Přejít na obsah

flopy

Uživatel
  • Počet příspěvků

    44
  • Registrace

Vše od uživatele flopy

  1. Vypadá to náramně, jen vzhledem k umístění v motorovém prostoru a tedy zdroji neustálých vibrací, bych určitě vše "pohyblivé" uvnitř krabičky pečlivě zalil tavným lepidlem. Jinak bude jen otázka času, než se "vzdušná" konstrukce rozpadne. Vzhledem k tomu, že se nejedná o bastlení na trabantu, ale o pěkné auto, myslím, že by si zasloužilo alespoň řešení univerzální plošný spoj - k těmto účelům ideální. Netřeba leptat, ani škrábat, použije se jako nosič a prodrátují se příslušné spoje. Např. https://www.gme.cz/univerzalni-spoj-100x50-rm-2-54-pasove-spoje-tri-body (doufám, že to nebude bráno jako nedovolená reklama
  2. Ahoj, je to přesně jak píšeš, jen doplním (i když ne, že bych chtěl dělat z "auto" fóra "elektro" fórum) - dioda se paralelně k cívce relé dává jako ochrana prvku, který relé spíná (většinou tranzistor), protože, jak jsi sám správně uvedl, při rozepínání cívky vzniká vlivem indukce napěťová špička opačné polarity. Tato špička, pokud by nebyla potlačena, spolehlivě odpraví polovodič, který relé spíná. Pokud by relé spínalo něco jiného než polovodič, např. jiné relé, mechanické tlačítko, apod. byla by tam ta dioda zbytečná - špička by nic neohrožovala, ať si tam je. Jelikož ale nevíme (resp. já to nevím), co je na výstupu jednotky pro žárovku blinkru (zda relé nebo polovodič), je každopádně krajně vhodné ochrannou diodu v ceně max. 1Kč použít. Paralelní elektrolytický kondenzátor by tu špičku také jistě potlačil, ale rozhodně mu to nebude nikterak dělat dobře zejména s ohledem na jeho životnost - záporná špička může být několikanásobně většího napětí, než je napájecí napětí a tedy pravděpodobně i maximální napětí kondenzátoru, na které je určen (navíc napětí opačné polarity).
  3. Ahoj, elektrolytický kondenzátor s takto velkou kapacitou už má při nabíjení hodně malý vnitřní odpor. Tzn. pokud je vybitý, což je jeho normální stav, představoval by pro impuls z blinkru v podstatě zkrat. To by určitě nebylo to pravé ořechové pro řídící jednotku, z které je blinkr napájen. Proto je do série předřazen odpor, přes který se kondenzátor nabíjí plynuleji a nevzniká díky tomu proudový ráz. A to je zároveň odpověď na Tvojí otázku - odpor je tak veliký (myšleno konstrukčně - na tak velkou zátěž, ne ohmicky) právě proto, že při prvním impulsu blinkru se přes něj od nuly nabíjí kondenzátor, který je v ten moment téměř zkratem. Tedy na větší zátěž je odpor proto, aby neshořel. Otázka ještě může být, proč je tam tedy tak velký kondenzátor, ale to je také jasné. Ten naopak musí udržet svojí kapacitou kotvu relé sepnutou po dobu, kdy v periodě blinkru zrovna nepřichází napětí - blinkr má v rámci blikání zrovna zhasnuto. Jinak by totiž světlo denního svícení poblikávalo v protifázi s blinkrem. Osobně bych si uměl představit jen o malilinko složitější zapojení s jedním tranzistorem, který by spínal to relé. Pak by nemusel být ani odpor, ani kondenzátor zdaleka tak velký a celé by to bylo z elektronického pohledu mnohem elegantnější a méně takto "silové". A věřím, že by se to rozměrově vešlo nastejno namísto tohoto obr odporu a kondenzátoru. Předpokládám, že právě něco takového bude i ten výše zmíněný časovač za €10. Ale co, takhle to taky funguje a to je asi to, co většinu zajímá :-)
  4. flopy

