Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdárek.Chlapy, jak jste na tom s olejem do diesela?Myslím tím, zda 10W-40 nebo 5W-40.Mám sice své nějaké ověřené zkušenosti, ale rozdíl jsem víceméně nepoznal.Spíš mi bylo řečeno, že plná syntetika je spíš do nějakého benzínového 16ventilu a na naf?ák je moc řídká a myslím, že je jedno, zda je to 1,9D nebo Hdi.Jak jste na tom Vy?

Odesláno

no do HDi a obyc naftaka to taky uz neni jedno :) nove HDi uz jenom syntetiku 5W, ja sem lil mineral 15W40, ale v zime bylo auto za studena hlucnejsi nez kdyz liju tedka polosyntetiky 10W40, takze si myslim, ze lepsi pro to auto je polo...

Odesláno

Najlepsie je tam asi davat to co doteraz. Neni dobre prechadzat z mineralu na polosyntu alebo syntetiku. Dojde k rozpusteniu karbonu, zvacseniu vole pohyblivych casti, zvyseniu spotreby oleja atd. Pri kupe starsieho auta je dobre zistit co tam daval predosly majitel.

Do mojho motora davali ELF 10W40 turbodiesel, tak tam taky davam aj ja.

Odesláno

Co tam měl původní majitel nevím, ale když jsem to vypouštěl, tak to spíš připomínalo kaši než olej.

Poprvé jsem nalil minerál - Texaco Havoline Diesel, protože jsem myslel, že mám starý diesel. Pak mě Oddie vyvedl z omylu a teď jsem tam dal polosyntetiku - Texaco Havoline Super diesel. Motor šlape bez problému.

Kupuji to v 5l kanystru, což mému autí vydrží do další výměny.

:papa

Odesláno

To Martinsk 5W-30 není vhodný olej pro 2,0 HDi. Do tohoto motoru na předepsaný interval 20,000 km 5W-40. Nevím jaký je v tom rozdíl ,ale v tabulkách jsou některé info dokonce z vykřičníkem. 5W-30 doporučuje PSA jen pro 1,4 HDi kde je zase zakázán 5W-40.

Odesláno

To Milhaus65

Chcel by som vediet, preco sa neodporúca. Ved motor má 90 PS, nemá FAP filter. V zimných mesiacoch sa motor velmi pomaly zohrieva. V servise mi povedali, ze ten olej je lepsi ako 5w40. A oleje 5w30 od Essa sa pouzivali ako prvonapln od 7/1999. 5w30 od Totalu je plná syntetika a5/b5. Takze mi skus povedat preco by som ho tam nemal davat. Cakam na odpoved. Dakujem.

Odesláno

ANO ano nabídka platí pro všechny.

Když budete potřebovat olej tak mi napište mail a já vám napíšu cenu a domluvíme se na předání.......

denně jezdím všude možně nebo poštou..

************************************************************************************************************************************************** vymazal ondra... prispevek viz. nize....

:papa:papa

[Editován dne 31/1/05 Ondra]

Odesláno
Napsán autorem Martinsk

To Milhaus65

Chcel by som vediet, preco sa neodporúca. Ved motor má 90 PS, nemá FAP filter. V zimných mesiacoch sa motor velmi pomaly zohrieva. V servise mi povedali, ze ten olej je lepsi ako 5w40. A oleje 5w30 od Essa sa pouzivali ako prvonapln od 7/1999. 5w30 od Totalu je plná syntetika a5/b5. Takze mi skus povedat preco by som ho tam nemal davat. Cakam na odpoved. Dakujem.

V čem je rozdíl a proč to tak je nevím, mám to v tabulkách. Peugeot dává do prvonáplní Shell nebo Total. POkud je v motoru 2,0 HDi Total plná syntetika tak je tam cedule Total Quartz 9000 a to je 5W-40. Ve 2,8 HDi je třeba zakázana jakákoliv plná syntetika.

Odesláno

Hmm, olejům (vlastě všemu na autech :D) nerozumím, ale v servisu mi do starého P309, 1.9D rv 1988 dávali 10w40 a vydrřel mi vždy do další výměny (po 10000) bez dolévání. Vždy, když na mě začla blikat kontrolka oleje, znamenalo to, že mám ujeto 10000km a hurá do servisu na výměnu oleje. \"Strašně chytrý auto\" :D:D:D:papa

Odesláno

tak stalo se, co se stalo, mozna si vsimnete, ze jsem u p205xr smazal cast prispevku - bohuzel to bylo kvuli tomu, ze prezentoval svoji firmu... a problem je, ze se ozvali firmy (a dle me pravem), ktere oficialne s clubem spolupracují, poskytují slevy a cítili se poskozeni...

Proto prosím, pokud chcete nabídnout své služby, máte dvě možnosti:

1. Poslat nabídku pouze danému člověku mailem nebo přes U2U

2. Pokud chcete prezentovat svoji firmu zde na našem clubu, nic Vám nebrání - pokud budete zařazeni do sekce Slevy, popř. připravujeme status Oficiálních partnerů našeho clubu, kteří od nás dostanou i certifikát....

Pokud máte zájem, prosím kontaktujte mě nebo mašinku, rádi se s Vámi domluvíme na podmínkách prezentace Vaší firmy...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...