lukr Odesláno 2. únor 2011 Odesláno 2. únor 2011 Ahoj všem, mám \"půjčenou\" 205ku 1,4 rok 90 (je bráchy,ale pořídil si novější autí). Zjistil jsem, že nejezdí jen na benzín, ale že mu chutná i olej a to dost. Podle tacha má najeto přez 200 tisíc, ale může to být klidně víc, kdo ví. Má cenu přemýšlet o repasi motoru, nebo co vlastně to obnáší? Případně jestli máte někdo nějakou zkušenost s touhle motorizací, jestli bude nejspíš celej motor vyšlehanej, nebo je to nejčastěji jen záležitost něčeho konkrétního? Přemýšlím totiž co s ním dál. Pokud si ho nechám, je to šikovný autíčko, tak by mě čekala minimálně zadní náprava a poloosy. Tak jsem na rozpacích zcela bezraden:D. Citovat
ozzy56 Odesláno 2. únor 2011 Odesláno 2. únor 2011 co to je chutná olej? kolik deci (litrů) na 1000 km? Citovat
lukr Odesláno 2. únor 2011 Autor Odesláno 2. únor 2011 Tak to ještě nemám přesně zjištěný, ale hrubý odhad cca na 100km necelý půllitr. Dolejval jsem cca 3 litry na nějakých 800 km. Jo a při nastartování jde chvilku docela modrej kouř, jako by do válců stekl olej. Je to možný?. Citovat
ozzy56 Odesláno 2. únor 2011 Odesláno 2. únor 2011 to je opravdu velká spotřeba, tím že jde modrý kouř z výfuku tak motor olej spaluje, takže to může být přes těsnění ventilových vodítek (jsou tam guferka), nebo je \'\'vyhoněný\'\' motor--to jde zjistit zkouškou kompresních tlaků... Citovat
FrantaCV Odesláno 2. únor 2011 Odesláno 2. únor 2011 Rok 90??? To je 21 let saté auto skoro začíná aspirovat na označení VETERÁN. Takže jakákoli investice = vyhozené peníze - tedy pokud ho jako vetarána nechceš zachovat. Ale to je věc názoru. V každém případě napřed zkontroluj zda olej neuniká (loužičky pod autem) Pokud tzv. \"Žere\" olej tak signalizuje namodralý až černý dým z výfuku a když u výfuku podržíš ruku tak je mastná. No v tom případě je to na repasi motoru a následně na uvážení zda to má vůbec cenu. U takto starého auta (i podstaně mladšího), jak začněš rozebírat tak postupně zjišťuješ další a další díly, které žalostně volají po výměně. Ale jak říkám - je to věc názoru Citovat
lukr Odesláno 2. únor 2011 Autor Odesláno 2. únor 2011 Tak guferka? To jsem schopen možná udělat i sám (kdysi jsem to dělal na ladě). Jo a na tu kompresi musím poschánět budík. Tuším že někdo ze známejch ho měl... Neměl by jste někdo takovou tu malůvku rozložený hlavy? kódy a tak. Citovat
lukr Odesláno 2. únor 2011 Autor Odesláno 2. únor 2011 Rok 90??? To je 21 let saté auto skoro začíná aspirovat na označení VETERÁN. ... To vím:D. Prota ta rozvaha co by to asi obnášelo:myslim. Ale hlavně mě se tohle autí líbí a nerad bych ho viděl na šrotišti Citovat
vix Odesláno 5. únor 2011 Odesláno 5. únor 2011 Pokud žere olej, nech vyměnit motor (sežeň si jinej a zacvakej opravu) - také se obávám té chvíle, kdy s Křápolou dojedu na šrotiště a naposledy vytočím motor do nejvyšších otáček. Poté vše vypnu, předám klíček technikovi do rukou a se slzami v očích v tichosti odejdu. Citovat
kobra Odesláno 10. únor 2011 Odesláno 10. únor 2011 Pokud žere olej, nech vyměnit motor (sežeň si jinej a zacvakej opravu) - také se obávám té chvíle, kdy s Křápolou dojedu na šrotiště a naposledy vytočím motor do nejvyšších otáček. Poté vše vypnu, předám klíček technikovi do rukou a se slzami v očích v tichosti odejdu. a proč by jsi to udělal? Jinak VIXi , na vrakáči se nechávají klíče v zapalování - v těch, co se nepotulují paraziti - např. Holubice....... Mrzí mě, že nikdo nemá k historii vztah. Nu což, bud na srazy jezdit 205 tkou sám Citovat
oddie Odesláno 10. únor 2011 Odesláno 10. únor 2011 Udělat gufera ventilů, pokud to nepomůže, vyhodit. Citovat
oddie Odesláno 10. únor 2011 Odesláno 10. únor 2011 Pokud žere olej, nech vyměnit motor (sežeň si jinej a zacvakej opravu) - také se obávám té chvíle, kdy s Křápolou dojedu na šrotiště a naposledy vytočím motor do nejvyšších otáček. Poté vše vypnu, předám klíček technikovi do rukou a se slzami v očích v tichosti odejdu. Nech si to na domácí traktor Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.