Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Hodně lidí haní 407 kvůli nedostatku místa a těší se na 508,že je super...i mě se líbí nebudu tu lhát,ale aby hodně lidí neplakalo,třeba jen kvůli jízdním vlastnostem.

třeba uložení předních kol.....

zkopčil jsem to od někuď,aby to bylo odborněji řečeno...

\"Jedním z nejpozoruhodnější technických prvků předešlé 407 byl její podvozek. Jak po konstrukční, tak po technologické stránce patřil mezi absolutní vrchol nejen ve svém segmentu. Zejména přední originální lichoběžníková náprava, inspirovaná závodními vozy Peugeot 406 Supertourismo, vzbuzovala zájem odborníků i údiv laiků.

Její mírně modifi kovanou verzi přebírá také 508. A zatímco 407 ji měla vždy, novinka ji dostane pouze ve špičkové verzi GT s motorem 2.2 HDi. Všechny ostatní motorizace se musejí vpředu spokojit s obyčejným pseudo McPhersonem užívaným ostatními konkurenty, jehož rameno tvaru L velmi připomíná to v řadě 406.

Je pak otázkou, zda se chlubit tím, že hmotnost přední nápravy 508 je ve srovnání s tou ve 407 nižší o 12 kg. Vzhledem k výrazně jednodušší konstrukci to zase takové hrdinství není, o schopnosti odolávat příčným silám v zatáčce nemluvě...\"

Kdo se projel v 407 musí uznat,že dost dobře sedí v zatáčce,ikdyž to není závoďák oproti jinejm,ale sedí .... no nechám se taky překvapit,jak ta 508 bude sedět a jak se bude řídit

Odesláno

Ber do úvahy, kolik budou stát opravy. Preferoval bych jednoduchost a robustnost.

Zadní nápravy 406 i 607 mě hodně finančně potrápily, jednoduše řečeno, furt se něco s.... Závidím Škodovkám , např. Feliciím, jejich bezstarostnost, co se týká zadní nápravy.

Přední náprava staršího Passatu, s těmi kulovými klouby, to bylo taky \"umělecké dílo\", nechtěl bych platit opravy.

[upravil dne 11.2.2011 12:31 P607Olda]

Odesláno

s tím passatem to máš pravdu....

v jednoduchosti je síla a krása,ale ...zatím ,,předky,, 407 držej,když opomynem ten nešvar s klouby,že tam zetejkalo a... nebo to tak není,jde zavěšení kol do hajzlu?

Určitě se pohybuješ v tom víc než já,ale zase kolik maj auta nalítáno a kolik škodovka,ta bezstarostnost je vykoupena,,nepohodlím,,..ted čemu dát přednost.

Já ten systém nevyzdvihuji to vůbec ne,vše je dobré dokud se to neposere,ale to bychom mohli přece říkat o škodovce(felicie),že stačí šroubovák sikiho kleště a opravíš vše a nemusíme kupovat jiné auto,když vemu 406 vs 407 tak co projedu 407 to jsem se bál se 406...když to má bejt jako něco i limuzína tak bych bral i to,že v tom se musí jezdit pohodlně a bezpečně a né se potit v krizových situacích

Odesláno

Přední i zadní náprava u 406 HDI combi, mají za sebou přes 50tis km, dělal je ještě předchozí majitel ani nevím kdy, a nic nenasvědčuje, že by se na ně mělo v brzké době nějak sahat. Jednoduchost a robustnost ano, ale ne úplně za cenu užitných vlastností...

Odesláno

a to jsme si rikal jak dobry 406 mela podvozek :)

neverim ze normalni uzivatel se pro 407 rozhodl jen kvuli te super predni naprave , ba naopak . 508 ma byt navrat k zakaznikum co meli 406 a nechteji experimentovat , stejne to dela Citroen , proste Evrope experimenty od francouzu moc nesazi , v dnesni dobe se nese heslo nejlevneji a nejspolehliveji .

Odesláno

Ze specialnich naprav mi je zle :D Urcite som radsej za jednoduchost a servisnu nenarocnost ...

Odesláno

Je sice pravda, že přední náprava u 407my je z hlediska jízdních vlastností skvělá, ale je velice choulostivá, hlavně spodní otočný čep tzv. \"Frip\". Mám už je měněné podruhé. Moc nevydrží. Když jsem měl 406ku, tak jsem o čepech na přední nápravě nevěděl. Proto jsem docela uvítal, že u běžných verzí se vrátili k bezproblémové nápravě.

