Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Stáhni, omrkni, ale spodní relé máš v pohodě, pokud normálně brzdíš. Ještě jednou a důrazně:

Spodní relátko nemá s funkcí ABS nic společného!!! Zajištuje ve spojení s pumpou a čidly na ní, že je v brzdovém válci správný tlak. Pokud by zde bylo něco v nepořádku, tak auto prostě nebrzdí a na přístrojovce se rozsvítí obě červené kontrolky na brzdy a STOPka.

Takže, kdo by tvrdil, že ABS nejde kvůli spodnímu relé, tak tomu nerozumí ani za mák. Nefunkčnost spodního relé samozřejmě způsobí taky nefunkčnost ABS, ale až jako důsledek totální disfukce brzd. Ale tohle všechno se dá vykoumat z toho, co jsem Ti poslal. V těch schématech moc němčiny není a schematický značky jsou mezinárodní :)

Odesláno

Tak se muj problem pokusim shrnout jeste jednou.

Po nastartovani mi zustanou svitit obe cervene kontrolky na brzdy, ale STOPKA zhasne(brzdove desticky jsou nove). Po kratke jizde obe kontrolky brzd zhasnou az do prvniho brzdeni, navic je slyset pumpa, jak v kratkych intervalech se spousti, coz asi neni spravne.

Tak uz nefim :bojim:papa

Abych nezapomnel, muj problem je s jarem pryc. Nechapu to, najednou je vse funkcni nic nesignalizuje a vse funguje. (jestli necistota na cidlech ABS a nejaka vlhkost?):D

[Editován dne 15/5/05 k.malik]

Odesláno

To je všechno OK. Ty dvě brzdové kontrolky mají svítit spolu s oranžovou kontrolkou se symbolem přeškrtnuté žárovky a mají všechny tři zhasnout po prvním sešlápnutí brzdového pedálu. Je kontrola, jestli nejsou prasklé žárovky v zadních brzdových světlech. Pokud neproteče proud žárovkami zůstane svítit minimálně ta oranžová (jestli zůstanou svítit i ty dvě červený nevím, protože se mi ještě nestalo, že bych měl žárovky prasklé) a Ty jako řidič jsi varován, že až to Tebe někdo nahulí zezadu, tak to nebude jeho vina, protože prostě nebude vidět, že Ty brzdíš.

Tlakování pumpy je přerušované. V brzdovém válci se udržuje tlak mezi tuším 70 - 90 atmosférami. Čili pumpa natlakuje na 90 a relé odpadne a pumpa se zastaví. Tlak uniká (zřejmě se trochu vrací zpět přes pumpu) tím rychleji, čím častěji brzdíš. Pokud klesne pod těch 70 atmosfér, relé sepne a pumpa dotlakuje zpět na 90. A tak pořád dokola.

Čili to, co popisuješ je úpně normální. A \"jenom\" se Ti neodblokujou na chvíli kola, pokud se zablokujou => nefunguje ABS. Ale to je až jakási \"nadstavba\" nad brzdama.

A ještě poznámka: při sjetých destičkách se STOPka nerozsvítí. Je na to speciální kontrolka.

A ještě nedám pokoj: pokud je to spínání částé a krátké, tak jsou zoxidované kontakty toho relé. Je třeba vlézt pod auto oddělat tu celou černou krabičku (shora jsou 4 konektory, které nejde splést) a celé to drží na tělese pumpy třemi šroubky, ke kterým je docela ucházejíci přístup. Nějak to rozdělat (asi nějak rozříznout, nevím, nikdy jsem to neviděl nový, pokud už to někdo někdy rozdělával, tak už to asi bude oddělatelný) a jemným smirkovým papírem očistit kontakty. Nedoporučuju kontaktol, ten je tady k ničemu. Celej ten bazmek mám nafocenej, tak kdyby byl zájem, tak vystavím.

[Editován dne 3/3/05 Petr605]

[Editován dne 3/3/05 Petr605]

Odesláno

1. Ty dvě brzdové kontrolky mají svítit spolu s oranžovou kontrolkou se symbolem přeškrtnuté žárovky a mají všechny tři zhasnout po prvním sešlápnutí brzdového pedálu. Je kontrola, jestli nejsou prasklé žárovky v zadních brzdových světlech - to je jasne neni co resit ;)

2. Tlakování pumpy je přerušované. V brzdovém válci se udržuje tlak mezi tuším 70 - 90 atmosférami. Čili pumpa natlakuje na 90 a relé odpadne a pumpa se zastaví. Tlak uniká (zřejmě se trochu vrací zpět přes pumpu) tím rychleji, čím častěji brzdíš. Pokud klesne pod těch 70 atmosfér, relé sepne a pumpa dotlakuje zpět na 90. A tak pořád dokola - to je take jasne ;)

3. pokud je to spínání částé a krátké, tak jsou zoxidované kontakty toho relé. Je třeba vlézt pod auto oddělat tu celou černou krabičku (shora jsou 4 konektory, které nejde splést) a celé to drží na tělese pumpy třemi šroubky, ke kterým je docela ucházejíci přístup. Nějak to rozdělat (asi nějak rozříznout, nevím, nikdy jsem to neviděl nový, pokud už to někdo někdy rozdělával, tak už to asi bude oddělatelný) a jemným smirkovým papírem očistit kontakty. Nedoporučuju kontaktol, ten je tady k ničemu - a tady je zmena, no to je presne ono co jsem potreboval vedet, jak budu mit sanci dostat se pod auto v teple, vrhnu se na to.

