Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, potřeboval bych poradit jestli náhodou nemáte někdo zkušenost s následujícím problémem. Když sešlápnu spojkovej pedál, tak cítím takový jemný vibrace, prostě to jde ted sešlápnout jinak než předtím, ale ne že by to šlo víc těžko nebo vác lehko, prostě je to takový jiný, spíš ten pedál jen tak rezonuje. A pak když se rozjíždím, tak to tak hučí nebo drnčí, těžko ten zvuk popsat. Ale hučí to pak trošku i pří jízdě. Nevíte náhodou někdo, čím by to mohlo být? Díky za rady.

Odesláno

Omlouvám se, je to Peugeot 1.6 16V, r.v. 2002, najeto asi 166tis. km. Řekl bych, že s tím autem budu mít asi něco podobnýho jak psal Ticcino v těch svých odkazech, co přiložil. Při mačkání spojky cítím takový jemný vibrace nebo mravenčení, a když pomaličku mačkám spojku při vyřazené rychlosti, ozývá se takový drnčení. Pak to tak drnční i když se rozjíždím, nejhorší je to při 1, 2 nebo 3, jak zařadím č nebo 5 tak to už tak moc slyšet není. Nevíte náhodou někdo kolik se ted tak pohybuje cena té spojkové sady včetně práce? A v té ceně je i přítlačák? Omlouvám se, ale moc těm technickejm věcem nerozumím. Díky za rady

Odesláno

cena spojkové sady (včetně přítlačáku) a práce s výměnou cca 5000-8000 kč, podle toho kde koupíš a kde necháš vyměnit

teď s tím nemá smysl nic dělat, respektive se ani nedá nic dělat...,když spojka normálně funguje a neprokluzuje, jezdi s tím a ono se to fakt projeví

[upravil dne 11/2/11 12:09 ozzy56]

Odesláno

No zatím to jezdí, to je pravda, i řadit jde, ale když se chce člověk rozjet, tak na jedničku už to pomaličku začíná prokluzovat takže už se i hůř rozjíždí a když jedeš, tak už v tom docela nahlas drnčí a hučí. Vím že by to asi možná ještě vydrželo nějakej čas, než se to potentuje úplně, ale jsem už domluvenej na pondělí do servisu a uvidím, co mi řeknou.

Odesláno

Zdravím, tak se s vámi chci jen podělit, jak to nakonec dopadlo. Dneska jsem dovezl auto ze servisu. Nakonec naznali, že je v háji opravdu ta spojka. Bez auta jsem byl 3 dny. Cena včetně materiálu (gufera, spojka, jakejsi čistič a převodovej olej) a práce byla necelejch 8.000Kč. Takže všem hodně zdaru se značkou Peugeot a mnoho štastně ujetých km bez nehod a poruch :)

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak i já píšu postřeh ze servisu. Nakonec museli vyhodit převodovku a měnili ve spojce nějaký silonový nebo feflonový pouzdro, ale nevím jaký a kde. Od tý doby spojka chodí jak u novýho auta. Zmizelo vrzání, zadrhávání a při prvním sešlápnutí jsem málem prošlápl podlahu, jak jde zlehka.

Odesláno

A když jde spojka těžko jako v náklaďáku? Tak to jde totiž u mě. Sice funguje bez problémů, ale na levé už mám lítko jak Arnold. Jo a mám 307 sw 2,0 HDI 2002 .... je to závada, nebo je to normální? Kdysi dávno jsem měl peugeot 205 1,8D a šlo to stějně blbě po pět let co jsem ho měl, a v pohodě.

Odesláno

není to závada, je to někdy normální...(pedál jde postupně hůř a hůř),pomůže některá místa opatrně promazat (uložení čepu vypínací páky,zkusit vyměnit kapalinu v okruhu spojky,zkusit,zda není nějak přidřený spodní válec na převodovce)

někdy je zaprášená dráha vodítka spojk. ložiska a pak jde spojka opravdu těžko, může to být i opotřebený přítlačák,je lepší spojku rozebrat a vadné díly vyměnit...,ale většinou se to řeší tak, že když spojka neprokluzuje,jezdí se dál (cena opravy je poměrně vysoká, ale potom si lidi chválí,jak lehce spojka jde)

[upravil dne 12/3/11 08:03 ozzy56]

Odesláno

Mne siel spojkovy pedal tiez tazko,asi po 3 mesiacoch zacala spojka-lozisko popiskovat a do 2 tyzdnov bolo po nom.Oprava stala 300 euro.Mal som na tach. 86 000km.

Teraz mam 102 000 km a vcera pri cuvani-parkovani mi zacal spojk.pedal pukat-vrzgat pod nohou a uz sa nejak divne chova spojka.Dvojka rychlost ide tazko atd.:blicismajlik Ked mi ta spojka zase odide tak ten crep zhodim niekde zo skaly!:bacha

[upravil dne 11/3/11 21:45 Existujuci]

Odesláno

ozzy56: Zvednout nijak nejde, je normálně nahoře. Musím sešlápnout až do podlahy a asi 4 cm nad ní už spojí. Jinak se pedál zvedá až do výšky ostatních.... :-(

Odesláno

Zkusím to s někým, kdo to umí :-) Jen mně vadí, že musím zabírat skoro špičkou boty, aby to vypnulo...

Asi to s tím nebude souviset, ale ještě se při rozjezdu \"rozkmitá\" motor...musím dávat víc plynu a opatrně povolovat spojku... to by mohla mít na svědomí dvojhmota, ne?

Odesláno

Připadám si jako truhlík, ale včera jsem měl odpojenou baterku a po připojení jsou rozjezdy klidné, bez cukání....Může to mít souvislost? :o

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...