    Ventilátor v kabině

    mně měnili kabinový filtr 2x (20 a 40tkm) a je to pořád stejný. Ani se to časem nezhoršuje, ani nelepší...zatím. Spíš se mi někdy zdá, že to trochu souvisí s venkovní teplotou, za chladného/zimního počasí je to trochu horší. Já fakt tipuju na tu nevyváženost některého z ventilátorů, asi toho hlavního. Ani jsem netušil, že tam jsou tři. Ceny jsou ukrutný, bohužel nepřekvapující. Rozhodně se budu snažit uplatnit na to záruku, protože normální to fakt není. Jenže to je úplně na houby, už vidím, jak si mi smějí do očí a říkají, co byste pane nechtěl, když ventilátor běží na plno. To, že v jiné 5008 je to -jak jsem pochopil- v klidu a jen fičí vzduch, pro ně nebude argument. Jsem přesvědčenej už teď, že oprava (výměna+práce) vzhledem k lehčí povaze závady (vrčení/brum), bude z jejich pohledu dost nežádoucí. Taky je rozdíl, když se rozeběhne ventilátor naplno jen na chvíli po startu, to se dá přežít. Druhá věc je, když se zapíná odmlžování oken. To běží naplno klidně 10 minut a to už se mi pak fakt nelíbí.
  5. flopy

    Ventilátor v kabině

    jj, taky to pozoruju - asi od začátku, co auto mám. Při vysokých otáčkách ventilátoru to zřetelně \"vrní\". Připadá mi to, jako když je nevyvážená vrtule (spíš to bude nějaká turbínka) - prostě to, co se tam točí. Je to určitě jiný hluk než čistě od silně proudícího vzduchu - to bych chápal a bral. Není to nic kritickýho, ale příjemný to zrovna taky není - krom toho, že je to slyšet, \"vrní\" (mírně se chvěje) celá palubní deska. Při garančkách jsem vždy prosil, aby to zkontrolovali, případně jednotku vyměnili, ale vždy mi řekli, že jednotku pročistili a dobrý. Je to ale pořád stejný a budu se rozhodně snažit je příště dokopat k výměně, dokud je auto v záruce. Zkus reklamovat a určitě napiš, jak jsi dopadl. A dělá Ti to od začátku nebo to začalo teď?
  6. flopy

    hmotnost privesu

    je to tak. Jak jsem psal, platí vždy ta nižší z obou hmotností. Teoreticky to totiž může být i obráceně, samotný závěs může mít uvedené nižší zatížení než vlastní auto - předpokládám třeba nějaký levnější výrobek. Na druhou stranu je tam nepochybně nějaká konstrukční rezerva. Normální kola mají tak mezi 12-14kg a pochybuju, že by někdy nějakýho policajta jen napadlo to vážit (v praxi stejně neproveditelné). Taky mám rád věci v pořádku, ale tady může jít při největší zátěži o přesah max. jednotek kg, což bych neřešil. Takže ve skutečnosti snad zas až tak o moc nejde a problém bych v tom uměle nehledal. Navíc, nevím jak u vás, ale u nás vozíme 2 kola dospělá a dvě dětská, což je s váhou zatím v poho úplně. Je fakt, že když se ta Atera po těch kolejničkách odjede dozadu, je to páka jako prase. Nechápu, jak to může ta koule udržet. Ale to zas stojí auto v klidu na místě, žádný rázy.
  7. flopy

    hmotnost privesu

    Já mám max. svislé zatížení 70kg, což mě trochu překvapilo, čekal jsem malinko víc (1.6HDi, 7m, r.2011). Ale třeba je to těmi 7 místy. Docela by mě zajímalo, zda to mají všechny 5008 stejně. Schválně se zkuste mrknout do TP a napsat. Kouli jsem nechal montovat zrovna minulý týden (origo labutí) a předtím jsem si na serviceboxu k ní našel dokumentaci, kde je psáno 100kg. Bohužel jsem si nevšiml, že v TP je jen 70kg a zde platí, že závazná je ta nižší z obou hmotností. Kouli mám ze zcela stejného důvodu - nosič kol. Koupil jsem z druhé ruky Ateru Strada. Ten sám váží hezkých 14.5kg, tedy na kola zbývá 55kg (děleno 4 koly = 13,7kg/kolo, což je naštěstí dostatečné). Teď o víkendu první cesta Praha<->Šumava (400km) a zatím velká spokojenost. Za jízdy stabilní. Obloukové al kolejnice, po kterých se nosič odsune a naklopí jsou parádní řešení, podle mě lepší než samotné naklopení kolem nějaké osy. Otevírání kufru zcela v pohodě a přístup do něj velmi dobrý. Pravda je, že přímé porovnání např. s Thule nebo Wjenzek nemám. Ale já jsem spokojen. Přívěs tahat nehodlám, ono jak se píše výše, s 1.6HDi to asi ani moc skoro nejde.
  8. flopy

