Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Taky tady byla řeč o té kontrole brzdových světel. Shodou okolností teď v pátek jsem chtěl vyjet a vida: oranžová kontrolka se symbolem škrtnuté žárovky a obě červené brzdové ne a ne zhasnout. Bylo mi to divné a dokonce jsem mlátil i do tapecíru pod kastlíkem, ale pak jsem se přeci jenom šel podívat na světla a zjistil, že OBĚ brzdové žárovky praskly. Takže jak jsem toto zařízení trochu podceňoval, tak jsem ho v pátek velice ocenil.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Taky by se mi to siklo, predminuly vikend mi kamaradi upozornili, ze mi nesviti jedna parkovacka. Buhvi jak dlouho uz nesla, vetsinou kontroluju uplne zapnuta svetla... A vlastne kdyz odejde jedno predni svetlo a clovek jezdi po dobre osvetlenejch silnicich, tak to taky chvilku trva, nez na to prijde.

• O 1 rok později...
Odesláno

Kdyz je tu rec o brzdach..tak znama vec, ze 605tka ma slabou rucku...

no, prasklo mi lanko rucky, takze jsem to nechal spravit,

komplet vymena celisti a oblozeni a lanek rucky, zrovna sem nechal i nove kotouce na zadek, protozoe uz byly na hranici, a musely by se zevnitr bubnu stacet, protoze starym oblozenim rucky byl ten vnitrek poskrabany, a samozrejme nove desticky ke kotoucum..nyni to brzdi na rucku velice dobre, zablokovat kola jsem nezkousel, ale je to rozdil jako prase, v zime nebude problem zablbnout :)

Pri teto oprave sem delal jeste vymenu termostatu a brzdove kapaliny...

cele me to vyslo na 7500 vcetne prace..sice balik (hlavne kvuli kotoucum - to byly 3 tisice navic 1200 jeden kotouc + 700 tusim desticky nebo tak nejak)

Odesláno

Rimmer: a nevěděl bys cenu těch lanek? Mělo by to být jedno dlouhý od ručky cca 3,5m a pak malá odbočka vzadu cca 0,5m. Musím nechat udělat brzdový trubky dozadu nový a rovnou nechám asi i lanko protože jak říkáš je fakt slabý. Minulou zimu nebyla žádná sranda :roll a abych to udržel z kopce zaparkovaný, musím ji vytáhnou skoro až ke stropu.

Jinak rozdíl oproti třeba 306 je značnej, ta má teda bubny. Připadne mě že ta ručka u 605 nechytne přesně tam jak se zatáhne ale v jakýmsi nejbližším bodě. Nebo se mě to zdá?

Odesláno

prepisuju z faktury:

lanka rucni brzdy ty kratka na leve a prave kolo po 436 bez DPH

brzdove celisti na obe strany 950 bez dph

to dlouhe lanko jsem nemenil, protoze bylo dle servisaka v poradku a nebylo ani zarezle.

dalsi poolozky: kotouc po 1100,- bez DPH, sada desticek na zadek 600 bez DPH

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Ahoj,

po delsi dobe bez nejakych problemu se mi ted prihodila takova nehezka vec...

Pri parkovani se najednou rozsvitily vsechny tri kontrolky (brzdy+STOP), nicmene auto brzdilo dobre. Pumpa bezela, tak jsem to pripisoval momentalnimu spatnemu kontaktu. Vypnul jsem klicek zapalovani, vytahnul ho a - pumpa bezela dal!!!! Neveril jsem vlastnim ocim. Dotlakovala na pozadovany tlak a misto aby se vypnula, zacala tlakovat znovu. Nezbylo nez odpojit baterii. Za chvili jsem ji zkusil pripojit a delalo to to same, tak jsem ji nechal odpojenou. Za pul hodiny jsem se vratil, zatukal na vsechny krabicky a konektory kolem brzd a ABS, baterii pripojil a byl klid. Druhy den jsme jeli s detma na plavani a zadny problem, ale treti den zase to same, jeste se k tomu zblaznil alarm. Zitra ma byt lepsi pocasi, tak se pokusim se v tom pohrabat, je to na pytel, kdyz clovek nevi dne ani hodiny, kdy se to zase vysype :-( Ach jo.

Odesláno

nazdar Dydzeji, dlouho si tu nebyl...kazdopadne, nejsi sam..auto se mi taky sere pod rukama :)))

tedka mi nekde asi chcije rozumej zatim okapava nafta z cerpadla, takze asi me nakonec repas nemine. KAzdopadne, po te silene drahe oprave vseho kolem motoru a vymene zhavek je startovani parada, motor jede jako hodinky, po zahrati ma krasny zdravy zvuk.

Ad. ta rucni brzda..zkousel jsem z mirneho kopce, jel jsem cca 40-50..zatahl jsem stredni silne rucku, a zadek silene zahvizdal, takze muzu rict, ze rucka brzdi skvele :) !!!

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj, njn, neni moc kdy, v praci neni cas, doma az pozde vecer a to uz jsem tak utahanej, ze radeji chodim spat :(

Jak se mas ty?

\"tedka mi nekde asi chcije rozumej zatim okapava nafta z cerpadla, takze asi me nakonec repas nemine. \" - nemas deravou nebo vytazenou tu prepadovou hadicku, co vede vzadu za cerpadlem od vstriku? To jsem mel ja (a pak ji koupil od Bosche za asi 400,- za metr, kdyz normalne stoji ani ne 100,-). Prisel jsem na to v pneuservisu, kdyz se mi tam pod autem za par minut udelala mala louzicka nafty ;)

Zhavky jsem si taky menil, to byla prace za vsechny drobny, pristup k tem dvoum je chutovka. A nakonec se ukazuje, ze mi spis trochu pada nafta, v zime mi to startuje postupne, ale po chvilce se to chytne a pak je to OK.

Rucka - tak to mas dobry, v zime budes moc delat pekny smyky :) Tedy jestli nejaka zima bude :)

Jo a na ten muj problem s tou pumpou - je to tim relatkem, jak psal Petr605, momentalne staci lehce zaklepat na jeho krabicku a je klid. Par dni je to OK a pak se zase nevypne, nic moc. Drive nebo pozdeji to rozeberu, Petr605 to dobre popsal (timto jej zdravim a dekuji)

Odesláno

Ahoj všem.Koupil jsem 406 1,8 16V r.v.2000.Při zapnuti kličku a nastartování se mi rozsvítí nápis an displeji \"ABS FAULT\".Na palubce žadna kontrolka ABS se nerozsvití ani při zapnutí klíčku.Chtěl bych se zeptat jestli někdo nevi co by to mohlo byt nebo jestli nneni nějaka možnost co zkontrolovat nebo udělat sám pro odstranění problemu než se s tim pojede do servisu za těžky prachy.Abych neplatil za něco co jsem si mohl v klidu udělat sám doma.diky moc za info.Zatim čus.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...