Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Motorkáři  

1 hlas

1. 1. Motorkáři

• Všichni to jsou hovada
      13
    • Taky jsem motorkář, taky jsem hovado
      10
    • Motorkářům uhybám - respektuju je
      34
    • Nijak mi nevadí
      21
    • Vždy se za motorkou otočim, miluju je
      13

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Mam skutra 50 Yamahu Neose tak nevim jesti jsem motorkar.Respektuji je ale kdyz jedu autem tak jsi vzdy davam bacha,clovek nikdy nevi.Ja pouzivam skutra jenom do prace cca 10 Km, je to 50 a myslim ze hodne ridicu se rozciluje ze je brzdim a prekazim na silnici:bojim

Odesláno
...Ja pouzivam skutra jenom do prace cca 10 Km, je to 50 a myslim ze hodne ridicu se rozciluje ze je brzdim a prekazim na silnici:bojim

K tomu jen malý postřeh. Nevím, v jaké aglomeraci a v jak hustém provozu skútr používáš, ale třeba v Praze (a věřím, že i dalších větších městech) velice často dochází k situaci, kdy stojím s autem na červenou, zprava - zleva se kolem mě cpou motorkáři, mopedisti a cyklisti co nejblíž semtamfóru, a po bliknutí na zelenou dochází k velice příjemnému jevu, kdy všechny ty pomalé mopedisty a cyklisty opět předjíždím, aby se po několika desítkách (možná stech) metrů na dalších světlech mohla celá situace opakovat. Fakt není nic příjemného bezprostředně za křižovatkou přemýšlet, kudy předjet toho nebo tamtoho abych nemusel jet až k dalším světlům 30kou, ale je to bohužel jev už tak častý, že proti němu není obrany. Chápu, že moped nebo kolo nebude stát celou půlhodinovou kolonu na magistrále, ale podjíždění na každých světlech mi hlava moc nebere - předjíždění je a vždy bude jedním z nejrizikovějších manévrů a nutit auta, aby mě co 100 m předjížděla, to mi přijde celkem o zdraví.

To je jen vysvětlení, proč řidiči aut možná nemají jezdce na slabých strojích rádi.

[upravil dne 27/3/2011 21:54 Medvěd]

Odesláno
V tomhle s Oldou souhlasím. A klidně to i zobecním: Já, který \"dodržuju\" předpisy mám uhýbat někomu, kdo je nedodržuje? Nemluvě o tom, že mám omezovat využití svých práv ve prospěch někoho, kdo předpisy nedodržuje? Tady je něco špatně...

No není o motorkářích a plechovkářích. To je o lidech a češích zvláště. Ti slušní ohýbají záda před hulváty.

Nikdo po vás nechce aby jste se uhybali:D Motorkář vás předjede stejně-teda když chce:)Jen se mi třeba nelíbí,když jedu po dálnici,tam kolona a vidim jak 50m přede mnou to dobrák s dodávkou pustí do středu,abych nemohl ject,nebo schválnš přidá,abych se nemohl před něj zařadit a nalepí se na auto před ním.Já si myslím,že většina motorkářů schválnosti nedělá-proč taky,a jen chceme,abyste nám je nedělali vy.:)

Odesláno

to Medvěd: tak to nastesti neni muj pripad nemam nikde semafor na trase do prace.:papa.Kdyz jezdim po Praze autem tak to co popisujes se mi stava taky no co nadelam musim davat bacha:bacha

[upravil dne 27/3/11 22:28 Gabriel 307]

[upravil dne 27/3/11 22:28 Gabriel 307]

Odesláno
[ Chápu, že moped nebo kolo nebude stát celou půlhodinovou kolonu na magistrále, ale podjíždění na každých světlech mi hlava moc nebere - předjíždění je a vždy bude jedním z nejrizikovějších manévrů a nutit auta, aby mě co 100 m předjížděla, to mi přijde celkem o zdraví.

To je jen vysvětlení, proč řidiči aut možná nemají jezdce na slabých strojích rádi.

[upravil dne 27/3/2011 21:54 Medvěd]

Tohle je spíš o návycích- např. ve Francii,Itálii nechávaji řidičí před semaforem místo právě pro motorkáře a v klidu počkaji až odjedou:)A to bych vám přál zažít ježdění po čínských velkoměstech:) ale to už je o extrém.

