Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

no ja myslim že jo :) lebo valec mám normálne jak vždy býva, a RJ ABS-ka mám až pri prednom svetle :) takže dlhe celkom dosť by mali byť....no uvidime ako to bude :)

a taka blba dosť blba otazka ale radšej sa spýtam :D to musim vypustiť brzdovu kapalinu, čo?? :D

Odesláno

306gti6: a použivaš ho stale alebo si ho vyhodil??? :D

a inak taka otazka na toma....proč radiš na zapojeni jednej vetvy na na predek a druhej na zadek a nie križom??? len by zaujimalo v čom je to lepšie a tak?? :)

Odesláno

winco: Nevím jestli si uvědomuješ jednu věc, ale auto které má v techničáku ABS a to ABS nefuguje,tak aspon u nás neprojde technickou kontrolou :roll Tak na to pozor... :papa

Odesláno

ja už som na technicke bol a nemal, žiadnu pripomienku k tomu a to na neho svitila na pristrojovke kontrolka....tak keď ju vytiahnem tak si to ani nevšimne, či??

Odesláno

no ved ja som bol vtedy po znamosti.....ale normále skontroloval cele auto čo a ako a povedal chyby ake su a mne nespomenul ani jendu len trochu frflal, že dalši manik čo sere na auto športovy filter a vyfuk :D ale nič ine :D a že zadne kola maju trochu väčšiu odchylku pri brzdeni ale furt v norme :D

Odesláno

No vidíš... kašli na páprdov, čo sú predposr@tý a kľudne to ABSko vyhoď...

Tiež mám s ním len negatívne skúsenosti a som rád, že máme doma obidve autá bez neho... :D

PS: Mám najazdené okolo 500000km na svojich aj služobných autách a nikdy som v zime ABSko nepotreboval... a myslím že ani nebudem... :P

Odesláno

jak se na technický pozná, že funguje ABS, když to při brždění na válcích jede tak max 20km/h :myslim Já to mám obráceně, papíry bez ABS a auto ho má :D Ale já mám podobně jako Capy starý abs ( mám jenom snímače vepředu) a můžu říct, že už se mi párkrát stalo, že mě u gti dosti vadilo... Ale mě stačí jenom vyndat pojistku a brzdí to úplně jako bez něj :D

Odesláno

no ja ho tam mám, ale je vadny jeden snimač takže je to odstavene a ABS je odstavene takže brzdim normálne....ale tak ked už nefunguje tak ho dam preč uplne, opravovať sa mi to nechce lebo nemusi to byť len snimač može to byť hoci čo ine, DIA ukazala len chybu na lavom zadnom kolese....

Odesláno

Chvíli jsem se s tím zabýval. Žádný konkrétní důvod jsem neměl ani pro jeho vyndání, ani pro jeho vrácení. Chtěl jsem se v tom povrtat a po čase se mi to rozleželo a dal jsem to do origo stavu. K tématu: odkaz.

[upravil dne 17/3/11 20:05 rootsky]

Odesláno

dik za odkaz :) ja tento obor trošišku študujem :) teda konkretne elektricke pohony a autoelektrotechniku pomiešane :) a v druhaku to je o rok v letnom semestry mám predmety konkretne o motoroch a dalši o podvozku a brzdach a veci s tým spojene :D

sice som tu pracu nečital len prebehol zbežne a nechapem prečo tam je rozdelenie brzdnej sily 70%:30% už zo serie ked je to zapojene kryžom...nebolo by lepšie to dať 50%:50% ked je to kryžom???

[upravil dne 18/3/11 09:33 winco]

Odesláno

kdyby to bylo 50:50 tak by to při brždění mělo tendenci přetáčet auto. Většinou to výrobce udělá tak, že vývody z válce jsou stejné a do zadních brzd se dá menší průměr pístku než vepředu + plus ještě regulátory tlaku.

Já třeba na 1.4 ce mám vepředu 48mm a vzadu bylo původně bubny šířky 43mm a prasátko 19mm

dal jsem tam bubny z gti 53mm a prasátko 21mm a Najednou mi při brždění blokuje i zadek a auto je dosti neposedné při necitlivém brždění, ale naopak při brždění s rozumem to zastaví daleko rychleji. Ale blbuvzdorný je tam dát regulátor, nebo nakonec ABS, Protože přecejenom je pro 95 procent řidičů bezpečnější nedotáčivost při brždění než přetáčivost :D

Odesláno

Žasnem nad poznámkami typu \"nikdy som ho nepotreboval\", \"prekáža mi\"... ale zase chápem prečo stúpa nehodovosť.

Tak ma napadá otázka či vôbec máte šajnu o účele ABS. Hovorí vám niečo prvky aktívnej bezpečnosti? Zodpovednosť? Myslím že z vás snád iba tom406 pozná dostatočne kontrukčné rozdiely bŕzd s ABS a bez. Ostatný trepete do vetra bez hlbšej znalosti problematiky.

Dosť ma prekvapuje že sa k tejto téme nejadrili uznávaný odborníci fóra.

Môžete si robiť srandu s \"predposratých páprdov\" ale verte tomu že s pribúdajúcim vekom sa človek nestáva múdrejším, iba opatrnejším a situácie ktoré sa vám iba stanú oni už zažili.

Tak a teraz sa môžete do mňa pustiť.

Odesláno

pastorek: no ja sa do teba nemám prečo pustiť..pretože máš pravdu....ale proste to chcem dať preč aj ked viem, že je bezpečnejšie mať tam to ABS. No ked proste ho tam nechcem a to halvne z toho že nefunguje(jasne opraviť sa to da atd.) ale som sa rozhodol miesto opravi to vyrvať.

a čo sa týka toho, že starši šoferi su skusenjši a podobne to máš pravdu. Ale aj ked si maldy šofer (je ich asi len 1%), uvedomi čo sa mu može stať a jazi opatrnejšie tak mu to ABS je luxus. Neni treba ale ked je tak je to super.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...