Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Caffte. mam auto so senzormi tlaku v pneu, ale tie mam na letnych diskoch. Teraz mi ti po 40 km jazdy vypise, ze tlak v pneu neni monitorovaný. Toto by bolo vsetko ok, ale uz sa mi viac krat stalo, že mi vypisalo, že mam nizky tlak v pneu( vždy na inej strane) a ja som behal ako cicina, že ktore je to, až mi trklo, že teraz nemam senzory nahodené.

Diagnostika ukazala všetko ok. Neviete kde by mohol byt problem?

Odesláno

No mne sa to zatiaľ nestalo, senzory mám pre zmenu na zimných diskoch (nechce sa mi kontrolovať tlak v pneu cez zimu keď je väčšinou auto špinavé).

Odesláno

To se mi také loni stalo. Na autě zimáky bez sensorů a najednou zahlásilo nízký tlak v pneu. Nejdřív jsem na to nevěřícně zíral, a pak jsem si uvědomil, že vezu na vleku sadu letních kol na přehození po zimě. Má to docela slušný dosah.

Odesláno

Taky se mi stalo že jsem přišel do garáže nastartoval jsem a zahlásilo podhuštěné levé přední kolo na plecháčích bez senzorů. Myslel jsem si že si auto chtělo jen pípnout protože bylo dlouho ticho:D ale teĎ si uvědomuji že mám před autem letní kola ze senzory.

Odesláno
Caffte. mam auto so senzormi tlaku v pneu, ale tie mam na letnych diskoch. Teraz mi ti po 40 km jazdy vypise, ze tlak v pneu neni monitorovaný. Toto by bolo vsetko ok, ale uz sa mi viac krat stalo, že mi vypisalo, že mam nizky tlak v pneu( vždy na inej strane) a ja som behal ako cicina, že ktore je to, až mi trklo, že teraz nemam senzory nahodené.

Nemáš náhodou v kufri rezervu so senzorom?

Odesláno

Nemáš náhodou v kufri rezervu so senzorom?

No to neviem povedat, lebo tam mam po dlhom pribrehu inu, ale originalnu plechovu rezervu od Peugeotu. Pred tym som tam mal elektronovu , tiez originalnu a v tedy mi nic nehlasilo

• O 1 měsíc později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

mam senzory na zimakoch všetko OK Na letnych elektronoch nemam senzory.Minuli rok mi signalizovalo ,že tlak nieje monitorovany asi po30km .TOHO ROKU NIC NEUKAZUJE NIC . To je ale zahada.

• O 2 roky později...
Odesláno

Chlapi akej cenovej skupine sa nachadzajú tie senzori,bol som na prezutí pneu a že jeden mám skoro off,keď som odchadzal zo servisu tak mi hodilo hlášku STOP na defekt.Môže ma to dať do núdzového režimu?:(

Odesláno

Núdzový režim ti asi nehrozí ... cena jedného senzoru v PGT je cca 130-150€!!! Takže moja lacnejšia rada je vrakovisko, alebo tuna nájsť niečo v inzercii, alebo najlacnejšia a ešte aj zisková rada :D ... pokazený hoď do koša, zvyšné 3 predaj a daj si cez diagnostiku vypnúť sledovanie tlaku v pneumatikách.

Ja v letných senzory mám, ale v zimných nie ... každých 30km mi vyhodí hlášku, že tlak v pneu nie je monitorovaný (monitorovanie nemám vypnuté keďže v lete opäť nahodím sadu kolies so snímačmi) ...

Ak dostaneš defekt, prídeš na to aj bez senzoru ... jediné riziko je jazda na podhustenej pneumatike, čo by si tiež mal spozorovať skôr, než úplne zničíš dezén na pneu ...

Odesláno
Kdyby nefungoval, tak by ti to nevyhodilo STOP. Co tak dofouknout kolo, co to udělá. Kdo ti řekl, že je skoro off???

Povedal mi to mechanik ktorý mi prezúval gumy aj mi ho ukázal a vraj je to kvôli čiapočke lebo nie je umelá ale kovová?!Na palubnom počítači mi ukázalo defekt a hláška stop a displei mi ostal červený.

Odesláno

Ešte by som mal otázku keď mám senzori tlaku tak a chcem kúpiť nové elektrony tak musím kúpiť aj tie senzori do diskov?Ako písal Balachar kde je cena okolo 130 - 150 eur za kus,tak sa to len zbytočne predraží nie?Iné cesta nevedie okrem toho vypnúť na DIA alebo ísť do Peugeotu?:roll

Odesláno

Věřil bych, že kvůli kovové čepičce bude více oxidovat hliníkový ventilek (hlavně v zimě, když se solí) a časem se rozpadne, ale jak by to mělo souviset se senzorem uvnitř?:myslim

Odesláno

O senzoroch tu už bolo písané dosť, skúste si to pohľadať, lebo vo vláknach sú aj fotky a je dobre vidieť to, aby ste si vedeli predstaviť, ako to funguje. Samotný ventil, na ktorom je nastoknutý zvnútra kolesa plastový snímač a priskrutkovaný k ventilu malinkou skrutkou, je hliníkový a ten v zime veľmi oxiduje, až sa zlomí ... problém je, že samotný ventil, ktorý by stál pár € sa nevyrába a preto kvôli takej debiline musíte kúpiť celý snímač vrátane ventilu, aj keď ten váš snímač, je ešte stále plne funkčný.

Mne sa jeden odlomil, keď mi koleso v umyvárke ostriekávali wapkou ... guma do pár sekúnd úplne sfúkla (som rád, že som v tom čase neišiel 130 po diaľnici) ... vtedy som dostal panický strach, všetky sračkové ventily som vyhodil a snímače som silným lepidlom nalepil dovnútra priamo na disk a hliníkové ventily som nahradil obyčajnými gumenými (nevýhodou je, že teraz tie snímače nemôžem vybrať)

TheJaro ... ventily aj so senzormi sa dajú vybrať a premontovať na inú sadu kolies (najlepšie origo) na iné nemusí pasovať ventil.

Mike407 ... možno je problém ventilu v mieste, kde sa senzor pripevňuje tou skrutkou, možno zoxidoval závit ... neviem

Riešenie ... je tu člen, myslím že Prěma, ktorý vyrába ventily presne také aké máte teraz, ale nie z hliníka, ale z ocele. Je z CR a sada 4 ventilov aj s poštovným vychádza cca na 50€ a ten vám nezoxiduje asi nikdy :-)

... keby som to vedel, tak si ich objednám, pretože ten KKT, čo mi lepil a ukostroval tie ventily dovnútra kolies odo mňa zobral 110€ za prácu, prezutie a vyváženie, nakoľko gumy museli ísť dole ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...