Odesláno

no tak ja som odmalička srdcom motorkar aj ked mám čul auto miesto motorky :) ale jak vidim(počujem) na ceste motorku a nahoodu ide zamnou a nemože ma predbehnuť lebo oproti furt idu auta alebo neni vidieť či sa da obehnuť :) tak vždy sa dam ku krajnici čo najviac to ide a motorke bliknem, že može kludne predbehnuť :)

väčšina motorkarov sa čuduje :D ale zase prevažne \"harleyaci\" pozdravia lebo mavnu rukou :D

a v žiadnom pripade mi motorka na ceste nevadi

a to pušťanie motoriek sa týka aj ked stojim v kolone a motorka sa prediera dopredu tak to uhnem na krajnicu :D a nechapem šoferov, ktory just nepustia :myslim ved si kupil motorku kôli tomu aby nemusle stať v kolone a jelikož je uzka a kludne sa mesti do jedneho pruhu spolu s autom tak sa bezbečne može predierať dopredu :D a ked vodič v aute zavidi tak tak mu nikto nebrani aby si aj on kupil motorku a obehol celu kolonu aj on :D

Odesláno
no tak ja som odmalička srdcom motorkar aj ked mám čul auto miesto motorky :) ale jak vidim(počujem) na ceste motorku a nahoodu ide zamnou a nemože ma predbehnuť lebo oproti furt idu auta alebo neni vidieť či sa da obehnuť :) tak vždy sa dam ku krajnici čo najviac to ide a motorke bliknem, že može kludne predbehnuť :)

väčšina motorkarov sa čuduje :D ale zase prevažne \"harleyaci\" pozdravia lebo mavnu rukou :D

a v žiadnom pripade mi motorka na ceste nevadi

a to pušťanie motoriek sa týka aj ked stojim v kolone a motorka sa prediera dopredu tak to uhnem na krajnicu :D a nechapem šoferov, ktory just nepustia :myslim ved si kupil motorku kôli tomu aby nemusle stať v kolone a jelikož je uzka a kludne sa mesti do jedneho pruhu spolu s autom tak sa bezbečne može predierať dopredu :D a ked vodič v aute zavidi tak tak mu nikto nebrani aby si aj on kupil motorku a obehol celu kolonu aj on :D

Zcela správně jsi použil slov \"může\", \"když to jde\". Ono to někdy nejde, někdy nemůže, někdy je prostě motorkář vidět až když je vedle mě. Potíž není v tom pustit, nebo nepustit. Potíž je v tom, že si to mnohdy motorkáři prostě VYNUCUJÍ. To je to, co mi vadí. A když to nejde, nebo si ho prostě nevšimnu, což když stojím, nebo když dodržuji pravidla prostě fakt nemusím (nejsem totiž povinen předpokládat, že někdo porušuje pravidla: předjíždění na plné, rychlost a další...), což není žádný \"just\", jak jsi to nazval, ještě se rozčilují. To mi fakt na motorkářích vadí. A když to jde, když si všimnu, nemám problém motorkářovi ten prostor udělat.. A sem tam se najde i některý, co i poděkuje. Těch je ovšem zcela mizivé minimum.

Motorkáři zkrátka NEDISPONUJÍ právem přednostní jízdy ze zákona!!! Žádný předpis motorkářům nedává právo si něco vynucovat, nebo nedodržovat předpisy. Ani jim vlastnictví motorky nezaručuje, že kolony projedou. Je to jen možnost, závisejíci na stavu dopravy. Nikoli právo ze zákona, nebo vyplývající z vlastnictví motorky. A zcela jistě plechovkáři motorkářům nezávidí.

[upravil dne 28.3.2011 00:27 Edison]

Odesláno
Jen se mi třeba nelíbí,když jedu po dálnici,tam kolona a vidim jak 50m přede mnou to dobrák s dodávkou pustí do středu,abych nemohl ject,nebo schválnš přidá,abych se nemohl před něj zařadit a nalepí se na auto před ním.

Asi málo jezdíš na západ.