    "Brblanie" motoru

    Ahoj, měl jsem to tehdy (2011) u nového auta stejně - \"syrový\" zvuk při zátěži, jakoby klepání ventilů. Taky jsem si říkal, že si to časem sedne, ale nakonec mi to nedalo. V servisu (Domanský P5-Stodůlky) po krátkém čase nakonec vyřešili, prý nastavení časování vstřiků. Tedy softwarová záležitost -ani ne tak verze sw ř.j., jako nastavení/kalibrace těch časů. Tuším, že to dělají v konstantní zátěži (tedy za jízdy), např. při 2500ot. Mimochodem, nechce se mi to hledat, ale myslím, že je to už v tomto vlákně (nebo jiném) takto popsáno. Tak to zkus u svého prodejce, měl by to vyřešit. Tehdy to byl nový problém, teď už si to snad mezi sebou řekli. A druhá věc, to pravidelné jakoby klepání ventilů, které se někdy ozve, když po delší chvíli (např. na dálnici) pustíš nohu z plynu. To mi dělalo taky, ale to je zas asi jiný problém. To bych řekl, že se časem zlepšilo, už jsem to dlouho neslyšel (musím teda ťuk, ťuk,... na dřevo) Ale to bylo tak nahodilé, že to jsem snad ani radši v servisu řešit nezkoušel... Tak hodně štěstí a ať auto dobře slouží
  9. flopy

    Kola

    LG5008: No ale Peugeot Tě nechá svobodně se rozhodnout - můžeš si objednat auto, kde 17/18\" jsou možné, dokonce Ti nakonec asi nikdo nebude bránit ani v této variantě použít energetické 16\" pneu, kdybys je použít chtěl. Problém vidím jinde - v prodejci, aby mě na tyto dvě možnosti včas upozronil a seznmil mě s nimi. Já se pak podle toho svobodně rozhodnu, co mi vyhovuje více - nižší spotřeba v TP nebo alternativní kola. Což je odpověď i pro P607Olda - dneska už se nedivím snad ničemu Představ si ale mou situaci před dvěma lety. Prodejce mi nabízí skladový vůz, který mi celkově konfigurací vyhovuje. Řešíme i kola, zda 16 nebo 17\". Na autě jsou obuté 16\" Michelin HP Primacy O poznámce z ceníku energ. pneu dobře vím. Mylně se ale v té době domnívám, že \"energetické pneu\" jsou myšleny čistě a pouze Michelin Energy Saver (přítomné Primacy HP považuji za normální). To vše podpořeno tím, že právě u tohoto vozu mi prodejce ještě nabízí za příplatek možnost povýšit na 17\", což odmítám (březen = stejně po koupi ihned přezuji na 16\" zimní) Po měsící a zamyšlení se nad letními 17\" do toho začnu šťourat a začíná u mě to divení Zjišťuji že v TP nejsou zapsané 17/18\", energetické pneu neznamenají jenom Michelin ES (i mé HP Primacy jsou \"energy\"), atd... Ale jak jsem už psal, zas až tolik mi to nevadilo a nevadí, myšlenka na 17\" mě při stavu našich silnic a v našem případě zejména rodinného cestovaní (=hlavně na pohodu) zas tolik nebere. Pakliže by mi na tom ale mělo záležet, cítil bych se asi prodejcem poněkud oklamán - v tom vidím ten problém. Samozřejmě moje chyba, že jsem se detailně nevyptal, ale ty výše uvedené informace z jednání při koupi tomu v té době opravu nenasvědčovaly - resp. spíše jsem to bral tak, že to vylučují. A to jsem o problému s těmito variantami z ceníku věděl. Což teprve, když někdo kupuje a vůbec netuší. Prostě stačilo se zmínit. [upravil dne 17/3/13 00:36 od flopy]
  10. flopy

