Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím Vospolok, mám jednu otázku.

Moja 405

http://www.peugeot-club.com/topic/54630-405-srdcovka/

má už svoj vek a po predchádzajúcom majiteľovi ostal podvozok ako aj niektoré časti karosérie v dosť biednom stave. Mám druhú 405 takú istú, ktorú som kúpil na súčiastky ( aj keď je komplet pojazdná ) a čo som sa na ňu pozeral tak je v oveľa lepšom stave ( podvozok bez hrdze, kufor bez dier pekne vyvarený ). Chcem sa opýtať či by sa dalo používať túto 405 a či musím meniť VIN kód v papieroch auta, alebo len stačí prehodiť štítky na karosérií ? :myslim

Odesláno

Pokud mas steknou barvu i motor, tak osobně bych přehodil štítky a převařil vin. Úřední šiml přestavby nemá rád a celá ta legalizační sranda by stála hodně peněz .

Odesláno

noooo prevariť VIN kód to by sa dalo aj prehodiť štítky, agregát je tam rovnaký, len farba je bordová, ale to chcem dať nastriekať na červeno ( takú ohnivú červenú , možno až krvavú červenú ) :D tak diki za info :-)

Odesláno

Pokud jde o stejné auto ,motor,tak snad by to mohlo jít ale co úřad to jiný názor i když předpisy a prováděcí směrnice jsou stejné..

Odesláno

V ČR se dá změna karoserie celkem v pohodě udělat. Jen nevím, jestli musíš mít typový schválení od výrobce (dovozce) nebo jestli tohle dělaj na STK. Ale na STK ti potom přerazí VIN, vydají protokol a na jeho základě ti zapíšou změnu do TP.

Odesláno

Je třeba mít papír od zastoupení o záměnnosti kastle, v praxi to znamená shodu prvních x znaků VIN. Jinak nechápu, jak se někdo při dnešních cenách aut může zabývat nesmysly s převařováním čísel u šrotu, natož pak nějakým lakováním, kdyby tu samou energii věnoval práci na kšeft, vydělá si tím na lepší auto a navíc legální.

Odesláno

Víš oddie, ale ne každej prostě chce to nový auto. Osobně jsem ten případ, kterej svou milovanou 405-ku bude udržovat co to jen půjde. Mám to auto rád, vyhovuje mi a prostě ty nový pixly mi nějak neseděj. Jediný auto, který si prozatim dokážu představit jako důstojného nástupce tohohle přibližovadla je 406coupé.

Nehledě na to, že servis novejch auťáků už je o něčem jinym a šroubovák a kladivo na ně nestačí:D

Odesláno

1. udržování starého auta, zvlášť z fandovství opravdu nemá s přeprasováním VINu a podobným matlalstvím pranic společného. Tohle každé auto jen zabije. Chápu údržbu starých aut, ale VIN převařuje jen hovado.

2. nechceš mi vyprávět, jak se dělá servis a co na co stačí, že ne?

Odesláno

Mě ty nový pixly taky neseděj.

Protože, čím víc je tam hejblátek, tím větší šance je, že z nich nějaké klekne.

Jenže, takový je život. Prostě, do starého auta se v jistý čas nevyplatí investovat. A je jedno, jestli pixla zastarala morálně, fyzicky, úředním nařízením (eko-daň) či jen majitel potřebuje něco jiného.

Neboj, taky budu brečet jak želva. :(

Jenže, jedno ze správných řešení je koupit novější pixlu, nejlépe z mainstreamu. :nevim

Odesláno

Absolvoval som výmenu karosérie pred pár rokmi. Bolo treba potvrdenie od importéra že sú zameniteľné a na základe toho mi na DI zapísali výmenu karosérie do dokladov. Jediný poplatok bol administratívny na DI a tuším to bolo 50 SK.

Neskôr som počul že importér si za to potvrdenie pýty poplatok 2 000 Sk ale ja som neplatil nič tak neviem.