Tam je normální, že dodávka začne předjíždět, protože to \"kalí\" 120 a jede jak může. Řidiči BMW atd. to pochopí, zpomalí a jsou v klidu.

U nás je bohužel situace úplně jiná. Řidiči rychlých aut a motorek si vynucují \"právo volného levého pruhu\", blikáním a následně příspěvky na diskusi:D.

Osobně to hodnotím slovy - nemůže brzdit, už by to nerozjel.

Ale věř, v jiné společnosti je ta psychologie slušnosti úplně jiná, to jenom tady v CZ je silnice bojištěm.

[upravil dne 28.3.2011 10:37 P607Olda]

[upravil dne 28.3.2011 10:39 P607Olda]

Odesláno
Zcela správně jsi použil slov \"může\", \"když to jde\". Ono to někdy nejde, někdy nemůže, někdy je prostě motorkář vidět až když je vedle mě. Potíž není v tom pustit, nebo nepustit. Potíž je v tom, že si to mnohdy motorkáři prostě VYNUCUJÍ. To je to, co mi vadí. A když to nejde, nebo si ho prostě nevšimnu, což když stojím, nebo když dodržuji pravidla prostě fakt nemusím (nejsem totiž povinen předpokládat, že někdo porušuje pravidla: předjíždění na plné, rychlost a další...), což není žádný \"just\", jak jsi to nazval, ještě se rozčilují. To mi fakt na motorkářích vadí. A když to jde, když si všimnu, nemám problém motorkářovi ten prostor udělat.. A sem tam se najde i některý, co i poděkuje. Těch je ovšem zcela mizivé minimum.

Motorkáři zkrátka NEDISPONUJÍ právem přednostní jízdy ze zákona!!! Žádný předpis motorkářům nedává právo si něco vynucovat, nebo nedodržovat předpisy. Ani jim vlastnictví motorky nezaručuje, že kolony projedou. Je to jen možnost, závisejíci na stavu dopravy. Nikoli právo ze zákona, nebo vyplývající z vlastnictví motorky. A zcela jistě plechovkáři motorkářům nezávidí.

[upravil dne 28.3.2011 00:27 Edison]

Ja netvrdim, že to predjiždeni kolony maju dovolene zakonom, ale ked maju možnosť pač su uzky tak proč ne :) je to neco jak ked cyklista ťa obieha z prava tak motorka zase z lava a ked je normálne široka cesta tak sa da obehnuť aj napriek tomu, že oproti ide dalšie auto. A bezpečnejšie to bude keď obe auta uhnu trošku nabok (predsa im to nič neurobi).

Ale inak máš pravdu v tom, že niektorí si vynucuju tu prednosť, alebo uvolneni cesty a podobne. No a to už je na charakteru toho daneho človeka (su taky aj za volantom nie len na motorke). A ked sa neda ho pustiť tak sa neda, to neni \"just\", ale zas jak písal hore Rejty tak je vela vodičov, ktorí ked uvidia motorkara v zrkadle tak sa nalepia na stredovu čiaru a nepusti ho ani keby ho bili. Najhoršia kombynacia je keď sa stretne takyto vodič a arognatny motorkar, už som zažil, že motorkar obiehal auto z prava pretože auto nalepene na stredovej čiare, orpti išli stale auta a na lavo bol plac. :D

Odesláno

Nektere nazory mi prijdou fakt zvlastni, ale nenadelam nic. Sem zacinajici motorkar, kazdemu motorkari uhnu, kazdemu rychlejsimu autu uhnu, at jede, kdyz chce, kaslu na nejake omezeni svych prav, jak tady nekdo psal. Uhnout ma byt prece normalni, podivejte se na recko, tam si navzajem uhybaji a funguje jim to paradne.

To proc motorka jezdi u stredu je proto, ze se ukazuje trotlum co do tech zrcatek tolik necumi, ze tam je. Na krajnici je prach a bordel a motorkar by se mohl natahnout.....

Taky mi vadi jelita v autech co jedou u stredu silnice, predjizdet nechteji a ja musim byt s autem az v pulce levyho pruhu abych vubec videl, jestli muzu predjet, v tu chvili, kdy clovek nema rychlost je nejaka technika bezpecneho predjeti uplne v pr....

