Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám takový zajímavý ale nepříjemný poznatek, který se týká reakce na sešlápnutý plyn. Při sešlápnutí plynu autu chvíli trvá než začne reagovat což je docela nepříjemné, zejména když potřebuji rychle reagovat na vzniklé situace. Tzn. auto při sešlápnutí chvíli nejede a pak začne docela silně táhnout. Je to takový nepříjemný kopanec. Zkoušel jsem to srovnávat se stejným typem auta 206 Gti 2002, kde byla reakce daleko rychlejší. Nemá někdo nějaký tip čím by to mohlo být? Na co bych se měl zaměřit? Má někdo podobnou zkušenost? Díky za rady;-)

• O 3 týdny později...
Guest Jirka 206
Odesláno

Když se takto ptáš tak musíš napsat jaký máš motor a rok výroby.

Pokud máš elektronický plyn tak to bejvá nejčastěji znovu nastavit autoadaptační hodnoty škrtící klapky.

Odesláno

Tady jsou hodnoty obsah: 1997 ccm, rok výroby: 2002.

Jinak dneska jsem cistil klapku a zjistil jsem, ze plyn je lankovy a ze lanko ke klapce bylo povolene. Utahl jsem ho tedy a reakce na plyn se trochu zlepsila, ale pri silnem seslapnuti plynu se motor jako kdyby zahlti (pridusi se) a pak najednou vybehne do otacek. No na to, ze plyn je lankovy a je to benzinak je to dost pomale. Na nejaky meziplyn pri razeni bych si urcite netroufl. Opravdu nema nekdo nejake rady? kde zacit? diky

[upravil dne 15/3/11 18:03 Getík]

• O 1 rok později...
Guest Džůny
Odesláno

Koukám že sem zakladatel vlákna ještě občas chodí. Vyřešil se problém? Mně to totiž už delší dobu dělá to stejné. Vůbec nejede v nízkých otáčkách, nejprve se přidusí a pak vystřelí. Naučil jsem se s tím jezdit a víceméně to ničemu nevadí. Ale už mě to nebaví. Moje 306 reaguje na plyn okamžitě, je to oproti 406 nesrovnatelný rozdíl.

Dělané jsou svíčky, palivový i vzduchový filtr, zelené čidlo, MAP, potenciometr klapky, mám i druhou rampu. Fakt už nevím coby. :myslim

[upravil dne 24/2/13 16:26 od Džůny]

Odesláno

Snímač natočení klapky si měnil? V tom bych viděl problém :) Dráha může být vyběhaná a zaznamená to až po chvíli ;)

Guest Džůny
Odesláno

Pardon, zapomněl jsem na něj. ;) Doplněno, i ten jsem měnil. Můžu ještě zkusit dát zpátky ten starý, ještě ho někde v garáži mám.

Odesláno

vidis ja mam 308 relativne nove auto a robi mi presne to iste.. ako nahle mu zoslapnem plny tak auto akokeby sa pridusilo a nasledne na to sa rozbehne... ale zvykol som si

Odesláno

mě to dělá taky...při otevření kapoty a ručním zmáčknutím plynu je znatelně slyšet jak motor lapá po vzduchu a přitom se smršťuje podtlakem hadice mezi airboxem a klapkou....mám v úmyslu trochu \"popravit\" sání a hodit kn filtr tak bych pak poreferoval jak to dopadlo :)

Odesláno

Lankem to nebude, to by se při sešlápnutí plynu nedělo vůbec nic. Mně se to občas jako kdyby přidusí nebo zůstane na sekundu-dvě stát, pak vystřelí.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zajímavý poznatek. :D Nejvíc se \"dusí\" zastudena v ostřejší levotočivé zatáčce (na dvojku).

Odesláno

Takže sání jsem trochu popravil a motor jde do otáček ochotněji. Zdá se mi, že se zmenšila i prodleva otáček na sešlápnutí plynu a jako bonus má auto poměrně příjemný zvuk oproti tomu co to loudilo po výměně středního dílu výfuku za nějaký no name byl jsem z toho fakt na mrtvici :D Úprava spočívala ve výměně origo hasice sání (filc v plastovém obalu) za potrubí d=110mm (původní potrubí cca d=50mm) zvukový projev po úpravě sání

Odesláno

Takže sání jsem trochu popravil a motor jde do otáček ochotněji. Zdá se mi, že se zmenšila i prodleva otáček na sešlápnutí plynu a jako bonus má auto poměrně příjemný zvuk oproti tomu co to loudilo po výměně středního dílu výfuku za nějaký no name byl jsem z toho fakt na mrtvici :D Úprava spočívala ve výměně origo hasice sání (filc v plastovém obalu) za potrubí d=110mm (původní potrubí cca d=50mm) zvukový projev po úpravě sání

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...