graver Odesláno 17. leden 2005 Odesláno 17. leden 2005 Zjistil jsem, že auto začalo dost přibržďovat (na neutrál dost rychle zastaví i s kopce). Tipoval jsem přidřené brzdiče nebo ložisko (destičky a kotouče mám nové). 6ádné zvláštní zvuky neslyším, PL kolo se trochu zahřívá a je od něj cítit spálenina (ale nijak moc). Když to hodím na zvedák, nezdá se mi, že by některé kolo nějak zvláš? drhlo - možná to začne postupně až po zahřátí... Je to samozřejmě na servis, ale než tam půjdu, co všechno to může být? Citovat
olda Odesláno 17. leden 2005 Odesláno 17. leden 2005 Dělalo mi to taky jak popisuješ,když jsem šlápnul na brzdu a povolil,tak to pak pořád přibržďovalo a nakonec jsem zjistil,že jsou brzdový hadičky zborcený zevnitř,fungovaly jako ventil,do brzdičů kapalina šla,zpátky už ne,Po výměně hadiček to bylo v pořádku. Citovat
graver Odesláno 17. leden 2005 Autor Odesláno 17. leden 2005 No, ono to částečně odbržďuje, ale ne úplně - prostě někde něco dře a nic jinýho mě nenapadá. Kdyby to byloí ložisko, tak by to snad muselo už být slyšet. Citovat
graver Odesláno 18. leden 2005 Autor Odesláno 18. leden 2005 Asi to budou ty brzdiče. Zkoušel jsem delší trasu bez brzd, pak jsem dobrzdil motorem a ručkou a oba kotouče byly dost horký. Destičky asi nikdy neodskočí úplně (vždycky to trchou drhne, nebo ne?), ale takhle by to být nemělo. Problém je v tom, že je to někdy horší a někdy lepší. V servisu pak protočí kola, řeknou, že je to v normě a je vyděláno. Citovat
Hadra Odesláno 18. leden 2005 Odesláno 18. leden 2005 Tohle mi začalo dělat za Karlovacem v Chorvatsku.Docela prdel.Než jsem jel, tak mi cca týden před tím měnili destičky.Vše o.k., ve Vídni zasmrděly do kabiny a v Chorvatsku v těch kopcích začlo auto přibržďovat.Jedno kolo horký, já ne té jejich poušti hlavu vraženou v podběhu a čuměl jsem na to.Nic jsem nevymyslel,tak jsem to složil a za pár km to prostě přestalo. Potom to až někdy u nás začalo svištět, ale vždy jen v určité fázi zahřátí.Já laboroval a nevěděl.V servisu mi nic neřekli a pak to najednou přestalo a už to nedělá.Klep klep klep.Neradím, aby ses na to vykašlal, ale u mně byl prostě takovej průběh. Citovat
graver Odesláno 18. leden 2005 Autor Odesláno 18. leden 2005 No, to právě asi můžou být ty brzdiče - někdy odskočí víc a někdy míň. Problém je v tom, že v určitém stavu už to asi nejde zrepasovat. Já jsem ten problém měl částečně už předtím, po výměně destiček a kotoučů to přestalo a teď se to zase objevuje... Citovat
Ladis Odesláno 18. leden 2005 Odesláno 18. leden 2005 Co já mám zkušenost, tak je to špatnou vůli mezi pedálem brzdy a brzdovým válcem. Šteluje se to na pedálu brzdy. Je to zapříčiněno nevzacením (přepuštěním) brzdové kapaliny z brzdového válce do nádobky s brzdovou kapalinou. Zůstává tlak v hadičkách, přibřžďuje a vznikající teplo roztahuje kapalinu a brzdí pak geometrickou řadou víc a víc. Stačí povolit pedál, aby se kapalina mohla přepustit spátky do nádržky, odpustit tlak z jednotlivých větví přes odvzdušňovák. Párkrát se mi to stalo, respektive jsem se s tím setkal. Citovat
graver Odesláno 19. leden 2005 Autor Odesláno 19. leden 2005 Všechno jinak - přidřené lanko ruční brzdy:D Jak jsem ji používal, občas odbrzdila míň, občas víc... Citovat
Ladis Odesláno 21. leden 2005 Odesláno 21. leden 2005 No, čoveče, že ti brzdí ručka a k tomu, že máš rozsvícený zadní kola při jízdě z kopce .... Tomu říkám technický přístup k vozidlu Citovat
graver Odesláno 21. leden 2005 Autor Odesláno 21. leden 2005 to Ladis: kola nesvítily a ani se moc nezahřívaly, proto jsem se dost divil, když mi na zvedáku ukázali, jak se jedno kolo moc netočí. Pokud jde o ironii ohledně přístupu k vozidlu, nemám garáž ani vercajk a v tomhle počasí pod auto na ručním zvedáku nepolezu, tak nevím, jak bys to řešil ty... btw: škoda, že mi při té příležitosti zjistili, že tečou obě prasátka a obložení je z papíru. Prý 1750,- za jedno prasátko - za to už je živý prase Citovat
Ladis Odesláno 24. leden 2005 Odesláno 24. leden 2005 Jasně, je to vždycky o možnostech, jak technických, tak i o osobní invenci. Prasátka za tolik peněz? Já na 205 kupoval něco kolem 600 - 800. Citovat
graver Odesláno 24. leden 2005 Autor Odesláno 24. leden 2005 V servisu mi technik taky řekl 600-700, ale když to pak někde telefonicky ověřoval, protáhli jsme ksicht oba:mad: Nicméně slíbil, že je zkusí sehnat ještě jinde... Citovat
oddie Odesláno 24. leden 2005 Odesláno 24. leden 2005 Jo, to je poslední model - od 94 výš, v Benexu 1800,-. Na ten předcházející stojí 480,-... Citovat
graver Odesláno 24. leden 2005 Autor Odesláno 24. leden 2005 Tzn. starý model 405 měl tak odlišné zadní brzdy, že je to prasátko o tolik dražší? Nebo v čem je ten rozdíl? Citovat
graver Odesláno 15. únor 2005 Autor Odesláno 15. únor 2005 Tak je zase všechno jinak. Ruční brzda je sice v pohodě, ale začalo to přibržďovat zase. Přední kolo (někdy P, někdy L) se občas dost zahřívá a dost to přibržďuje - bohužel jen někdy. V servisu to protočili, vypadalo to docela OK, brzdiče prý nic moc, ale měly by ještě něco vydržet a nejsou prý příčinou. Tak nevím co s tím. Pbčas se to přichytí a brzdí to dost - na volnoběh zastavím i s kopce Na co ještě kouknout? Neche se mi do repase (která by možná ani nepomohla), když nevím, o co jde... Citovat
vix Odesláno 19. únor 2005 Odesláno 19. únor 2005 Ja se tech problemu s brzdama asi nezbavim - tuhle na mladoboleslavsky dalnici mi Krapik jel na vytocenou 4 -80 a na 5. rychlostni stupen vic jak 80 taky nejel... a jeste se na me zezadu lepila nejaka S120 ... no, kdyz jsem sjel ze sjezdu, tak jsem sahnul na kola.. jedno studeny, druhy horky a skrz ty plechovy rafky byl videt krasne rozhavenej kotouc , protoze byla tma.... Ja se na ty desticky vykaslu a koupim asi origo A taky by me zajimalo, co na tohle rikal diferencial.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.