Ruslan Odesláno 23. leden 2011 Odesláno 23. leden 2011 Ja nevim proc, ale hrozne mne reznou pezouty ( Ted mam 406 ku 2000 r.v. Kupoval jsem ho na podzim a prahy byli OK, zadna znamka rezu. V baraku mam teplou garaz a pokazdy ho tam davam. Ted tam stoji uz 3 den a dnes jsem se podival pod auto a u prednich blatniku na prazich s obou stran je to mokry, nafoukly a proste to rezne!!!! A to tam stoji 3 dni v teply garazi a neuschne to (( Jak je to mozny? Nemela by byt karoserie pozinkovana??? Uplne to samy bylo kdyz jsem koupil 306 a take jsem ji kupoval na podzim a pres zimu totalne zrzly prahy Taky jsem ji daval kazdy den do garaze. Ale rikal jsem si ze to je to stary auto a ze je to normalni... Nemuze to byt velkou zmenou teploty?? Venku zima a v garaze je teplo. Citovat
Přema Odesláno 23. leden 2011 Odesláno 23. leden 2011 Spíš bych viděl problém v garáži.......nevětrá to..... Citovat
ThorR Odesláno 23. leden 2011 Odesláno 23. leden 2011 Nejlépe před zaparkovaním do garáže auto umýt od soli - ale komu by se pokaždé chtělo, myslím že sůl má na tom největší podíl. [upravil dne 23.1.2011 21:07 ThorR] Citovat
Radek 306 Odesláno 23. leden 2011 Odesláno 23. leden 2011 tak určitě neni dobře,když je auto od soli a ty ho necháš pěkně rozmrznout, sůl může působit..lepší je nechat v tom mraze a účinky jsou daleko menší..pak taky záleží, jaké mělo auto \"život\" jestli ježděné intenzivně celou zimu, pak tohle garážování..moje 306 je soukromej dovoz od frantíků a na to že to je 11let starý auto, nenajdeš na něm zatim nic.. [upravil dne 23/1/11 21:06 Radek 306] Citovat
ThorR Odesláno 23. leden 2011 Odesláno 23. leden 2011 Jinak k otázce moje 406 a 306 nemají nikde ani pupínek Citovat
Haryk Odesláno 23. leden 2011 Odesláno 23. leden 2011 Přema ,plně Ti dávám zapravdu ,kámoš měl auto ve stodole .kde profukoval vítr ,potom postavil garáž v baráku, je v ní teplo no spíš vlažno, sníh začne tát za cca 2h a pod autem louže a pěkně vlhko tak týden ,a auto mu začalo pěkně rezatět,není nad studenou nebo pořádně vytápěnou na 20°garáž.na teplou nemám tak mrzne Citovat
marko306 Odesláno 23. leden 2011 Odesláno 23. leden 2011 moje auto okolo garáže ani nechodí a zatiaľ ani známka hrdze. Ako už bolo písané, garáž nevetraná robí aj so zinkom divy ak je auto vlhké po jazde. Citovat
Ruslan Odesláno 23. leden 2011 Autor Odesláno 23. leden 2011 Jezdim s nim skoro kazdy den... Nekdy 150 km nekdy jen ve meste sem tam cca 15 km. Kdyz jsem ho kupoval tak prahy byli OK!!! Zadny pupinky nic a ted po 3 mesicech snehu je to normalne tragedie (pupinky, mokry to je a mekky) ode dneska auto do garazi uz nikdy nedam. Pritelkine ma Opla astru 98 rok, a nikdy si ho do garazi nedaval a ma to uplne v cajku. A co ted? uz s tim nic neudelam, jak to chytlo tak ted uz to nezastavis Citovat
Pišta Odesláno 23. leden 2011 Odesláno 23. leden 2011 Ono taky záleží od koho jsi ty auta koupil a kdo s tím co dělal a měnil. Já jsem kdysi taky koupil Opla naleštěného a po zimě jsem se nestsčil divit jak všechna rez vylezla. Tak to je taky jedna z možností. Citovat