    Kola

    LG5008 taky jsem logiku této věci dlouho nedokázal vstřebat Pak mě ale napadlo, že to má asi souvislost s tím, že pro energetické pneu je uvedena v TP nepatrně nižší spotřeba. V ceníku je/byla v závorce za tou pro normální pneu. Když vezmeme v potaz, že pro podnikatele se vypočítávají nějaké ty cestovní náhrady na km právě z prům. spotřeby uvedené v TP, myslím, že jsme doma. Jenom mi uniká, proč tolik pakárny kvůli čistě teoreticky ušetřeným dvěma desetinám litru... ještě s přihlédnutím k tomu, že reálná spotřeba se od té papírové většinou liší o daleko víc.
  11. flopy

    Kola

    .. ještě bych doplnil - kupoval jsem auto v zimě s 16\" s tím, že na léto bych uvažoval o 17\" a později je dokoupil. Asi po měsíci jsem na tuto \"zradu\" s energetickými pneu přišel a dožadoval jsem se u prodejce dodatečného zápsu do TP. Ti to v Peugeotu ČR zjišťovali, ovšem odpověď byla negativní - podle VIN pro můj vůz alternativní rozměry nelze do TP doplnit a přes to vlak nejede... Cítil jsem se malinko prodejcem oklamán, myslím, že na toto omezení mě měl při prodeji upozornit, což se nestalo. Nakonec jsme se domluvili na malé slevě na druhou sadu 16\" disků a já na 17\" ani nijak nelpěl - 5008 je přece především rodinné auto pro komfort a pohodlí [upravil dne 14/3/13 00:58 od flopy]
  12. flopy

    Kola

    Myslím, že je to tak, jak se píše na konci v ceníku/technickém prospektu k 5008: \"Pokud si klient objedná motor s energetickými pneumatikami 16”, nejsou poté pro tato vozidla již homologována kola větších rozměrů (větší rozměry nebudou v TP\" Není to tedy dané typem motorizace, spíše typem výbavy. Allure (dříve Premium Pack) má sériově 17\", těch se to tedy netýká asi nikdy, leda by si kupující přál downgrade na 16\" a ještě energetické. U nižších verzí výbavy záleží na přání zákazníka mít energetické pneu. Předpokládám ale, že stejně jako mně, když jsem objednával auto s 16\" koly, stejně mi nedali na výběr, zda chci energetické (tedy bez zápisu alternativních 17 a 18\" do TP), nebo normální pneu, ovšem s možností 17/18\". Podle mě o tomto \"rozlišení\" většina prodejců ani neví nebo pokud jde o skladovku, na toto zákazníka jednoduše pro sichr neupozorní, aby ho nevykolejili.
  13. Máte někdo nějaké info o nových motorech 1.6 HDi 84kW (115k), které zaplavily aktuální modely nových Peugeotů? O 82kW (112k) verzi jsem si myslel, že došlo pouze k SW úpravě ŘJ, aby se vešla tabulkově do EURO 5. (vyšší výkon = nárok na větší emise v normě, šalamounské :-) Ale prý má i jiné vstřiky. Nový 84kW je příprava na EURO 6 ve stejném duchu? :-) Máme tedy 1.6HDi 80kW, 82kW a teď i 84kW (samo že taky tu slabší řadu 66kW,...) K těm novým 84kW se mi zatím nepodařilo nic najít. Díky a zdravím, Filip
  14. flopy

