Existujuci Odesláno 10. únor 2011 Odesláno 10. únor 2011 No já mám druhou 307 a jak se říká do třetice všeho dobrýho i zlýho rozhodně u mě nebude. Příští auto rozhodně peugeot nebude. Bude to raději octavia II. Nebaví mě řešit pořád nějaký blbosti. Ver mi ze aj na nej sa stale nieco sere. Kontrolka vypalenej ziarovky stale blbne,spojkove valceky mam uz vymenene,riadiaca jednotka konfortu tak isto,divnu praskajuci zvuk celej pristrojky ked zapnes alebo vypnes kurenie atd.. Ale asi sa viac priklanam k OII ako k P 307. Citovat
marko306 Odesláno 10. únor 2011 Odesláno 10. únor 2011 Nebudem zakladať nové vlákno, tak to hodím sem, hádam sa majiteľ vlákna nenaserie Máte niekto skúsenosti s automatom v 307 po face s 2,0HDi 100kw? Ja sa skôr prikláňam k manuálu 6 stupňovému, ale automat chcem skrz manželku, takže chcem, len aby niekto napísal svoju skúsenosť s automatom. Citovat
ludwajs Odesláno 12. únor 2011 Odesláno 12. únor 2011 mam peugeot 307 1.6hdi 66kw a naprosta spokojenost. Me srovnaní s octavkou ll je takove že bych do škodovky nešel už co se tyče prostoru řidiče a hlučnosti a stačila mi jizda do chorvatska a zpět (nic proti škodovce). mam už peužotka 2 roky za ktere sem najel 35000km a bez jedineho problemu(tuk tuk) Citovat
DanculD Odesláno 13. únor 2011 Odesláno 13. únor 2011 Nebudem zakladať nové vlákno, tak to hodím sem, hádam sa majiteľ vlákna nenaserie Máte niekto skúsenosti s automatom v 307 po face s 2,0HDi 100kw? Ja sa skôr prikláňam k manuálu 6 stupňovému, ale automat chcem skrz manželku, takže chcem, len aby niekto napísal svoju skúsenosť s automatom. Ja ho mam a mozem povedat, ze je to neskutocne pohodlne a silno navykove. Najskor som automat vobec nechcel a tiez som bol zastancom manualu. Potom sa mi naskytlo terajsie auto, tak som ho zobral a uz by som nemenil. Skusenosti zatial len a len pozitivne. Aj ked zatial jedinu nevyhodu to ma: zacal som chodit rychlejsie. Predtym som sa snazil na manuale vzdy \"vykvaltovat\" co najvyssiu rychlost a \"tahat\" sa za niekym, pretoze sa mi uz nechcelo preradzovat kvoli obiehaniu. Teraz len stlacim plyn a ono to vsetko urobi za mna. Inak, zo zaciatku som si musel davat trochu pozor na pohybovanie z krizovatky, pretoze ked skoci zelena, tak ja pridam plyn a auto sa bez prerusenia vykonu taha stale dopredu, zacal som vnimat ako vsetci ostatni na chvilu \"povädnu\", ked musia preradit rychlost. No a ked som bol moc blizko za zadkom niekomu kto pomalsie radi, tak v momente ked on \"povädol\", tak som do neho skoro nadrbal. S manualom sa mi to predtym nikdy nestalo a ani som to nevnimal na ostatnych okolo. Automat vyraba Aisin Warner a montuje sa do vela znaciek. Tu najdes info. Tento automat sa tiez montuje do vsetkych novych Peugeotov a tvrdia o nom, ze je velmi vydareny. Je aj v novej 508. Inak na tomto fore ma tento automat viac ludi. PS: Zena ma Octaviu II 1.9TDi (rachot a klaustrofobia ) a ked niekde ideme spolu, tak sa pyta, ze ci ideme autom alebo Skodovkou. [upravil dne 13.02.2011 01:47 DanculD] Citovat
