Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
aspoň něco ne:D když já sem z toho tak nadšenej, že buď jezdim, nebo se s nim \"mazlim\" a na dělání pěknejch fotek neni čas... ještě něco přidam ale.

Vidiš jak si bystrej, je to 98 a lauf je ragazzon, kterej sem ale nedávno vyměnil za ten muj powersprint.

Ma.zek: jsem rád, že jsi šel opět do Peugeota a ke všemu do 306ky a ještě radši do této verze. než do tuctové Audiny, či BMW. To jsou auta, co nemají duši a nechytnou člověka, aspoň mě ne. Vypadá velmi pěkně :super Kde jsi ji vyšpatnil?

Odesláno

radim.1008: peugeot pro mě byla jasná volba:D Tvary 306ky sem si zamiloval. Ještě sem teda koukal po 406ce, ale když sem viděl gti, bylo rozhodnuto:) Jel sem pro ní na Moravu, takže cestou zpět probíhalo seznamování:D

Stifler: mam jen obyč digitál a ať to nafotim sebelíp, tak se mi ten výsledek v kompu stejně nelíbí.. chystam se vzít kámoše se zrcadlovkou, ten to umí, tak aby mi udělal hezký obrázky. Anebo se střetnem a můžeš káry nafotit společně ty:P

Spíš než nějaký zásadní úpravy jí chci udržovat ve skvělý kondici. Žádný prznění tuningem nechystam.. Základ je nádhernej. Ale chystam se na repas zadku, udělat nápravu a rovnou to nějak nabarvit. Potřebuju nový brzdy dopředu, sou už sjetý a lehce popraskaný kotouče, takže docela akutní! Ale poraďte mi, jestli teda sehnat vrtaný/drážkovaný kotouče a k tomu vhodný desky na stávající třmeny, který brzděj suprově. Nebo vyměnit za třmeny z 307 a kotouče Brembo max, který mam z bejvalky.. právě nevim jestli nebudou slabší..?

Odesláno

záleží co tam je za psísky na tech z 307ky, protože tvoje origo mají 57mm a je možný, že ty z 307ky mají 56 a některý i snad 54 :myslim sice nemám tolik koní, ale moje osvětšená kombinace brembo a textar funguje na jedničku ( teda v rámci ceny;)

Odesláno

Zakladem jsou desky.. jestli mas vrtany nebo derovany kotouce je jen na dlouhou diskuzi vuci plnym a menit to kvuli Brembo Max je podle meho zbytecne.. zaklad je kvalitni material a osobne bych se primlouval za obyc Bremba (pokud si chces priplatit tak Brembo Sport kde jsou pouze vrtane/drazkovane) a k tomu desky podle toho kolik jsi za ne ochoten dat.. jezdim na keramickych ktery sice piskaj ale ten brzdnej ucinek je opravdu paradni a hlavne stalej! Kupodivu za studena funguji uplne stejne jako za tepla..ale to samozrejme zalezi na charakteristice desek coz se u vykonnejsich/zavodnich desek doctes u vyrobce..... a pokud bys mermomoci chtel menit komplet brzdy pak uz je to zauvazovat nad plovoucima ale to uz sme nekde jinde :P

Odesláno

Ma.zek: já všechno fotím jen mobilem, protože žádnej foťák nemam (když nepočítám svou starou zrcadlovku na klasické filmy). :D Jinak chválim, že nebudeš dělat žádné tuning úpravy vzhledu. 306ka je opravdu krásná už v základu (což byl důvod, proč jsem si jí znovu koupil). Jen vyladím časem nevzhledný lak a předek (spasovat líp nárazník, dát čirá světla, nové lišty pod světla, dát čiré mlhovky) a bude to konečně krásné auto. Jinak já mam vrtané kotouče Zimmermann s deskama Ferodo DS4000 a kromě toho, že mám furt černé disky od prachu, tak to brzdí dostatečně v jakékoliv situaci. :)

Odesláno

hoši, za život sem jezdil na 3 GTi-6. Jedna byla Stanova z Malacek, druhá bývalka dávneho užívateľa s nickom Pug a moja súčasná. Obi dve spomínané mali Bremba strmene z 406tiek, kotúče a desky neviem, ale okrem toho že pískali a brzdili dobre si nepamätám veľký rozdiel medzi súčasnými mojimi = séria.

Každý, komu dám zajazdiť si ako prvé olíže hlavou volant. Sú zvyknutí na iné autá, ale môžem povedať, že táto séria brzdí výborne, podobne ako tie Brembá max, no neviem to už po tej dobe posúdiť, no nedostatok brzdového účinku je niečo, čo nepoznám. Brzdí mi to skvele, neviem, čo by som od toho mohol chcieť viac, klop klop

Zaujímalo by ma, ako to je s tými vŕtanými kotúčmi atď atď :)

Odesláno

pokud nezvětšíš velikost brzdné plochy, tak ty Bremba nebudou mít výrazněji větší brzdný účinek než série, 4 pístky pomůžou, ale jako výhodu spíš vidím váhovou úsporu na neodpružené hmotě, lepší odvod tepla z brzdiče a potom hlavně když se dají větší kotouče, tak je to o něčem jiném... ale jak říká kamarád co jezdí rallye s Nkama, ty nemůžou mít upravené brzdiče a řeší se to použitím kvalitních desek, které udělají hodně na brzdném účinku

Odesláno

Ok super, dík za rady:) sám si myslim, že měnit třmeny, abych tam dal B max, je zbytečný, kor když tyhle brzděj dobře. Poprvý sem si na nich taky málem rozbil hubu:D Ještě teda přeměřim pístek u těch třmenů z 307mi. A když si to tak vybavuju, mam pocit, že na těch maxech je menší brzdová plocha, a desky sou logicky užší.

Ty 4pístky by byly fajn, hlavně kvůli hmotnosti, na to dost koukam, tak třeba do budoucna.. přes zimu bude kára v garáži, takže času na hraní bude dost:)

Odesláno

brembo Max je spíš o estetice než funkčnosti, takže pokud hledáš rozumnej kompromis, šel bych do kombinace holých kotoučů Brembo + kvalitních desek..

• O 3 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...