    Optiway

    O garanci jsem samozřejmě také přemýšlel původně jako o maximu a nenapadlo by mě řešit více. Ale když se nad tím člověk zamyslí, pokud platí moje domněnka, že pro záruku (jakoukoliv, ať už základní, či prodlouženou) je povinné absolvovat pravidelnou údržbu pouze u aut. servisu Peugeot, pak platí to, co jsem už psal nahoře. Tedy pro mých 80tkm = 4 prohlídky - 3 menší, jedna větší. Teď tu někdo psal, že 20ti tisícová stála 5.900,- (to je ta menší). Tedy celkem za povinné prohlídky po dobu záruky bych dal cca 30 tis. (3x6 + 1x 12). Pakliže Optiway údržba (kde jsou prohlídky v ceně) stojí 35tis. vychází mi z toho záruka \"jen\" na 5tis. Místo toho, když koupíš jen Garanci za 15tis. + stejně pak musíš (?) dát těch 30tis. za povinné prohlídky. A to už je docela rozdíl, jestli celkem 35 nebo 45 tis. A podobně jsem se dopracoval až k verzi Servis :-) Ta stojí 50tis., když odečtu povinné prohlídky za 30t., zbývá 20 na full servis auta na 5 let. Pakliže platí, že v tom je veškerá spotřeba, práce a teď dokonce koukám, že možná i přehazování kol zimní/letní, vyvažování, dokonce snad i STK (vypadá to tak dle tabulky, ale určitě to nechci tvrdit zatím na beton, to vše si chci ještě nechat potvrdit), řekl bych, že za zbytek se pořídí destičky, který asi do 80tkm budou komplet všechny, tak 5x stěrače po litru (to si dělám fakt legraci, ale nakonec proč ne, když to tam je :-)) a je to téměř zpátky. Netvrdím ale, že jsem už definitivně rozhodnutý, páč průser je krytej zárukou v jakékoliv verzi a nějak nevím, co víc by se mělo opotřebovat. Rozhodně musí platit, že to maj moc dobře spočítaný a za běžných okolností z toho člověk nemůže vyjít jako vítěz. To je jasnný. Ovšem pakliže vůbec prodlouženou záruku řešit, pak mi ta \"zbytková\" cena z celkové částky nepřijde na kompletní servis tak nadhodnocená. A ještě jsem objevil cestu, jak si celkovou sumu rozložit min. do dvou splátek. Optiway lze v průběhu rozšířit pouze za cenu doplacení rozdílu. Tedy teď by šlo jí jen \"rozjet\" na 36m(musí to být do 12m od počátku základní záruky) a pak, třeba ke konci, jí doplatit na 60m. To jsem ale šťoural Jednou by to rozšíření mělo být zadarmo, další už je zpoplatněné (alespoň tolik se píše na stránkach Pgt) A k těm marketingovým nabídkám automatická záruka na 5let/100tkm - to už taky někdo komentoval a s tím se zcela ztotožňuju. Tam jsou pak docela mastný povinný prohlídky a v navíc v intervalu 1 rok (nikoli 2 jako u Pgt). Tedy je to fakt jen marketing a ty prachy na záruku si prostě vezmou jinde.
  15. flopy

    Optiway

    tlumiče byl samozřejmě jen příklad další věci, která podléhá opotřebení a je Optiway Servis krytá. Samozřejmě s tímto plánovaným nájezdem doufám, že rozhodně špatný příklad. Každopádně bych si tipnul, že by se určitě našlo pár lidí, co za 5 let vlastnictví, byť nového vozu, do něj nastrkalo daleko víc než 50tis. A to byl právě můj účel lehce nadhodit diskusi a zkusit zjisitit zkušenosti ostatních. Jak z provozem, tak s případným plněním smlouvy. Prostě víc hlav, víc ví. Každopádně díky všem za názory, ještě pár ze života, nejlépe zkušeností s tím plněním, by se hodilo [upravil dne 28/6/12 18:15 od flopy]
  16. flopy

    Optiway

    mám na to podobný názor... jak to probíhá je to, na co se tu m.j. zkouším ptát, zda s tím někdo nemá zkušenost. Možná si zkusím nechat od prodejce poslat návrh smlouvy. Pokudu bude ochoten - uvidí se. Pokud mi jí předloží až na místě a bude očekávat i její podepsání, příjdu radši pár hodin před zavíračkou
  17. flopy

