Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

nazdar vsetci, skusal som tu na fore hladat, ci sa uz riesil podobny problem ako mam, ale nic take som nenasiel.

Dnes pri jazdeni po meste mi auto zacalo pri nizsich otackach na druhom a tretom prevodovom stupni divno reagovat na stlacenie plynoveho pedalu. Namiesto toho aby sa auto plynule rozbiehalo, tak na striedacku pridalo plyn, potom sekundu motor vynechal, akoby som pustil plyn. pedal a potom znova sekundu pridavalo.

taketo nieco sa opakovalo az kym som nedostal auto nad 2000 otacok, potom som uz nic podobne nezaznamenal..

Nebol studeny motor, na aute som uz asi pol hodinu jazdil.

Neviete mi niekto poradit co by to asi tak mohlo byt? bal som sa, ze ostanem niekde s autom vysiet a ze uplne strati vykon a uz sa ani nerozbehnem.

Odesláno

To co popisujem moze byt vadna skrtiacia klapka znacky siemens. Je to elektricky regulovaná skrtiaca klapka. Skus ju vycistit, ale davaj pozor na to aby si neodpojil kabel na nej, lebo potom uz nebude fungovat vobec do doby nakonfigurovania cez diag. Mne robila problemy take iste ako popisujes. vycistenie a nakonfigurovanie jej pomohlo, po pol roku som ju musel tak ci tak menit :-(

Odesláno

Presne tento problem mam aj ja a mam tiez 2.0 HDi, 100KW, 2004. Ja som vymenil elektro-pneumaticky ventil, skusil som vymenit Vahu vzduchu, vymenili mi EGR ventil, a stale mi to robi. Nerobi mi to jedine vtedy ked odpojim VAHU, alebo EGR. Bud jedno alebo druhe. Akonahle odpojim jedno ci druhe, to auto nejde tak ako ma. co je samozrejme. Mne dokonca diagnostika pise, ze mam vsetky snimace v poriadku. Len motor mi nevie scitat hodnoty, ale co to znamena s tym egr a vahou netusim. zatial.

V tvojom pripade to moze byt: EGR ventil, Vaha vzduchu, elektro-pneumaticky ventil, ale naozaj ti staci nieco vycistit. Ak prides na chybu, daj mi prosim ta vediet. mozno tym pomozes aj mne.

Odesláno

Zkus před rozebráním celého auta použít čistič palivového systému pro svůj motor. Ale musíš mít chvíli trpělivost není to poznat hned ale tak po vyjetí půl nádrže.

Odesláno

takze najprv musim povedat, ze uz mi auto necuka tak silno ako predtym, teraz mi to spravi len obcas, ale aj tak to nieje prijemne.

bol som dnes na diagnostike a ta nic nezistila, ziadnu zavadu nenaslo. Technik \"precvicil\" EGR ventil a zdal sa byt v poriadku, pal. filter je skoro novy, prednedavnom meneny... Povedal, ze mam v prvom rade vyskusat aditivum na vycistenie motora a potom ak nepomoze, mam priniest auto znova do servisu.

Takze zatial som viac nevyriesil, neskor napisem ci pomohlo aditivum :)

Odesláno

Aditivum by si mal dat do plnej nadrze a mal by si ju aj vyjazdit, dokonca prvych 100-150 km ti aj moze trhnut auto. skus prezriet vzadu ako je EGR ventil, ja som tam mal padnutu jednu hadicku z ventilu a to mi robilo take, ze ked som mal EGR a VAHU a elektropneumaticky ventil zapnuty, auto trhalo. Ak som jedno z nich vypojil auto islo spolu nie. DIAGNOSTIKA absolutne nic neukazovala. a to mi robili na 4-roch PC. Daj vediet co a ako.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

takze chcel by som len informacne doplnit tuto temu, nemal som cas napisat skorej. to aditivum som nalial do plnej nadrze vyjazdil som ju a trhana jazda pri nizkych otackach prestala. takze ziadny iny zasah sa do motora robit nebude, velmi som sa potesil. Ten pripravok bol nejaky cistic na trisky, pre istotu ho pouzijem niekolkokrat este pri tankovani, aby som mal istotu.:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...