flopy Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Ahoj kluci a samozřejmě i holky. Takhle jsem včera dopad a děkuju tam nahoru, že jsme oba vystoupili a zatím se zdá, bez újmy na těle. http://flopy.rajce.idnes.cz/ Újma na duši je samozřejmě obrovská, páč to auto jsem měl moc rád. Najezdil jsem s ním 25tkm a vždycky to bylo moc příjemný. Pro rodinu bych řekl téměř dokonalý. MartinSK mi ho před 2 lety posvětil (t.j. prolustroval VIN, za což mu ještě jednou, bohužel v tomto případě už naposled děkuji). HonzaZ mi pomohl aktivovat tempomat, což byla jediná maličkost, která mi ve voze nepatrně chyběla, ale byla řešitelná LubosK mi také pomohl, když jsem potřeboval cestovat ve více než pěti lidech Chlapi, všem moc dík. Ještě bych se vás rád zeptal, jestli nemáte nějakou zkušenost a radu jak postupovat v případě totálky. Auto je zatím v areálu odtahovky, než si to nafotí likvidátor. Plnění by mělo jít z povinného ručení toho náklaďáku, i já mám havarijní pojistku (obojí je u Allianz), ale stejně, předpokádám, že finanční ztráta to bude výrazná (to si ještě ani moc neuvědomuju, momentálně jsem rád, že oba sedíme a to dokonce v práci. Nejlépe (valstně nejhůře) i postup z vlastní zkušenosti? Už jsem slyšel, že např. pokud to pojišťovna uzná za totálku a provede plnění, pak je vrak její a já už nemůžu ani to dobré, co zbylo, věnovat třeba potřebným tady na fóru, páč už to není moje. Za rady a pomoc díky, je jasný, že v jejich zájmu bude plnit co nejméně. Filip PS: Až budete někdy muset třeba nouzově zastavit na kraji dálnice, zdrhejte okamžitě co to dá. 120 sekund zůstat sedět bylo v tomhle případě už moc. PS2: Co dál? 308SW se mi nelíbí (zezdu - omlouvám se všem majitelům, prostě každý má jiný vkus), příjde mi míň praktická (vstup pátých dveří), mám s ní v podtsatě stejnej problém jako LubosK a souhlasím s ním (popisoval to tu už dávno) 5008 se mi naopak líbí dost, ale je jaksi momentálně pro mě nedosažitelná Citovat
Gabriel 307 Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 :o:o ty bláho,seděl někdo za řidičem?Předpokládám ,že ne píšeš že jste byli dva a že jste ok.Ještě že se vám nic nestalo.Ja vozím na zadních sedačkách prcka 5měsíců a manželku. Škoda autíčka :(:( Citovat
asaad Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Vypadá to děsivě, ještě že se nikomu nic nestalo. Citovat
flopy Odesláno 4. březen 2011 Autor Odesláno 4. březen 2011 :o:o ty bláho,seděl někdo za řidičem? seděly tam dvě dětské autosedačky a to velmi naštěstí prázdné. Jeli jsem s kolegou do Norimberka. Tohle je 107km D5. Jinak u mě to auto nemá 4 hvezdičky, ale nejdmíň 10. Netvrdím, že mě trochu nebolí za krkem, ale jinak oba absolutně nic (snad). Říkám si, asi za to může i ta zesilená podlaha v kufru, kvůli úchytům třetí řady sedadel. Obě dětské sedačky byly v naprostém pořádku a sedadla, na kterých byla upevněna nebyla posunuta. Prostě zázrak :super Citovat
dalibor307 Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 tak to mi je nesmierne luto pekne auto hlavne je ze ste v poriadku Citovat
jamad Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Ježiš, já kolem toho včera jel, ani jsem si nevšiml, že to je peugeot. Jsem rád, že jste vyvázli zdraví, vypadalo to opravdu děsivě. Citovat
dzigi Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 :o:o tak to je teda maras!!! Ještě, že se vám nic nestalo!!! auta je škoda a je mi to líto ale pokud jsi byl spokojený s 307 tak jdi do ní znova 308čka už není ono \"jakoby to už nebyl ani Peugeot\" (sory všem co ho mají,každý má jiný názor) tak ti přeju aď ti to aspoň s pojišťovnou dobře dopadne!!! Citovat
chup Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Poisťovna auto ocení na trhovú cenu. Ponúknu ho akože na burzu, ak oň nikto neprejaví záujem tak ti vyplatia sumu z ktorej odrátajú cenu funkčných častí auta. Ak o vrak niekto prjaví záujem tak dosťaneš trhovú cenu. Citovat
misacekk Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Zdravím masakr hlavně že se nikomu nic nestalo. Jinak přítelkyně dělá v leasingovce a taky řeší poj. události a todle mi napsala: jestli ti pojištovna dá totálku jako že jo, tak ten vrak můžeš bude zpeněžit nebo darovat..páč by ti měli uznat nějaký upotřebitelný zbytky a tim pádem ti zbytek auta zbyde..hlavně aby ti likvidátor zhodnotil co nejvyšší cenu auta a co nejmenší amortizaci.. Citovat
jirka639 Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 co se vlastně stalo,zastavil kvuli defektu a on te srazil??? Citovat