Martinsk Odesláno 13. únor 2011 Odesláno 13. únor 2011 Díky všem za reakce mno jsem plně rozhodnut, že do značky Peugeot 307 půjdu. co říkáte na tento kousek, sice bych musel trochu více šáhnout do rozpočtu, ale snad by se to vyplatilo radši bych 1,6 HDi SW 80KW http://www.andy-auta.cz/auto/AV88_11-peugeot-307-1.6-hdi-sw-navi-pdc-s.kniha.html ačkoliv tam mají napsán VIN i tak bych to nechal prověřit. Tam tie kilometre sedia. Ja by som bral tiež po facelifte. Citovat
marko306 Odesláno 13. únor 2011 Odesláno 13. únor 2011 DanculD, dík za postreh, išlo mi aj o to, že kamarátov brat kúpil čisto novú C5 a ževraj mu to dosť sekne pri preradení (neviem čo to pre neho znamená dosť) a či to jeho seknutie nebude robiť aj to, že je to ešte nezabehnuté auto. Ty cítiš to radenie rýchlostí? Citovat
Lví-ček Odesláno 13. únor 2011 Odesláno 13. únor 2011 ahoj, neměl jsem představu při koupi staršího auta. Nahodou jsem narazil na dovezenou 307 z Německa. Kamarád v Peugeotu mi potvrdil ujeté kilometry. Mělo to servisní knížku a při servisní prohlídce nenašli nic. Vypadala zachovale a první pocity při zkušební jízdě super. Jak už tu někdo psal nebolí tě záda prostorné pro vysokého člověka. Jediné co bych také vytknul je řazení. Tu zpátečku někdy dávám na druhý pokus. [upravil dne 3/5/11 17:59 Lví-ček] Citovat
DanculD Odesláno 13. únor 2011 Odesláno 13. únor 2011 DanculD, dík za postreh, išlo mi aj o to, že kamarátov brat kúpil čisto novú C5 a ževraj mu to dosť sekne pri preradení (neviem čo to pre neho znamená dosť) a či to jeho seknutie nebude robiť aj to, že je to ešte nezabehnuté auto. Ty cítiš to radenie rýchlostí? O ziadnom sekani pri preradovani nemoz byt ani reci. Ci uz kick-down alebo postupne podradovanie/preradovanie, vsetko je sametove. Vo vlakne 607 niekto o tejto prevodovke pisal, ze nebyt otackomera, tak ani nevie, ze to preradilo. Citovat
Naugi Odesláno 14. únor 2011 Odesláno 14. únor 2011 Ahoj Můj názor, 66kW je lenochod ale nemá FAP a 79kW ano. To je otázka 5tisíc ho odstranit a máš klid jako já Dneska už vím že bych šel do 100kW. Samozřejmě že tu hodně lidí napíše kup si 1.6Hdi...bla bla... Je to o penězích Jako každé novější auto... PS: mám P307SW 2003 a mám najeto 230tisíc...není to opravdu v těch inzerátech málo??? Takže nakonec jsem koupil P307SW 2005 najeto 178tisíc a je to 100kW. Né že bych vyloženě po tom toužil, ale je to příjemná změna oproti předchozímu autu. Teď už jen zjistit stav filtru pevných částic a buď to ještě chvíli nechat, nebo to vykuchat ven Citovat
twoolf Odesláno 14. únor 2011 Odesláno 14. únor 2011 mám HDI 79kW a je to srdeční záležitost. Občas nemá náladu, ale nidy mě nevypekla. A to už se známe čtvrt milionu kilometrů Citovat
omegaalfa Odesláno 15. únor 2011 Odesláno 15. únor 2011 měl jsem tu čest s focusem v kombíku 1,8 tdci a líbí se mi víc 307, ale focus působí už jako víc dospělé auto - dveře se zavírají tlumeně, není to takový papírák, auto se zdaleka tak nekroutí na nerovnostech a ta zadní náprava se nedá srovnávat....ale působí hrozně stroze a vnitřek je ošklivější, přesto bych šel spíš do focusu než do 307 v podniku máme toyotu corollu 2005 a to je teda pěknej křáp... Citovat
pionyr Odesláno 15. únor 2011 Odesláno 15. únor 2011 Všechny Vás zde zdravím. Po dlouhém rozhodování jaké pořídit auto jsem se rozhodl právě pro P307. Mohl by mi zde někdo z Vás vypsat rozdíly mezi verzí SW a Break. děkuji Citovat