Odesláno

No ja som vcera mal tu cest s 508 a musim povedat ze nazivo je to krasny voz, aj ked ten interier mi prisiel strasne bavorakovy, ale aj tak pekne vozitko :)

Odesláno
Je sice pravda, že přední náprava u 407my je z hlediska jízdních vlastností skvělá, ale je velice choulostivá, hlavně spodní otočný čep tzv. \"Frip\". Mám už je měněné podruhé. Moc nevydrží. Když jsem měl 406ku, tak jsem o čepech na přední nápravě nevěděl. Proto jsem docela uvítal, že u běžných verzí se vrátili k bezproblémové nápravě.

po kolika ti odcházej...jen abych věděl co mám čekat...auto má najeto 115 a já najel 15 a ještě jsem nic nezpozoroval,žádné bouchání nic.A kolik to stojí?

Ale stejně říkám,že to lépe drží než 406

Odesláno

....mě přijdou hlavně ty neúměrně velké převisy u 407 minimálně nehezké a taky dost nepraktické, chápu že to není auto s motorem podél za přední nápravou jako bmw, lexus, MB ale i audi, nebo saab mají nápravy a převisy 1000krát vyváženější s motorem napříč, to samé si myslím o C5 - kdyby měla kola o 10-15cm víc vepředu bylo by to daleko lepší/hezčí

Odesláno
....mě přijdou hlavně ty neúměrně velké převisy u 407 minimálně nehezké a taky dost nepraktické, chápu že to není auto s motorem podél za přední nápravou jako bmw, lexus, MB ale i audi, nebo saab mají nápravy a převisy 1000krát vyváženější s motorem napříč, to samé si myslím o C5 - kdyby měla kola o 10-15cm víc vepředu bylo by to daleko lepší/hezčí

ten previs je jen kvuli novym predpisum o strazce s chodcem a potrebnymy deformacnimy zony

proste euro norma pozaduje takovy a takovy uhel najeti do chodcu

kazdy vyrobce si podle toho upravil cumak , jinak jiz zde bylo zminene ,ze je to otazka zvyku , podobne jako u C5 ten zadni previs a hydraulika

Odesláno

No%201.jpg

1778-7b7392.jpg

mě ta 407 přijde nevyvážená (vršek předního kola je v půli kapoty u lexusu, u 407 to vypadá že je kapota před kolem a navíc ty ukouslé přední dveře kvuli kolu), stejně jako kokta I, kde se na golfa přilepilo z každý strany 20 cm, ten lexus je podobně velký jako 407 a umístění nápravy je lepší, když jsou kola co nejvíce v rozích.....ta 407 mi přijde jako když si dám v tescu do košíku dopředu 2 basy piva na sebe a chtěl bych s tím dělat losí test, já myslím že je to spíš o ceně výroby než o bezpečnosti

takže pro mne je 508 hezčí než 407

[upravil dne 15.2.11 15:45 omegaalfa]

Odesláno
No, ovšem když se podíváš na ten Lexus a na 407mu z profilu, tak jistě uznáš že ta 407ma vypadá mnohem líp.

jj:super

omegaalfa:ale nevím proč porovnáváš s lexusem a potom říkáš 508 je hezčí než 407 :myslim

Odesláno

co se týče lexusu is jsou to velikostně a tvarem karoserie typově podobná auta, lexus mi přijde umístěním náprav jako ideál (co se týče vzhledu) a převisy/ rozmístění náprav mi přijde lepší a hezčí u 508 než 407

jinak při porovnání složitosti náprav mezi jednoduchou a nepohodlnou u 307 a pohodlnou složitou, kterou mám u bmw - kde jsou na jednom kole minimálně 3 ramena a 2 stabilizátory je spolehlivější, levnější ta jednodušší i za cenu nepohodlí, pak je také důležité moznost měnit klouby, uložení a silentbloky ramen vs. celá kompletní ramena

Odesláno

Nic proti,ale hlavně jsem se divil v tom,že nadpis je danej 407 vs 508 a žádnej Lexus či BMW,potom by to mohlo sklouznout na F1 že by zavěšení mohlo bejt bytelnější na úkor jizdních vlastnostem a bezbečnosti.že kdyby narazily mohly by auta pokračovat dál ;)

Jsem jenom poukázal na to,že 407 to maj všechny a 508 jenom ve verzi GT...a dal jsem jenom příklad,kde jsem na v článku na to narazil.

Vždyt sem můžou lidi psát i o tom,že za volantem je místa tolik a na zadních sedačkách tolik a v kufru tolik atd.Není to jenom o závěsu přední nápravy.

A hlavně mě nezajímají jiné aut viz,co už jsem psal výše

Odesláno

jednodílné okno 508 kombi je hezčí (pro mne) než to 3dílné u 407 a ten negativní sklon D sloupku se mi taky u 407/308/kia ceed apod. taky moc nelíbí.....vždycky si vzpomenu na hilmana:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...