Stuchy Odesláno 18. květen 2011 Odesláno 18. květen 2011 Teď ten spray maji v AK v akci za 190,-Kč a kontrolu celé klimy za 590,-Kč. Myslíš ten od Loctitu? Kdes ho našel, já ho tam nevidím. Ano Loctitu. Přišel mi leták do schránky.Akce od 18.5. do 12.6.2011. Tam ale nenabízí Loctite, mají tam za 190Kč něco od Valea a pak za 110Kč supercool. Myslíte, že bude velký rozdíl mezi valeem a supercoolem? Podle popisu, jsou to stejný věci Akorát Valeo je značka, tak bych řekl, že to bude stát víc kvůli tomu. Co myslíte? Nebo jsou nějaký zkušenosti? koupil bych Valeo 80 kč není takovej rozdíl a Valeo je dobrá značka taky by jsi si nekoupil DEPO světla Citovat
Dement Odesláno 18. květen 2011 Odesláno 18. květen 2011 Tak se ted taky chystám vyměnit kabinový filtr, a našel jsem tohle vlákno o dezifenkci. Zajímalo by mi, jestli opravdu ten sprej do interieru na vnitřní cirkulaci funguje, co se týče dezinfikování a nebo aspon odstranění zápachu. Poprosil bych někoho, kdo to použil víc jak jednou, aby napsal zkušenosti po delší době. Protože, je hezký, že auto je citít po mentolu, ale to když jsem si ted koupil vonavý stromeček vanilka tak to taky hezky voní po vanilce. Tím chci říct, jestli se tím opravdu něco vyčistí a nebo to voní jen kvůli tomu, že to je vystříkaný uvnitř auta. Mě sice klima nesmrdí, ale asi bych to udělal pro svůj pocit:aut A když ten stromeček vyndáš z auta tak to tam přestaně vonět.To asi bude stejné i u toho spraye.Pokuď by mě klima nesmrděla,tak bych to nedělal a dal bych jen stromeček.Ale mě smrděla jak bolavá noha,tak jsem jí chtěl aspoň vydesinfikovat a smrad zneutralizovat. Citovat
liza6 Odesláno 18. květen 2011 Odesláno 18. květen 2011 Tak se ted taky chystám vyměnit kabinový filtr, a našel jsem tohle vlákno o dezifenkci. Zajímalo by mi, jestli opravdu ten sprej do interieru na vnitřní cirkulaci funguje, co se týče dezinfikování a nebo aspon odstranění zápachu. Poprosil bych někoho, kdo to použil víc jak jednou, aby napsal zkušenosti po delší době. Protože, je hezký, že auto je citít po mentolu, ale to když jsem si ted koupil vonavý stromeček vanilka tak to taky hezky voní po vanilce. Tím chci říct, jestli se tím opravdu něco vyčistí a nebo to voní jen kvůli tomu, že to je vystříkaný uvnitř auta. Mě sice klima nesmrdí, ale asi bych to udělal pro svůj pocit:aut A když ten stromeček vyndáš z auta tak to tam přestaně vonět.To asi bude stejné i u toho spraye.Pokuď by mě klima nesmrděla,tak bych to nedělal a dal bych jen stromeček.Ale mě smrděla jak bolavá noha,tak jsem jí chtěl aspoň vydesinfikovat a smrad zneutralizovat. A povedlo se jo?! Mě by spíš šlo o ty bakterie, protože jsem si to ted na sebe fouknul asi na cca5-10min. a jsem pěkně nachcípanej, ale to klidně může být jen samotnou reakci na klimu (vedro,zima) Citovat
Leo Odesláno 18. květen 2011 Odesláno 18. květen 2011 Tam ale nenabízí Loctite, mají tam za 190Kč něco od Valea a pak za 110Kč supercool. Myslíte, že bude velký rozdíl mezi valeem a supercoolem? Podle popisu, jsou to stejný věci Akorát Valeo je značka, tak bych řekl, že to bude stát víc kvůli tomu. Co myslíte? Nebo jsou nějaký zkušenosti? Osobně jsem zkusil jak Valeo co se stříká přímo do větráku tak Valeo co se stříká v kabině a pravdu říci jsem od toho čekal víc. V prvním případě se mi pěna StarLine na výparník zdála daleko účinější a ve druhém případě bych příště použil raději něco jiného. Citovat