omegaalfa Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 SW:lakované lišty do stříbrna, prosklená střecha, samostatná zadní sedadla - posuvná/vyndavací, jiné uchycení zadního středového pásu, možnost 2 nouzových sedatel do kufru, zadní roleta místo police, nápis sw na zadních dveřích a omezenější výběr motorů (dávali se ta tam silnější), lakované hagusy a to je vše:papa [upravil dne 16.2.11 07:45 omegaalfa] Citovat
pionyr Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 Děkuji Ti za odpověď. Ještě jedna praktická - není to v letě na umření pod tou skleněnou střechou. Já totiž nikdy neměl auto ani se střešním oknem. Citovat
omegaalfa Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 pod tím je zasouvací kryt stropu jako u šíbru tak v tom horko není, jediné co by mi vadilo ...bych se bál aby mi to někdo nerozflákal - když si uvědomím co dostanu ran od kamínků do samotnýho předního skla..... a ještě je zatmavené více sklo zadních 5tých dveří ( ale některé breaky to také mají - ale to jsou výjimky) [upravil dne 16.2.11 11:47 omegaalfa] Citovat
Hary Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 Za sebe mohu doporučit 1,6 benzín, ten motor vydrží hodně moc a vůbec se nesere. Dlouhodobá zimní spotřeba je 7,1L a to jsou dost couračky. Citovat
Fox691 Odesláno 17. únor 2011 Odesláno 17. únor 2011 Jsem spokojený s tím co mám, 307 sw 1.6Hdi 80kw,rv 2007. Spotřeba kolem 5.5l a zatím maximální spokojenost. U sw výhoda tří samostatných sedadel vzadu. Citovat
MSG Odesláno 6. duben 2011 Odesláno 6. duben 2011 Zdar, zvažuji koupi P307, konkrétně mě zaujal tenhle inzerát: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=762370&mode=threaded EDIT: nějak to blbne, takže je to P307@1.6/80kW, r.v. 2002, najeto cca 60.000km (prý poctivých), celkem slušný výbava; cena 110kkč. Čili jde (aspoń dle slov majitele) o starý, leč slibně zachovalý vůz. Chtěl jsem se zeptat, co by explictně měl člověk před koupí prohlédnout? Co jsem tak četl, tak P307 má problémy s přední nápravou, uložením zadních tlumičů, elektrikou + tenhle motor 1.6 80kW trpí na ty ventily. Je to na P307 vše? Myslím tím typické P307 závady, co všeobecně u aut kontrolvat zhruba vím... Pokud ano, jak tyhle věci nejlíp zkontrolovat v praxi? Rovnou se taky zeptám, jak je to všeobecně s poruchovostí a opravami P307. Chápu, že každé auto se musí udržovat, ale o co mi jde - teď mám kupříkladu feldu, kterou spraví kde jaký soukromník. Jsou nějaký \"garážisti\", který dokážou opravovat P307 nebo se s vším musí do autorizovanýho servisu? Chápu, že nějakou elektroniku nebo motor garážista jen tak neopraví, ale aby pak to nebylo stylem, že je 1-2 (a nic moc) servisy v Praze, 2-3 ve zbytku ČR a konec. Dále - nutné opravy jsou sice nemilé, ale pořád lepší než když vás auto někde nechá. Jak moc na tyhle \"náhlé smrti\" je P307 náchylný? Čili, že se něco vysype náhle (tedy ne, že někomu blbne třeba spojka měsíc, neřeší to a pak se diví) nebo že je elktronika hodí nějaký \"fatal error\". Poslední věc - předpokládám správně, že cena servisu + dílů je plus mínus jako třeba škoda (fabka, okta)? Předem díky moc za info. MSG [upravil dne 6/4/11 10:00 MSG] [upravil dne 12/4/11 21:44 MSG] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.