Zajem o vystaveni fota urcite mam. :papa

• O 2 týdny později...
Odesláno
Napsán autorem Petr605

Dneska odpoledne se objeví na stránkách http://www.peugeot605.net článeček s fotkama relátka a pumpy.

Petře, mknul sem na tvoje stránky...nechtěl bys tam udělat takovou fotogalerii 605-tek.....trošku by to naplnilo obsah těch stránek a pro někoho to třeba bude zajímavé koukání :o)...jestli jde o iniciativu tak se klidně hlásím, nějaký můžu udělat a můžu zkusit nějaké sehnat třeba i netradiční (tuning,..)...uvidíme co internet dá...a když třeba ještě pár lidí přispěje fotkama svých aut...nejen mít fotky auta z venku, ale třeba i foto kufru, přístrojovky, odkládací skříňky,..... pro člověka, který na tvoje stránky zavítá z \"venku\" a shání info o 605 např. že ji plánuje koupit by to mohlo být zajímavé.

Snad sem se tě nějak nedotkl, že tu hovořím a plánuju o tvých věcech...je to jen takový nápad

Odesláno

Petr: ja mozem pridat nejake fotky brzd Bosch...este som nenafotil priamo tu jednotku ABS lebo som sa nedostal pod auto ale mam foto na tu mechanicku vyvevu, posilovac s brzdovym valcom a riadiacu jednotku...dalsie veci mozem nafotit podla potreby

Odesláno
Napsán autorem Dress

Napsán autorem Petr605

Dneska odpoledne se objeví na stránkách http://www.peugeot605.net článeček s fotkama relátka a pumpy.

Petře, mknul sem na tvoje stránky...nechtěl bys tam udělat takovou fotogalerii 605-tek.....trošku by to naplnilo obsah těch stránek a pro někoho to třeba bude zajímavé koukání :o)...jestli jde o iniciativu tak se klidně hlásím, nějaký můžu udělat a můžu zkusit nějaké sehnat třeba i netradiční (tuning,..)...uvidíme co internet dá...a když třeba ještě pár lidí přispěje fotkama svých aut...nejen mít fotky auta z venku, ale třeba i foto kufru, přístrojovky, odkládací skříňky,..... pro člověka, který na tvoje stránky zavítá z \"venku\" a shání info o 605 např. že ji plánuje koupit by to mohlo být zajímavé.

Snad sem se tě nějak nedotkl, že tu hovořím a plánuju o tvých věcech...je to jen takový nápad

Proč by jsi se mě měl dotknout? Plánuju celý stránky nějak předělat a galerie by tam měla určitě být. Ten tuning nevím, ale ty fotky interiéru a tak, to je dobrej nápad.

Odesláno
Napsán autorem romo11

Petr: ja mozem pridat nejake fotky brzd Bosch...este som nenafotil priamo tu jednotku ABS lebo som sa nedostal pod auto ale mam foto na tu mechanicku vyvevu, posilovac s brzdovym valcom a riadiacu jednotku...dalsie veci mozem nafotit podla potreby

Jestli chceš pošli mi to mailem spolu s nějakým pokecem a já to hodím na web. Určitě to bude zajímavý porovnání s tím Bendixem.

Odesláno

Kdyz sme u tech brzd, kolik je celkova tloustka predniho a zadniho kotouce kdyz je novy, a kolik je asi tak pouzitelne minimum. Pro predstavu a kontrolu..diky za info. PS: funguje vam nekomu elektricka kontrola desticek ? Ja sem koukal a ty draty mam u tech brzd pretrhane u vsech...

Odesláno

Já je mám taky přetrhaný, posledně sem měnil destičky když sem slyšel skrabání.

Tady sou údaje:

PEUGEOT - 605 - 2.1 D Turbo - XUD11ATE/L (P8A)

Brzdy

Tlouš?ka kotouče, vpředu, min.(mm) 24

Tlouš?ka kotouče, vzadu, min.(mm) 8

PEUGEOT - 605 - 2.0i - XU10J2Z (RFZ)

Brzdy

Tlouš?ka kotouče, vpředu, min.(mm) 19.5

Tlouš?ka kotouče, vzadu, min.(mm) 8

Odesláno

no to si pujdu premerit, ale mam takovy pocit, ze 24mm urcite vepredu nemam... a v zadu taky asi neni 8mm, mozna to bude uz tak na hranici...jeste to musi vydrzet, nejprve prevodovku, a mozna pred zimou pujdou na opravu brzdy...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...