Dement Odesláno 18. květen 2011 Odesláno 18. květen 2011 Tak se ted taky chystám vyměnit kabinový filtr, a našel jsem tohle vlákno o dezifenkci. Zajímalo by mi, jestli opravdu ten sprej do interieru na vnitřní cirkulaci funguje, co se týče dezinfikování a nebo aspon odstranění zápachu. Poprosil bych někoho, kdo to použil víc jak jednou, aby napsal zkušenosti po delší době. Protože, je hezký, že auto je citít po mentolu, ale to když jsem si ted koupil vonavý stromeček vanilka tak to taky hezky voní po vanilce. Tím chci říct, jestli se tím opravdu něco vyčistí a nebo to voní jen kvůli tomu, že to je vystříkaný uvnitř auta. Mě sice klima nesmrdí, ale asi bych to udělal pro svůj pocit:aut A když ten stromeček vyndáš z auta tak to tam přestaně vonět.To asi bude stejné i u toho spraye.Pokuď by mě klima nesmrděla,tak bych to nedělal a dal bych jen stromeček.Ale mě smrděla jak bolavá noha,tak jsem jí chtěl aspoň vydesinfikovat a smrad zneutralizovat. A povedlo se jo?! Mě by spíš šlo o ty bakterie, protože jsem si to ted na sebe fouknul asi na cca5-10min. a jsem pěkně nachcípanej, ale to klidně může být jen samotnou reakci na klimu (vedro,zima) Hele promiň,těžko říct.Včera jsem to vystříkal,dnes jsem byl pootevřít okna pač to stojí na slunci a stále příjemná vůně.Měl jsem podobný problém,na klimu jsem si musel tvrdě zvyknout na mašině v práci a pak co jsem přivezl auto tak mě bylo taky zle(nejsem alergik či astmatik,ale malé problémy s průduškama)a svedl bych to na ten smrad z klimy.Ale já bych zdůraznil to jak píšou v návodu toho Loctite spraye.Nejdříve vyčistit čalounění!Tím bych začal a pak spray.Budeš mít lepší pocit;) Citovat
hugo.v.r. Odesláno 18. květen 2011 Odesláno 18. květen 2011 Nekoukal jste někdo na složení toho kterýho spreje ? Tedy samozřejmě jestli ho na obalu vůbec uvádějí. Jen namátkou jsem zagůglil a našel, že obecně airco spreje obsahujou jednu dvě složky desinfekční (biocidy neboli zabíječe potvůrek), něco detergentů čili čistidel a drobet parfému, a zbytek jsou hnací plyny, většinou propan, isobutan. Většina desinfekcí je pro zajímavost spermicidní, takže zvláště vhodná pro některá zadní sedadla, a taky škodlivá pro nižší živočiši, takže rybičky z auta ven přičemž v koncentracích použitých ve spreji je toxicita pro savci a další teplokrevníci zanedbatelná. Pak už záleží jen na formě působení (pěna bude podle mne trochu víc \"kontaktní\" a tedy bude patrně účinnější ve výparníku. Naopak mlha nebo plyn bude víc působit v prostoru a v tapecírech). Vzato jednoduchým pohledem: on ten Ajatin nebo ozon má prakticky stejnej účinek jako sprej, ale holt nevypucuje povrch výparníku, jen desinfikuje. Záleží na přání každýho, co upřednostní - jestli jen desinfekci, nebo i jakýs takýs očištění výparníku od nánosu a provonění prostoru. A jakou zvolit značku ? Řekl bych že to bude podobný olejářskýmu tématu \"Total nebo Shell\" . [upravil dne 18/5/11 11:40 hugo.v.r.] Citovat
