pysta1 Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 Zdravím Vás všetkých, potreboval by som zistiť či sa dá prerobiť 4 dierová zadná náprava na 3 dierovú. Teda vlastne ak kúpim 4 dierovú a vymením bubon bude tam všetko pasovať? Alebo budem musieť prehadzovať aj zadné štíty, poprípade niečo iné??? VĎaka za postrehy a rady... Citovat
Ferry Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 dle katalogu jsou jina i ramena, lisi se objednaci cisla pro triderouvou a ctyrderovou Citovat
Jeny Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 nejsnažší řešení by asi bylo koupit dvě kola na čtyři šrouby... Citovat
306gti6 Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 ja budem v piatok tiez prehadzovat naboje zo 3 na 4dierove bubny...malo by to vpohode pasovat..... ked tak mi v patek napis co a jak Citovat
pysta1 Odesláno 16. únor 2011 Autor Odesláno 16. únor 2011 takže čo poviete, mohlo by to pasovať alebo nie? Iné ramená? je to možné??? Citovat
Jeny Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 záleží jestli čepy na rameni mají stejný průměry, protože když se podíváš na autokelly, tak ty bubny mají odlišný průměry, takže tam přijdou i jiný ložiska Citovat
Ferry Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 takže čo poviete, mohlo by to pasovať alebo nie? Iné ramená? je to možné??? dobra, tak jeste jednou ZAVĚS RAMENE 5175 W0 LEVÝ - VSTŘIKOVÁNÍ TU1JP A KOLA S4 BODOVÝM UPEVNĚNÍM A BEZ ABS 5175 W2 LEVÝ - VSTŘIKOVÁNÍ TU1JP A KOLA S4 BODOVÝM UPEVNĚNÍM A PROTIBLOKOVACÍ SYSTÉM KOL ABS 5175 W1 PRAVÝ - VSTŘIKOVÁNÍ TU1JP A KOLA S4 BODOVÝM UPEVNĚNÍM A BEZ ABS 5175 W3 PRAVÝ - VSTŘIKOVÁNÍ TU1JP A KOLA S4 BODOVÝM UPEVNĚNÍM A PROTIBLOKOVACÍ SYSTÉM KOL ABS 5175 V6 LEVÝ - VSTŘIKOVÁNÍ TU1JP A KOLO S 3 BODOVÝM UPEVNĚNÍM A BEZ NAFUKOVACÍHO VAKU ŘIDIČE 5175 V8 LEVÝ - VSTŘIKOVÁNÍ TU1JP A KOLO S 3 BODOVÝM UPEVNĚNÍM A NAFUKOVACÍ VAK NA STRANĚ ŘIDIČE 5175 V7 PRAVÝ - VSTŘIKOVÁNÍ TU1JP A KOLO S 3 BODOVÝM UPEVNĚNÍM A BEZ NAFUKOVACÍHO VAKU ŘIDIČE 5175 V9 PRAVÝ - VSTŘIKOVÁNÍ TU1JP A KOLO S 3 BODOVÝM UPEVNĚNÍM A NAFUKOVACÍ VAK NA STRANĚ ŘIDIČE staci nebo jeste neveris ? Citovat
PAJA106 Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 Je to jednoduché, 3 díry = buben 165 mm, 4 díry = buden 180 mm pro 1.1 a 203 mm pro 1,4. Citovat
pysta1 Odesláno 17. únor 2011 Autor Odesláno 17. únor 2011 o.k. tak si budem musiet zohnat 3 dierovu, a bude to bez problemov. Ďakujem všetkým... Citovat
Fik 11 Odesláno 17. únor 2011 Odesláno 17. únor 2011 asi jsem blbej ale proč měnit 4děrovou za 3děrovou?Když je 4derová lepší-má větší průměr bubnu a disk se tak nedeformuje utahováním,když má víc matic? Citovat
pysta1 Odesláno 17. únor 2011 Autor Odesláno 17. únor 2011 asi jsem blbej ale proč měnit 4děrovou za 3děrovou?Když je 4derová lepší-má větší průměr bubnu a disk se tak nedeformuje utahováním,když má víc matic? Nie, nie si blbej, len si ma asi nepochopil. Na aute mám 3 dierovú nápravu a mal som možnosť kúpiť 4. Tak ma zaujímalo, či sa to dá neako prisposobiť alebo skombinovať... Citovat