    Optiway

    taylor: v rozsireni zaruky na 5 let mam skoro jasno. Sice ted aktualne neni nic, co by melo nasvedcovat budoucimu problemu, ale staci se podivat na tema \"brblani motoru\" 1.6HDi a hned je ta myslenka tu. Myslim, ze jsem byl jeden z prvnich, kdo to zacal resit (hned v lete 2011) a patrne i v Domanskym (Stodulkach) nekdy v lednu 2012 to vyresili. Aniz bych to psal na forum, domnivaje se, ze jde o ojedinely (muj) problem. A kdyz se pri duslednem nalehani a jejich uprimne snaze najit reseni ukazalo, ze ne, na zaklade vydani servisnich pokynu Peugeotem CR k tomuto tematu to vyladili. (chtejl jsem to reseni pak na foru nabidnout, ale za chvilku uz tu spravna odpoved byla - uprava nastaveni casovani vstriku). Trochu me ted ale taky vyplasilo, ze u Vatsuga [oprava Leftfielda] se problem vratil po 7500km U me zatim dobry. Jinak asi zadny problem. Kazdopadne, o rozsirene zaruce uz asi zadna. Jen jsem se propracoval postupnym pocitanim od Garance k Udrzbe (za predpokladu, ze je po dobu teto rozsirene zaruky nutne absolvovat 20tkm prohlidky v autorizaku, coz je myslim skoro jiste, ale na beton to nevim), pak se samotna Garance moc nevyplati. A ted uvazuji i o nejvyssi variante Servis z toho duvodu, ze prave pry kryje uuuuplne vsechno, vcetne opotrebovani (tedy i zminene desticky, kotouce, ..., ale i sterace) a to vcetne ceny za praci servisu. Alespon pry.... tvrdi mi to. To by pak za 25tis. nebylo az tak marne. Samozrejme se to tyka veci zarucnich a opotrebeni, nikoliv ze nabouras a oni Ti auto zadarmo (resp. v cene Opt. servisu) opravi. To je snad pochopitelny. Tedy jde mi v podstate o to, kdyz vynecham veci zarucni (na 5let, ktere kryte budou), zda je mozny behem teto doby (5let/80tkm) \"prosoupat\" (opotrebovat) veci za 25tis. A to se mi nezda nerealne (kdyz je v tom i ta prace na vymenu) Tak tak. Porad se mi ale zda, ze neco prehlizim a bude v tom jeste nejaka zadera. [upravil dne 28/6/12 12:21 od flopy]
  18. Po necelém roce provozu rodinného kamaráda č.1 řeším, zda rozšířit záruku. Rád bych na 5 let a vychází mi to na 80tkm (cca 16tkm/rok). Nějak se ale nemůžu rozhodnout, kterou úroveň vybrat - garance, údržba, servis. Moje úvahy - vzhledem k ceně služeb: Pakliže záruka na 5 let, předpokládám, že je nutné absolvovat pravidelné prohlídky po 20tkm v autorizáku po celou dobu záruky (?). Na 80tkm z toho vychází 4. Tři malé (20,40,80tkm) a jedna ta větší (60tkm). Malá stojí min. 5tis., velká okolo 10tis. Tedy za těch pět let cca 25tis. Optiway Garance stojí 15tis., Údržba 35tis. 35-25(prohlídky)=10tis - tedy z toho mi vychází, že samotná Garance moc smysl nemá (ušetří se 5tis. a ještě s tím, že Grance je jen na 60tkm. Pak až 100tkm, ale to nedám). Tedy mám skoro jasno v tom, že spíš než Granci, tak Údržbu. Ale dál. Nejdražší Optiway Servis stojí 5let/80tkm 50tis. Když opět odečtu povinné předepsané údržby (25tis.), vychází mi z toho zbývajících 25tis. na kompletní full servis po dobu pěti let. Výměna všeho opotřebovaného (destičky, kotouče, tlumiče,..), včetně práce. Jsou v tom prý i žárovky a dokonce 1x ročně i stěrače. To se mi na 5let za vše, i s prací, nezdá až tak špatný. Samozřejmě, teď jednorázově je to šlupka. Ale pocit, že mám na 5 let vystaráno, mi nepřijde tak k zahození (už jen vzhledem k celkové ceně vozu). A teď zásadní dotaz. Má již někdo s údržbou na těch cca 80tkm nějaké zkušenosti, případně i s Optiway? Dá se těch 25tis. na výměnu opotřebovaných věcí vůbec za 5let a 80tkm využít? Předpokládám, že to maj moc dobře spočítané a věci typu kotouče, výfuk, akumulátor, tlumiče odcházejí průměrně právě až tak po 5 letech a/nebo více než 80tkm. Co by tedy přicházelo ještě v úvahu a mohlo mě potkat, z toho co není kryté zárukou v této lhútě (věk+km)? Napadá mě třeba údržba klimatizace (to nebude málo) a doufám, že to vše je Optiway Servis kryté. Ubírají se mé myšlenky správným směrem nebo je to jen dobře marketingově ošetřený způsob, jak vytáhnout další nemalé prachy? O čemž mám samozřejmě své mínění, protože mi není jasné, co přehlížím, páč mi to nepřijde vzhledem k zákazníkovi až tak nefér a to je podezřelé Díky moc za názory. A sorry, že jsem se tak dlouho neozval. Pozoroval jsem to tu ale pečlivě Filip [upravil dne 28/6/12 10:20 od flopy]
  19. flopy