Dement Odesláno 18. květen 2011 Odesláno 18. květen 2011 Nekoukal jste někdo na složení toho kterýho spreje ? Tedy samozřejmě jestli ho na obalu vůbec uvádějí. Jen namátkou jsem zagůglil a našel, že obecně airco spreje obsahujou jednu dvě složky desinfekční (biocidy neboli zabíječe potvůrek), něco detergentů čili čistidel a drobet parfému, a zbytek jsou hnací plyny, většinou propan, isobutan. Většina desinfekcí je pro zajímavost spermicidní, takže zvláště vhodná pro některá zadní sedadla, a taky škodlivá pro nižší živočiši, takže rybičky z auta ven přičemž v koncentracích použitých ve spreji je toxicita pro savci a další teplokrevníci zanedbatelná. Pak už záleží jen na formě působení (pěna bude podle mne trochu víc \"kontaktní\" a tedy bude patrně účinnější ve výparníku. Naopak mlha nebo plyn bude víc působit v prostoru a v tapecírech). Vzato jednoduchým pohledem: on ten Ajatin nebo ozon má prakticky stejnej účinek jako sprej, ale holt nevypucuje povrch výparníku, jen desinfikuje. Záleží na přání každýho, co upřednostní - jestli jen desinfekci, nebo i jakýs takýs očištění výparníku od nánosu a provonění prostoru. A jakou zvolit značku ? Řekl bych že to bude podobný olejářskýmu tématu \"Total nebo Shell\" . [upravil dne 18/5/11 11:40 hugo.v.r.] Složení nevím,obal jsem vyhodil.Ale budu to mít brzo znova v ruce,kouknu na to.Jinak se vším souhlasím.Nejsem žádná bábovka,pár breberek mě nerozhodí,ale štval mě ten smrad! Citovat
liza6 Odesláno 20. květen 2011 Odesláno 20. květen 2011 Tak to nakonec vypadá, že to pro svůj pocit vydezinfikuju, tím valeem z AK, co mají v akci. Mohl by mi teda, někdo upřesnit a shrnout, jak celkově postupovat? Budu zároven měnit i kab.filtr, tudíž mám ho vyměnit před nebo až po? A puštění klimy a fukarů na plno, bude asi zapotřebí mít nastartovaný motor co?! A jak co vše v autě vyčisitit a čím jste to dělali? Prostě nějak bych potřeboval vše shrnout, myslím si, že toto vlákno pomůže nejen mě, ale i ostatním;) Citovat
Leo Odesláno 20. květen 2011 Odesláno 20. květen 2011 Na přípravku je návod k použití. Dáš to k nohám spolujezdce, nastartuješ motor, dáš vnitřní cirkulaci, vypneš AC, teplotu nastavíš nízkou (aby to netopilo), foukání nastavíš nahoru a intenzita foukání tak střední. Tak mi to alespoň dělali v servisu při ultrazvukovém čištění což je dost podobné. Nakonec to zmáčkneš ať to stříká. Filtr můžeš vyměnit před desinfekcí nebo hned po desinfekci, je to jedno. Vyčistit je nejlépe vše (čalounění a sedačky mokrou cestou nebo alespoň vysát a plasty utřít nějakým kokpit sprejem). Citovat