LubošK Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Zdravím masakr hlavně že se nikomu nic nestalo. Jinak přítelkyně dělá v leasingovce a taky řeší poj. události a todle mi napsala: jestli ti pojištovna dá totálku jako že jo, tak ten vrak můžeš bude zpeněžit nebo darovat..páč by ti měli uznat nějaký upotřebitelný zbytky a tim pádem ti zbytek auta zbyde..hlavně aby ti likvidátor zhodnotil co nejvyšší cenu auta a co nejmenší amortizaci.. Když jsem zrušil P206 na dálnici do Hradce, tak nám pojišťovna po návštěvě likvidátora nabídla výplatu \"totálky\" s tím, že vrak si můžeme odvézt a prodat/zlikvidovat sami, nebo to nechat na nich s tím, že to dělají přes nějakou elektornickou aukci bo co. Jelikož jsem měl tou dobou dost jiných starostí, nechal jsem to na nich s tím, že z výplaty vinkulované ve prospěch lesaigovky nám ještě něco zbylo, což jsem pak použil jako akontaci na leasing naší druhé P307SW (neboť ta P206 byla \"šlápnutím vedle\", jak nakonec uznala i drahá polovička, kvůli níž byla původně pořízena). No a jelikož tou dobou (na přelomu 2008/09) už ceny nových, zánovních i ojetých aut padaly, na což pojišťovny zareagovaly až se zpožděním, nakonec jsme tu P206 přes tu bouračku \"prodali\" ještě docela výhodně, takže držím palce, ať Vám to nakonec dopadne taky alespoň jakž-takž. No a co se té náhrady týče - my tehdy měli štěstí, že jsme ještě půl roku po ukončení výroby P307 narazili na zánovní \"předváděčku\" P307SW z Francie. Dnes už jsem ale víceméně smířený s tím, že až tohle auto splatíme, bude tím dalším nejspíše (přes všechny výhrady) asi P308SW, neboť s tím opět budu většinou jezdit sám a na nic jiného, co by občas se vším komfortem odvezlo až 7 lidí a v čem bych si přitom nepřipadal jako řidič prázdného autobusu, jsem stáe ještě nenarazil (ale ještě uvídím, až si osahám třeba Chevrolet Orlando...) [upravil dne 4.3.11 13:29 LubošK] Citovat
Vlado-77 Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 co se vlastně stalo,zastavil kvuli defektu a on te srazil??? Clovece, fakt stastie ze ste v pohode obidvaja. To by aj mna zaujimalo ako k tomu doslo? Stal si za krajnicou a typek ta zobral za krajnicou? Minule som sa musel nudzovo vychcat na dialnici v Polsku ale po tvojej skusenosti si to uz nabuduce odpustim. Citovat
LubošK Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Právě jsem to ukazoval klukovi - aby viděl, proč jej vozíme na těch sedačkách v kufru opravdu jen když není zbytí. Těch 7 sedadel v autě, co vypadá jako docela normální kombík, je fakt super. Ale deformační zóny jsou deformační zóny - a nedělám si iluze, že třeba u P508 nebo C4GP je tomu jinak. Takže mi to jen potvrzuje to, že když mám v kufru lidi, jedu právě tak, abych v pravém pruhu nikoho neblokoval a při přejezdech do pruhu levého nikoho (a to s velkou rezervou) nedráždil... ...no a když jsem tuhle kousek před Prahou viděl zdálky Holanďany, co tam řešili to jejich nejedoucí auto, raději jsem zaparkoval až za nimi, než jsem se jim opatrně pokusil vysvětlit, že by měli zmizet co nejdále do svahu za svodidla... Citovat
flopy Odesláno 5. březen 2011 Autor Odesláno 5. březen 2011 Stal si za krajnicou a typek ta zobral za krajnicou? přesně tak Citovat
Existujuci Odesláno 5. březen 2011 Odesláno 5. březen 2011 Stal si za krajnicou a typek ta zobral za krajnicou? přesně tak flopy: preco si zastavil,mal si poruchu alebo?.... Citovat
godzila.01 Odesláno 5. březen 2011 Odesláno 5. březen 2011 Jsou to plechy... hlavně že jsi v pohodě ty .... Citovat
SB113 Odesláno 5. březen 2011 Odesláno 5. březen 2011 tak to mi je nesmierne ľúto, hlavne že sa nikomu nič vážne nestalo Citovat
Bohumil Odesláno 5. březen 2011 Odesláno 5. březen 2011 Podobná nehoda se stala bratranci mé ženušky. Jel v 405 combi a odbočoval vlevo. Oproti jelo auto, tak zastavil aby dal přednost a zezadu se přiřítil borec v osobáku a narazil do něj. Ještě že ho neodrazil do protisměru. Měl rafiku zaseklou na 120ti. 405tka byla zezadu zkrácena až po přední sedačky. Bratranci se nic nestalo. Byl týden \"našrot\", že to přežil. Citovat
Lví-ček Odesláno 6. březen 2011 Odesláno 6. březen 2011 SWatouse je mi moc líto. Na fotkách to vypadá děsivě. Důležité je že jste to přežili ve zdraví. Taky mě před rokem sebral chlápek ze zadu, když jsem dával přednost protijedoucímu vozidlu při odbočování vlevo(stejná situace jako popisuje Bohumil jen v menší rychlosti). Kombík byl o něco kratší a hlavně to auto jsem měl moc rád. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.