killer Odesláno 18. únor 2011 Odesláno 18. únor 2011 Ja sem taky předělával 4dírovou nápravu na 3dírovou - měnil jsem komplet bubny i se štítem jinak náprava sedla v pohodě. Citovat
Jimmy106 Odesláno 18. únor 2011 Odesláno 18. únor 2011 Muzu se zeptat proc menite \"lepsi\" 4diry za \"horsi\" 3diry? Uz jenom vetsi vyber diskovych/alu kol a vetsi prumer kotoucu/bubnu hraje prim, ne? Citovat
pysta1 Odesláno 18. únor 2011 Autor Odesláno 18. únor 2011 Muzu se zeptat proc menite \"lepsi\" 4diry za \"horsi\" 3diry? Uz jenom vetsi vyber diskovych/alu kol a vetsi prumer kotoucu/bubnu hraje prim, ne? No preto že, ak už mám trojdierové disky originál, tak hadam nebudem kupovat 5 diskov 4dierových, len za to že menim napravu... Citovat
secjan Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Mám stejný problém, budu měnit nápravu. Koupil jsem 4 dírovku a mám 3 dírovku. Předešlé dotazy proč měnit 4 za 3, když 4 jsou lepší, zní, jako kolega nahoře. Mám 9 disků-4 zimní + 4 letní + 1 rezerva. Není ekonomické kupovat 5 disků navíc. Koupil jsem nápravu komplet se 4 dírama a s bubnama. Celou jsem ji rozebral a změřil. Poté jsem změřil tu 3 dírovou co mám na autě (bubnové brzdy). Pododtýkám, že mám 1,0 33Kw, r.v.1997 a náprava kterou jsem koupil je z novějšího r.v.2000, 1,4. Rozměry všech částí-roura-délka ramen-atd. , jsou stejné. JEDINÝ ROZDÍL, KTERÝ JSEM ZJISTIL JE TENTO: Hřídel na rameni pro kolo, je v části na které sedí ložisko v části průměru 25 mm, delší o 4 mm, proto je ložisko pro 4 dírku široké 37 MM a pro 3 dírku je široké 32 MM. Takže celou nápravu vyměním a potom namontuju z moji původní desky s prasátkem, s paknama a nasadím komplet buben s ložiskem, a protože je hřídel o 4 mm delší, tak si dám pod matici jednu nebo dvě podložky, tak abych vymezil ty 4 mm navíc. TAK O TO JE VŠE. Obrázek přikládám. Mnoho zdaru při výměně. Co se týká repaspování náprav. Nikdy bych si to nenechal dělat protože: Nová hřídel na rouře musí být, přesně soustružená - broušená na kulato pro přesný rozměr jehlového ložiska s patřičnou vůlí dle norem - poté musí být zakalena , ato tak, aby nepraskla a byla dostatečně tvrdá aby ji ložisko nevymačkalo. To se týká robněž vyvložkování ramene, když je vyrezlé. To znaměná že již při výrobě musí být použit materiál, který je kalitelný. Pochybuji silně, že to někdo z těch co nabízí renovace takto dělá. Jestli někdo takový je, a dělá to tak , tak ať sdělí adresu, rád se u něj zastavím a podívám se . Takže jestli renovaci za 5-6 000,-Kč, tak raději cesta na šroták do zahraničí a nákup celé nápravy z auta co má málo najeto. Můžeme předpokládat, že u aut bouraných na předek a určených do šrotu nebude nikdo stahovat km na tachometru. Citovat
pysta1 Odesláno 20. únor 2011 Autor Odesláno 20. únor 2011 SECJAN- jasné toto sú fakty, toto som chcel čítať hned, a nie neake dohady typu ,,ramena maju ine katalogove cisla, a podobne\" Problem je v tom že som jednu štvordierovú odmietol, lebo som si nebol istý, a zohnal som si trojdierovu z anglickej 106tky- o dost drahsiu. Tak dufam že aj bude o tolko lepsia o kolko bola drahšia!!! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.