liza6 Odesláno 21. květen 2011 Odesláno 21. květen 2011 Na přípravku je návod k použití. Dáš to k nohám spolujezdce, nastartuješ motor, dáš vnitřní cirkulaci, vypneš AC, teplotu nastavíš nízkou (aby to netopilo), foukání nastavíš nahoru a intenzita foukání tak střední. Tak mi to alespoň dělali v servisu při ultrazvukovém čištění což je dost podobné. Nakonec to zmáčkneš ať to stříká. Filtr můžeš vyměnit před desinfekcí nebo hned po desinfekci, je to jedno. Vyčistit je nejlépe vše (čalounění a sedačky mokrou cestou nebo alespoň vysát a plasty utřít nějakým kokpit sprejem). Ok přesně tak jsem si to představoval;) Ted jsem bohužel, zjistil, že mi neběhá větrák ani na min ani na max, nefouká Nemáte zkušenosti, kam kouknout jako první? Nemůže být vyšoupaný kontakt na tom posuvném tlačítku? Mám manuální klimu Citovat
Vítek1 Odesláno 18. březen 2012 Odesláno 18. březen 2012 tak co letos panove uz jste cistili? ja jsem menil ventilator topeni tak jsem to rovnou vycistil. Ajatin, rozprasovac, injekcni strikacka s hadickou od spreje na klimatizace a deodorant s alkoholem Citovat
koblih69 Odesláno 18. březen 2012 Odesláno 18. březen 2012 Jo včera jsem to \"profouknul\" smrdělo to příšerně... Citovat
Lihous Odesláno 18. březen 2012 Odesláno 18. březen 2012 Tez pridam: Predne je treba pravidelne menit filtr a udrzovat volny odtok z vyparniku/musi byt pod autem \"louzicka Pokud toto funguje neni co udrzovat ze sve podstaty je vyparnik \"samocistitelny\" A jak tady pisou pokud cistit tak dusledne ja osobne u 405 i 406 demontuji motor ventilatoru a tudy strikam penu nikoliv jen \"vodu\" vcetne odtoku a nasledne vydechu na pal.desce Cele to necham odkapat cca 20min a je hotovo. Spreje co se strikaji primo do beziciho ventilatoru se me osobne neosvedcili a funfovalo to spis jen jako posledni zachrana pro dojeti domu = vyhozene penize. Mam jeste nejaky sprej pry taky desinfekce s podporou vnitrni cirkulace vzduchu ale uz z podstaty si myslim ze to bude stejne jen ze to udela nejaky smrad v aute na par dnu. Jak pisu pokud je nejaky hnijici \"mech\" ve vyparniku je ho treba dostat ven ..... Cistil jsem to u nasi 406 pred 1 a 1/2 rokem a zatim nic nesmrdi a ze to byl \"smrad\" pred vycistenim - silaz vonela! Citovat
Vítek1 Odesláno 18. březen 2012 Odesláno 18. březen 2012 tak ja to cistim pro dobry pocit nikdy nejak nesmrdelo mozna uplne malinko a ten ajatin stoji par kacek moje vycisteni prijde asi tak na 20 - 30kč podle toho jak to zrovna delam. S tou louzi pod autem bych moc nesouhlasil protoze 406 to ma primo na vyfuk louzi me to nedela jen kdyz cistim klimu tak je videt jak krasne roztok vytika. Citovat
Vítek1 Odesláno 18. březen 2012 Odesláno 18. březen 2012 me proste louze nedela pravidelne ji cistim trubka dolu je ok a nikdy jsem nevidel odkapavat ale je pravda ze moc dlouho auto nenechavam stat na miste s nastartovanym motorem. A chladi dobre mereno teplomerem primo v ofukach Citovat
koblih69 Odesláno 28. duben 2012 Odesláno 28. duben 2012 Jenom potvvrzuju, že moje 406 se taky počůrávala... Citovat
Vítek1 Odesláno 28. duben 2012 Odesláno 28. duben 2012 to je divne ja to snad nastartuju a necham klepat 30min na volnobeh moje curala jen kdyz jsem cistil klimu Citovat
Lihous Odesláno 28. duben 2012 Odesláno 28. duben 2012 Je ja jen delam to co jsem red davnym case prislibil Snazim se jeste o video ale nejak RAJCE nefunguje a nebo nefunguje nas notas Ale casem dam jeste odkaz ..... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.