Odesláno

NWN jak dnes,ale já někdy kolem r.2000 boural seata ibizu rv 85.sehnal jsem auto bez motoru rv 91,tj ibiza po faceliftu ale stejněj motor tj.1,7D .bouchlá byla GLD a new byla CLX.v TP jen zapsali výměnu kastle,jo a jěště se ptali na dveře (to vědět koupil jsem 5D a ne 3D)

Parťák před cca5-7 roky rozstřelil P-309GRD (rv nwn),z rakouska sehnal za hubičku 309 ale 1,4 bencín a přes autorizovaný servis a zástupce (importér) mu to povolili a na úřadu potom zapsali změnu do TP.Poplatek zástupci stál 4000kč.

[upravil dne 18/2/11 17:35 dýzl]

Odesláno

takže ak som to dobre pochopil, musím ísť ku dovozcovy značky Peugeot ohľadom povolenia na zmenu kastni, oni mi vydajú povolenie, s tým povolením treba ísť na úrad dať prepísať do papierov VIN kód a to by malo byť asi všetko....pokiaľ som dobre pochopil :myslim

Odesláno

Od 20.3.2003 se při \"výměně karoserie\" nepřepisuje VIN v dokladech, alébrž orig VIN na kastli znehodnotí a úředně se vyrazí ten v TP. Odkaz na tu už tu byl taky milionkrát - http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/DE084628-2361-40F9-8DC6-FA874B67E46A/0/152vin.rtf

Stejně tak už tu bylo milionkrát toto vyyjádření, týkající se identifikátorů - http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/64787A5D-9A12-424B-85ED-4218EBB892EA/0/idenvo.pdf - doporučuju věnovat zvláštní pozornost bodu 21.

Co se pak vyjádření zastoupení značky týče, generální vyjádření najdete zde: http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/Dovoz_registrace_a_schvalovani_vozidel/Schvalovani_vozidel/Stanoviska_nekterych_vyrobcu.htm

Peugeot mezi nimi (překvapivě :roll ) chybí, vyjádření se dávala individuálně. Stálo ofic. 1500 Kč a smělo jej vydávat jen zastoupení Na Strži, ne kdejaký šmudla v autorizáku, nicméně i to se pod rukou dělo. Vzhledem k tomu, že se toto potvrzení také často falšovalo, zavedl Peugeot ČR evidenci vydaných potvrzení a některé úřady si pravost ověřovaly.

Odesláno

Jinak výše zmíněné odkazy platí pochopitelně pro ČR, pro SR si to musíte zjistit sami. Nicméně praxe \"obnovy\" VIN byla zavedena na základě evropské legislativy, takže se dá předpokládat, že minimálně tohle bude stejné.

Odesláno

Jenom doupřesním-zástoupení značky s nějakým XY nekomunikuje,tu žádost o výměnu kastle zadává autor.servis.Takhle to řekli kolegovi u té 309 totéž mně řekli v autorizováném servisu citroen ,když jsem potřeboval ověřit typ motoru po zániku označení-nafotil motor s detaily včetně VIN,oskenovat TP a to zaslal do Phy.Obdobný postup byl i u té 309.

Jen k tomu podotknu,že vyjádření od citroenu mi přišlo do týdne a od policajtů jsem na do čekal více jak 1/4 roku!!!

Odesláno

Mno, na mě se vždycky po přejetí čáry vrhnou.

Simír s Gerchánem, jakožto zkušení bazaristi začnou ze skel odečítat rok výroby.

... a já pak postupně tahám jeden ze svých tří malých TP (co jsou nastřižený či nemají roh, Křápolu mám skoro 9 let)

Vždycky se nějak domluvím. A je to zábava ... :P

Odesláno

To Myc TD-měl jsem auto na expertíze u policie s podezřením na trestnou činnost z důvodu přeraženého VIN:(,tehdá jsem nevěděl jak u PSA vypadá:o!Dnes již ano:)!

Jinak máte pravdu ,že běžně s tím policajti nemají co do činění .

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...