Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Olda: pokud je zapsan v TP jako provozovatel vozidla a rekne, ze nevi, kdo ridil, dostane pokutu jak prase a neni o cem spekulovat.

Ad misto pro invalidy, na nem zaparkuje mimo invalidu jen DEMENT.

a to jsou pomalu všichni offroadi (nepíši všichni jen 99%) :D

Jinak proč tu to stále je dokola...jednou je řekni pravdu po druhé nevypovídej a zpět a já nevím co mám říct. Sorry ale jak jedličkův ústav.Máš občanku máš,podnikáš?asi máš živnostencký list tak si svéprávnej a jestli umíš vést kuňa firmu tak snad umíš jednat i s uředníkama. Tak vrat občanku a at jde tam někdo s tebou ,že jsi nesvepravnej

Odesláno

Dobre,ale tady je problem,ze ja opravdu nevim,kdo s tim autem jel,jelikoz to bylo v dobe,kdy jsem mel tyden jine auto a jezdil s nim nekdo jiny pod mym jmenem. Tak jak na to? Kdyz reknu pravdu,tak reknu,ze ridice auta neznam a jelikoz to me auto neni,jen jsem napsan jako jeho provozovatel,tak muzou na me s pokutou? 50tis? To je vtip,kdyz jsem prestupek s autem ktery ani neni moje neudelal. Usmevne.

Odesláno

kazen musi byt a zakon nas ochrani od vseho zleho, o aaano

proste nesmis rict, ze nevis, kdo to ridil, protoze jestli se toho chytnou, budes spravedlive potrestan, bic na takovy piraty, jako jsi ty :bacha

musis holt spolehat, ze jim bude stacit, ze na fotce nejsi ty a pusti te domu a pripad odlozi, pokud budou chtit neco blizsiho, nezbyva nez vyuzit sveho prava nevypovidat, ukoncit celou vec s tim, ze k tomu nemas co dodat a trvat na svem, fakt nerikej, ze nevis, kdo to ridil, to at si zjisti oni sami, maji moznost predvolat si treba vsechny z firmy a porovnavat fotky s oblicejema, to je jejich vec a tebe to nemusi v nejmensim zajimat, ty jsi splnil svou povinnost, dostavit se na predvolani, vyuzil jsi moznost vyjadrit se k predlozenym dukazum a tim to pro tebe konci

[upravil dne 31/1/11 23:11 Ferry]

Odesláno

ferry: Nechápeš to, já s tím autem nejel, přestupek jsem neudělal a nevím, kdo s tim autem jel. Kapiš?

Furt mě berete, jako kdybych ten přestupek udělal, ale já v tý době byl doma u televize s nohama na stole...

S autem jel někdo, komu ho firma dala a nejspíš zapomněla včas auto přepsat na něho....

Odesláno

takže pro mě platí:

Přijdu, řeknu, na fotce já nejsem, auto jsem neřídil, přestupek jsem nespáchal.

A kdo tedy řídil vaše auto?

Auto moje není je firemní a řídila ho osoba blízká. Víc k tomu nemám, co říct. využívám práva nevypovídat. Nashledanou.

Takhle nějak?

Odesláno

me je to jasny, ze jsi prestupek neudelal, ale kdyz budes rikat, ze nevis, kdo v tu danou chvili auto ridil, zadelavas si na problem, uredniky zajimat nebude, ze mate ve firme bordel a ze ty jsi to nevedel, kdo s tim autem jezdil, pro ne je to prestupek a kdyz budou chtit, napari ti za to pokutu, proto radim, pokud se chces vyhnout potencialnim problemum (a ted uz ne kvuli jizde na cervenou, ale kvuli tomu, ze nevis kdo s tim autem v tu dobu jezdil, protoze podle zakona to vedet musis) tak radeji nerikat nic jineho, nez je nutne a na nejake nalehani ze strany urednika si trvat na tom, ze odmitas dale cokoliv rict, chapes me ? pokud chces ale riskovat, ze se chytnou toho, ze reknes, ze nevis kdo to ridil, tak to klidne riskni, to uz je tvoje vec, je to rezani si vetve pod sebou

[upravil dne 1/2/11 15:19 Ferry]

Odesláno

viz příspěvek:

Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích byl doplněn (novelizován) o ust. § 10 odst. 1 písm. d), který uvádí:

\"Provozovatel vozidla nesmí přikázat nebo svěřit samostatné řízení vozidla osobě, o které nezná údaje potřebné k určení její totožnosti.\"

Pokud tedy jako majitel (provozovatel) vozidla uvedete, že neznáte totožnost řidiče v době spáchání přestupku, tak máte problém. Tento \"problém\" může být ohodnocen částkou až 50.000,- Kč pro fyzickou a 100.000,- Kč pro právnickou osobu, a to na základě ustanovení § 125 téhož zákona, tedy z. č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích.