    Konec SWatouše

    ... protože to přestalo jet... To místo bych si fakt dobrovolně nikdy nevybral, to mi věřte. Ten 3. pruh je tam na úkor odtsavného asi na 1km (možná 2, kdo to tam zná, určitě to upřesní) a konec byl na dohled. Nabízí se tedy hned další otázka, proč to přestalo jet? Nahraju na smeč všem, který se v životě rádi spokojí s jednoduchým vysvětlením všeho a dokáží šmahem vše odsoudit. Patrně mi došla nafta. Smůlla byla, že odbočku k pumpě předtím jsme omylem minuli, protože jsme se zapovídali s kolegou.. uvědomil jsem si to hned, ale couvat na dálnici - to bych v životě neudělal, i kdyby to mělo být o 5m. Tak jsem prošel p.p., zjistil ujetou vzdálenost na poslední čerpání (vždycky jsem čerpal plnou a nuloval první trip p.p.), shledal standardní průměrnou spotřebu a dojezd, porovnal s tím, že oko se rozsvítilo někde kolem Plzně a vyhodnotil to tak, že zůstávám zcela klidný (edit: do další pumpy - od místa nehody prý 3km). Rád bych poznamenal, že s tímto autem jsem měl cca 30 čerpání, vím kolik minimálně jsem bez problému asi ujel na rezervu a bydlím na kopci, takže nemám problém pochopit i náklon vozidla (a na D5 107km to zas ta prudkej kopec není). Ani s jiným vozem mi nikdy předtím palivo nedošlo, nejsem z těch, kteří mají potřebu to zkoušt. Možná se mohl nasát nějaký bordel, možná chyba elektroniky, to už je jedno, to se už asi nikdo nedozví. Ale je tu ještě jedna zvláštnost. Ráno, když jsem vyjížděl, bylo už světlo, tak jsem neměl důvod zapínat světla (myslím otáčet ovladačem - zapínají se samy-denní svícení). V tomto režimu palubka nesvítí a kontrast displeje C (p.p.) je nastaven na vysoký (protože je den). Po tak 10km jízdy, na začátku dálnice, jsem si ale všiml, že najednou z ničeho nic display pohasl do méně kontrastního, odpovídajícího utlumenému režimu \"noc\" (zapnutá světla ovladačem a svítící palubka). A to sám od sebe. Jestli se i rozsvítila palubka jsem v denním světle nepoznal. Hned po nehodě jsem si říkal, jestli to SWatouš už netušil a nezačal se se mnou pohasnutím displeje loučit. [upravil dne 7/3/11 14:49 flopy]
  20. flopy

