých závad.. Prakticky nemám momentálně tušení, čím začít...

macman

Odesláno

No tak toto bude beh na delsi trat a garantuju ti ze sam to nezvladnes spis si neco po....pokud budes laborovat takovym zpusobem(sundal jsem sitko na drv)dal.

Nejdriv si vymen cerpadlo v nadrzi pokud vis ze je hlucne.

Pak merit tlak v podavani paliva,kontrola ovladani turba a ostatnich ventilu,vymena repas FAP a komplet udrzba FAPu pripadne FAPoff(a to bude mysllim nejdulezitejsi)potom vsem jeste vaha vzduchu a privod vzduchu s jeho spravnym merenim......

Nema asi smysl pokracovat dal pokud neudelas kontroly - opravy - urceni zavady toho co jsem napsal.

Odesláno

No pozor.. tohle jsou jen závady na motoru.. to neřeším ještě vůbec neukazující displej palubního počítače, chybějící kroužky ABS na poloosách, blbý kontakty na Airbagy pod sedadlem a asi něco se zadní nápravou - jelikož to plave.. Jo a hučí ložiska.. Taky nebrzdí na zadku prakticky brzdy.. :-)

Prostě Peugeot 607.. :-)

Ale půjdu na to od píky.. Objednal jsem v Autokelly podávací čerpadlo do nádrže, zítra si jedu půjčit jiný DRV ventil..

Pak asi přes Strakiho Fapoff...

a uvidím co dál...

Odesláno

Opravdu to není uplně Peugeotem, ale předchozím majitelem.. :-) Kdybych ho koupil z exekuce, tak bych se ani nedivil, ale koupil jsem ho v rámci rodiny jako plně servisovaný vůz v perfektním stavu.. :-)

Fór je ovšem v tom, že předchozímu majiteli bylo přes 80 let, on s tím nikdy více než 90km/h nejel, takže žádné závady ani nespozoroval.. A to že někde svítí nějaká kontrolka - to neřešil..

On byl sice puntičkář, ale ne na techniku.. Takže kvůli jakémukoliv škrábanci letělo auto hned do servisu.. :-)

Mimochodem na druhou stranu na tom autě nic nefunguje, ale skoro vypadá jak kdyby vyjelo z fabriky..

Odesláno
A já že to mám rozbitý .... :D:D:D:D:D

:xvul

Nikdo ti přece nikdy neřekl,že to máš rozbitý...sám jsi říkal,že někomu to je jedno,ale tobě sere každá ,,prkotina,, tudíž to máš rozbitý ;)

:xvul

Jinak ať se daří...

Odesláno

No nejhorší totiž na tom autě je, že ho mám už 5 měsíců, najeto 10.000km bez \"poruchy\".. Prostě vždy ho nastartuju a dojedu z bodu A do bodu B....

Jen to prostě plave, vibruje, netáhne.. ale jede... :-)

Měl jsem možnost koupit celou 607mu ťuknutou na předek za pár tisíc.. Ze dvou aut bych jedno dohromady dal.. Ale nejsou chechtáky.. :-( Takže to beru jako výzvu.. to auto dohromady dám.. :-)

Odesláno

Měl jsem možnost koupit celou 607mu ťuknutou na předek za pár tisíc.. Ze dvou aut bych jedno dohromady dal..

To vůbec neřeší Tvůj problém, tedy nalezení skryté závady motoru, a seřízení geometrie.

1. kontaktuj člena straki007, seřídí motor. Akorát bych nedoporučoval odstraňovat FAP - tím už vzniknou neautorizované zásahy.

2. o geometrii si tady najdi, psal jsem toho už moc - najdi spolehlivý servis Peugeot, zadní náprava se seřizuje ve dvou výškách, stojí to přes 2000 a trvá to několik hodin.

Odesláno

Kazdopadne uf, auto v takom stave, to snad ani nie je mozne :o

Pre zaujimavost by si mohol nahodit fotky :)

...a zacni aj s takymi \"prkotinami\", ako vycistenie vahy vzduchu a kontrolou hadic, ci niektora nie je poskodena, prachy do auta netlac kym si si neni isty stavom zakladnych veci :papa

[upravil dne 28/3/11 10:57 Qcko]

Odesláno

Měl jsem možnost koupit celou 607mu ťuknutou na předek za pár tisíc.. Ze dvou aut bych jedno dohromady dal..

To vůbec neřeší Tvůj problém, tedy nalezení skryté závady motoru, a seřízení geometrie.

1. kontaktuj člena straki007, seřídí motor. Akorát bych nedoporučoval odstraňovat FAP - tím už vzniknou neautorizované zásahy.

2. o geometrii si tady najdi, psal jsem toho už moc - najdi spolehlivý servis Peugeot, zadní náprava se seřizuje ve dvou výškách, stojí to přes 2000 a trvá to několik hodin.

Nepochopil jsem neautorizovany zasah?????

Jakoze mu padne zaruka??:D:D

Odesláno

Ten FAP bych stejně musel řešit.. Čidlo na víčko je uhnilý, hlásí to chybu dávkování a nedostatek aditiva.. Kdybych opravdu chtěl aby FAP fungoval, tak by to stálo raketu = výhodnější by bylo auto rozřezat a prodat na díly.. :-(

Takže FAP je jistej...

Nicméně už rozebírám co se dá... a momentálně řeším podtlaky..

Takže na autě jsou 4 kousky těch Bosch elmag podtlakovejch ventilů.. Označení s koncovkou 380.. Mám půjčený jeden nový.. Kterýpak z nich by mohl mít na starosti to, že turbo zabírá pozdě??

Dále jak jsou klapky na přepínání sání bez intercooleru a s int... Tak z horního podtlakovýho ovládání teče olej..

Je to zanedbatelná závada, nebo další možná příčina???

macman

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...