Co tedy s tím ??? Předpokládám, že je Vám totožnost řidiče známa. Je nutné uvádět pravdu. Tedy sdělit:

\"Totožnost řidiče je mi známa, ale jedná se o osobu blízkou, tudíž odmítám podat vysvětlení.\" - pro případ, že vozidlo řídila skutečně osoba blízká, popřípadě:

\"Totožnost řidiče je mi známa, ale odmítám podat vysvětlení.\" - to pro případ, že jste řidičem osobně.

Nic víc, nic míň. Lhát nebudete a v obou případech je důkazní břemeno na straně státu, nikoli na Vás.

Odesláno

oddie: Proč když toho každej zneužívá a prochází mu to? Každej máte jinej názor koukám, podle zákona:

\"Totožnost řidiče je mi známa, ale jedná se o osobu blízkou, tudíž odmítám podat vysvětlení.\"

Odesláno

Máš už tady tu odpověď už asi 10x, to neumíš číst???

Ta odpověď zní \"odmítám výpověď dle zákona XYZ paragrafu abc\". Případně \"v této věci nebudu vypovídat\". TEČKA. Nevím, proč sem furt matláš nějaké plky o osobě blízké. Jak u blbejch na dvorečku, tohleto.

A jen tak mimochodem, klidně si tam pojem \"osoba blízká\" slintni. Pokud ale úředník zjistí, že to není tvoje osoba blízká, což v daném případě není a jemu to bude jasné, vylepí ti pokutu 10tis dle § 21 odst. 1 písm. g) zák. č. 200/1990 Sb

Odesláno

Neřeš to, prostě tam běž, řekni že to nejsi ty a tím to hasne už nic jiného říkat nemusíš, musí ti dokázt že to jsi ty jinak si s tím záznamem můžou víš co ... A nic jiného neříkej....

Odesláno

http://www.straznici.com/pravni-rozbory/podani-vysvetleni/

Oprávnění požadovat vysvětlení
(4) Vysvětlení může odepřít pouze osoba, která by jím sobě, svému příbuznému v pokolení přímém, svému sourozenci, osvojiteli, osvojenci, manželu nebo druhu anebo jiným osobám v poměru rodinném nebo obdobném, jejichž újmu by právem pociťovala jako vlastní, způsobila nebezpečí trestního stíhání nebo nebezpečí postihu za přestupek.

(5) Vysvětlení nesmí být požadováno od osoby, která by jím porušila státem uloženou nebo státem uznanou povinnost mlčenlivosti, ledaže by byla této povinnosti příslušným orgánem nebo tím, v jehož zájmu tuto povinnost má, zproštěna.

(6) Strážník je povinen osobu předem poučit o možnosti odepřít vysvětlení podle odstavců 4 a 5. 

Závěr:

Bude-li po Vás strážník požadovat na cokoliv odpověď, zeptejte se, zda se jedná o úřední zákrok. Poté se můžete zdvořile opáčit, proč Vás dle paragrafu 11 odstavce 6 předem nepoučil o možnosti odepřít podat vysvětlení dle odstavců 4 a 5. V případě, že se jedná o vypjatou situaci, doporučujeme toto jeho opomenutí nechat zaprotokolovat. Jedná-li se o řešení situace se špatně zaparkovaným vozidlem, můžete si v sekci Ke stažení) stáhnout vyjádření k přestupku.

Jako perličku si všimněte v odstavci 4 slovnímu spojení \"která by jím sobě\". Rozhodně doporučujeme se neodvolávat přímo na \"osobu blízkou\", ale raději na ustanovení celého odstavce (4), který mimochodem zahrnuje i Vás. Příklad odvolání: \"nezlobte se, ale odvolávám se na zákon o obecní policii, paragraf 11, odstavec 4 a více nemám, co bych k tomu dodal\". V tomto případě obvykle začnou strážníci vyhrožovat či slibovat, ale nenechejte zviklat a pořád opakujte toto prohlášení.

Odesláno

Mám dotaz na Skullmana - proč to mj. nevyřešíš tím, že dáš s majitelem vozidla do pořádku papíry o oprávnění k provozování?

Odesláno

jbily: to už je vyřešeno, ale zpětně neudělám nic že...

ok, tak to mi stačí. Jinak pokud se mě zeptají, \"kdo tedy řídil to auto, když to nejste vy?\" Mám říct? Že odmítám vypovídat? Že já to nejsem a hotovo.

Odesláno

Nějaký papír, na základě kterého se pak provozovatel přepisoval máš? Něco, z čeho by se dalo dovodit, že už jsi v danou dobu nebyl provozovatelem a že se to jen nepřepsalo? Nějaký předávací protokol nebo něco takového?

Odesláno

nemám, ale je tu změna, zjistilo se, že s autem jel bratr, kterej toho zneužil, také jezdí za naší firmu. Jak se k tomu teď postavit? Říct, že totožnost řidiče je mi známa, ale je to osoba blížká, tudíž odmítám podat další vysvětlení.?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...