godzila.01 Odesláno 23. leden 2011 Odesláno 23. leden 2011 Dát nový práhy, vystříkat dutiny a je to Citovat
marko306 Odesláno 23. leden 2011 Odesláno 23. leden 2011 neviem či je astra G lepšia alebo horšia od 306, 406 čo sa týka zinkovania, ale v čase keď vyšlo prvé Géčko z liniek tak opel poskytoval 11 ročnú záruku na kasňu. Citovat
Hodo65 Odesláno 23. leden 2011 Odesláno 23. leden 2011 O Oplech se svýho času tvrdilo, že jsou rezavý, už když sjížděj z výrobního pásu . Moje zkušenost to ale nepotvrdila, měl jsem Omegu 3.2 V6 r.v. 2001 (kupovaná jako tříletá, prodávaná jako osmiletá kamarádovi), protože si ji koupil kamarád, mám ji stále v merku a dodnes na ní není nejmenší známka koroze. Faktem ale je, že to auto nezažilo ani jedinej drobnej ťukanec a vše je dodnes tak, jak vylezlo z fabriky ... Citovat
ozzy56 Odesláno 23. leden 2011 Odesláno 23. leden 2011 dávat denně zasolené zmrzlé auto do teplé garáže je to nejhorší, co můžeš udělat--vytváříš pro rezivění ideální prostředí [upravil dne 23/1/11 22:12 ozzy56] Citovat
Ruslan Odesláno 23. leden 2011 Autor Odesláno 23. leden 2011 Jsem 3 majitel, kdyz jsem ho kupoval tak jedine misto kde to rezlo byla kapota od kaminku. Ale to mi vubec nevadilo, kapota se vyhodi a koupi stejna a to je vse. Ale prahy tak to uz je vic praci kvule prahum jsem prodal tu 306 (po zime tam byli normlane diry). Nejhorsi je ze uz chytlo a delej co chces at je v garazi nebo venku tak to bude rezkout furt. Ale ja jsem fakt nevedel, ze je to tou garazi. Myslel jsem, ze to prave bude mit opacny vysledek... Na vymenu prahu to asi neni, ale jeste neni konec zimy. Je to tak takovych 10 az 15cm dlouhy a je jakoby odlepeny lak nebo ja nevim jak to mam popsat to je smula. Citovat
Benžík Odesláno 23. leden 2011 Odesláno 23. leden 2011 Když ten rezavý práh nepůjde (jako u mýho auta) propíchat šroubovákem, tak to ještě na výměnu neni. Navíc u těch prahů se hodně ucpávají odtoky a pak v tom stojí voda a rezne to i zevnitř. Nejlepší bys měl nechat to v tý garáži tak tejden aby to vyschlo a pak ty prahy vystříkat nákym voskem. [upravil dne 23/1/11 22:16 Benžík] Citovat
MJSytic Odesláno 23. leden 2011 Odesláno 23. leden 2011 No to, že to bylo OK, když si to koupil nic neznamená. Tak např. tahle Vectra rv 1995 Docela bez koroze ... Citovat
Ruslan Odesláno 23. leden 2011 Autor Odesláno 23. leden 2011 Propichovat prahy sroubovakem nebudu pac by mne trefil infarkt kdyby to slo propichnout. A nechat autak na tejden nemuzu, potrebuju ho skoro denne. A jak jsem s toho auta mnel radost kdyz jsem ho kupoval (dva majitele, malo najeto, pekna barva), a ted zase se s nim montovat atd,. Ja to vyfotim a dam to sem. A jak jsem pocital tak mne to zrzlo za mesic a pul, to je ale rychlost Citovat
Ruslan Odesláno 23. leden 2011 Autor Odesláno 23. leden 2011 Je to teda strasne velky rozdil, ale vydrzi to presne jednu zimu a konec, nejspis si toho opla nekomu prodal, co ? Ta moje 406 nebyla lakovana, ma jeste puvodni lak plus puvodni rez Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.