Zaverem meho dopisu: taky me ted najela holka na skutru zprava tak blizko k autu na semaforech, az malem z toho spadla, kdyz jsem ji protroubil, zaroven me kazdy motorkar dekuje. Kdyz jsem tenhle vikend spechal na chalupu, tak jsem mezi podebrady a jicinem jel chvilema i 180 na rovnych usecich, a predjel jsem i skupinku motorkaru, kteri mi uhli a udělali mi rozestup. To se mi u cyklistu nikdy nestalo.

Myslim si, ze kdyby si vsichni ridici aut precetli knihu o bezpecne jizde na motorce, ubylo by hodne nehod jak motorkaru, tak hlavne aut.....

Odesláno
Jen se mi třeba nelíbí,když jedu po dálnici,tam kolona a vidim jak 50m přede mnou to dobrák s dodávkou pustí do středu,abych nemohl ject,nebo schválnš přidá,abych se nemohl před něj zařadit a nalepí se na auto před ním.

Tam je normální, že dodávka začne předjíždět, protože to \"kalí\" 120 a jede jak může. Řidiči BMW atd. to pochopí, zpomalí a jsou v klidu.

U nás je bohužel situace úplně jiná. Řidiči rychlých aut a motorek si vynucují \"právo volného levého pruhu\", blikáním a následně příspěvky na diskusi:D.

Osobně to hodnotím slovy - nemůže brzdit, už by to nerozjel.

Ale věř, v jiné společnosti je ta psychologie slušnosti úplně jiná, to jenom tady v CZ je silnice bojištěm.

Asi tě nechápu s tvým příspěvkem:)Právě jsem napsal co mi vadí u nás a jinde je normální,že ti nikdo nedělá schválnosti,jen u nás.V Rakousku jsem min. každý měsíc 2-3x autem i motorkou

Odesláno

motorkáři mi nevaděj, kokoti jsou na všech stranách fronty (auta, motorky, cyklisti, dodávky či TIRáci), bohužel.... Ale jsou zase i slušní jak psal Scratch. Docela bych si nějakej skůtřík pořídil. třeba takovej Burgman 400 by mi docela slušel.

:xvul Kámoš v práci lítá na mašině přes 200 kila, když to jde, ale v autě nejede víc jak 90 km v hodině, bojí se, více důvěřuje motorce. Tohle fakt nechápu, ale je to jeho věc a jeho pocit :D

Odesláno

Pata: jsem trosku spechal na chalupu :D

bylo volno a videl jsem daleko dopredu, samozrejme to byl extrem, normalne jezdim normalne :D

[upravil dne 29/3/2011 09:57 Scratch]

Odesláno

to punkac-Burgman 400 skvělá věc,hlavně ve městě.Moje předchozí motorka,parádní úložnej prostor,zbalíš se v poho na dovolenou pod sedlo.Jen tě ostatní motorkáři budou považovat za trochu divnýho:D

Odesláno

Toto som celkom ani ja nepochopil ... Praveze na zapade, motorkarom uplne normlane uhybaju, a teda sa ukrajuju aj zo svojho prava na cestu ...

To ci pojdes s autom pri stredovej ciare, alebo pojdes normalne v strede pruhu, alebo trocha pri krajnici, ta predsa nijako neobmedzuje ...

Toto mi pride, ze na zapade to chapu...

A v taliansku ani nehovorim, pozri sa ako sa tam psravaju k motorkarom a skutristom, nikto tam s nimi nema problem ...

Odesláno

Já tu nefňukám, jak jsem utlačovanej, já chtěl jen slyšet názor také z druhý strany.

K anketě: Je jasný, že tam nebudu dávat enduráky, který jezdí v lese. Ale vždycky se nadává na ty \"magory co jezdí jak hovada\", tak jsem myslel že pochopíte supersporty

:cool:

Odesláno

Neplatíš tam za parkoviště,ba naopak tě přímo vybízeji jezdit na moto:) myšleno v Itálii,Francii,a ne jako v Chorvatsku.Je teda aý s podivem,že u nás je před MÚ vyhrazeno místo pro motorky:)

[upravil dne 29/3/11 20:11 rick]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...