    Konec SWatouše

    přesně tak
  21. flopy

    Konec SWatouše

    seděly tam dvě dětské autosedačky a to velmi naštěstí prázdné. Jeli jsem s kolegou do Norimberka. Tohle je 107km D5. Jinak u mě to auto nemá 4 hvezdičky, ale nejdmíň 10. Netvrdím, že mě trochu nebolí za krkem, ale jinak oba absolutně nic (snad). Říkám si, asi za to může i ta zesilená podlaha v kufru, kvůli úchytům třetí řady sedadel. Obě dětské sedačky byly v naprostém pořádku a sedadla, na kterých byla upevněna nebyla posunuta. Prostě zázrak :super
  22. Ahoj kluci a samozřejmě i holky. Takhle jsem včera dopad a děkuju tam nahoru, že jsme oba vystoupili a zatím se zdá, bez újmy na těle. http://flopy.rajce.idnes.cz/ Újma na duši je samozřejmě obrovská, páč to auto jsem měl moc rád. Najezdil jsem s ním 25tkm a vždycky to bylo moc příjemný. Pro rodinu bych řekl téměř dokonalý. MartinSK mi ho před 2 lety posvětil (t.j. prolustroval VIN, za což mu ještě jednou, bohužel v tomto případě už naposled děkuji). HonzaZ mi pomohl aktivovat tempomat, což byla jediná maličkost, která mi ve voze nepatrně chyběla, ale byla řešitelná LubosK mi také pomohl, když jsem potřeboval cestovat ve více než pěti lidech Chlapi, všem moc dík. Ještě bych se vás rád zeptal, jestli nemáte nějakou zkušenost a radu jak postupovat v případě totálky. Auto je zatím v areálu odtahovky, než si to nafotí likvidátor. Plnění by mělo jít z povinného ručení toho náklaďáku, i já mám havarijní pojistku (obojí je u Allianz), ale stejně, předpokádám, že finanční ztráta to bude výrazná (to si ještě ani moc neuvědomuju, momentálně jsem rád, že oba sedíme a to dokonce v práci. Nejlépe (valstně nejhůře) i postup z vlastní zkušenosti? Už jsem slyšel, že např. pokud to pojišťovna uzná za totálku a provede plnění, pak je vrak její a já už nemůžu ani to dobré, co zbylo, věnovat třeba potřebným tady na fóru, páč už to není moje. Za rady a pomoc díky, je jasný, že v jejich zájmu bude plnit co nejméně. Filip PS: Až budete někdy muset třeba nouzově zastavit na kraji dálnice, zdrhejte okamžitě co to dá. 120 sekund zůstat sedět bylo v tomhle případě už moc. PS2: Co dál? 308SW se mi nelíbí (zezdu - omlouvám se všem majitelům, prostě každý má jiný vkus), příjde mi míň praktická (vstup pátých dveří), mám s ní v podtsatě stejnej problém jako LubosK a souhlasím s ním (popisoval to tu už dávno) 5008 se mi naopak líbí dost, ale je jaksi momentálně pro mě nedosažitelná
  23. flopy

    Přičniky

    Jo, jo - akce 20% slevy v Peugeotu mě taky přesvěčila před 14 dny k tomu, abych po prozkoumání Thule (4000,-) a Hakra (2150,-) se vydal cestou originálního příslušenství za 2563 Kč. Jen mě zpočátku malinko mrzelo, že sjednotili příčníky pro 307SW (kód 9616.R3) a 308SW (kód 9616.w9). 307 má totiž zatížitelnost střechy papírově 100kg, 308 má 80kg. Sjednocením příčníků a nemožností sehnat 9616.R3 v žádném Peugeotu (ani na objednání - prostě nahrazeno) vzniklo, že se tak 307 vlastně degraduje na 80kg. Pokud by na tom někomu opravdu záleželo, jediný řešení je asi drahý Thule, ty 100kg zatížitelnost mají. Nakonec ale musím uznat, že po naložení trámků a latí se ukázalo, že podélníky se začínají z mírného nadoblouku docela brzo \"rovnat\" a řekl bych, že průhyb do oblouku spodního hrozí daleko dřív, než se 100kg naloží . Vlastní příčníky se neprohybají - pěkný profil v řezu. Takže stejně víc jak těma 80kg bych podélníky radši nezatěžoval a zřejmě si toho všimli i ve Francii Tím mě touha po původních 307kových přešla
  24. flopy

    307SW tažné a parkovací radar

    Nevím, možná jsem hluchej, ale mám za to, že pípání parkovacího radaru jde normálně ze zadních reproduktorů autorádia. Pokud to detekuje překážku a začne pípat, mutuje to hudbu (ne uplně, jen ztiší). Dokonce je to i stereo, např. když mi u nějakýho hypermarketu někdo projde těsně za autem se zařazenou zpátečkou, slyším pípání zleva do prava jak auto člověk míjí (pokud ho nepřejedu :-) Jinak na display typu \"C\" (monochrom, grafický) a barevným od rádia RT4 se ukazuje grafika jakoby zadku auta + vzdálenost od překážky přibývajícími čárkami v daném místě, kde se přkážka nachází - rohy zvlášt levý a pravý + zadek na přímo. Tolik alespoň u mého SWatouše r.v. 2007. S tím ostatním Ti poradit neumím. Dej vědět, jak jsi dopadl, přispěješ ke zkvalitnění tohoto fóra aby si zas někdo nemusel stěžovat
  25. flopy

    skleněná střecha 307 nasra..y

    Náhodou jsem narazil na tohle http://www.aukro.cz/item664817776_peugeot_307_sw_strecha.html Přeju hodně štěstí a soucítím s Tebou. Lidská hloupost je nekonečná. To může udělat opravdu jen ubožák. [upravil dne 21/6/09 flopy]
×
×
  • Vytvořit...